Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Anonim

Izgradnja iz drva vjerojatno će uvijek biti. Vrlo dobru atmosferu u zgradama i izgled dobro raznesene kuće, prema najslabijim procjenama, atraktivan. Dekoracija drvene kuće iznutra je zasebna tema s mnoštvom nijansi: drva - posebni materijal, karakteristike i svojstva koja treba razmotriti. Na tehničke i tehnološke značajke završnog rada u kući drva i razgovora.

Kada počinjete

Na "svježe" Srub možete započeti završni rad ne ranije nego što će se održati glavno skupljanje. Ako je log kuća sastoji od lijepljenog drveta, trebala bi proći 3-4 tjedna. Za sve ostale vrste drvenih kuća, izraz se izračunava mjesecima, a ponekad - godina. Točno vrijeme skupljanja ovisi o početnom sadržaju vlage sirovina, klimatskoj zoni i vrijeme izgradnje. Tako da sve nije lako. U svakom slučaju, prije godinu dana, u ekstremnom slučaju, - nakon 10 mjeseci nije vrijedno početi završiti. Tijekom tog vremenskog razdoblja, postoji aktivno sušenje drva, trupaca i smanjenje drveta, izolacija je položena između krunica. Ako pričvrstite završnu obradu dok glavni procesi nisu prošli, padat će ili prebacuje. Morat ćemo sve ukloniti i ponovno preusmjeriti. Tako da nije vrijedno žurbe. Štoviše, rad će biti dovoljan: morate postići nepropusnost zglobova, a to nije lako. Trebam pažljivo kompetentan cacopat.

Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Prije početka završnih radova, log kuća iz dnevnika ili burse

Tipično, glavni korijenski kanal odvija se u dvije faze. Primarna - nekoliko tjedana nakon instalacije dnevnika i sekundarnog - oko šest mjeseci - osam mjeseci. Svaki put kad su praznine začepljene izolacijom - jute, Pallles, ponekad mahovine. Odmah napravite ga vani i iznutra, inače će se kuća gnjaviti. Budući da zgrada zaobilazi oko perimetra, naizmjence stoji naizmjenično, svaka kruna, zatim izvana, zatim iznutra. Rad počinje odozdo, od najnižeg reda trupaca ili drva.

Uz svaku ostavu, log kuća je podignuta za 5-7 cm. Zatim, pod silom gravitacije, postupno se naseljava. Komprimirana interventalna izolacija se pouzdano preklapaju razmak. Kvaliteta ovog rada je vrlo važna: ne samo da ne ovisi o tome, što se topline će biti u kući.

Započnite završni radovi unutar drvene kuće nakon što je kuću za log brišula nakon druge cacope. Da biste odredili proces ili ne, visina zidova se periodično mjeri. Ako nema značajnih promjena za dva ili tri mjeseca, možemo pretpostaviti da su glavni procesi prošli. Vrijeme je da počnete završiti unutar kuće i izvana.

Kako izgraditi kuću iz trake pročitati ovdje.

Vrste završnih zidova drvene kuće

Ako sama kuća log ima atraktivan izgled, rijetko je obrubljen. U tom slučaju ima smisla smanjiti troškove unutarnje završne obrade: za poliranje dnevnika ili šipke i dima. Alternativno, samo katovi pokrivaju: lak će spriječiti abraziju drva. A zidovi i strop su najbolje prekriveni toniranim antisepticima ili vodenim bojama. Oni ne boje teksturu stabla, ali samo mu daju nijansu, bolje pokazuje crtež. Antiseptici još uvijek morate koristiti - spasiti atraktivan izgled drva.

Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Koristite antiseptike koji će ih najvjerojatnije morati uzeti s bojan pigment, istovremeno naglasiti ljepotu drva uzorak

Ako je dnevnik ili bar normalni, to izgleda loše guranje Cacopakes, zaglavi se s upletenom kabelom, a zidovi su također odvojeni - oni se cere i hvala. Također, sve izgleda dobro, a kabel u utoru služi dodatno jamstvo od nacrta.

Članak o temi: Ventilacija u drvenoj kući. Značajke ventilacije u kupaonici

Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Odvidljivi šavovi iz kacopata mogu se tretirati s kabelom - izgleda privlačno, pa čak i od nacrta

Što šivati ​​zidove u drvenoj kući unutra

Ako je log kuća tako krivulja ili stara da neću pomoći u slučaju brušenja, morat ćete napraviti unutarnji ukras drvene kuće od zidnih panela, zidnih panela, suhozida ili drugog materijala.

Za bilo koji od ovih materijala je bolje napraviti sanduk: tako da možete poravnati površinu zidova. Osim toga, sanduk ostaje mjesto za slobodni cirkulaciju zraka. U drvenoj kući, to je važno, jer ne trune i ne izvlači suho drvo. Slobodna cirkulacija zraka između završnog materijala i zida održavat će njihovo normalno stanje.

Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Svjetiljka u kući iz bara ili dnevnika se učini jednako: morate zapamtiti da bi to trebalo "plivati" tako da završetak ne odleti

Udaljenost za rezanje se koristi za postavljanje komunikacija - električnog ožičenja, na primjer. U drvenoj kući, treba biti u ne-zapaljivim cijevima, tako da su mjesta za nju potrebna. Tamo, ako je potrebno, možete položiti izolaciju - to je ako je kuća hladno. Ako grijanje provede malo i u kući toplinu, bolje je ne koristiti dodatne materijale: ni izolacija, bez isparavanja. Sama drva savršeno se nosi s održavanjem stabilne vlažnosti u kući, a dodatni slojevi samo krše ravnotežu.

Pričvršćivanje završne obrade na sanduku ne sviđa sve: ako se životinje ili insekti ne smiju smiriti iza obloga, riješite ih ih. U tom slučaju možete poravnati površinu trupaca, uklanjanjem izbočenih dijelova i na površinu trima. Savršeno glatka površina je teško postići, ali možda. Praznine između završnog materijala i zida, koji u ovom slučaju još uvijek postoje, negdje gline. To će biti termički izoliran i štiti od nacrta. Tehnološki nepravilno, ali i oni to čine.

Bez obzira na materijale za pokrov zidova drvene kuće u sebi nisu korišteni, trebalo bi postojati razmak od najmanje 2-4 cm. Za "mlade" rez, to je osiguranje za skupljanje. Za staro - jaz za kompenzaciju promjena u geometriji drva. Ona diše svu svoga života: ona odabire vlagu i bubre, a zatim se osuši. Razmak ispod stropa omogućit će stablu da se tiho proširi ili piša, bez posljedica za završnu obradu. Ako se ne radi, tada će se pojaviti ili će se pojaviti ili će povećati / izbiti završnu obradu. Dakle, jaz ne "izrezati oko" pokrijte ga s stropnim postoljem. Golu se samo do potoka, na zid se samo mršavi. U ovom slučaju, svi potezi će biti nevidljivi.

Na interijerima drvene kuće i načini uređenja interijera, pročitajte članak "Dizajn drvene kuće u fotografiji i video"

Završavaju s klapnom unutar kuće

Obloge - vođa među završnim materijalima. Koristi se unutar i izvan kuće, samo s različitim tretmanom (impregnacija i boje se uzimaju za vanjske ili unutarnje radove). To se događa različite vrste. To ne samo o različitim stijenama stabla ili različite širine ploče. Tu su i različiti profili: glatka, valovita, oponašaju drvo ili kuću za dnevniku. U sljedećoj fotografiji postoji nekoliko opcija.

Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Najpopularnije vrste sluznice za unutarnje uređenje drvene kuće iznutra

Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Dekoracija drvene kuće iznutra može biti izrađena od klapne s nestandardnim profilom

Za dekoraciju unutar kuće, obloge ne uzima sve: 1,5-2 cm je dovoljna. To košta manje i obavite svoje funkcije. Reiki se može postaviti vodoravno, okomito, pod kutom. Od kombinacija svih tih smjerova, možete dobiti nevjerojatnu ljepotu ploče, ali zanimanje je dugotrajno.

Morate dobiti sanduk ili daske, morate zapamtiti skupljanje crkve i sposobnost drva da se nabubri i piša. U blizini poda i strop, nemojte hraniti završnu obradu, a sanduk zatvoriti, ostaviti 2-4 cm za kompenzaciju tih proširenja.

Članak o temi: Tuš kabina to učiniti sami

Zidovi i zidovi i strop završeni su. I tamo izgleda više nego pristojno, ali vrijedi takav cilj relativno jeftin. Jeftinije (i lakše izvedeno) samo da se popne na šperploču i stick wallpaper. To je, usput, popularna opcija za uređenje seoske kuće unutar ekonomske klase. Uz dovoljnu razinu izvršenja, ova metoda se također može koristiti za dizajn soba ne samo u zahvalnosti. Jedini prigovor uzrokuje ljepilo, koji se koristi u proizvodnji šperploča. Ali ako se poduzme da se ja razreda emisije (dopušteno za korištenje u dječjim institucijama), onda, vjerojatno, ništa strašno volja.

Kako i kako obojiti sluznicu u zatvorenom prostoru ovdje.

Metode pričvršćivanja

Prije toga, nisu bili posebno zabrinuti i prikovali oblogu u zraku (na prednjoj površini) kroz. U najboljem slučaju, nokti su korišteni bez šešira ili završenih noktiju (imaju vrlo male šešire). Ponekad su kape su sjale s kitom na stablu i pješčanu, ponekad zatvorene rupe od vijaka s pinovima. Ovo je za najslikovniju i zahtjevnu završnu kvalitetu.

Unutarnja dekoracija drvene kuće: tehničke značajke

Metode pričvršćivanje klapne

Danas se ova metoda smatra najmodernijom: tragovi još uvijek mogu uzeti u obzir. Dakle, da se ništa ne može vidjeti, koristite tajne metode:

  • Nokti ili vijci za samozadobraznice su začepljeni pod kutom u šiljku ili u utoru;
  • Uz pomoć Kleimera (Murmas).

Obje ove metode zahtijevaju strpljenje i točnost: koriste se fini nokti male veličine, moraju ih njegovati tako da ne oštete površinu lica. Da bi bilo lakše, možete pobijediti ne-nokte, ali zagrade iz građevinskog trapalica. Staples uzima s uskim leđima i dugim nogama, nehrđajući čelik s oštrim. Iako postoje modeli staplersa, "pucanje" nokte s vrlo malom glavom. Za pričvršćivanje obloge - najviše. Još uvijek koristite nesebičnost. Usporedba dviju metoda izrađuje se u videozapisu.

Postoji jedna nijansa. Ako ste kupili oblogu bez sušenja komore (njegova vlažnost je 7-8%), postupno će iskopavati. Praznine će se pojaviti između traka i morat ćete doći s njima, ili su sve daske ponovno molile. Ponekad dva ili tri puta. Nemoguće je to izbjeći ovo. Možete odabrati samo takav profil na kojem će utore biti nevidljivi ("Softline" i "standardni" profili na slici u prethodnom odjeljku). Dakle, u vezi s tim, morate dobro razmisliti, bolje je pričvrstiti oblogu prvi put: morat će se ukloniti. Stoga je poželjno učiniti tako da je lako i tako da se ne sruši. Ovdje svatko odlučuje za sebe: to je prikladnije raditi s samo-crtanjem, netko s noktima. Oba načina su nesavršena (nokti povucite teško, i ispod vijčanog vijka, morate letjeti rupom), ali oboje su prihvatljivi.

Ponekad postoji potreba za podizanjem obloge zidom trupaca. Složenost se može pojaviti zbog činjenice da zid ima nelinearni oblik. Možete ga isključiti pomoću malog komada obloge, na koju je pričvršćena jednostavna olovka. Stavljanje šipke i vodeći na zid komada obloge s olovkom, toleriraju oblik dnevnika na baru. Pažljivo pijenje na željeni redak može se postići gotovo savršena slučajnost.

Možda ćete biti zainteresirani za čitanje o tome kako položiti laminat.

Titonske ploče za unutarnji ukras

Dekoracija drvene kuće unutar zidnih panela daje potpuno drugačiji stilski rezultat. Ovaj završni materijal izrađen je od različitih materijala s različitim teksturama:
  • drvo;
  • bambus;
  • MDF (laminirani i furnirani);
  • naočale (glatko s primijenjenim ispis fotografija, reljefni, boja, prozirna, mat);
  • plastika i plastika;
  • Koža.

Oni su tipični ili paneli. Postavite - dugi tanki elementi međusobno spojeni načelo "Schip-groove". Podstava je u osnovi zidne ploče. Samo se odavno koristi kao neovisna kategorija završnih materijala. Štitni zidni paneli karakterizirani su geometrijom - imaju usporedivu duljinu i širinu.

Članak o temi: Kako staviti veliki sloj žbuke?

To je obično na sanduku (poput obloge), čije se šipke guraju uzimajući u obzir veličinu odabrane završne obrade. Ovaj materijal je voljen od strane dizajnera: materijali, teksture i rješenja u boji omogućuju vam da ostvarite razne ideje. Takav interijer ukras drvene kuće može biti vrlo skupo - od kože - ili jeftini - paneli iz MDF-a. Ali izgled je prilično pristojan.

Ako zidni paneli prema tehnologiji trebaju biti postavljeni na ljepilo (na primjer gipsa), zatim na sanduku (zapamtite da je u drvenoj kući potrebno napraviti plutajuće) montažne ploče supstrata - šperploča, gvl, itd , Ploče su instalirane na ovoj podlozi za ljepilo. Primjer je prikazan u videu.

O značajkama drvene kuće dizajn unutra, pročitajte ovdje.

Kako pastir Drvena kuća iz grada gipsa

Tehnologija rada u kući s drveta ili iz drugog materijala ne razlikuje se: okvir će ići, a gipsana ploča je pričvršćena na njega. Samo, kao u slučaju stezaljke za oblogu, morate ostaviti praznine u blizini poda i strop. Jedini uvjet: Ova vrsta interno završavanja drvene kuće moguće je samo nakon potpunog skupljanja (mora postojati najmanje nekoliko godina, a kuća treba zagrijavati). Gips - krhki materijal i sa značajnim promjenama jednostavno. Jedina opcija koja će vam omogućiti da ih ignorirate u određenoj mjeri - napraviti plutajući okvir, ojačani profili na zidove koji nisu strogo, ali ostavljajući slobodu kretanja. Tada će se kuća log posaditi, a gipsana ploča će ostati na mjestu.

S čime i kako napraviti plutajući sanduk za pričvršćivanje tvrdih završnih materijala (suhozid, baze za keramičke pločice, itd.) Pogledajte u video.

Još jedna značajka dekoracije drvene kuće je gipsana ploča: svi zglobovi, šavovi i kutovi moraju se uzorkovati pomoću polimerne rešetke za armiranje. Spriječit će stvaranje pukotina u najproblematičnijim zonama (ili će usporiti njihovo obrazovanje). Ako trebate napraviti prodavatelja kod kuće iz bar iznutra s gipsanim ploča, ali stvarno ne želim izgubiti dragocjene centimetera područja zbog instalacije profila, možete učiniti isto kao u sljedećem videozapisu. Postoji nekoliko savjeta za oduševljenje.

Ovdje je opisan unutarnji raspored kuće.

Značajke unutarnjeg uređenja starog drvene kuće

Ako je kuća iz bara ili trupaca provela nekoliko desetljeća, prije svega, morate procijeniti stanje drva. Da biste to učinili, uklonite sve trim i "pokupite" sve sumnjive mrlje - tamnije ili svjetlije, razlikuju se u strukturi ili teksturi. Možete to učiniti s odvijačem, dlijetom, čak i nožem. Ako je drvo gusto svugdje, nema znakova uništenja, sve je u redu, možete početi završiti. Možda trebate prvo impregnirati zidove i druge dizajne sa zaštitnom impregnacijom - za zaštitu drva još nekoliko desetljeća. Ali ne svi vlasnici drvenih kuća pristaju na obradu kemije, tako da vas riješiti.

U slučaju da drva iz vašeg napora plače, trebate stručnjaka konzultacije. Potrebno je odrediti što je uzrokovalo štete - insekte, gljivice ili mikroorganizme - i koje mjere treba poduzeti. Zatim se oštećeni komadi ili elementi mijenjaju, posebnu pozornost posvećuju obradi antiseptike i zaštitne impregnacije susjednih zona.

Nakon procjene ili "liječenja" drva, možete nastaviti ažuriranjem izgleda. Završetak stare drvene kuće se ne razlikuje od gore opisanih. Osim ako nije u obzir činjenica da skupljanje nije uzeto u obzir: ne postoje značajne vještine. Dakle, s ove strane sve je nešto lakše.

Čitaj više