Kako šivati ​​petlju na zavjesama s iglom ili kukičanom?

Anonim

Posebne stezaljke ili petlje mogu se koristiti za vješanje zavjesa. U slučaju isječaka, brdovi se izvode prema načelu klinčića, a petlje se mogu ušivati ​​na zavjese u proizvodnji ili neovisno. Najoriginalnija, jednostavna i praktična opcija - čine petlje s niti. Za njegovu provedbu nećete morati imati nikakve posebne vještine u šivanju.

Kako šivati ​​petlju na zavjesama s iglom ili kukičanom?

Opcije zavjese.

Za šivanje petlji na zavjesama morate zaliha takve alate i materijale kao:

  • Tanka kuka od metala;
  • igla;
  • naprstak;
  • škare;
  • Pamuk.

Morate pažljivo odabrati niti. Oni bi trebali biti jaki i podudaraju se na zasićenju boja i nijansa s tkaninom. Prije početka proizvodnje petlja, morate biti sigurni da donji i gornji rub zavjesa. Ako ga izvedete sami, nakon što se šav će izvesti na pisaćem stroju ili ručno, pozornice je potrebno pažljivo.

Proizvodnja iglica

Kako šivati ​​petlju na zavjesama s iglom ili kukičanom?

Shema veličine petlje.

U iglu morate dvaput presavijeti nit. Gornji rub zavjese označava suhim sapunom ili krojačima. Mjesta buduće lokacije loopera treba unaprijed odrediti. Što više petlje koje proizvodite, najmanja mapa bit će mape. U isto vrijeme, tkanina će pasti ravnomjerno, nabori će biti veći kao petlje. Petlje moraju biti napravljene za 1-2 cm ispod ruba. Kuke i petlje trebaju biti s pogrešne strane i ne bi trebale biti vidljive.

Uđite u iglu u tkaninu tako da ne idu na front ili je nestao minimalno. Obavite nekoliko malih šavova koji osiguravaju bazu. Započnite oko 1 cm niti u obliku petlje i ponovno ga naslonite. Novčani ovaj radni komad. Da biste to učinili, rastegnite iglu s nizom u petlji, to će ispasti još jednu petlju, istegnuti nit u nju i zategnuti. Ponovite ga nekoliko puta da biste dobili snažnu petlju bazu, koja će biti potpuno obavijena nitima. Potrebno je nastojati nastojati osigurati da se šavovi nalaze što je moguće čvršće.

Kao rezultat toga, vaša petlja bi trebala nalikovati kruti čipku.

Ne bi trebala savijati i izgubiti oblik.

Članak o temi: Pregled kataloga skrovnih vrata Yucas

Kada je prva petlja dovršena, morate popraviti nit i smanjiti ga. Sljedeće niti moraju biti izvedene u skladu s oznakom unaprijed. Kao rezultat obavljenog posla, trebali biste dobiti broj glatkih, isti u obliku i veličini petlji duž gornjeg ruba zavjesa. Koristite iglu sa širokim uho.

Pomoću drugog alata

Ako su vaše zavjese izrađene od tkanine s rijeomfied strukturom, onda kada možete zamijeniti iglu s kukičanom. Ovaj alat je prikladan za til, lan, pilići. Uz to, možete dobiti točniji rezultat. Međutim, nije potrebno koristiti pri radu s gustim tkivima ili suptilnim materijalima. S ovim radom trebat će vam osnovna vještina pletenja za izvođenje stupaca bez Nakida.

Prilikom izvođenja zgloba kukičanite, također će vam trebati pamučni nit srednje debljine. Napravite označavanje prije početka rada s pogrešnom strani zavjesa. Izrežite kuku u tkaninu tako da napravite neka vlakna, ali nemojte ih podijeliti. Baciti kukičanje kroz tkaninu. Popravite podnožju petlje tako da napravite čvor. Ostavite približno 1 cm slobodnih niti i unesite kuku u tkaninu. Na isti način, napravite pričvršćivanje druge strane petlje. Zatim pričvrstite bazu, za to je potrebno vezati ga sa svojim stupcima bez privitka što je moguće bliže.

Izrada petlji kukičanim ili iglom je najpogodnije i praktične opcije. Kao rezultat toga, dobit ćete pouzdane elemente za pričvršćivanje za zavjese koji će trajati dugo i neće pokvariti njihov izgled. Imajte na umu da pri odabiru prikladnog alata za petlje, morate uzeti u obzir strukturu tkiva, njezinu gustoću i debljinu. Kada koristite iglu, nema vještina u šivanju koje će vam trebati. Ako uživate u kukičanu, morate imati osnovne vještine pletenja. Pokušajte obavljati posao kao pažljivo, kako ne bi pokvario izgled portera, nemojte previše ispitati niti na tkaninu lica.

Članak o temi: Uzorci zavjesa i lambrequina to čine sami

Čitaj više