Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Anonim

Kuhinja je posebno mjesto u apartmanu. Ovo nije samo soba za obroke. Ovo je mjesto gdje obitelj, ide zajedno, raspravlja o pritisku na probleme, podijeljen je uspjehom i neuspjesima. Stoga je odgovarajuća aura ovdje jednostavno potrebna. Zavjese - jedan od najvjerhijih načina da ga stvorite.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Tul

Pogodno je koristiti dva para prozorskih zavjesa: zavjese - od teže i guste tkanine, kao i til - svjetlo, zračni materijal koji daje posebnu romantiku i inspiraciju.

Zavjeri setovi mogu biti donekle: zimska mećava će zagrijati njihov topli ton, au ljetnoj hladnoći pružiti svježinu, vizualnu hladnoću i lakoću. Kasno u jesen, zavjese ne smiju ukrasti već kratkog svjetlećeg dana - moguće je ograničiti til na sve. Glavni vrući dani mogu se omekšati gustim materijalom zavjese, odbijajući toplinu.

Odabir tkanine

Koji materijal šivati ​​til u kuhinju?

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Izbor tkanine treba se osloniti na nekoliko kriterija:

  • Sezonska svrha kompleta;
  • Značajke odabranog stila;
  • Raspon boja kuhinjskog namještaja;
  • Veličina prozora;
  • Kuhinjska visina;
  • Okusi domaćice.

Tul u kuhinji može biti izrađen od prozirne organske ili guste šifon. Izvorni pristupi uključuju privid rešetke ili kamronske elemente. Kuhinjske zavjese zahtijevaju često pranje, stoga nemaju mnogo nabora i zavjesa. Viskoz se dobro pokazao: nepretenciozan, pobožno i mekano. Međutim, nije izdržljiv, gori na suncu i proteže se s čestim podložnim pravcima.

Relevantne zavjese od tila u obliku vertikalnih traka. Tkanina za takve proizvode prodaje se metodi, tako da je predviđeno da bude drugačija visina.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Tul iz Batista: romantična, nježno i nenaplaćena. Vanle u kuhinji s vlastitim rukama lako se izvodi, ali uredno.

Val iz rešetke može biti različitih duljina. Ovisno o visini kuhinjskog namještaja, potrebno je odlučiti jesu li zavjese potrebne za pod ili prikladniju opciju će biti produžetak tila za dvije trećine sobe ili još kraće.

Članak o toj temi: Kako staviti linoleum na parket ili na neravnu površinu?

U isto vrijeme, nije potrebno odabrati mirise za apsorpciju tkanina s zapaljivim za kuhinjom til

Zamrznuti

Tul i zavjese su posebno vrijedne, koji su neovisno ušiveni, uzimajući u obzir pojedinačne ukuse hostesa i želje kućanstava. U prisutnosti opreme za šivanje i elementarnih vještina šivanja s ovim radom, bilo koji domaćin može se nositi. Postupak započinje uklanjanjem mjerenja. Štoviše, kako su napravljeni istinito, pozitivan rezultat je toliko zajamčen.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Prije obavljanja mjerenja važno je odrediti je li odabrano skupljanje neće se dati nakon pranja i glačanja (SPPACH). Da biste to učinili, možete ispirati komad ovog tkiva u vrućoj vodi s naknadnim čišćenjem.

Kada se pripreme završe, možete nastaviti na mjerenja. Širina proizvoda treba pružiti marginu na sklopu i naborima, povećati veličinu širine prozora pola ili trećine (ovisno o gustoći materijala). Tulle "dressing" nije prikladan za kuhinju, to je jača i neugodna.

Val za kuhinju vlastitim rukama može preuzeti prisutnost sklopa s jedne ili dvije strane. U tom slučaju, širina bi trebala biti još više.

Osim toga, pri uklanjanju mjerenja, nemoguće je zaboraviti na naknade za šavove, s iznimkom rubne strane.

Uz dizajnerske modele dostupne na planiranim modelima u obliku resa, kayma i drugih dekoracija, mjerenja njihove duljine trebaju se istovremeno napraviti s glavnim parametrima.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Resa

Uzorak

Šivati ​​kuhinjska zavjesa može biti visoka kvaliteta, ako unaprijed napravite uzorak - odraz komponenti budućih zavjesa na papiru.

Da biste dobili točniju kopiju, postavite uzorak treba biti na ravnoj površini, bolje na podu ili stolu. To je važno za zaobljene ili šire detalje tila. Simetrične strane i elementi vrijedi slikanje na preklopnoj pola veličine poštivala odgovarajući list.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Nakon sastavljanja sheme zavjese prirodne vrijednosti na papiru, to ga čini rezom. Prilikom izrade uzorka, nema naknada za šavove, ali mogu biti dopuštena slova za slobodne zavjese za vješanje.

Članak o temi: Mats za vodu Grijanje: Značajke izbora i instalacije

Kopiranje uzorka na tkanini pažljivo se akumulira, izbjegavajući premještanje. Za kopiranje simetričnih dijelova, tkanina je dvostruko od prednje strane unutar. Upravo se primjećuje naknade za šavove i izračun (ako je potrebno).

Prilikom odabira modela dviju polovica, ne smijete zaboraviti da, u slučaju uporabe tkanine s uzorkom, odaberite simetričnost uzorka na obližnjoj polovici. Pravo ušije zavjese u ovom slučaju, možete lagano mijenjati pola u odnosu na drugu.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Pojedinosti o zavjesama za koje je osigurano slobodno, blago valoviti visi, potrebno je izrezati iz tkanine koja se nalazi na kosi. Na isti način, elementi su izrezani za kružne rubove. Jednostavno povezivanje u ovom slučaju ne može pružiti glatkoću linija i zaobljenja.

Zaustavljanje

Šiti til, jednostavno, ali odgovoran. To ovisi o njezinoj izdržljivosti i praktičnosti. Za stratifikaciju komponenti potrebno je koristiti odgovarajuće teme, gumu (ako je potrebno) i granicu za ujednačene sklopove. Kompresiju tanke komponente tkanine moraju biti igle odgovarajuće debljine, kako bi se izbjegle rupe i "strelice".

Počnite skupljati grafikon iz dizajna malih dijelova (ruffles, rubova, resa, omota i drugih). Veliki detalji su spojeni posljednji. U isto vrijeme, veo je spojen ako je u shemi.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Registracija za zavjese za rubove treba pokrenuti s bočnim šavovima. Za točnost PODA-a možete unaprijed savijati rub lijevo od širine prijenosa na šav. U tu svrhu, ne-hetički željezo, ravnalo ili rub tablice bit će korisno. Nakon toga, bolje je ne žaliti vrijeme i rummage - za točnost našica. I tek nakon toga možete raditi na pisaćem stroju.

Za šivanje til za kuhinju nježno gornji i donji rubovi moraju biti podešeni više od bočne strane, budući da je opterećenje u obliku trake za pričvršćivanje strehe i na nižoj vaganju za optužbe. Donji rub zavjesa također se može izvući uz pomoć pletenice, kayme, resa, dodatnog nakita.

Članak o temi: Kako napraviti jamu za vaganje u garaži

Pogledajte video dizajn

Za zaobljene strehe nedavno su zavjese dostupne s petlji od iste tkanine kao zavjese. U tom slučaju, oni su izrezali izrezanih komada od 10-15 cm na širini (za dvostruko preklopljenje) i 15-20 cm (ovisno o visini pričvršćenja vijenca preko otvora prozora). Unutarnje petlje pričvršćene su unutar omotača ili su napravljene u zasebnom šavu izrađenom umjetničkom načinu.

Ako zavjese od Tuli pružaju rub oko perimetra proizvoda, ograničeno je na posljednju fazu, skrivajući se unutar kraja šavova, mrežnih čvorova i rubova šava.

Kako šivati ​​til u kuhinji: izbor tkanine, mjerenja, uzorka

Zavjese za kuhinju su manifestacija prirode domaćice, želju za stvaranje zone udobnosti, udobnosti i uzajamno ugodne komunikacije.

Čitaj više