Dekoracija starih stolica s vlastitim rukama

Anonim

Promjena stolica vlastitim rukama nije tako teška stvar jer se može činiti na prvi pogled. Tehnike vruće dekoracije pomoći će uštedjeti novac i dati stari namještaj u drugi život. Ne morate trošiti znatan novac za kupnju novih stolica. Osim toga, stvar koju napravite vlastite ruke će donijeti toplinu i udobnost u unutrašnjost.

Dekoracija starih stolica s vlastitim rukama

Dekoracija stare stolice će donijeti udobnost i toplinu, kao i uštedjeti novac za kupnju novog namještaja.

Uklanjanje starog laka i slikanja

Trebat će:

  • brusni papir (stroj za brušenje);
  • nositelj noktiju;
  • Prajmer stabla;
  • akrilna boja;
  • Valjci i četke.

Dekoracija starih stolica s vlastitim rukama

Proces uređenja predsjedatelja.

Ažuriranje stolica s vlastitim rukama koje trebate početi s pripremnim radom. Prije svega, uklanjaju presvlake, potrebno je učiniti pažljivo ne oštetiti površinu. Zatim uz pomoć noktiju ili kliješta dobili osloboditi od noktiju. Nakon toga počinju uklanjati stari lak, to se može učiniti na nekoliko načina: uz pomoć stroj za brušenje, brusnog papira, slomljenog stakla.

Kod kuće, najlakši način je korištenje brusnog papira s prosječnim žitom koje treba navlažiti, a zatim kružni pokreti prelaze površinu nekoliko puta. Dakle, stari lak se omekšava i pada. Kompletno brušenje fino zrnatog papira. Da bi se radilo bilo je lakše, brusni papir se okreće oko trake.

Nakon što se riješite laka, potrebno je primijeniti površinu stare stolice. Najbolje je koristiti poseban drveni ispis. Zatim možete početi slikati. Akrilna boja ima brojne prednosti u odnosu na druge premaze boje: nema mirisa, brzo se suši, otporan na mehaničko oštećenje. Stoga, za slikanje stare stolice, bolje je uzeti točno akril.

Dekoracija starih stolica s vlastitim rukama

Da biste ukrasili stolicu u klasičnom stilu, morate obojiti noge u tamnu boju, a presvlake čine grimiznu.

Članak o toj temi: Kako sipati pod u garažnom betonu

Stolica u klasičnom stilu može se obojiti crnom bojom s dodatkom crvene i smeđe nijanse. Provansal, mediteranski, zemljani stil prikladan je za namještaj laganih tonova: siva, mlijeko, svijetlo plavo ili zeleno, kao i ljubičaste. Boja je najlakše primijeniti sa širokom mekom četkom (flirty) sa sintetičkom hrpom, valjak se može koristiti za bojenje široke površine. Nakon što ste primijenili prvi sloj boje, morate ga dati dobru opremu, a zatim trebate anketirati površinu fino zrnatog emery papira. Slično tome se primjenjuju od 2 do 4 sloja boje.

Kako formirati površinu stolice?

Trebat će:

Dekoracija starih stolica s vlastitim rukama

Crochelacija je zanimanje površinske formiranja.

  • Parafinska svijeća;
  • akrilne boje;
  • šmirgl papir;
  • kreker od jednog koraka;
  • Antička patina.

Ako želite ponovno organizirati stolicu ili staru stolicu u stilu maslina, onda u ovom slučaju, bez takve recepcije, kako starenje ne možete učiniti. Kako bi se napravile zabrane, potrebno je primijeniti tamno smeđe, crne ili sivo-zelene boje na određenim mjestima, dati joj sušiti. Nakon toga, potrebno je shvatiti ovo mjesto parafinske svijeće i obojiti boju kontrastni, na primjer, bijelo ili plavo. Zatim uzmite brusni papir i odvedite se na tim mjestima. Dakle, gornji sloj boje se uklanja, nakon čega se pojavljuju licu, koji daju stolici stare prirode.

Izračunajte stolicu uz pomoć jednog koraka krekera (prodaje se u predavačima u rudi). Prvo morate odlučiti o mjestu gdje se nalaze pukotine. Zatim obojite površinu u tamnu boju, nakon sušenja boje se primjenjuje slojem od jednog koraka krekera. Odmah primijenite kontrastnu boju boje, dok se razmazi izrađuju samo u jednom smjeru. Nemoguće je vratiti se na izgrebeno mjesto, kao što možete bojati pukotina - onda će kreker propasti. Oblik pukotina ovisit će o smjeru četke. Možete primijeniti poteze vodoravno, vertikalno. Zanimljiv Krakle se dobiva ako napravite moždani udar u obliku polukruga ili izmjenjuju smjer četke.

Članak o temi: Minimalizam zavjese: prepoznatljive značajke i prednosti

Moguće je postići učinak starenja koristeći drevnu patinu, to je tonirana konveksnim mjestima, produbljivanjem ukrasa, potamljenjem rubova površine. Patina se primjenjuje spužvom od pjene, ostavite 5-10 minuta, a zatim ukloni višak vlažnom krpom. Moguće je zamijeniti patinu s akrilnim bojama, tako da mješavina umbra zajaja i crne nijanse uspješno oponašaju antički bitumen. Zelene i plave nijanse mogu se koristiti za starenje dodataka metalik stolica.

Ukrašavanje stolica

Trebat će:

Dekoracija starih stolica s vlastitim rukama

Za tehnike decoupage morate odabrati prikladnu sliku.

  • papir salvete s zanimljivim uzorkom;
  • Četka ventilatora;
  • PVA ljepilo;
  • matrica;
  • Drvo kit;
  • akril laka;
  • akrilne boje.

Dekor stolice može se izvesti u tehnici decoupagea. Da biste to učinili, morate kupiti salvete s odgovarajućim uzorkom. To mogu biti biljni motivi, jednobojni uzorak ili uzorci zapleta, sve ovisi o vašoj mašti. Prije svega, potrebno je ukloniti salvete s 2 donja bijela sloja, a zatim odvojiti motiv.

Ni u kojem slučaju nemojte rezati uzorak uz pomoć škare, inače će se dijelovi vidljivi na gotovom proizvodu.

Motiv je ili s vašim prstima, povlačeći oko 1 cm od uzorka, ili uzeti tanku četku, umočiti ga u vodu, provesti duž rupture linije, a zatim pažljivo otkinuti uzorak.

Dekoracija starih stolica s vlastitim rukama

Stolice mogu ukrasiti stvaranjem mozaičkog ukrasa.

Ubrus se primjenjuje na površinu stolice (prednji dio odozgo), središte se izlije u središte, a zatim uz pomoć četkice ventilatora početi lijepiti motiv, pomiče kružne pokrete iz središta do rubova. U isto vrijeme, važno je ne da ne pritisnete previše, inače je ubrušen. Možete učiniti malo drugačije: umjesto ljepila, koristi se za korištenje slane vode, a zatim pričekajte 2-3 minute, a zatim nanesite PVA. Dakle, ubrus je najprije lijepljena vodom, a zatim pričvršćena ljepilom.

Zatim je motiv ubrusa obložen akrilnim lakom, uz pomoć brusnog papira, rubovi uzorka se bruše. To je potrebno kako bi se izgladio prijelaz između ubrusa, a površina stolice je neupadljiva. Tada akrilne boje crtaju sjene i dijelove koji nedostaju (u slučaju motivnog proboja). Ako imate puno nabora kada lijepim ubrusi, to nije važno. Crtež je obložen s 3 sloja laka s srednjim sušenjem, nakon čega se površina mljeve s vlažnim brusnim papirom s malim zrnom. Ponovno pokriva lak i mljevenje, operacija se ponavlja sve dok nabori ne nestane.

Članak o toj temi: Kako očistiti tepih sode i drugih sredstava kod kuće

Zanimljiv dekor može se dobiti pomoću kit i matrica. Nakon što ste naveli stolicu, pričvrstite matricu uz pomoć laketa. Zatim uzmite lopaticu i primijenite kit. Uklonite matricu i isperite ga vodom. Nakon kit, mora biti obojana u istoj boji kao i cijela stolica. Tada je potrebno odbaciti lice drevnom patinom ili akrilnom bojom. Prvo primjenjuju tamnu boju na cijelu površinu ornamenta, nakon oko 5 minuta uklanja se vlažnom vlažnom krpom. Zlatna ili srebrna boja (patina) lagano ga je ugasila konveksna mjesta.

Stolicu možete ukrasiti krugom za staklo i keramiku (prodaju se u ramenima i umjetničkim salonima). Najlakši način da napravite crtež točke boje u afričkom stilu. Prvo, uzorak se primjenjuje putem kopije preko kopije, a zatim uzeti konturu i stisnuti bodove. Čak je i važno ravnomjerno pritisnuti cijev, a zatim fragmenti uzorka će biti ista magnituda. Krug se suši tijekom dana, onda možete podesiti crtež s oštricom ili oštrim nožem.

Stražnje stolica mora biti prekrivena trajnim akrilnim ili automobilskim aerosolnim lakom. Možete koristiti poseban vosak za namještaj. Primijeni se s tankim slojevima (s intermedijarnim sušenjem) s tkaninom. Moguće je ukrasiti staru stolicu na vlastitim snagama, ako pokažete fantaziju i slijedite gore navedene savjete.

Čitaj više