Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Anonim

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Da biste stvorili visokokvalitetnu i izdržljivu bazu za sve završne podove, potrebno je saznati sposobnost knjiženja cijele strukture.

Težina estriha je dovoljno velika i stoga ima veliki pritisak na temelju strukture.

U slučajevima kada se ne koristi gotova mješavina koja se stječe u građevinarnicama koristi se za obavljanje posla, ali pripravak pripremljen neovisno, točni izračun treba uzeti u obzir značajke korištenih materijala.

Odabir materijala i priprema mješavine

CPS ili cement-pijesak estrih je nužan i prilično jednostavan način na ravna površina. To zahtijeva pijesak, cement i vodu da ga stvori. Količina svake komponente ovisi o njihovim značajkama.

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Na primjer, ako se cement brand M150 uzima, tada će pijesak biti potreban tri puta više. Ako se cement M500 koristi za pripravu smjese, tada se pijesak uzima u skladu s omjerom 1: 5.

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Za vrećicu od 50 kg uzimaju 150 kg pijeska

Upotreba marke M 150 cementa je optimalna, jer će za ovaj materijal težine 50 kg trebati 150 kg pijeska. Što se tiče količine vode, to ovisi o vlažnosti pijeska.

Moguće je pripremiti kvalitetno rješenje uzimajući:

  • 1 vrećica (50 kg) cement;
  • 15 odbijenih kante (150 kg) suhog pijeska;
  • 27 litara vode.

Uvod u sastav mokrog pijeska smanjit će volumen vode do 25 litara.

Od težine kravata cementa ovisi o tlaku koji će imati na bazi strukture. Prema tome, prije nastavka s obavljanjem rada potrebno je razjasniti debljinu sloja sloja.

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Estrih mora biti debljina od najmanje 30 mm

Minimalna debljina estriha je 0,3 cm. Inače, nakon izlijevanja otopine, površina pokriva pukotine. Višak maksimalne debljine jednaka 0,5-1 cm dovodi do prekoračenja dopuštenog opterećenja na bazi.

Ako ova vrijednost dosegne 8-10 cm, težina cementnog estriha na svakom kvadratnom metru bit će oko 150 kg. To je neprihvatljivo i stoga stručnjaci ne prelaze set parametre.

Članak o temi: Kako se možete riješiti malih mrava u kuhinji?

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Gustoća mješavine ovisi o kvaliteti materijala

Prilikom stvaranja cementnog pijeska estriha s debljinom od 1 cm, protok će biti najmanje 20 kg po kvadratnom metru. U isto vrijeme, to će biti od 15 do 20 kg za 1 cm².

Moraju se uzeti u obzir tijekom stvaranja gustoće cement-pijeska estriha kompozicije, koja ovisi o tome koji će materijali biti odabrani od strane majstora.

Za ovaj parametar, pripravci su podijeljeni u:

  1. Svjetlost, gustoća koja ne prelazi 1400 kg / m³.
  2. Teške veze navedene pomoću pokazatelja značajno su viši od 1400 kg / m³.

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Uz točnu usklađenost tehnologije s udjelom pješčanog cementa, ovisno o karakteristiku ovog pijeska, neće premašiti dopuštene granice.

U skladu s GOST 8736-77, jedan kubični metar pijeska mora sadržavati ne više od 1600 kg, a njegov udio trebao bi biti 1550 do 1700 kg / m³. Za detalje o tome kako napraviti rješenje, pogledajte ovaj videozapis:

Izračunajte potrošnju materijala korištenjem postojećih formula i referentnih podataka. Kada radite s cementnom markom m 400 za izgradnju niza debljine 3 cm u prostoriji, površine je 50 m², to će uzeti takav broj cementa i pijeska, saznati koji će pomoći Jednostavan izračun:

  1. Izračunajte glasnoću estriha. 50 × 0,03 = 15 m³.

    Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

  2. Volumen svake komponente. Pod omjer od 4: 1, 15: 4 = 3,75 m³.
  3. Volumen pijeska bit će 3,75 × 4 = 15 m³, volumen cementa - 3,75 × 1 = 3,75 m³.
  4. Koristeći referentne podatke, izračunajte specifičnu težinu pijeska - 15 × 1600 = 24000 kg, a udio cementa - 3,75 × 1300 = 4875kg.

Volumen vode određuje se brzinom od 0,5 litara na 1 kg cementa. Prema tome, bit će potrebno 4875 × 0,5 = 2437,5 litara.

Sukladnost sa svim tim normama omogućit će vam da obavite rad na kvalitativno i stvorite čvrstu i pouzdanu bazu za završnu obradu.

Postupak za obavljanje posla

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Početne radnje su potrebne uz pripremu baze.

Članak o toj temi: Izvorni sastav 3-Sampa u obliku mačaka ili svjetiljki to učiniti sami

Za to se katovi očišćeni od nekadašnjih podova, oslobađajući sobu iz građevinskog smeća i izlažu svjetla za izgradnju, određivanje horizonta s razinom.

Raspored pješčanog cementnog estriha moguć je u bilo kojoj sobi, temperatura baze u kojoj ne padne ispod +5 ° Chellia.

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Nakon što je instalirano svjetiljke, nastavite do ispune estriha iz udaljenog kuta

Svjetionici su instalirani na prethođem sloju hidroizolacije, koji se može koristiti polietilen film. Rubovi platna su na zidu tako da su nastupili na razini estriha.

Napunite estrih počinje s najtežim dostupnim mjestima prostorije, ali ako su vrata osigurana u njemu, važno je to učiniti da to nije blokirano od strane vrata.

Gustoća cementa-pijeska: specifična težina

Nakon što je otopina stvrdnjavanje, na koje su instalirani svjetionici, pripravljena smjesa se izlije na bazu, puni je s jednom trakom. Upotreba pravila, otopina je poravnata, a tek nakon prve trake će biti spremna, nastavite do izlijevanja otopine u drugi. Nakon 12 sati, svjetionici se uklanjaju, rezultirajući prostor je ispunjen otopinom koja će trajati oko 15 sati za potpuno izlijevanje.

Sada pripremaju mješavinu i izvode manipulacije povezane s površinom za žbuku. Trebat će suha ili mokra smjesa koja se sastoji od jednakih dijelova pijeska i cementa. Slip Površina s posebnom opremom ili ručno, pomoću polja ili gratera. Sve detalje procesa punjenja na Beacons, pogledajte ovaj videozapis:

Nakon završetka svih djela dobivena je ravna šarmantna površina, koja se mora položiti mokrim valjkom i pokriti plastičnim filmom. Moisturizirajte estrih od najmanje sedam dana, nakon čega se film ukloni.

Čitaj više