Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Anonim

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Betonski estrih ima jedan bitan nedostatak - previše je hladno. Zbog toga se proces estriha treba pobrinuti za njegovu izolaciju, što značajno povećava troškove rada. Nedavno se otopina nazvana polistiren polibeton postaje široko korištena.

Ima cementne i polifoam granule. Prelivanje polistirenezlibetona je prilično jednostavan postupak, štoviše, ako želite, možete jednostavno napraviti smjesu sebe.

U ovom članku, reći ćemo kako pravilno provoditi postupak polistirenske izolacije, kao i uzeti u obzir sastav i glavne prednosti ovog rješenja.

Sastav polistirenskih kukova

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Pelonalne granule su ispunjene u ovoj smjesi umjesto pijeska i smrvljenog kamena

Otopina je oko 85% sastoji se od peleta od pjene. Prema tome, polistirenske granule djeluju kao punilo, dok zamjenjuju drobljeni kamen ili pijesak. Portland cement je dodan kako bi se osigurala viskoznost. Također, ponekad se doda ispiran pijesak.

Prilikom miješanja otopine potrebno je dodati plastifikator, to će povećati pokazatelj plastičnosti i spriječiti polistiren plovak. Možete koristiti tvar proizvedenu u te svrhe ili bilo koje rješenje za deterdžent. Druga se opcija češće koristi tijekom samopouzdanja.

U sljedećoj tablici možete vidjeti omjere polistirenskog betona, ovisno o brandu cementa.

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Odnos tvari ovisi o zadatku za koji će se koristiti materijal. Polistyrevbeton se koristi za mnoge postupke u izgradnji. Koristi se za zatvaranje podova, zgrada različitih vrsta zgrada. Također, ovo rješenje se često koristi za popunjavanje temelja.

Da bi se stvorila smjesa, preporuča se uzeti polistirenske granule, cement i vodu u omjeru od 840: 200: 100. Rezultirajuća otopina se koristi za stvaranje estriha, nakon čega slijedi podove premaz.

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Za javne prostore bit će potreban udio cementa za povećanje na 300 kg / m3.

Članak o temi: Kako popraviti kaplje

Izrada mješavine sami, prilično je teško promatrati omjer tvari, ali na kvaliteti otopine, ovaj faktor nema snažan utjecaj.

Prednosti polistiyRevbetona

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Rješenje ima dosta prednosti koje će pomoći pri stvaranju baze za pod ili izgradnjom različitih vrsta soba. Glavne prednosti takve mješavine uključuju sljedeće karakteristike:

  1. Niska indikator toplinske vodljivosti, tako dodatna toplinska izolacija neće biti potrebna.
  2. Mala težina proizvedenih dizajna, koja će pomoći u izgradnji visokoseljenih prostorija. Zbog male mase, pritisak na temelj će se smanjiti.
  3. Zbog visoke plastičnosti materijala, beton praktički ne daje skupljanje. To vam omogućuje da spriječite pucanje površine.
  4. Troškovi smjese je prilično nizak, pogotovo ako se radi neovisno.

Nedostaci polistirenskih kukova

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Polystyrevbeton nije poznat po snazi

Minus ima samo jedan materijal, ali je vrlo bitan. Pod polistiren ima nisku snagu i slabu otpornost na abraziju.

Zbog toga, površina će biti potrebna da bi se dodatno ojačala. Ako je planirana upotreba smjese za zidove, unutar i izvan nje je potrebno dodatno obloge površine.

Takav se materijal može koristiti samo za stambene ili javne zgrade. Za tehničke prostore, ako je potrebno, iznimno se preporučuje da koristi takav sastav. Unutar sobe također će se morati voditi brigu o zaštiti gornjeg sloja ili prelijevanja. Dodatne informacije o kvaliteti materijala potražite u ovom videozapisu:

Preljev neće biti potrebno samo ako bi pločica postavljena u budućnosti. Ljepljiva smjesa i pločica osigurat će potrebnu razinu zaštite za površinu.

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Preljevi se primjenjuju na jačanje površine estriha

Za preostale vrste podnih obloga, površina mora biti ojačana.

Ako se rad provodi u javnom prostoru s velikim opterećenjima, preljev se vrši pomoću posebnih rješenja. Kada se estrih napravi neovisno iu budućem polaganju podova, preporučujemo da proizvode chipper za petljanje. Mora se učiniti nakon što se polistiren Beeton djelomično hvata. Takav postupak pomoći će:

  • Djelomično ojačati beton;
  • Konačno poravnajte površinu koja je ključni zahtjev za daljnje pokrivene podove.

Članak o toj temi: Ventilacijski rešetke s podesivim blindovima - lijepi i praktični

Beton na bazi polistirena

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Moguće je miješati smjesu vlastitim rukama, ali je bolje primijeniti betonsku mješalicu.

Ovaj uređaj će omogućiti značajno ubrzati postupak, gnječenje će trajati oko 10 minuta.

Osim betonske miksera, morate pripremiti kantu i spremnik za mješavinu željene veličine. Popis materijala koji će biti uključeni je sljedeći:

  • granule polistirena;
  • cement;
  • Aditivi.

Prije svega, potrebno je uliti vodu u betonsku mješalicu i zaspati cement u omjeru 2: 1. Povećati plastičnost na svakoj kantici za vodu, dodajte približno 20 ml deterdženta. Za detalje o pripremi smjese pogledajte ovaj videozapis:

Polistiren se dodaje u manje porcije dok se smjesa ne primi dosljednost koja vam je potrebna. Propor za vodu treba biti oko 1: 4. Kada slijeva kantu vode, morat ćete dodati pola cementa i oko 4 kante polistirena.

Razmotrite da će se smanjiti vrijeme betona u svjetlom cementa. Ako je jedan planiran, potrebno je slijediti polistiren tijesto nakon punjenja.

Lijevanje i poravnanje

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Estrih se izvodi na mokroj površini

Punjenje poda polistirenskim vlaknima prilično je lako proizvesti, tehnologija je slična postupku za običan beton.

Prije svega, potrebno je očistiti površinu od kontaminacije i prašine, premazanog cementa i liječiti vodom.

Kat estrih se izvodi na mokroj premaz. Tijekom perimetra površine instalirani su svjetioni koji će pomoći u određivanju razine za estrih. Zatim se smjesa zatim poravnati. Nakon dana, svjetioni su rastavljeni, a rupe se liječe mješavinom ekspandirane polistirenske pjene. Zbog prilično teška procedura za usklađivanje ovog materijala, koristi se samo za stvaranje baze, čiji debljina ne prelazi 3 cm. Ukupna debljina estriha može varirati ovisno o vrsti konstrukcije.

Polistiren estrih: sastav i narudžba instalacije

Pobrinut će se za kravatu tijekom mraza, za to će tijekom rada biti potrebno pričvrstiti polietilen film. Zatim se otopina ostavi da se osuši i dobije čvrstoću od 5 dana. Da biste dobili osloboditi od dodatne vlage, otopina je ostavljena na otvorenom 2 tjedna. Za detalje o estrihiju proširenog polistirena potražite u odjeljku Ovaj videozapis:

Članak o toj temi: Dizajn interijera dnevnog boravka

Konačna obrada se provodi pomoću smjese cement-pijeska, dok njegova debljina ne prelazi 5 cm.

Kao što možete vidjeti, vrlo je jednostavno napraviti estrih od polistirena. Glavna stvar koja se pridržava osnovnih pravila i preporuka. Također se preporuča korištenje visokokvalitetne opreme i materijala, jer je od njih koji će ovisiti o rezultatu vašeg rada.

Čitaj više