Prajmer na staroj ulju boje vlastitim rukama

Anonim

Vođenje popravaka kod kuće, ja, kao i mnogi, skrenuo pozornost na činjenicu da preliminarna priprema površina pod novom završetkom zauzima dovoljno vremena. Ali bez obzira na to koliko važnost ovog procesa ukazuje na potrebu za izvođenjem tih djela. Jedan od najtežih procesa za mene bio je demontaže stare boje prije primjene novog premaza. I počeo sam gledati razne forume i web-lokacije, a zatim se uopće okrenuti za pomoć prijatelju. Oleg se odavno bavi građevinskim radom i predložio mi se, u kojem slučaju se temeljni prajmer provodi duž stare boje. Sada dijelim svoje iskustvo s vama.

Prajmer na staroj ulju boje vlastitim rukama

Prajmer za staru boju

Slučajeva kada trebate potpuno rastavljanje

Prajmer na staroj ulju boje vlastitim rukama

Brušenje zidova na staru boju

Činjenica je da nije uvijek moguće primijeniti novu boju na stari premaz, a Oleg je odlučio pogledati stanje zidova u mojoj sobi. U ovom slučaju, bio sam sretan, a stara boja na zidu je tako dobro čuvala da ne može govoriti o njezinu uklanjanju. Međutim, ako ste primijetili da su se na nekim mjestima bojala i počela njegova zbrinjavanja, onda budite sigurni da uklonite stari premaz s bilo kojim načinima za vas.

Važno! Da biste uklonili stari premaz, često se koristi kemijska metoda. Manje je prašnjavo i bučno, ali zahtijeva određeni slijed akcija. Uvijek koristite alate za zaštitu za ruke i dišne ​​organe tijekom primjene metode kemijske demontaže.

Boja čini površinu glatkom i niskom aspektom. A to su dva glavna kriterija na kojima je adhezija baze i novog kompozicije vrlo mali. To je za poboljšanja svojstava ljepila koje su početak se koriste u boji. Pogledajmo glavna svojstva korištenja tla:

  1. Jačanje starog temelja na koju će se primijeniti nova boja
  2. Smanjuje populaciju površine
  3. Smanjuje potrošnju boje
  4. Poboljšava adheziju
  5. Antiseptički prajmeri štite površinu od pojave kalupa
  6. Ne dopušta izgled mjesta

Članak na temu: kabel kabel DIY

Oleg me je odmah uvjerio da se slika sama ne može zamijeniti temelj zbog takvih razlika:

  • Postoji manji broj pigmenata u tlu
  • Zahvaljujući posebnim aditivima koji nisu u boji, prianjanje se poboljšava, pojavljuje se brzina sušenja i zaštita od negativnog utjecaja vlage.

Sada sam se pobrinuo da je potreba za korištenjem tla i odlučili smo početi trenirati zidove pod slikanjem.

Priprema zidova s ​​Olegom

Prajmer na staroj ulju boje vlastitim rukama

Zid za mljevenje

Sama tehnologija pripreme površine ne razlikuje se mnogo od općeprihvaćenih akcija. Međutim, pogledajmo ga detaljnije ako slikate premaz na staroj ulju:

  • Premaz na mom zidu čvrsto je čvrsto, a nedostaci nisu bili jako puno, tako da nije bilo pripreme za puno vremena. Međutim, ako ste pronašli male dijelove s piling boje, onda ga uklonite. Oleg savjetuje da ukloni prosječno 5-10 cm i dobru premaz smještenu pokraj neispravnog područja.
  • Tada smo uklonili svu prljavštinu i prašinu iz zida s toplom vodom i malom količinom deterdženta
  • Sve parcele u kojima su momci, pokrili smo univerzalni prajmer i stavili potrebnu količinu kita. U vašem slučaju, to se također radi s kaznama, gdje je došlo do odstranjivanja starog premaza
  • Nakon što je temeljni premaz potpuno suh, prođite kroz ova područja s strojem za brušenje ili fino zrnate kožu. Dakle, vi ćete istaknuti parcele i preći ih s ukupnom površinom.

Podzemni zid

Brušenje zidova s ​​vlastitim rukama

Nakon završetka pripreme zidova, započeli smo najvažniji proces - prajmer u boji. Izvođenje prajmera na staroj ulju, držite se takve sekvence:

  1. Koristeći gotov prajmer, dobro ga promiješajte. Ova akcija eliminira nehomogenost materijala
  2. Ako trebate razrijediti tlo vodom, ali ne više od 10 posto. Za nas, ova akcija nije bila potrebna, međutim, imala previše gustu smjesu, bit će potrebno napraviti
  3. Primer se primjenjuje od vrha do dna s slađim, obično valjcima i kutovima i drugim teškim mjestima - četke. Ne zaboravite da sloj mora biti ujednačen i tanak
  4. Ako je soba optimalna temperatura, onda se primer suši na oko sat vremena, onda vrijedi primjenjivati ​​drugi sloj. Pod riječju optimalno, mislim na +20 stupnjeva
  5. Kada se primjenjuje drugi sloj prajmera u ulju boje, ostavljamo sve procese do sušenja površine

Članak o temi: stezaljke za zavjese - popularna metoda pričvršćivanja

Činjenica je da su različiti prajmeri i suhi na različite načine. Kupnjom robe u trgovini obratite pozornost na upute u kojima proizvođači propisuju približno vrijeme sušenja njihovog materijala. Međutim, ne zaboravite da vanjski čimbenici također imaju ogroman utjecaj na te pokazatelje. Stoga održavajte optimalnu temperaturu u prostoriji i postotak vlažnosti.

Postoje posebni prajmeri na naftnoj boji, koji su upravo za takve svrhe. Stoga obratite pozornost na takve smjese, a ako trebate, koristite ih. U vlastitom iskustvu shvatio sam da zidovi zidova ne bi trebali biti požureni nakon primjene tla. Otpustite svu rad oko dana i dajte prajmer da se potpuno osuši i oblikuju film na površini nafte, koji će dugi niz godina savršeno zaštititi cijeli cilj od negativnog utjecaja.

Rezultati

Nakon popravka kod kuće s vlastitim rukama, shvatio sam da se mnoge akcije ne smiju bojati. Zapravo, vrlo je jednostavno pristupiti izboru materijala i tehnologije rada. Prajmer zidova ili strop nije naporan rad, mnogo teže pripremiti površine za ovaj proces. Ali ovdje postoji mnogo opcija i materijala koji su u mogućnosti pojednostaviti zadatak što je više moguće. Nikada nemojte uštedjeti na grubi rad i materijale da ga držite, jer loše kvalitete primer ne otvara površinu bojenja s potrebnim svojstvima. I to znači da se trajanje završne usluge može značajno smanjiti i uskoro ćete morati provesti vlastite fondove i snage kako biste vratili sve baklje. Ako ste zabrinuti za neku vrstu procesa, onda pitajte prijatelja ili u odnosu na vas da pomognete, jer zajedno ne samo da će se lakše izvesti prajmer, već i mnogo zabavnije.

Čitaj više