Strehe za zid kanisa, strop i klasični tip

Anonim

Koristite u unutrašnjosti spavaće sobe ili dječje sobe baldakhina i danas nisu izgubili svoju važnost - dizajni pružaju dodatnu privatnost i izolaciju buke, održavaju toplinu, stvaraju posebnu atmosferu. Da bi proizvod skladno gledao i nije postao izvor tehničkih problema, morate pokupiti kvalitetan kabel za kanis, koji će odgovarati stilskoj orijentaciji sobe i može izdržati volumetrijske tekstilne zavjese. Danas proizvođači nude širok izbor proizvoda koji se razlikuju u kvaliteti korištenog materijala, načelu operacije, vrsti pričvršćivanja. Jednostavna nadstrešnica može se instalirati samostalno, teške varijacije su bolje napustiti profesionalce.

Strehe za zid kanisa, strop i klasični tip

Vrste streha za pričvršćivanje baldakhina i njihove značajke

Postoji nekoliko mogućnosti za pričvršćivanje djevojaka iznad kreveta, od kojih svaka ima pozitivne i negativne stranke. U većini slučajeva se koriste nadstrešnice, ali su mogući sustavi s fiksacijom tkanine.

  • Corvenis ili okvir na regalima (stupci). Ovo je tradicionalna opcija u kojoj nije potrebna niza ili stropna fiksacija. U klasičnom rješenju, to su drvene stupce, u suvremenim kromiranim stupovima. Danas su upletene kovane stezaljke vrlo popularne u obliku otvorenog uzorka, koji će se savršeno gledati u spavaćoj sobi uređena u romantičnom ili etničkom stilu. Stalci mogu biti komponenta kreveta ili neovisnog elementa. Vrijedno je s obzirom na to da dizajni izgledaju dovoljno teško, pa se trebaju koristiti samo u prostranim sobama s visokim stropovima. Gornji dio sustava može djelovati kao baza za koju se platno jednostavno postavlja, ili imaju vijenac, koji će se provesti kretanjem zavjese.
  • Pričvršćivanje na standardnoj zavjese. Proizvodi stila i stila su odabrani na temelju značajki sobe i gustoće materijala. Konstrukcije su pričvršćene izravno na strop iznad kreveta, što vam omogućuje vizualno povucite visinu zidova. Ponekad se koristi mogućnost popravljanja strehe na suspenziju, ali je samo s vrlo visokim stropovima. Takvo rješenje izgleda mnogo lakše od strehe na regalima, ali je prikladna samo za prostrane prostore, inače se stvara osjećaj soli mjesta.
  • Pričvršćivanje na vijence u obliku nadstrešnice preko kreveta. Jedna od najjednostavnijih sorti baldakhina, koja je jednostavan pravokutni rez materije, fiksiran u uzglavlju i visi s nogu. Postoji opcija s pričvršćivanjem na nekoliko stropnih vijeca, može se ušivati ​​iz guste tvari ili laganog vela. Dopušteno je i glatku površinu i složenu draperiju.
  • Korištenje okruglog ili luka. U tom slučaju postoji nekoliko mogućnosti dekoriranja. S stropom fiksacijom u središtu kreveta obično se koristi svjetlosna tkanina, koja se otopi u perimeru. Ne manje popularan zidni tip učvršćenja u uzglavlju. U tom slučaju, sam prsten je zarobljen, stvar se spuštaju po valovima na stranama i pričvršćena je na nekoliko mjesta na okvir kreveta. Ovisno o odabranoj otopini, možete simulirati visinu stropova, dati prostor za dodatnu jednostavnost i prostor. Takva se tehnika često koristi u dječjim spavaćim sobama.
  • Pomoću zagrada. Da biste popravili baldakhinu iznad kreveta, nije potrebno koristiti masivni vijenac, možete učiniti s dekorativnim zagradama koje su pričvršćene na zid. Nakon toga, potrebno je rez laganog tkiva, koji je lako zalijepiti, obješen je na najvišoj točki, tkanina se razvede po rubovima kreveta i fiksirana je s prekrasnim čvorovima ili stezaljkama. Slike su moguće sve, što je dovoljno fantazija. Kao rezultat toga, dobiva se zračni ansambl, koji ne nosi funkcionalno opterećenje, ali vidljivo poboljšava izgled prostorije.

Članak o toj temi: Kako bjesniti psa grickati i suza pozadine

Razne opcije omogućuje vam da odaberete optimalno rješenje za odrasle spavaću sobu ili dječju sobu. Moramo samo procijeniti visinu stropova, količinu slobodnog prostora i odabrati odgovarajuću stvar.

Strehe za zid kanisa, strop i klasični tip

Materijali korišteni u proizvodnji vijeca, njihove prednosti i nedostatke

Do danas, Crackhin Eaves proizvode iz nekoliko materijala, što utječe na vrstu pričvršćivanja sustava, njegovog izgleda i potrebne skrbi.

  1. Plastika. Najjeftinija opcija koja se koristi iznimno rijetko za obloge. Njegova je uporaba dopuštena samo prilikom izgradnje najljepših struktura, obično u uzglavlju. Teško platno visi na tome je zabranjeno. Ponekad se vijenac provodi na perimeru kreveta, zbog jednostavnosti materijala može se montirati čak i na montiranim stropovima. No, u ovom slučaju, njegova boja treba spojiti s stropovima, inače pogled na sustav će biti vrlo jeftin.
  2. Istrošeno željezo. Najpopularnija opcija s upletenim tankim kovanim nizovima koji formiraju složene slike otvorene slike. Razlikuje se u visokoj snazi ​​i atraktivnosti. Sustav može poslužiti za mnogo godina i neće donijeti vlasnike ne gnjavažu u radu. Uz takvu osnovu, obje guste panele i leteće vele savršeno su kombinirane.
  3. Drvo. Izvagajte takve dizajne imaju mnogo, tako da se najčešće instaliraju na stupce ili se drže pričvršćivanja preko kreveta. Izgleda vrlo bogato i lijepo, takva se odluka uklapa u bilo koju klasičnu unutrašnjost. Prilikom odabira drvene temelje, morat ćete se kladiti na guste i luksuzne materijale koji lete tkivo na pozadini neće izgledati prikladno.
  4. Chrome Rei. Savršena opcija za moderan interijer. Trajni, atraktivni, univerzalni (prikladni za bilo koji materijal). Na temelju toga, monofonske platnene su posebno povoljne. Da bi se formirala završena i skladna slika, preporuča se uvesti još nekoliko kromiranih proizvoda u unutrašnjost.

Članak na temu: Kako pouzdano montirati vijenac na zid?

Harmonija unutarnjeg interesa ovisi o izboru materijala Cornixa. Neuspješna kombinacija komponenti odmah žure u oči i pokvari dojam sobe.

Strehe za zid kanisa, strop i klasični tip

Pravila za izbor strehe za baldakhin, ovisno o stilu sobe

Odabir vrste vijenca, morate biti vođeni ne samo pojavom kreveta, već i ukupni stil sobe. Drvena verzija na masivnim stupovima izgledat će nepristojno u romantičnoj ili modernoj spavaćoj sobi. Etnički stil Glopy će biti neprikladan za klasike. Jednostavni plastični zatvarači će pokvariti ukupni dojam od elegantne ili luksuzne slike.

Vijeće

Stručnjaci preporučuju pažnju na univerzalne opcije, kao što su upletene krivotvorene zavjese. Zavjese na njima mogu se mijenjati ovisno o raspoloženju i sezoni. Zimi, guste panele će štititi od jutarnje hladnoće, a ljeti će svjetlo leteće veo stvoriti ugodnu sjenu i štiti od insekata. Takvi sustavi mogu se prilagoditi gotovo svakom stilu s tkivom i dodatnim elementima.

Važno je uzeti u obzir da su kreveti s krošnjama nepoželjni za korištenje u tehničkim i minimalističkim interijerima. Ako doista želite napraviti neku vrstu raznolikosti u dekor, dizajni moraju biti što je moguće strože, platno su monofon, metalna baza i maksimalna jednostavna stvar bez draperija dobrodošla su. U tom slučaju, opcija je najbolja za zagrade, koje se mogu dati asimetrični oblik s oštrim kutovima i jasnim prijelazima.

Strehe za zid kanisa, strop i klasični tip

Izlaz

Uspješno odabrane Eaves za Baldakhin nije samo atraktivan i originalni dekor element, već i pouzdan proizvod koji će poslužiti za mnogo godina. Mount ne treba posebnu skrb, samo trebate ne zaboraviti na to tijekom kemijskog čišćenja i, ako je potrebno, čisto ili poliranje pri ispiranju zavjesa.

Znakovi za spavaće sobe mogu biti vrlo različite. Nalazi se na strehe koje funkcija elementa formiranja stila pada na koji nije potrebno uštedjeti.

Članak o toj temi: Koji pozadinski kamionet na svjetlo namještaja u spavaćoj sobi

Čitaj više