Kako instalirati rimsku krmu: korak-po-korak upute

Anonim

Nedavno su rimske zavjese postale vrlo popularne. Često se instaliraju na plastičnim prozorima. Pogodni su za bilo koji interijer sobe. Pojavili su se u vrijeme Rimskog Carstva. Od tada se dizajn nije promijenio gotovo nepromijenjen, ali, naravno, s vremenom, bio je malo poboljšan.

Kako instalirati rimsku krmu: korak-po-korak upute

Rimske zavjese su vrlo praktične, zbog čega su nedavno postali vrlo popularni.

Značajke rimskih zavjesa

Prije nego što samostalno instalirate rimsku sortu, morate odabrati tkaninu. Materijal koji se koristi za proizvodnju tih proizvoda danas je vrlo raznolik. Rimske zavjese su vrlo praktične, lako se čiste, imaju dugi vijek trajanja. Instaliraju se kod kuće iu uredskim prostorijama. Svugdje izgledaju estetski i naglašavaju unutrašnjost.

Kako instalirati rimsku krmu: korak-po-korak upute

Uređaj rimskih zavjesa.

Oni su dvije vrste: klasična i kaskada. Klasična - najpopularnija, oni su tkanina koja se sastoji od čvrstog komada materijala. Kada se podigne, nastaju se nabori tkanine. Kaskada karakterizira činjenica da čak iu odmorenom obliku padaju niz glatke pruge materije.

Tkanina tekstura može biti lagana i tanka za ukrašavanje prostorije ili se može dizajnirati tako da zatvori svijetla sunčeva svjetlost. U tom slučaju, materijal je teže, obrađen posebnim kompozicijom koji štiti od izgaranja materije na suncu.

Rimske zavjese sastoje se od vijenca i role materije. Na dnu materijala pričvršćena daska, koja omogućuje zavjese da zadrže oblik u otvorenom obliku.

U dizajnu zavjese postoji određeni mehanizam kontrole koji vam omogućuje da ih podignete na bilo kojoj visini i pričvrstite u bilo kojem položaju.

Način montažnih zavjesa

Materijali i alati:

Kako instalirati rimsku krmu: korak-po-korak upute

Shema uzemljenja tipičnih rimskih zavjesa.

  • Rimske zavjese;
  • zagrade;
  • vijci;
  • vijenac;
  • skup alata.

Članak o toj temi: Vrata za kabinet u WC-u - zavjese od kotrljanja

Postoji nekoliko opcija za pričvršćivanje proizvoda. Najpogodnije je instalacija zavjesa na poseban vijenac. Takve su strehe uključene u komplet ili se može naručiti u trgovini. Ako su proizvodi ušiveni vlastitim rukama, možete naručiti vijenac određene veličine, koji će odgovarati ovom proizvodu.

Uređivač se sastoji od aluminijskog profila, uređaja za podizanje i upravljačke jedinice. Kontrola je mehanička ili udaljena pomoću konzole i električnog pogona.

Ako ne biste mogli naručiti ili kupiti spreman, možete napraviti drvene strehe. Opseg se može pričvrstiti na njega klamericu. Ali ova opcija nije vrlo praktična. A pojava takvih modela nije previše atraktivan. Kada će ukloniti prostor za čišćenje, oni mogu neprikladno oštetiti tvari.

Rimske zavjese izrađene vlastitim rukama mogu se šivati ​​i staviti na vijenac. Također nije sasvim prikladno: pri uklanjanju weba, svaki put kada trebate odvrnuti nadstrešnice.

Možete popraviti model za Velcro kupljen u odjelu za šivanje. Velcro je lako zalijepljen na bilo kakve strehe iz bilo kojeg materijala. U tom slučaju jedan dio je pričvršćen na strehe, drugi na zavjese. Dakle, zavjesa je pričvršćena na strehe. S ovom izvedbom, proizvod se može lako ukloniti iz strehe za pranje. U odsutnosti vijenca, proizvod se može pričvrstiti izravno na profil prozora ili na zid iznad prozora.

Korak po korak Upute za ugradnju zavjesa

Kako instalirati rimsku krmu: korak-po-korak upute

Sorte rimskih zavjesa.

  1. Prije svega, odaberite vrstu pričvršćivanja zavjesa. Potrebno je odrediti kako će se instalirati zavjese: unutar otvaranja prozora ili vani.
  2. Ako je model instaliran unutar otvora prozora, prije kupnje trebate izmjeriti otvor prozora za odabir modela željene veličine.
  3. Širina otvora mjeri se na tri mjesta: u središtu, na vrhu i dnu. Kupio je opseg s veličinom koja odgovara najmanje tri dimenzije. To osigurava bezbrižan rad mehanizma.
  4. Potrebno je izmjeriti visinu otvora za odabir proizvoda. Kada instalirate zavjesu s vanjske strane otvora prozora, morate odrediti koliko bi prozor trebao biti pričvršćen na zavjesu, na koju razinu treba spustiti, koliko bi trebala biti širi prozori.
  5. Nakon potrebnih mjerenja kupuju proizvod. Uključene su zagrade za njegovo gori. Mjesto i način pričvršćivanja nosača određuju metodu ugradnje dizajna.
  6. Ako će se proizvod instalirati unutar otvora prozora, tada se odabere mjesto za zagrade tako da ne ometaju slobodno otvaranje prozora. Platno u otkrivenom obliku ne bi trebalo dodirivati ​​ručke i ventile koji se nalaze na okviru.
  7. Označite mjesto instalacije zagrada. Udaljenost između njih je jednaka širini platna. Nakon instalacije morate biti sigurni da se platno može lako pomaknuti.
  8. Kada instalirate model izvan otvora prozora, morate se pobrinuti da dizajn neće ometati otvaranje prozora, a prozor se neće ometati pomicanje tkanine. Ako postoje elementi koji mogu spriječiti kretanje proizvoda, moraju se ukloniti prije početka nosača.
  9. Potrebno je točno izdržati udaljenost između nosača. Trebaju biti fiksirani na istoj visini. Za nesmetano kretanje potrebno je da je udaljenost između unutarnjih strana bila 3 mm veća od širine platna.
  10. Ugradite osi između nosača u skladu s uputama uključenim u zavjese. Provjerite željeni dizajn.
  11. Zatim podesite položaj spojke na zavojnici za podešavanje optimalnog mjesta podizanja uređaja.
  12. Ako u kući postoje djeca, morate instalirati sigurnosne zasune kako biste zaštitili djecu od ozljede.

Članak o toj temi: Kako sastaviti klizna vrata: dizajn značajke i instalacija

Možete instalirati rimske zavjese s vlastitim rukama visoke kvalitete i pouzdano ako slijedite upute za instaliranje. Dizajn koji ste odabrali bit će zatvoriti sobu od jake sunčeve svjetlosti, napraviti sklad, udobnost i udobnost u vašem domu.

Čitaj više