Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

Anonim

Moda za zavjese valjaka ne prolazi. Današnji asortiman proizvoda omogućuje vam da stavite sobu u bilo kojem stilu. Glavna stvar je odrediti izbor mehanizma valjka, boje i karakteristika tkanine.

Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

Zavjese

  • Kako kupiti valjani bar
  • Što su valjane šipke
  • Zašto točno valjane zavjese
  • Kako instalirati role
  • Načelo rada takvog dizajna je jednostavno - tkanina je namotana na vratilu, preklapajući padinu prozora. Valjana zavjesa sastoji se od tri glavna dijela:

    1. Mehanizam osovine i kontrole
    2. Materijal
    3. Donji dizač utega

    Osim toga, valjci su opremljeni zaštitnim kutijama za guste u blizini okvira za okvire, električni lifting ili proljetni mehanizam, ribolov liniju ili magneti za pričvršćivanje sredstva za ponderiranje.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Vrste valjka

    Izbor prikladne valjane zavjese počinje s izborom vrste sjenila. Da biste to učinili, potrebno je jasno odlučiti o tome koju je uloga uloge postavljena i što funkcionira.

    Standardni komplet

    Sastoji se od osovine, kontrole, tkanine, utega. Promjer osovine je 25-34 mm, ovisno o konfiguraciji. Dizajn karakterizira povećana čvrstoća. Odabrana je ako želite zatvoriti pravokutnik velikog svjetla. Instalacija se provodi u otvoru ili na vrhu. Uz jednu zavjesu, možete preklapati širinu na 3 metra. Moguće je opremiti električni motor. Možete staviti proljetni mehanizam umjesto lanca. U tom slučaju, zavjesa će biti na samoj osovini, ako povučete poseban kontrolni element.

    Trošak strukture ovisi o njegovoj veličini, vrsti tkiva, veličini osovine, dodatnim opcijama u obliku električnog motora ili oprudnog mehanizma.

    Postaviti min

    Sastoji se od osovine, tkanine, kontrole, dizača. Stills su prilagođene plastičnim prozorima, jeftini su brzo instalirani, savršeno ga štite od sunca. Koristi ako želite zatvoriti svaku krilu odvojeno. Promjer osovine je 19 mm. Valjak izgleda kompaktan i uredan. Proizvedeno je do 1,5 metara širine.

    Članak o temi: Stabilizator napona vlastitim rukama

    Valjkastim zavjesa mini dodjeljuje se prozoru ili instaliran na posebnim setovima vezanosti bez bušenja. Dvije su vrste:

    • Bilateralne Scotch platforme su pogodne za svu krilu;
    • CAID plastične zagrade prikladne su samo za otvaranje zaklopka.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Instaliranjem valjki zavjesa na prozore, stječu posebne magnete - oni će popraviti utega i zavjese neće biti sanjkanje od vjetra.

    Možete ograničiti kretanje donje daske pomoću linije za ribolov. Kada se izvrši instalacija, tada su se dvije nizove fiksirane u gornjim vijencima, a zatim su fiksirani u sredstvu za ponderiranje. Takav se komplet preporučuje za preklapanje prozora.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Montaža

    Trošak mini-zavjese najmanji je među valjanim strukturama. Na mnogo načina ovisi o odabranom tkivu. Ne koristi se električni motor ili proljetni mehanizam za takve valjane zavjese.

    Kasetni sustav

    Postoje dvije vrste, ali svatko ima zaštitnu kutiju za osovinu s tkaninom. Gospodarstvo se obavlja bez vođenja tkanina. Puni paket je napravljen s vodičima. Zavjese za kasete su instalirane na svakom prozoru.

    Metoda pričvršćenja je odabrana po želji: traka za bušenje ili dvostranu traku. Vodiči se uvijek stavljaju na viski. Pritisnuli su tkaninu na prozor. Montirano platno ne klizi s vjetrom ili se nagne kroz prozor pri otvaranju.

    Sustav kasete je skuplji od mini, 3-4 puta, ali dizajn i svjetlo-zupčanik ovdje se smatraju što učinkovitijim. Uspostavlja proljetni mehanizam. Rolete s proljećem mogu se montirati u kutiju prema dolje. U ovom slučaju, tkanina se diže.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Ako se valjkastim zavjesa na plastičnim prozorima stavljaju s dvostranom trakom, onda prije naljepnice, površina krila ispod kasete mora biti uvučena.

    Sustav "zebra"

    To je učinjeno na otvorenoj ili zatvorenoj verziji, dok na dnu postoji još jedna osovina. Tkanina na kojoj se izmjenjuju guste i prozirne pruge, hoda između vratila. Ako se pruge podudaraju, svjetlo prodire u sobu. Ako se trake uzdignu u redoslijedu kontrole, dobije se potpuno zatamnjenje prostorije.

    Članak: Moderne pozadine u dnevnom boravku: 35 fotografija unutarnjih poslova

    Možda montiranje s bušenjem ili vrpcom.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Kako kupiti valjani bar

    Rottleri su napravljeni prema pojedinačnim veličinama ili kupljeni u gotovom obliku. Ako je odabran mini ili standardni sustav, onda možete kupiti gotove valjke za zavjese na plastičnim prozorima, fokusirajući se na proizvođača koje je proizvođač odredio.

    Koncepti "standardni prozor" ne postoji, tako da su kasetni sustavi napravljeni samo po narudžbi. Proizvođači uvijek pružaju jasne upute za mjerenje, gdje se uloga igra svaki milimetar.

    Što su valjane šipke

    U proizvodnji konfiguracije koriste se plastika i aluminij. Valjci za zavjese s vodičima za plastične prozore imaju emajlirani premaz. Detalji nisu samo bijela, već i smeđa, siva, bež, pod raznim nijansama drva. Boja je odabrana dodatna oprema.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Izbor tkanine za valjak - pitanje je složenije. Katalozi proizvođača prikazani su 200 ili više različitih materijala. Da biste odlučili za tkaninu, morate znati:

    1. Koji stupanj osvjetljenja je soba
    2. Koji stupanj zatamnjenja ima tkanina - postoje tanke tkanine, guste, dimat i blackwood. Posljednja dva pogleda su koliko god je moguće, gusta tkanina je naručena s umjerenim suncem, ali neće spasiti tanku tkaninu od svijetlih zraka - takve zavjese stavljene na sjeverne prozore
    3. Tip sustava - debela tkiva imaju ograničenje visine za uporabu u različitim sustavima

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Tkanina za zavjese

    Izbor zavjesa boja, tekstura, tkanina je individualan. Zapošljava sva načela odabira i kombinaciju boja u unutrašnjosti. Lagane i tanke tkanine odabrane su za male i tamne sobe. Balloon je instaliran u spavaćoj sobi s pahuljicama ili dimautskom tkaninom. Svijetle boje, florističke motive, geometrijske obrasce, til s uzorka, tkanina sa slamnatim simulirajućim uzorcima prikladni su za dnevni boravak. Koža, antilop. Dizajn dječje sobe uklonit će zavjese s tematskim uzorcima. Pojedinačni poredak može se izvršiti s ispisom fotografija.

    Članak o toj temi: Ideje od boje stropne pločice iz pjene

    Zašto točno valjane zavjese

    U usporedbi s običnim zavjesama, valjkasta zavjesa ima brojne neosporne prednosti:

    • Omogućuje potpuno potamnjenje prostorije;
    • Štedi mjesto, što znači pogodno za male prostorije;
    • Jednostavan za korištenje, instalacija, ostavljanje nagiba je vrlo povremeno usisavanje;
    • Ima impregnaciju odbijanja prašine;
    • Jeftiniji Gardin i Porter;
    • Grafikon ne treba šivati ​​i čekati dugo vremena - proizvođači ih čine 1-2 dana.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Kako instalirati role

    Ugradnja valjnih zavjesa uvijek se radi u skladu s priručnik priloženim od strane proizvođača. Sva oprema se stavlja u pakiranje. Različiti sustavi uključuju različite faze instalacije. Ali čak i raspoloženje je zavjesa kaseta, gdje najviše detalja neće potrajati mnogo vremena.

    Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    Upute za instalaciju

    To će zahtijevati:

    1. Rulet, olovka;
    2. Odvijač, razina;
    3. Aceton za odmašćivanje površina.

    Da biste visjeli na plastičnom prozoru da biste objesili valjak za kasetu, morate:

    • Uklonite poklopce iz kutije, stavite vijke u rupe za montažu;
    • Pričvrstite kutiju na prozor tako da je valjak s tkaninom na staklu između moždanog udara;
    • Rastopite tkaninu, provjerite kako valjani mehanizam radi, poravnajte proizvod, vijak za vijak u krilu s jedne strane;

      Kako odabrati i instalirati zavjese valjaka: Specijalistički savjet

    • Ponovno poravnajte zvuk vodoravno;
    • Vijak vijak s druge strane, a nakon treće provjere horizontalnog i moždanog udara platna, pričvrstite preostale vijke;
    • Odgoditi kriju na mjestima ležišta vodiča, zalijepiti ih;
    • Spustite brzinu, postavite limiter moždanog udara;
    • Podignite brzinu, ugradite limiter moždanog udara;
    • Postavite držač za kontrolni lanac.

    Pogledajte video dizajn

    Svaki prozor se može zatvoriti s valjanom zavjesom. Odabir takve zavjese uzima u obzir unutrašnjost sobe, osvjetljenja, svojstava i boju tkanine. Spremni ili napravljeni kako bi naručili zavjese valjke prikladne za sve stilove, savršeno zaštićene od sunca, a ispravno izabrane spojnice pretvaraju ih u jednu cjelinu s plastičnim prozorom.

    Čitaj više