Kako sami napraviti kauč: faze rada

Anonim

Kauč ​​je namještaj koji je uvijek potreban u unutrašnjosti. Namještaj prodavaonice ne tako često nude te vrste sofa ili drugih proizvoda koji bi došli u dizajn interijera. Moguće je da vlasnik ima vještine u proizvodnji namještaja, tako da može priuštiti da ostvari želju da samostalno napravi namještaj do kuće.

Kako sami napraviti kauč: faze rada

Kauč ​​je sastavni dio interijera. A ako trgovina nudi visoke cijene za ovaj namještaj, može se napraviti vlastitim rukama.

Treba predvidjeti da će biti potrebni različiti alati za stvaranje kauča. Pripremite ih, napravite kauč u veličini, a vlastiti okus može biti njihovi napori. Proizvod će biti izrađen prema individualnom crtežu, koji je povezan s njegovom jedinstvenošću.

Tada može doći u pomoć snalažljivosti, stiska, vještine i znanja stolara, stvoriti neovisno remek-djelo. U isto vrijeme, može se znati da uporaba materijala u procesu stvaranja kauča neće biti povezana s velikim gotovinskim potrošnjom, kao prilikom kupnje, uzimajući u obzir bojanje trima u vlastitom ukusu.

Određivanje dizajna budućeg proizvoda

Kako sami napraviti kauč: faze rada

Ukupne dimenzije kauča.

Prije početka rada na stvaranju kauča, potrebno je osmisliti svoju vanjsku sliku, a zatim razviti dizajn namještaja u sobi u cjelini. U isto vrijeme, možete smisliti dizajn kutne kauče, koji će biti prikladan za glavni namještaj. Treba imati na umu da je kod kuće teško proizvesti visoke kvalitete sofe. Možete napraviti kut kauč sam tako što ćete napraviti okvir postavljen na postolje ili noge proizvoda.

S vremena na vrijeme koristi se mehanizam sustava valjaka. Zbog sklopivih sjedala kauča možete imati poseban pristup svim svojim nišama sa strane strana. Niša će biti montirana u obliku malih kutija, a zatim instaliran na kauč na vlastitom nahođenju.

Raspored veličine proizvoda mora biti pažljivo jer se ne može stati u pripremljenu površinu sobe. Sve brojebilne dimenzije se biraju oslanjajući se na vlastiti okus, ovisnost i veličinu prostorije. U ovoj fazi potrebno je unaprijed pripremiti crtež kako bi stvorio običan ili kutni kauč.

Kako sami napraviti kauč: faze rada

Soft sofa shema u odjeljku.

Zatim treba posjetiti trgovinu građevinskog materijala. Za početnike koji obavljaju radu vezane uz instalaciju kauča po prvi put, najpogodnije rješenje će biti dizajn sklopive strukture, a ne kutni. Okvir proizvoda treba se sastojati od okvira koji ima pravokutni oblik montiran na noge, uzimajući u obzir sve prikladne veličine.

Članak o temi: pločica za kuhinju na pregaču: stručne preporuke

Za stvaranje okvira koristi se barovi, najbolji materijal za proizvodnju od kojih je bor. Za montažu drva se koriste vijci za samozad. Učvršćivači treba izvoditi tako da se ne pojavljuju pukotine. Pritisnite kauč okvir je maksimalna čvrstoća vijak svake šipke u kubičnom obliku do kutova okvira.

Vijci samo-tapkanja prikladni su za pričvršćivanje. Dno kauča sastoji se od šperploča, veličine lista trebala bi biti prikladna za okvir okvira. Phanneur može biti pletenje s noktima na istoj razini. Napravite kauč može se temeljiti na izvršenju posla u tri faze, što uključuje:

  1. Kupnja materijala.
  2. Priprema instrumenata.
  3. Stvaranje okvira (okvir).
  4. Presvlake proizvoda.

Razmotrite svaki od koraka više.

Fazno stvaranje kauča

Potrebni materijali za proizvodnju proizvoda

Kako sami napraviti kauč: faze rada

Shema okvira kaučine.

Moguće je napraviti kauč bez upotrebe posebnih i dodatnih vrsta materijala, ovdje je savršena traka borova i šperploča. Prvo, proizvod mora biti detaljno dizajniran na papiru. Potrebno je pažljivo razmotriti bilo koji dio, na primjer, razinu nagiba leđa proizvoda, određenu veličinu visine nogu, ukupne dimenzije strukture u cjelini, itd.

Potrebno je uzeti u obzir da će cijelo opterećenje proizvoda biti na nogama kauča i leđa, baza bi trebala biti izdržljiva. Na leđima i sjedalo treba osigurati za odgovarajuću čvrstoću, noge proizvoda treba fiksne pričvršćene na okvir. Potrebno je uzeti u obzir pri stvaranju kauča da se borovi drvo priprema uzimajući u obzir odgovarajuću veličinu 60x60 mm, a debljina šperploča je jednaka 12 mm. Ove vrste materijala su najčešći, jer su povezane s pristupačnom ponudom po pristupačnoj cijeni.

Među svim pričvršćivačima se mogu dodijeliti: vijci za samo-tapkanje i čelični uglovi. Potrebni alati bit će odvijač i pile. Kauč ​​je bolji upotrebom pjene gume, tapiserije ili sintetičke procesije. Ojačati materijal uz pomoć lightning pokriva. Možete napraviti okvir od barova koji se razlikuju od više vrsta drva bez dodatnih nedostataka. Svi elementi drva moraju biti lakirani, štedeći izgled stabla.

Gdje pokrenuti skup dizajna kauča

Kako sami napraviti kauč: faze rada

SofA Detalji sheme.

Među glavnim elementima kauča možete dodijeliti:

  1. Ograda.
  2. Jastuci.
  3. Okvir.
  4. Noge.

Proizvodnja kauča može biti uvjetno podijeljena u četiri faze.

  1. Sastavljanje okvira. Za okvir ili drveni okvir, morate pripremiti trake koje nemaju vidljive nedostatke i glatke su. Možete ih napraviti od tih pasmina koje su više izdržljive. Pripremljeni alati proizvode razbio Bruschev. Dalje počinju pričvrstiti okvir. Ako samo vijci nisu dovoljni za privitak, onda je najbolje koristiti svaku vezu s netoksičnim ljepilom za stablo koje je najprikladnije za odabrani materijal.
  2. Izrada sjedala i kauč. Možete napraviti kauč pomoću pjene gume, što je ekonomičnije. Idealna je i analozi: holofiber ili poliuretanska pjena. Konačni materijal ima dovoljnu elastičnost, ali u isto vrijeme fleksibilnost. On može brzo dati potreban oblik, ne može apsorbirati vodu. Ako se punilo pomiče na okvir, mora biti zalijepljen na okvir.
  3. Pokrov kauča. Za trim, koža se može odabrati ili tapiserija, što čini ekonomičnijom od opcija. Sve ovisi o željama i financijskim mogućnostima. Da biste iskoristili proizvod, trebat će vam građevinski klameri. Preduvjeti materijala, njegovi rubovi se obrađuju. Tada biste trebali dati odgovarajuću fiksaciju trima na detalje proizvoda iz stabla, to jest, njegov okvir. Dovoljno je obložiti kaučom, a kasnije neće biti potrebno potrošiti sva vaša sredstva da potrošite na sekundarnu nepropusnost. Svi radovi su stvarno gotovi bez pomoćnika. Možete pokriti kauč. Druga opcija će biti stvaranje posebnih pokrivača za kauč. U isto vrijeme, potrebno je osigurati prisutnost meka mjesta koja predstavljaju jastuke.
  4. Završna obrada. Svaki vidljivi drveni kauč element je bolji za rukovanje velom i lakom, za koje bi se svi materijali trebali pripremiti i prije početka sklopa okvira.

Članak o toj temi: Pješačka vidjela od razboritog lijeka s vlastitim rukama

Pomoću trake i šperploča za maccas

Kako sami napraviti kauč: faze rada

Shema kauča s kaučom.

Možete pripremiti cijeli skup alata, potrebno je osigurati:

  1. Hakews.
  2. Vježbe.
  3. Mlin.
  4. Odvijač.
  5. Roulettes i centimetra.
  6. Olovka.
  7. Crta.
  8. Šmirgl papir.
  9. Škare.
  10. Rezač.
  11. Izgradnja klamerica.

Bez uzimajući u obzir čelični zatvarači, koristi se ljepilo, dopuštajući svakom od dijelova čvrsto i visoko kvalitetno kombinirati jedni druge. To će napraviti dizajn čvršće i sigurnije. Svaka veza je potrebna za swil pomoću prikladnog ljepila. Trebalo bi biti savršeno pogodan za drveni proizvod. Inače će biti neugodno odmoriti na kauču i sjediti.

Kako sami napraviti kauč: faze rada

Shema presvlake u kafi.

Bit će potrebno napraviti skup kauča iz bara, stvarajući tri okvira koji imaju veličinu jednaku 72x1860 mm. Jačanje kutnih dijelova može biti sličan, a princip instalacije je povezan s šiljkom na ljepilo. Od dva okvira čine bazu kauča. Okviri se moraju međusobno kombinirati s četiri šipke 60x60 mm i duljine oko 200 mm.

Gluedboard će biti potreban, koji je složen u tom dijelu kauča, gdje će biti madrac. Budite sigurni da ojačajte petlje na okvir, a treći okvir treba biti pokriven od strane ploče, poput bočnih zidova kauča. Stražnji dio proizvoda treba biti pričvršćen na zid za 5-6 petlji, koji će jamčiti proizvod potrebnu razinu, čiji je kapacitet za nošenje od 150 do 200 kg, leđa se treba oslanjati na obje strane na stalci, ako se raspada.

Kada je proizvodnja sjedala kauča već završena, nastavite s izradom okvira okvira za podloge.

To se može učiniti prilikom poštivanja relevantnih faza, isto kao prilikom stvaranja sjedala proizvoda. Ako je potreban model s preklapanjem kafi, najbolje je popraviti stražnju stranu proizvoda. To se može provesti korištenjem pouzdanih kutova od dovoljne debljine. Stručnjaci se ne preporučuju da se leđa strogo okomito.

Članak o temi: Slučajevi zidova gipsa u kupaonici s police i niše

Završni rad samostalno

Kako sami napraviti kauč: faze rada

Radna površina kauča bit će potrebna za postavljanje presvlake tkanine i punila kako bi kauč mekao.

Prije slanja kauča, tkanina mora unaprijed izvesti bilo koji od oštrih kutova pomoću brusnog papira, jer inače mogu razbiti tkaninu. Zatim nastavite s izradom osnove iz pjene gume. Potrebno je uvjeriti osnovu koristeći tapiseriju. U početku se koristi pjena mora biti omotana sintetom, a zatim spojite te materijale primjenom zatvarača.

Na kraju, pričvršćivanje pjene gume u okvir budućeg proizvoda. Pre-pjenjenje se nalazi u zavojni slučaj tapiserije. Ova značajka se vrši na štetu od čičak trake, jedan dio vrpce treba priložiti na proizvod, a drugi mora biti priključen na tapiseriju.

Nećemo znati podsjetnik na obloge svakog ruba, koji će malo govoriti za sve rubove sjedala i leđa. Za skrivanje čičak vrpce, pruga munje pomoći će ukloniti poklopac za pranje. S vremena na vrijeme pričvršćena je na proizvod od pjene gume, koji zahtijeva ljepilo, ali u ovom slučaju nemoguće je ukloniti trim.

Obavljanje završnog rada

Ostatak sinteta i pjene gume, a tapesto obično nije bačen, jer se ti materijali koriste za stvaranje izvrsnih jastuka za kauč. Oni su savršeno u kombinaciji s proizvodom. Pjenavica se može pričvrstiti na leđa i sjedala. Možete stvoriti leđa iu obliku odvojenih različitih jastuka s malom veličinom. Oni su postavljeni na sjedalo, objesite koristeći posebne lipukete na leđima.

Jedna od najpogodnijih opcija može biti korištenje jastučnika, kauč leđa, sjedalo. To će pomoći u predviđanju zamjene pokrivača kako bi ih mogli oprati, podržavajući čistoću. Tapacijska tkanina tijekom vremena pokriva bore, jer se stisne mekim elementima namještaja. Stoga se temelj mora biti omotana vatinom ili sintetom.

Da biste dodali unutrašnjost novom kaučom, možete šivati ​​lijepe zavjese, instalirati prikladne uređaje za rasvjetu, šivati ​​posebne jastuke na kauč. Ako pokušate, stavljajući čak i trud i strpljenje, možete stvoriti stolić za kavu, stavljajući ga pored novog kauča.

Čitaj više