Kupaonica svitak: Značajke izbora

Anonim

Obala za kupaonicu je uređaj koji vam omogućuje da stvorite povoljan mikroklimatski unutarnji.

Kupaonica svitak: Značajke izbora

Zavojnica za kupaonicu služi kao uređaj za grijanje. Ne dopušta širenje vlage, čime se zaštiti kupaonicu od plijesni.

Izvodi niz korisnih značajki. Izvrsni policajci s grijanjem kupaonice, sprječava pojavu vlage i razvoj plijesni i gljivica. Osim toga, zmija se može koristiti za sušenje posteljine.

Savjeti za odabir svitka u kupaonici

Danas tržište predstavlja veliki raspon grijanih ograda ručnika, među kojima su posebno popularne sljedeće vrste:

  • voda;
  • električni;
  • kombinirani.

Kupaonica svitak: Značajke izbora

Tu su i kombinirane zavojnice. Oni uključuju pluses i električne i vodene zavojnice.

Kombinirane zavojnice kombiniraju pozitivne kvalitete vode i električnih grijanih tračnica, što objašnjava njihove visoke troškove.

Prije nego što konačno odaberete jedan ili drugi model zavojnice, također trebate razmotriti zahtjeve za uređaj:

  1. Kada koristite uređaj za vodu, radni tlak ne smije biti manji od tlaka u sustavu. Ako se često javljaju pritisak, potrebno je saznati koji pritisak može izdržati ovu jedinicu.
  2. To neće biti suvišno izračunati regulatornu toplinu grijane ručnika u skladu s tablicom koja se primjenjuje na svaki od uređaja.

Značajke ugradnje ručnika

Prije kupnje i instaliranja zavojnice za vodu morate dobiti savjet unaprijed od profesionalnih vodoinstalatera kako biste saznali sve moguće veze. To će pomoći u određivanju stjecanja potrebnih komponenti.

Kupaonica svitak: Značajke izbora

Ulazni krug vodenog spoja.

Ako su radijator i cijevi izrađene od različitih materijala, instalacija mora biti popraćena brtvom između njih s posebnom dielektričnom pločom, koja će spriječiti stvaranje lutajućih struja koje nastaju tijekom kontakta različitih metala.

Članak o temi: Prirodna sredstva za uklanjanje plaka iz WC-a

Zamjena i instaliranje elektrozija za kupaonicu mnogo je lakše. Unatoč tome, ima neke nijanse koje treba uzeti u obzir tijekom rada. Prvo, veza električnog zagrijanog ručnika mora biti pažljivo dizajniran. Drugo, sve će se utičnice morati montirati u zidove. Treće, najbolje je kupiti model, opremljen posebnim čvrsto susjednim poklopcem koji štiti zmiju od prskanja. Četvrto, morat ćete instalirati zaštitni uređaj za isključivanje, koji vam omogućuje potpuno eliminiranje kratkih spojeva de-energijom utičnice. Spajanje elektrosevića se provodi pomoću debelog kabela s dvostrukom izolacijom.

Faze montaže serpentine u kupaonici

Kupaonica svitak: Značajke izbora

Priključni dijagram tračnice ručnika.

Zamjena ili ugradnja grijane željezničke ručnika mora se provesti na predupremljenom mjestu. U ovom slučaju, zamijenite zmiju može biti neovisno. Svi će radovi zahtijevati više od jednog i pol sata.

Ako zamjena uređaja podrazumijeva preradu tople vode, a zatim bez stručnjaka ne može učiniti. Ponovno postavljanje uspona potrebna je u slučajevima kada se koristi zakrivljena cijev kao stara grijana ograda za ručniku, što sprječava uspostavljanje modernog zavojnice u kupaonici bez promjene.

Zamjena PTV-a je popraćena instaliranjem kugličnih ventila i prstena. Oni vam omogućuju da isključite uređaj u slučaju propuštanja bez vodovodnog poziva. Zamjena uređaja s promjenom uspona može oduzeti cijeli dan.

Za rad će biti potrebni sljedeći alati i materijali:

  • bušilica;
  • razina;
  • odvijač;
  • odvijač;
  • ključevi;
  • spojnice;
  • Kutovi.

Postupak instalacije

  1. Ako želite zamijeniti stari grijani ručnik, bit će potrebno demontirati. Neka to nije teško. Za početak, preklapanja vode i sve dostupne matice su odvrnite, uz pomoć u kojem je instrument fiksiran na cijevi za tap. Nakon toga, bit će potrebno pažljivo ukloniti cijeli zatvarač i ukloniti uređaj iz zida u kupaonici.
  2. Nakon toga, morat ćete raspakirati novu serpentinu i pričvrstiti s držačima odvijača. Zatim je potrebno vjetra prikljuke, s kojima se voda može povezati u budućnosti.
  3. Tada je zmija pričvršćena na zid na mjesto gdje ga planira postaviti. Olovke su napravili oznake za rupe;
  4. Sljedeći korak će morati izbušiti sve potrebne rupe u pločici, nakon čega se ubacuju plastične kostile. Grijana pruga ručnika dodjeljuje se izbušenim rupama i fiksirana je. Nakon toga može se spojiti na vodoopskrbne sustave ili centralno grijanje.

Članak na temu: Košarica za posteljinu iz novina

Većina modernih organizacija specijaliziranih za prodaju zavojnica za kupaonicu nude svoje kupce instalacijske usluge. Osim toga, oni pružaju jamstvo na instalaciju ovog uređaja. Kupnjom grijane željezničke pruge, najbolje je iskoristiti ove usluge tako da ne postoje problemi povezani s netočnom samostalnom instalacijom u budućnosti.

Čitaj više