Metode za spajanje dimnog spremnika s WC-om

Anonim

Odabir vodoinstalatera za vlastitu kuću, većina obratite pozornost na njegov izgled bez razmišljanja o tome koje su druge važne točke. Jedan od njih je istrošen tenk, njegov položaj i veza s WC-om.

Metode za spajanje dimnog spremnika s WC-om

Prilikom odabira spremnika obratite pozornost na vezu s WC-om.

Neprekinuti rad cijelog sustava ovisi o ispravnoj instalaciji spremnika.

Uređaj je ispravio Bachkov

Spremnici za pranje obično proizvedeni od istih materijala iz kojih su sami zahod, ali postoje i polietilen, zagrijani pjenastim polistiren kako bi se spriječio kondenzat na zidovima i smanjila buku spremnika. Prema metodi pričvršćivanja, razlikuju se spremnici s niskim i visokim mjestima. Spremnici s niskom lokacijom su pričvršćeni izravno na WC školjku, visoko nalaze se - na zid ili modul za instalaciju. Vjeruje se da je donja veza manje bučna nego visoko rafinirana.

Sami spremnici su konvencionalni kapacitet s 2 ili 3-tech rupa koje služe za opskrbu i pražnjenje vode u zahodu. Osim tehnoloških rupa, još uvijek postoji montaža, koji se koriste za popravak spremnika na zahodu ili zidu.

Tipično, spremnici su dizajnirani za odvod 6 litara vode.

Oblik spremnika je izdužen, pravokutan, polukružni, pa čak i trokutasti, kako bi ih udovoljili u kutu sobe. Međutim, unatoč dizajnu, njihov volumen je praktički standard. Oni su dizajnirani za ispuštanje 6 litara vode (mnogo je manje čestih spremnika s još jednom volumen vode). Sve rupe su standardizirane tako da prilikom spajanja na WC, moguće je koristiti cijevi i priključci različitih tvrtki proizvođača i slobodno ih mijenjaju kao trošenje.

Skup vode u spremniku pojavljuje se kroz plovni ventil koji vam omogućuje održavanje razine vode u spremniku. Dizajne ventila različitih proizvođača razlikuju se, ali ne i u osnovi.

Princip rada je isti: plovak fiksiran na polugu pomiče se uz razinu vode gore ili dolje, zatvaranje ili otvaranje vodoopskrbe. Odvod vode se provodi kroz ventil, koji je raznovrstan u svom uređaju.

Članak o toj temi: Instalacija platbara na prozore s vlastitim rukama

Metode za spajanje dimnog spremnika s WC-om

Dizajn ventila iz različitih modela može se malo razlikovati.

Suvremeni model toaletne posude opremljeni su s dva gumba za ispuštanje vode: jedan je odgovoran za standardni odvod, kada se cijeli volumen vode u spremniku spaja, drugi - ekonomičan odvod, kada se spaja samo 2-3 litre vode, Ali to joj daje rotirajuće kretanje i dodatnu sposobnost ispiranja. Unatoč raznolikosti ventila, oni su također međusobno zamjenjivi.

Još jedan detalj opranog spremnika je preljev cijev. Ona je odgovorna za osiguravanje da u spremniku nema preljeva vode kada se kvarovi plutajućeg ventila. Overflow cijev je konvencionalna cijev, od kojih jedan kraj ulazi u ispusni otvor, a drugi se nalazi 1,5-2 cm iznad razine vode. Kada se spremnik prelijeva, voda bolesno ostavlja kroz preljev cijev izravno na zahod.

Instaliranje dimnog spremnika

Instaliranje spremnika za ispiranje: WC, spremnik, eyeliner.

Postavka spremnika počinje od zbirke unutarnjeg punjenja, odnosno odvodnog ventila u skladu s uputama proizvođača. Tada je pričvršćen na WC ili zid (dizajn instalacije), ovisno o njegovom mjestu. Da biste spriječili curenje vode, ugrađene su gumene brtve, koje su uključene. Spremnici s donjim aranžmanom postavljeni su izravno na toalet na 2 vijak, ispod čega su također stavili brtve kako bi se izbjeglo oštećenje zahoda ili spremnika.

Kada instalirate, ne biste trebali poravnati brtvu, povlačenjem nosača, može dovesti do pokvarenosti. Vijci su odgođeni što je više moguće, ali u isto vrijeme spremnik ne bi trebao biti apsolutno fiksan. To je mala mobilnost spremnika koja osigurava njegovu sigurnost ako se okrene natrag ili grubo pritisnut gumb za ispuštanje. U tom slučaju, određena količina tekućine može izliti ispod spremnika, ali to nije tako ozbiljna posljedica od sloja za pričvršćivanje i, u skladu s tim, isušivši svu vodu iz spremnika na pod na koji dolazi voda iz Doda se vodoopskrbni sustav jer će prazan spremnik otvoriti plovni ventil. Ako niste zadovoljni stacionarnom spremnikom, ima smisla kupiti monolitni dizajn kada je spremnik i zahod jedan cijeli broj.

Članak na temu: Kako izgraditi kuću za perad za 10-20 zrna to učiniti sami

Modeli spremnika s visokim rasporedom povezani su s zahodom s mlaznicom, na kraju koji se nalazi gumena ili polimerna manšeta. Gumena manžeta je prekrivena brtvenim podmazivanjem i stavljena na spremnik cijevi oko 1/3 njegove duljine. Preostala 2/3 manžete stavljaju se na vrat toaletne posude. Takav sustav izbjegava propuštanja dok istovremeno pruža mobilnost sustava. Ako se koristi polimerna manžeta, onda je podmazan sa svih strana s brtvilom, a zatim jedan kraj haljine na mlaznicu, a drugi je umetnut u umetak posude za WC.

Pokretanje sustava ispiranja

Nakon što je spremnik fiksiran u bilo kojoj opisanoj metodi, left ventil se stavlja unutra, na koji se isporučuje dovod vode. Dovod vode u sustav provodi se ili fleksibilnim crijevima ili dekorativnom eyeliner, čiji se primjer može vidjeti na slici.

Metode za spajanje dimnog spremnika s WC-om

Fleksibilna crijeva su proizvedeni s različitim navojnim spojevima.

Fleksibilna crijeva su svestranija, jer imaju različite duljine od 20 do 180 cm, stoga nije važno gdje se nalazi brtva vode. Crijeva se izravno pričvršćuju na vodootpornu ili na kugličnu dizalicu na njemu. Ako se planira povezati se s dekorativnim eyeliner, onda je potrebno unaprijed odlučiti s točnom položaju i vodovodne i sunca. U svakom slučaju, ventili za zatvaranje (kuglasti ventil) trebaju biti smješteni neposredno uz spremnik, koji zahtijeva nagib. To će isključiti protok vode u spremnik je lako dostupan.

Nakon instalacije cijelog sustava, napravljen je probno pokretanje vode u spremniku i pranje toaletne posude. U isto vrijeme, cijeli sustav se provjerava za propuštanje. Osim toga, provjerava se ispravan rad i postavku plovka ventila, što je potvrđeno isključenjem vode kada se spremnik ispunjava. Sljedeće ponovno provjerava nepropusnost sustava i razina vode se mjeri prije preljevne cijevi. Ako se ne poštuju bilo kakvi zahtjevi, ventil se regulira, a propuštanja se eliminiraju brtvilom. Ako je sve u redu, poklopac je instaliran na spremnik i gumb za ispuštanje. Za instalacijske sustave instaliran je daljnji dekorativni premaz.

Članak o temi: Vrste generatora za elektrane

Koristeći drugi sustav ispiranja

Metode za spajanje dimnog spremnika s WC-om

Kada koristite flip ventil, javlja se tihi punjenje spremnika.

Razvoj tehnologija u posljednjih nekoliko godina doveo je do činjenice da je Shred tenk može zamijeniti prijateljem. Drukshpüler (prevedeno s njemačkog "gurnice") je mehanizam koji odvodi vodu izravno iz vodovodnog sustava.

Može se instalirati u nekoliko opcija: utjecaj na zid, objesiti na zid ili se sakriti iza bilo koje dekorativne ograde. Unutar kućišta uređaja nalaze se izvršni mehanizmi koji su odgovorni za neposrednu iscrpljuju vodu u zahodu. Samo stanovanje podijeljeno je u 2 odjeljka. Kada se pritisne poluga odvoda, razlika tlaka vode u tim odjeljcima se stvara i otvori se rupa između njih. U vrijeme izjednačavanja tlaka između odjeljaka nalazi se odvod vode u zahodu. Kada je tlak konačno izravnavanje, povratna opruga se aktivira, što zatvara ventil. Sustav funkcionira na takav način da postoji točno 6 litara vode između tiska poluge šljive i zatvaranja proljetnog ventila.

DRUKshPeler vam omogućuje da spasite mjesto koje bi zauzelo istrošeno spremnik, dok je osigurao veću pouzdanost, budući da je sav mehanizam izrađen od čelika i vrlo je teško razbiti ili oštetiti. Ako je mehanizam ipak oštećen, jednostavno se uklanja i zamijeni s drugim (ili ojačani u radionici), koji traje dosta vremena. Osim toga, to je nesporna prednost je da nije potrebno pričekati dok se spremnik ponovno napuni za sljedeću uporabu. Ali korištenje prijatelja ima neke nedostatke: u njoj nema vode za vodu: ako je voda isključena, onda će biti smiješno. Osim toga, sustav obično funkcionira na tlaku u kormilu od 1,2 do 5 atm, što je teško postići u ruskim uvjetima. Pa, ne zaboravite da su takvi mehanizmi dizajnirani za vodoopskrbne sustave s visokom kvalitetom vode.

U našim uvjetima, DRUKSheler se može zatvoriti s banalnim kriška hrđe iz glavnih cijevi.

Čitaj više