Zavjese na Velcro radi sami: korak po korak upute (video i fotografije)

Anonim

Fotografija

Rimske čičak zavjese prikazane su u obliku moderne platne klasične sheme. Ovi proizvodi su elegantni, udobni u fiksaciji i jednostavan za korištenje.

Zavjese na Velcro radi sami: korak po korak upute (video i fotografije)

Shema izračuna tkanine.

Dizajnersko rješenje

Prije saznanja kako napraviti rimske zavjese na Velcru s vlastitim rukama, morate odlučiti o njihovom dizajnu. Takvo platno savršeno se kombiniraju u sobama uređenima u različitim stilovima, uključujući i high-tech i minimalizam. Povezan je s njihovom jednostavnom i različitim mogućnostima fiksacije. Za High-Teke bit će izvrsna utjelovljenje zavjese od monofonskog tkiva s metaliziranih niti.

Dobro kombinira ovaj proizvod sa zemljom i provansicom. U ovom slučaju dizajneri savjetuju da se igraju s crtežima i cvijećem. Da biste dodali sobu klasične stila, možete napraviti zavjese vlastitim rukama, nanošenjem uske svile ili više dobrih platna. Izvodno izgleda originalan ovaj proizvod u retro i starinskim stilovima. Za to je proizvod nadopunjen antičkim elementima, uključujući otiske, patchwork i tako dalje.

Prednosti proizvedenog proizvoda uključuju jednostavnu instalaciju i brzo pranje.

U isto vrijeme, zavjese su pričvršćene na ljepljivu tekstilnu traku na nekoliko načina. Često se koristi poseban vijenac. Možete samostalno napraviti vijenac. To će zahtijevati daska ili drveno drvo. Njihova duljina mora odgovarati duljini zavjesa. Sakrij elemente za fiksiranje mogu biti ljepilo ili brtvljenje. Sama streha pričvršćena su nosačima ili samoizvlaštenjem.

Uputa korak po korak

Zavjese na Velcro radi sami: korak po korak upute (video i fotografije)

Dijagram rimske zavjese na Velcru.

Zavjese na Velcru mogu se neovisno ušivati. Ovo koristi šivaći stroj, igle, niti, igle, rulet. Šiti rimske zavjese mogući su s odgovarajućim vještinama. Preporuča se kupiti tvrdi materijal. U svakom slučaju, izbor tkanine se provodi s činjenicom da bi trebao zadržati oblik vala.

Potrošnja platna ovisi o metodi popravljanja gotovog proizvoda. Moguća instalacija rimskih zavjesa unutar prozora. U tom slučaju tkanina će biti u blizini stakla. Ova se tehnika primjenjuje u slučajevima kada prozor imaju velike veličine.

Članak na temu: Sjenica s mangalom Učinite to sami

Druga tehnika osigurava za zavjese s vanjske strane otvora prozora. Ova se metoda primjenjuje u slučaju kada se prozor ili neki dio potpuno otvaraju. U tom slučaju, platno mora premašiti parametre Windows za 5-10 cm sa svake strane padina.

Važna točka u ovom radu je mjerenje otvora prozora. Stručnjaci se preporučuju dodavanje 5 cm na bočnim šavovima i 12-15 cm na gornjim i donjim naknadama. U početku se određuje širina buduće platne. Ovaj pokazatelj ovisi o metodi privitka - na otvoru ili na okviru. Mjeri se širina odgovarajuće stavke. Ako se koristi prva tehnika, preporuča se dodati još nekoliko centimetara s 2 strane na rezultirajući broj. U tom slučaju, zavjese će u potpunosti zatvoriti otvorene otvore u širini.

Mjeri se visina prozora i određuje se širina sklopa. Tada je podijeljena visina ovog otvora na veličinu nabora. Dakle, njihov se broj određuje. Kada dodate dodatak za bočne šavove i donji šav se uzima u obzir na donjem džepu.

Glavni radovi

Za šivanje zavjesa na Velcro, bit će potreban sljedeći materijal:

  • tkanina;
  • Daske;
  • plastični prstenovi (uzimajući u obzir 3 komada po jednom džepu);
  • uši;
  • žice;
  • Planck (instaliran na dnu proizvoda);
  • Široka traka zavjese.

Od tkanine. Rubovi se tretiraju, savijanjem platna. Na dnu zavjesa postaje džep za dasku. Na drugoj strani proizvoda postoje mjesta budućih nabora. Moraju gurnuti posebnu traku. Ovaj se proces provodi nakon spremnosti horizontalnih džepova.

Svaka vrpca je pričvršćena s 3 prstena za užad. Traka za nogu šiva na vrhu zavjese. Njegov kruti dio je fiksiran korištenjem domaće strehe. Ovaj element je prekriven materijalom iz kojeg je proizvod ušiven. Posteljina je pričvršćena na vijenac. Cijeli dizajn se spušta prednju stranu. 4 uši su pričvršćena na traku: 3 nasuprot zvona, na 1 strani. Kroz posljednji element prikazuje se upravljački kabel.

Članak o temi: Instalacija i priključak kuhinjske haube

Žice se preskaču kroz prstenove. Morate početi od donje stavke. Kabel je povezan čvorom ili petljom na svakom prstenu. To će osigurati istodobno lift s webom.

Tada se svaki kabel prolazi kroz uši na kornično. Zatim se prikazuju kroz četvrti uho predvorja i fiksiraju se čvorom. Završna faza ovog postupka povezana je s fiksacijom posteljine na suspenzijama ili nosačima.

Čitaj više