Kako objesiti zavjese na stropnim strehama: udaljenost od poda do porter, pričvršćivanje

Anonim

Izrada popravaka u stanu, mnogi se suočavaju s pitanjem kako pravilno objesiti zavjese. Oni su u stanju dati unutrašnjost vašeg stila stila i jedinstvenosti, kao i zaštititi vas od sunca tijekom spavanja. Dakle, da su zavjese imali prekrasan izgled, morate znati kako ispravno pričvrstiti stropne strehe i objesiti zavjese na njemu.

Kako objesiti zavjese na stropnim strehama: udaljenost od poda do porter, pričvršćivanje

Izbor Cornix ovisi o modelu zavjese.

Ugradnja gornjeg vijenca

Ovi elementi namještaja često se koriste u sobama s niskim stropom, jer oni, visokom suspenzijom, zavjese vizualno povećavaju visinu prostorije.

Prije instaliranja vijenca, pobrinite se da to neće otežati otvaranje prozora ili vrata na balkon.

Također se mora vrlo razlikovati od zidova i prozornja da se zavjese ne drže cvijeće iza njega. Preporuča se označiti mjesto instalacije na takav način da se zavjese visi na njemu nalaze se u odnosu na prozorske i baterije na udaljenosti od najmanje 40 mm.

Da biste montirali strehe, morate pripremiti takve alate:

Kako objesiti zavjese na stropnim strehama: udaljenost od poda do porter, pričvršćivanje

Slika 1. Pričvršćivanje vijenca.

  • električna bušilica;
  • pila za metal;
  • rulet;
  • odvijač;
  • razina izgradnje;
  • crta;
  • olovka;
  • Vijci i tiple.

Dowels i vijci koji će se koristiti prilikom montaže stropnih streha moraju odgovarati materijalu s kojeg je strop dizajniran.

Prije nego što se montira, pobrinite se da je duljina streha manja od visine sobe , Inače, Gardina vizualno čini da je soba niža i manje udobna.

Početak rada ugradnje treba označiti mjestom privrženosti strehe. Nakon toga, otvori ispod gužve dowela na označenim mjestima, s kojima su strehe pričvršćene na strop. Ako je njezina duljina veća od 200 cm, tada se u sredini vijenca mora dodatno fiksirati tako da se ne bombardira pod težinom i težinom zavjesa. Montažni krug gornjeg kružnice prikazan je na slici 1.

Članak o temi: Pravilno mjesto namještaja u spavaćoj sobi: Glavne opcije

Zavjesa

Visoke zavjese na stropnim strehama moraju biti prilagođene nekim čimbenicima:

Kako objesiti zavjese na stropnim strehama: udaljenost od poda do porter, pričvršćivanje

Da biste koristili kuke za kuke za zavjese, morate zašiti zavjesu s čipkama (petljama).

  • projektiranje prostora;
  • broj slojeva zavjesa i prisutnost lambrequina;
  • Metoda vezanja vijenca;
  • Oblici vijenca;
  • Pokretača.

Ako je prozor je zatvoren istodobno s dekorativnim, radnim zavjesama i til, tada u ovom slučaju trebate koristiti vijenac od tri reda. Ako se pretpostavi prisutnost lambrekina, onda ćete morati kupiti četveroredarni vijenac.

Cartini moraju kupiti takvu širinu tako da prilikom zatvaranja prozora nastupaju na zidovima sa strane iz prozora za oko 20 cm. Zbog toga će izgledati vrlo lijepo, a također će biti u mogućnosti zatvoriti cijeli radijator i Windowsill.

Karanting zavjese na stropne strehe mogu koristiti takve pričvršćuje:

  1. "Krokodili". Prema načelu njegovog rada, slični su konvencionalnim štislinama, samo zbog svojih zuba, popravljajući porter ispadaju više pouzdani.
  2. Kuke i prstenje. Mogu ići zajedno s strehom i odvojeno. U tom slučaju kuke se mogu koristiti i neovisne elemente za pričvršćivanje i par s prstenovima. Korištenje ove metode vezanja zavjesa pretpostavlja prisutnost petlji u njima koje će se staviti na kuke. Takvo pričvršćivanje je izvrsno za jednostavne zavjese.
  3. Kulisok. Tijekom proizvodnje Gardin, posebni džepovi su ušiveni u koje je umetnut vijenac. To stvara učinak njegove odsutnosti.
  4. Isječak. Prema načelu pričvršćivanja sličnih "krokodila", samo oni nemaju zube, pa je bolje objesiti svjetlo zavjese i til na njima.
  5. Puethers. Ovaj zatvarač je metalni prstenovi koji su umetnuti izravno u zavjese. Uz pomoć njih možete jednostavno sastaviti tkaninu u preklopu. Bubnje se može koristiti samo s cjevastom vijencima.
  6. Tkanine. Ovaj pričvršćivač ima lijep i prirodan izgled, savršeno se u kombinaciji s okruglim oblicima vijenci.

Članak o toj temi: Je li moguće zadržati novi laminat na starom laminatu

Da bi se postigle mape za prisutnost nabora, potrebno je osigurati prstenje na istoj udaljenosti jednaka oko 100 mm. Ako su zavjese pričvršćene na isječcima, mogu se izmjenjivati ​​s okruglim prstenovima. To će pomoći u stvaranju boljeg pričvršćivanja.

Na kojoj udaljenosti od poda trebaju zadržati zavjese?

Kako objesiti zavjese na stropnim strehama: udaljenost od poda do porter, pričvršćivanje

Mjesto streasa za zavjese.

Kada visi zavjese, vrlo važan parametar prodira udaljenost od poda do portera, jer ova vrijednost igra odlučujuću ulogu u formiranju stila cijelog interijera prostorije. Cartini koji leže na podu daju udobnost sobe i udobnost. Obično se takav dizajn koristi za spavaću sobu i dnevni boravak.

Najčešća opcija je zavjese čiji su ciljevi na određenoj udaljenosti od poda. U većini slučajeva, ova udaljenost je oko 3-6 cm. S ovim ciljevima, zavjese se mogu ukloniti iz kontaminacije. Šivanje takvih zavjesa je vrlo teška, jer trebate točno znati, na kojoj će udaljenosti biti s poda. Najmanja pogreška dovest će do činjenice da će tretirani rubovi moraju biti slomljeni i ponovljeni.

U sobama s niskim stropom, ova opcija neće izgledati na najbolji način, jer će se ublažiti u prostoriji, lišavanje udobnosti. Stoga, u niskim prostorijama, preporuča se objesiti zavjese na takav način da njihovi rubovi dolaze u dodir s poda, budući da je moguće vizualno povećati visinu stropa.

Odabir prikladnih stropnih streha, lijepe zavjese i pričvršćivanje za njih, možete stvoriti veličanstven vizualni učinak koji je sposoban pretvoriti svoju sobu, čineći ga elegantnim i elegantnim.

Čitaj više