Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

Anonim

Kuhinja je soba koja mnoge domaćice nastoje opremiti u ugodnoj i opuštenoj rustičnoj pratnji, odbijaju potjerati iza luksuznog luksuza i srdačnost. To je pravi pristup i kako ga uspješno provesti, mi ćemo vam reći u ovom članku.

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

Dizajn prozora u kuhinji

Naučit ćete značajke rustikalnog stila, koje boje u njemu dominiraju i koji se materijali koriste. Također razmotrimo načine za ukrašavanje zemalja zavjesa s ciljem da im daju konciznu eleganciju.

Značajke rustikalnog stila

Kuhinja u rustikalnom stilu je inkarnacija udobnosti, mirnog i jedinstva s kulturnim tradicijama, čak i ako se nalazi u stambenoj zgradi koja se nalazi u središtu milijuna grada. Mnogi ljudi umorni od ideologije potrošnje i potjere na prestižnim brandovima pribjegli su takvoj odluci.

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

Unutrašnjost u rustikalnom stilu prikladan je u stanu modernog stanovnika Megapolisa kao ni jedan drugi dizajn. U njemu nećete naći besmislene skupe elemente dekor, mlaz dodatne opreme i uzrokujući stilska rješenja. Njegova suština usmjerena je na harmoniji u svemu - ovdje se koriste prirodni materijali, meke pastelne boje koje imaju pozitivan učinak na emocionalno stanje osobe, a svi dijelovi situacije - od namještaja do dizajna prozora, dizajnirani su da budu jednostavni, ali funkcionalan.

Provedba rustikalnog stila u kuhinji unutrašnjost, posebna pozornost mora biti posvećena zavjesama, jer igraju ključnu ulogu u njemu. Ispravno odabrane zavjese naglašavaju utjelovljene ideje dizajna i postat će kraj naglasak po prostoru ideološkog integriteta.

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

Zavjese u rustikalnom stilu, uglavnom su lagane tkanine, uokvirivanje samo otvor prozora i ne spuštaju razinu prozora. Stvoreni su iz labavog prirodnog tekstila, koji prolazi u sunčevu svjetlost. Moguće je koristiti porter u punoj veličini, sve ovisi o tome u kojem ste smjeru odabrali.

Članak o temi: Kako rastaviti mikser u kupaonici: upute za početnike

Raznovrsnost rustikalnih stilova teško je klasificirati, jer će u kulturi svake zemlje biti jedinstvene bilješke zbog tradicija i načina života ljudi. Međutim, označit ćemo nekoliko glavnih struja i opcije koje se koriste u njima:

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

  1. Američki rustikalni stil "Zemlja" - zavjese za kuhinju u američkoj ruralnoj pratnji može biti bilo koja duljina, glavna uloga se daje crtežnim trakama, stanicama, zvjezdicama, svijetlim florističkim uzorcima;
  2. Skandinavska pratnja - duge monotone zavjese iz srednjih kaluti pastelnih nijansi, glavni element dekor je lambard, ukrašen Ryushami;
  3. Francuski rustikalni stil - zavjese ili kratke austrijske zavjese. Važno je naglasiti naglasak na zasićene tople nijanse - ljubičaste, burgundy, kafić, a nužno kombinacija šarenih zavjesa sa svijetlim pastelnim unutrašnjosti. Često se koriste ploče s izražajnim cvjetnim uzorcima;

    Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

  4. English Entourage - ovdje dominiraju sve vrste nijansi bež, dok su zavjese odabrane u boji zidova. Koriste se jednostavni geometrijski uzorci - uzdužne linije, stanice.

Ako ne želite koristiti bilo što strano, dajte prednost u unutrašnjost u vašem dotičnom slavenskom stilu. Zavjese s ovim pristupom trebaju biti monofoni - bijela ili svijetlo bež, ukrašena svijetlim izvezenim cvijećem ili ukrasima.

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

Rustikalne zavjese

Boje i materijali

Zavjese u kuhinji u rustikalnom stilu, ako želite potpuno utjeloviti ruralni okus u unutrašnjosti, morate šivati ​​iz prirodnih tekstila. Željene opcije - pamuk, sitem, lavan, burlap.

Posteljina je pogodna za krojenje dugačkog portera. Ima ugodnu taktilnu strukturu - tkanje lanenih niti tvori mnoge nepravilnosti i tuberkule, koje su gotovo nevidljive na daljinu, ali vrlo lijepo gledaju u blisko razmatranje. Meke pastelne nijanse zagovaraju se na platnoj krpi - plava, bež, žuta, koja stječu elegantnu matnost. Među prednostima lana je lakoća u pročišćavanju i trajnosti, nedostatak - relativno visoka cijena.

Članak o toj temi: Kako je obnova stolice s vlastitim rukama?

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

Sitar je racionalan da bi se koristi za šivanje duljine zavjesa do prozora praga - lagan je, zračni materijal, koji je izvrstan nosač jakih nijansi. Ako se odlučite organizirati dizajn kuhinje u rustikalnom stilu s šarenim zavjesama, sito će biti izvrsna opcija, međutim, smatra da je ovo tkivo iznimno hirovno u radu - to je sklon blijedi i žuti pod utjecajem izravnog Sunčeva svjetlost, a nakon pranja može se zatvoriti i smanjiti veličinu. Glavna prednost Citza je niska cijena.

Burlap - gusti prirodni tekstil, stvoren tkanjem jute ili kanabis niti. Zavjese iz ove čisto utilitarne tkanine mogu pretvoriti selo u kuhinji dodajući svježinu i neobičnost prema njemu. Burkovina je izuzetno izdržljiva i otporna na habanje, ne boji se ni ili pranje, ni sunčeve zrake, a istovremeno stoji u isto vrijeme.

Pogledajte video dizajn

Sada ćemo razgovarati o pravilima kombinacije nijansi u selu Entourage:

  • Kuhinja u ruralnom stilu ne prihvaća korištenje jakih kontrastnih boja, u kojem slučaju nećete postići željenu udobnost. Koristite meke, prigušene pastelne nijanse - plave, bež, nježno žuta, svijetlo smeđa;
  • Promatrajte ravnotežu u punini unutarnje uzorke - ako su ukrasi prisutni na pozadini ili obloge, koristite onečićene zavjese.
  • Mirna interijera dopunjena je zavjesama s uzorkom ili vezom, poželjno korištenjem jednostavnih, naivnih uzoraka - florističkih, vrtnih voća ili stanica i traka.

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

Seoska kuhinja je jedino mjesto u kojem će se zastora šivati ​​iz pojedinačnih raznobojnih zalilja.

Pribor za zavjese

U ruralnom unutrašnjosti, zavjese složenog rezanja s draperijima izgledaju neprikladno, jer su zabile mirnu sobu dizajn. Ako želite, dati individualnost zavjesa, upotrijebite ravninu jednostavnog stila i nadopunite ih prekrasnim dekorom.

Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

  1. Ravne okomite zavjese mogu biti ukrašene laganim lambrekinom s rogozom ili zvonima;
  2. Platno će se igrati s novim bojama, ako ih završite rukom s izvezenim ukrasom ili aplikacijom iz praznine za kupnju;
  3. Koristite pick-up, nemojte prestati na klasičnim tkaninama, u rustikalnom stilu, njihova uloga može izvesti sve - drvene perle, vijence iz bilo boje, vezeni pojas;

    Rustične zavjese za kuhinju: Odaberite opciju za izradu prozora

  4. Pravi zavjese u rustikalnom stilu za blagovaonicu oko perimetra odvajaju resice, čipku ili ih dekoriraju samostalno izrađene od strane organa cvijeća.

Članak o toj temi: Što zadržati umjesto zavjesa na prozorima?

Čitaj više