Kako napraviti decoupage stola za kavu vlastitim rukama?

Anonim

Do danas je smjer dizajnera sve popularniji, što daje stare stvari novi život. Za stari namještaj, koji je sažaljenje da izbaci, kao što je još uvijek voljen, primijeniti tehniku ​​decoupage. Ova metoda vam omogućuje skrivanje pukotina i druge štete koja se dogodila tijekom vremena.

Kako napraviti decoupage stola za kavu vlastitim rukama?

Decoupage uz pomoć monokromnih fotografija i crteža u crno-bijeloj gama će dodijeliti tablicu na općoj pozadini i dodati mu misteriju.

Ako ste nosili namještaj u kući, možete joj pokušati dati novi život. Za to vam je potrebno dosta vještine i tolik želje. Prvo možete napraviti dekor stola za kavu vlastitim rukama. Različite vrste decoupage pomoći će vam da stvorite namještaj koji je pogodan za bilo koji interijer.

Odaberite sliku

Većina majstora na dekuportu tablice čini se s vlastitim tehnikama koristeći posebne salvete. Kupuju se u umjetničkim salonima. Motivi takvog dizajna mogu biti najrazličitiji. Ako ravne slike ne vole vi, možete primijeniti sastav s reljefnim dijelovima. Način na koji se stvara zove se kočija. Ako je površina vašeg stola za kavu mala, ukrasi se mogu ispisati za uređenje pisačem.

Postoje kartice za decoupage s minijaturama, ali njihova uporaba je prikladna za velike dimenzije namještaja. Dekor stola za kavu, napravljen u klasičnom stilu, koristeći takve matrice bit će savršena opcija. Ako ste ljubitelj suvremene umjetnosti, obična topografska karta će doći do spašavanja. Decoupage će izgledati vrlo originalno i neobično.

Kako napraviti decoupage stola za kavu vlastitim rukama?

Tablica za dekupociju može se izvršiti pomoću bilo koje topografske karte svijeta.

Za iskusnije majstore u tijeku autorske fotografije, novinski isječci, tkanine, čipke, razglednice. Uz upskins i decoupage karte, vrlo je jednostavno raditi, dok drugi materijali zahtijevaju dodatnu obradu. Dakle, stare slike i razglednice su prefinirane. Raditi s njima potrebno je ukloniti donji sloj papira. Prije obrade, slika je utvrđena običnim lakom za kosu. Tada je papir zatvoren, koji je pre-hidratiziran s nadalje strane sa širokim četkom. Za razrjeđivanje suhog materijala, obična traka je savršena. Takva decoupage stola za kavu će potrajati mnogo vremena i truda.

Članak o toj temi: zavjese na plastičnim prozorima bez bušenja - sustavi štednje

Nema potrebe da napravite dekor u boji. Ponekad monokromne slike izgledaju mnogo zanimljivije. Takav slučaj zahtijeva ispunjenje osnove u sivoj, crnoj ili bijeloj boji.

Decoupage se može izvršiti pomoću učinka weba ili trenja. Već je umjetnička. Gustiranje na kreativnost pronalazi izlaz u skupnim slikama iu dorivovka različitim elementima.

Priprema površine za decoupage

Za početak, odlučujemo s shemom boja. Opcije ovdje mogu biti veliki skup. Osnova temelja ovisit će o rješenjima boja ostatka namještaja i od stanja stola za kavu. Uz snažno oštećenu stolnu ploču, svjetlosne nijanse će izgledati optimalno. Ako je njegova površina dobro očuvana, tada u bojanje potreba nestaje. Za dekupor stola za kavu morate kupiti takve alate i materijale:

Da biste pripremili tablicu na decoupage, morate izbrisati nedostatke na njemu i bojati.

  • PVA ljepilo;
  • četka s širokom bazom;
  • prajmer;
  • Salvete ili kartice za decoupage;
  • bijela akrilna boja;
  • nula brusni papir;
  • grubi brusni papir;
  • drvo lopatica;
  • Lak za namještaj u spremniku.

Uređenje stola za kavu počinje s njegovom rastavljanjem. Preporučljivo je ukloniti radnu ploču i, ako je moguće, odvojiti noge iz njega. Priprema površine je uklanjanje starog laka i boje. Da biste to učinili, trebat će vam gruba pješčana skar. Svi mali nedostaci očišćeni su s fino zrnatim papirom. Tek nakon što su ta stopa tablice pričvršćene natrag.

Sve te akcije koriste se za drveni namještaj. Plastični stol ne treba mljeti. Može biti samo odmakao.

Sljedeća faza će biti kit, što je obrada svih zglobova i pukotina. Nakon toga ostavljamo stolar za kavu da se osuši na tri sata. Zatim provodimo temelj i bojenje namještaja. Akrilna boja je poželjno staviti u nekoliko slojeva. Svaki od slojeva je potrebno vrijeme za sušenje oko pet sati. Ako to nije učinjeno, točke se mogu pucati ispod laka. Nakon nanošenja laka, tablica se nedavno treba liječiti s finim zrnatim papirom. Na temeljito poravnanoj površini, salventi i drugi elementi bit će bolji. Korištenje laka u kanalu pomaže u izbjegavanju premaza traka.

Članak o temi: 50 ideja darova 23. veljače s vlastitim rukama (35 fotografija)

Ukrašavajući stol s vlastitim rukama

Ako nemate vremena provesti potpunu decoupage, ili dekorativni salves doći će do spašavanja. Slike treba pažljivo izrezati i dogovoriti na površini countertopa u redoslijedu koji vam se više sviđa.

Kako napraviti decoupage stola za kavu vlastitim rukama?

Faze rada na decoupage tablice uz pomoć slikanja.

Kada za dekor trebate glatku liniju prijelaza crteža, onda u ovom slučaju morate koristiti lik škare ili samo izrezati rubove kartice ili salvete.

Sljedeći korak će biti toniranje. Ako trebate dekor smeđe nijanse, snažan čaj ili kava savršena je za tu svrhu. Boje akvarela prikladne su za toniranje u druge boje.

Da biste treperili sliku na površinu tablice, morate izrezati fragmente rezane u redovnu datoteku. Brojke bi trebale ležati lice. Zatim se izglađuju širokom četkom ispod tankog mlaza vode. Nježno postavite sliku na površinu, koja je prethodno podmazana ljepilom. Kada koristite decoupage karticu, urinit ću dvije minute, a PVA ljepilo vuče na pola s vodom.

Ako ste početnik u ovom pitanju, najbolje je koristiti ljepilo u aerosolu. To će vam omogućiti da pređete crtež s neuspješnim izvršenjem. Nakon sušenja potrebno je pokriti akrilnu boju countertop, lagano utječu na dekor. Završna faza će biti lakiranje. Ažurirani stol za kavu je spreman.

Ako je dodatno potrebno, lako je napraviti akvarelne boje ili kontura od akrila. Prvi će pomoći da proizvod daju laganu nijansu, a drugi će stvoriti surround efekt.

Dekupor

Kako napraviti decoupage stola za kavu vlastitim rukama?

Za decoupage, koristite pamučne tkanine s gustim tkanjem.

Ako premaz namještaja nije impresivan s pojedinačnim crtežima, možete koristiti tkaninu za dekor. Najbolje je za tu svrhu gusti pamuk. Takav kavani stol može poslužiti kao dekoracija sjenice, balkona ili lože. Dugo vremena ostat će svijetlo i privlačno.

Članak o toj temi: Soda kalciran - učinkovit alat za čišćenje za kupanje

Namještaj od plastike za dekoracija tkanina nije prikladna. Drvena pultop se obrađuje na isti način kao i za vrijeme decoupage. PVA za tkaninu nije razrijeđena. Potpuno pokrivaju površinu, a zatim nanesite malo vlažan materijal. Platno počinje povlačiti iz središnjeg dijela, postupno se kreću na rubove. Preporučuje se popraviti na poleđini pomoću klamerica. Zajednice su izvučene nakon potpunog sušenja, koji traje dva dana. Tada biste trebali primijeniti još nekoliko slojeva ljepila i proizvoditi lak.

Bez obzira na način da decoupage stolić za kavu izabrali ste, u stanju je pretvoriti običan namještaj u umjetničko djelo.

Čitaj više