Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Anonim

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Odaberite otvorenu pokrivenost u vašem domu ili stanu - težak zadatak. Danas postoji veliki broj podnih obloga, od kojih će svaki vlasnik moći odabrati vlastitu opciju.

Jedan od popularnih letova smatra se modernim masovnim podovima, koji se izvode i dekorativna i nivelirajuća funkcija. Jedna od popularnih sorti ovog podova je gipsani pod. Temelji se na građevinskom materijalu, koji se dugi niz godina koristi za razne građevinske radove.

Značajke žbuke punjenja podova

Gipsa jeftin i materijal za brzo namještanje

Gipsum tekući podovi je prilično sveobuhvatan građevinski materijal koji ima brojne zahtjeve, prije svega povezane s provedbom instalacijskog rada.

Podovi rade vrlo brzo, au kratkom razdoblju potrebno je izvršiti brojne događaje tako da Gypsum skupni podovi zadržati svoju pouzdanost i trajnost dugi niz godina.

Gipsum se smatra jeftin građevinski materijal. Sastav podova iz različitih proizvođača tvrtki nije osobito drugačiji, budući da je u svim proizvodima glavna komponenta Alpha gipsa je glavna komponenta, a punilo za stvaranje zvučnih svojstava i dodatnu snagu je kvarcni pijesak.

Glavne razlike mogu biti primjenjivanje kemijskih aditiva, čije uvođenje je posljedica dodavanja plastičnih karakteristika, a mogućnosti se ravnomjerno raspoređuju na površini rješenja, budući da je gipsa, unatoč svim njegovim prednostima, krhki materijal.

Sastav gipsanih mješavina

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Pod gipsa ne oslobađa otrovne tvari

Za proizvodnju mješavine gipsanih tekućih podova, često se koriste specijalizirane građevinske ocjene M-2 - M-7 materijala. Trenutak postavljanja produkta u razrijeđenom obliku koji je nastao na temelju Gypsum navedenih razreda nastaje nakon 6-8 minuta, tako da je potrebno unaprijed pripremiti za obavljanje radova na ispunu poda, tako da tijekom rada nije ometen.

Članak o temi: Slikanje vinilne pozadine na Flizelin

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Ovaj premaz je dobro provedeno toplina

Snaga materijala tijekom kompresije je 0,3-0,8 MPa. U procesu glazura, podovi praktički ne mijenjaju svoj volumen za razliku od izravnavanja konstrukcijskih smjesa.

Završeno prolijevanje gipsa ima izvrsnu toplinsku vodljivost i ekološki prihvatljiv materijal, jer uključuje samo prirodne komponente.

Posebne ljepilne veze sve komponente smjese gipsa

Aditivi za plastifikaciju dodane u sastav (mala količina) su odgovorni za osiguravanje da se građevinski materijal na bazi gipsa na bazi plastičnosti, a površina oblaganja bila je spremna za rad (prašina se ne formira na njemu).

Kvarcni pijesak se koristi u suhom obliku, a to je 1 klasa materijala s finom frakcijom. Da bi općenito gipsa otopina, sve komponente su međusobno povezane, doda se posebna ljepila.

Neke značajke organizacije gypsum rješenja za skupno seks, odnosno sadržaj aditiva u postotku omjeru na ovjes s vodom gipsa, možete učiti iz tablice.

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Trebalo bi biti poznato da su mnogi građevinski profesionalci, organizirajući masovni pod na bazi žbuke, u smjesu se dodaju malo glinena otopina (obično 5-10% pripravka).

Ovaj događaj omogućuje vam da napravite dulji proces smrznute smjese. Za detalje o pokrivenosti za punjenje gipsa pogledajte ovaj videozapis:

Prednosti i nedostaci premaza

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Ako želiš. tako da je premaz bio apsolutno gladak, gips - što trebate

Kao i svaki građevinski materijal, dna gypsum punjenje ima svoje prednosti u odnosu na druge premaze i neke nedostatke koje svaki vlasnik mora znati, zaustavljajući svoj izbor na ovom naslovnici.

Prednosti estriha za izravnavanje žbuke uključuju:

  • Gipsa je apsolutno glatka i homogena;
  • Čak je i debeli sloj smjese niveliranja gipsa izvrstan s grubom cementnom pješčanom ili betonskom estrijom, čime se smanjuje vjerojatnost pucanja na završnu podnu;
  • Dobra sposobnost gotovog gipsana kompozicije ravnomjerno se širi na području montaže;
  • Brzina smrznute je brže od cementa rasutih estriha (čak i uz upotrebu glinenih aditiva);
  • Gipsa je "regulator vlage" prostorije, gdje se koristi, budući da je materijal sposoban apsorbirati višak vlage i dodijeliti nedostajuće;
  • Tekući pripravak na osnovi žbuke može se postaviti kao mehanički način (pomoću posebnih strojeva) i ručno neovisno.

Članak o toj temi: Kupaonica Kabinet

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Uz visoku vlažnost i unos vode, obloge se sruši

Svaki vlasnik želi da ovaj pokrivenost ima nedostatke, ali, kao i svaki građevinski materijal, oni su i moraju paziti pažljivo:

  • Unatoč činjenici da je premaz može apsorbirati vlagu, ne odnosi se na veliku količinu vode, jer je tekućina sposobna uništiti pokrov, tako da se žbuka ne preporučuje za montažu u kupaonicama i kuhinji;
  • Nekompatibilnost s ljepljivim rješenjima, to znači da gipsani estrih ne može biti grub premaz ispod poda pločica.

Trebalo bi biti poznato da organiziranjem gipsanih masovnih podova, potrebno je odmah odrediti njegovu debljinu. Ako planirate stvoriti pokrov za poravnavanje debljinom duže od 2 cm, tada su potrebni instalacijski radovi kako bi se podijelili u nekoliko koraka.

Montaža

Uvaljati unaprijed određenu količinu smjese.

Početni instalacijski radovi, potrebno je ukloniti smeće s površine cijele baze. Za početak montaže, sobna temperatura treba biti u rasponu od 8-220 ° C.

Prije početka punjenja, površina bi trebala biti unaprijed određena nego što povećavate kvalitetu kuka od podova s ​​grubom bazom.

Početak rada s pripremom smjese, potrebno je unaprijed izračunati volumen otopine i odabrati odgovarajuće pakiranje u kojem ga možete pripremiti.

Trebalo bi uzeti u obzir debljinu podnice, površine i količine dodane vode (naznačena u uputama na pakiranju).

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Napunite pod početak od najdalji kut

Miješanje u spremniku se izvodi pomoću mlaznice za miješanje koja se može instalirati na odvijaču ili vježbu. Proces bi trebao biti napravljen prije primitka homogene smjese.

Popunjavanje se preporučuje za početak od udaljenog kuta od ulaza u sobu, za ulivanje smjese nije bliža od 30 cm od zida. Zapamtite da je tekuća suspenzija ima dobre svojstva za samostalno igranje, tako da ga nije posebno potrebno distribuirati, ali ako je potrebno (budući da se kompozicija brzo oslobađa) možete pomoći četkom.

Članak o toj temi: brava koda na vratima vlastitim rukama

Pečat otopine je napravljen posebnim valjkom igle, koji uništava sve "mjehuriće zraka" ispod kravate. Moraju se nositi s cijelom površinom u jednom trenutku. Pročitajte više o tehnologiji za popunjavanje Pogledajte ovaj videozapis:

Nakon 5-7 sati na gotovom oblogu, već je moguće premjestiti, a nekoliko dana kasnije, potrebno je početi organizirati završnu podnu, što može biti laminat, parket, linoleum ili tepih.

Treba pamtiti da ćete u isto vrijeme napraviti instalaciju s vlastitim rukama, možete sipati estrih s površinom ne više od 10 m2, budući da rješenje radi vrlo brzo i plastificirano.

Gips rasuti rod: Savjeti na uređaju to učiniti sami

Prilikom punjenja žbukom, brzina je važna, jer se materijal brzo zamrzne

Također, gotov premaz se ne preporučuje za bojenje, tako da boja ne dopušta prodrijeti vlagu i ne reproducira ga, a taj proces za žbuku je potrebno (u malim dozama).

Odabir gipsanog dijela podova kao grube baze, potrebno je istražiti materijal koji je predložio čitatelj, jer na temelju njega ćete razumjeti ne samo ono što je dypsum pod, ali se također upoznajte s mnogim nijansama samog materijala i značajke instalacijskog rada.

Čitaj više