Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

Anonim

Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

Zamjena manžete u stroju za pranje rublja s prednjim utovom može biti potrebna iz raznih razloga, ali za ovaj problem nije potrebno nazvati čarobnjaka. Možete promijeniti elastični pojas kod kuće bez posebnih alata u bilo kojem pisaćem stroju, Bilo da je to model iz Indesita, Samsung, LG ili drugi brand. Postupak će trajati oko 30-60 minuta i spremiti sredstva ako shvatite točno kako se obavlja zamjena manžete.

Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

Uzroci oštećenja

Zamjena manžete najčešće je posljedica izgleda praznina ili pukotina na brtvu, vožnju vode tijekom pranja. Kao rezultat formiranja takve štete, vlasnik pisaćeg stroja će se vidjeti pod hatch vode i pregledati samu manžetu, uklanja pukotine ili pauze koje mogu imati različite veličine. Uzroci ove situacije su takvi čimbenici:

  • Prirodno trošenje brtvila. U procesu rada vozač manžete neprestano kosi bubanj i posteljinu. Grizira se kada pranje, a zatim se ohladi. Osim toga, utječe na deterdžente. Tijekom godina, to dovodi do krhkosti i krhkosti gume.
  • Loše kvalitete praha za pranje. Pod utjecajem jeftinog praha i deterdženata s sumnjivom kvalitetom, manžeta guma počinje srušiti, tako da uštede na prahu dovodi do troškova za zamjenu brtve.
  • Višak doziranja deterdženta. Kada koristite prašak ili tekuće sredstvo u nepotrebnoj količini, struktura brtvene gume se također može oštetiti, zbog čega će se morati mijenjati manžeta.
  • Detalji odjeće koje mogu oštetiti brtvu. Takvi elementi mogu izvoditi metalne i plastične opreme. Osim toga, vijci, noktiju i druge stavke koje mogu uzrokovati pauze manžete mogu ući u pisaći stroj.

Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

Tijekom vremena, ako ne čistite brtvenu manšetu, može početi plijesan na njemu. Stoga je potrebno povremeno čistiti perilicu rublja. Kako to učiniti, možete vidjeti u sljedećem videozapisu.

Članak o toj temi: Standardna širina i traka duljine role

Kako ukloniti?

  • Pripremite ravan odvijač za rad i ako je vaš pisaći stroj star, onda runde. Također, ne zaboravite de-energizirati stroj i isključiti ga iz vodene cijevi.
  • Najprije uklonite vrata stroj, kao i otvor. Vaše glavne radnje za odspajanje manžete bit će uklonjene stezaljke koje se koriste za pričvršćivanje gume na prednji zid uređaja i na tijelo spremnika.
  • Nježno odvrnite prednji rub manšete, zatim otpustite i uklonite prvu stezaljku. Ako je ovaj dio plastične, pričvršćena je zasunama, a metalna stezaljka je fiksirana s vijkom ili proljećem, kako bi se uklonilo da želite koristiti odvijač. Vijak treba odvrnuti, a proljeće je odgoditi malo i oslabiti. Pronalaženje stezaljke odvijača, može se ukloniti. Ako je stroj stari model, u dizajnu stezaljki ne postoje vijci ili zasuni, i za uklanjanje takvih stezaljki, morat ćete raditi runde.
  • Slijedeći vaše djelovanje je oprezan isključivanje prednje strane brtvene gume. Čuva se u pisaćem stroju zbog svog oblika i vlastitog napetosti.
  • Nakon toga morate nastaviti s odspojiti drugu stezaljku. Ponekad za ovaj zadatak trebate ukloniti poklopac kutije stroja. Koristeći odvijač, odvrnite vijak stezaljke ili ga samo prebacite. Nakon toga, manžeta se može ukloniti s uređaja.

Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

Kako zamijeniti?

Prije svega, trebate kupiti brtvenu gumu koju trebate. Budući da manžete s drugih modela ne mogu pristupiti vašem, čak i ako su iste, svakako recite prodavatelju tijekom kupnje modela pečata perilice rublja na koji ćete instalirati manžetu. Samo pazeći da stečena manžeta je potpuno ista kao i oštećeni pečat, možete nastaviti s zamjenom koja uključuje takve radnje.:

Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

  1. Očistite rub spremnika od kontaminacije (soli, prah i drugi). Za ovaj zadatak trebate topli rješenje sapuna. Uklanjanje svih prljavštine, nemojte ispirati film koji se formira iz liječenja otopinom sapuna, jer će vam pomoći u instalaciji nove manžete.
  2. Uspostavljamo brtvenu gumu na spremniku. Imajte na umu da to neće biti previše lako to učiniti s novom gumenom trakom. Pričvrstite vrh brtvila na Baku (njegov gornji rub) tako da se oznake podudaraju, a zatim povucite manžetu uz pomoć dva palca. Za to, vaši prsti bi trebali kliziti iz centra na strane. U ovom slučaju, na dnu manžete neće skliznuti, ali u potpunosti se tresla na rubu.
  3. Provjerite je li manžeta ispravno instalirana. Vodene rupe trebaju biti smještene strogo u središtu, a jezik koji je dostupan u većini guma trebao bi biti na vrhu. Osim toga, nakon instalacije gume ne bi trebalo formirati nikakve praznine, budući da je zbog labavog prianjanja moguća propuštanja.
  4. Zatezanje unutarnje stezaljke. Morate djelovati ovisno o pričvršćivanju stezaljke. Ako je njegova fiksacija opremljena s rastegnutim proljeće, morate nositi proljetni dio stezaljke na odvijaču (ako niste uklonili prednji zid, odmah je potresao odvijač u otvor za zaključavanje). Tako se možete slobodno rastegnuti proljeće i obucite stezaljku na njegovo mjesto. U slučaju rastezanja s vijkom, trebali biste jednostavno odvrnuti vijak, staviti stezaljku na njegovo mjesto, a zatim zategnite vijak u traženi napor. Još je lakše pričvrstiti plastičnu stezaljku, držeći zasune. Ako je vaš model Wiretube prilog, pažljivo zategnite njegove krajeve uz pomoć obližnje, a zatim uklonite čvor u postojeće produbljivanje manžete.
  5. Stavili smo brtvenu gumu na prednjem zidu i protežu drugu stezaljku. Sve manipulacije s drugom stezaljkom provode se na isti način kao i kod unutarnjeg, ovisno o značajkama njegova vezanja.
  6. Provjerite nepropusnost montiranog manžeta. Da biste to učinili, uključite bilo koji kratki program pranja, bez učitavanja donjeg rublja i pobrinite se da voda ne teče s dna manžete.

Članak o temi: Ono što je izgledalo zavjese s ružama u unutrašnjosti

Kako promijeniti brtvenu gumu (manžeta) na perilici?

Također se događa da prednja ploča na perilici nije uklonjena. Nije u potpunosti prikladno zamijeniti manžetu. Postoji izlaz iz ove situacije i u sljedećem video opisuju detaljno i recite kako zamijeniti brtvenu manžetu na takvim strojevima za pranje rublja.

Savjet

Da bi se spriječilo pojavu oštećenja manžeta zbog metalnih brava i drugih spojnica na odjeći, koristite za pranje stvari s plastičnim ili metalnim elementima posebne vrećice. U odsutnosti vrećice okrenite brave unutar odjeće.

Osim toga, važno je uvijek pregledati džepove stvari prije učitavanja u perilicu rublja kako bi se spriječilo sve stavke koje su sposobne za rezanje u uređaj koji može izrezati gumenu brtvu.

Čitaj više