Spoj i produžetak crijeva

Anonim

Crijeva su vrlo česta i često se koriste u privatnim sektorima, posebno u zemlji i vrtovima u ljetnim razdobljima (organizacija vodoopskrbe, navodnjavanje crijeva različite vegetacije, itd.). Oni su mnogo lakši i prikladniji nego s cijevima. Ako želite, crijevo se može obrezati, kao i povećanje, lako ih je prenijeti, poravnanje crijeva ne zahtijeva gotovo nikakvu vještine i skupe uređaje. Postoji nekoliko rješenja, u skladu s kojom se može izvesti visokokvalitetno crijevo: narodni lijekovi, testirani vremenom i nedavno su se pojavili plastični konektori. Moderna plastična rješenja (tees, adapteri, križani i drugi konektori) nude razne proizvođači, rješenja su dostupna doslovno za svaku prigodu. Takvi uređaji omogućuju vam da izvršite brzu i kvalitetnu crijevu, mogu se koristiti i unutar mjesta iu vrtu. Oni su savršeno pogodni za povezivanje proizvoda bilo koje vrste za česte prebacivanje između vodenih točaka.

Shema konjugacije gumene vode opskrbe: 1 - ventil, 2 - adapter, 3 - tee, 4 - stezaljka, 5 - crijevo.

Načini povezivanja crijeva vlastitim rukama

Ako ne želite kupiti moderne plastične uređaje za povezivanje proizvoda, možete koristiti jedan od dokazanih folklornih metoda: putem jeftinog adaptera, kroz segment cijevi i kroz priključak (ako je crijevo spojeno na cijev).

Do danas, priključci za crijeva su dostupni za bilo koju cijev i za bilo koju cijev, a oni su dovoljno jeftini.

Za polipropilenske cijevi možete koristiti slične otopine s vanjskim nizom vijak u priključak. Jedini trenutak na koji trebate obratiti pozornost je debljina i duljina spojenja. Crijevo možete zgrabiti uz pomoć posebne stezaljke, možete koristiti žičani čistiji. Što se tiče kvalitete veze, razlika je apsolutno ne, ali trošak se smanjuje nekoliko puta, u usporedbi s tvorničkim plastičnim konektorima.

Uobičajena stvar kada mnoga različita crijeva leže na vrtu ili u vrtu. Segmenti proizvoda mogu se spojiti pomoću dijela odgovarajuće veličine cijevi i korištenog na farmi. To je učinjeno vrlo jednostavno: crijeva se stavljaju na duljinu od oko 10 cm na duljinu od 2 strane i zgrabite, kao što je već spomenuto ranije, s žicom ili stezaljkama.

Članak o temi: Baterije za grijanje pare: Vrste i sastanke

Spoj i produžetak crijeva

Dijagram veze odvodnog crijeva.

Priključak adapter, kao i cijev spomenute u prethodnom primjeru povezuje oba komada crijeva, ima samo posebne urede na krajevima, što olakšava i lakši proces spajanja sa crijevom, ako su promjeri priključaka nije baš prikladan jedni za druge.

Možete samostalno napraviti crijevni priključak iz spojnih i polipropilenskih segmenata. Kao zbirka, takav domaći priključak dovoljno izgleda dovoljno dobro i visoko kvalitetno crijeva na ¾. Na isti način, možete napraviti tee za povezivanje crijeva. Analog najbližeg trgovine je spojnica (proizvodi su pričvršćeni pomoću rt matice i latice na obje strane).

Za visokokvalitetne i pouzdane crijevne veze pripremite potrebne alate i materijale, naime:

  • škare za rezanje cijevi;
  • radni stol;
  • spojnice;
  • adapteri;
  • orašasti plodovi;
  • stezaljke;
  • žica;
  • Nekeneri.

Visokotlačna crijeva

Spoj i produžetak crijeva

Shema koja povezuje crijevo do filtra.

Život metalhouses ovisi uglavnom o kvaliteti spoja visokog tlaka. Osim toga, vrlo je važno odabrati prave spojke, spojke i druge elemente dizajna. Sve stavke moraju nužno biti u skladu s operativnim karakteristikama i tehničkim parametrima metalnog radnika.

Moderno tržište predstavlja vrlo veliki raspon proizvoda koji se koriste za povezivanje visokotlačnih crijeva s upravljanim opremom i opremom. Prijedlozi su dostupni od stranih i domaćih proizvođača.

U osnovi, različiti spojevi međusobno se razlikuju po vrstama priključaka (veličina ili vrsta niti, metoda brtve), kao i metode spoja. Danas je najčešća vrsta stezanja terminalne veze najčešća. Ovaj je dizajn čvrst s crijevom i karakterizira se povećanom snagom. Možete odvojiti sličan crijevo pilom steznu čahuru, koji, zauzvrat eliminira daljnje korištenje spojenja.

U skladu s značajkama dizajna, razlikuju se 3 glavne vrste priključaka priključaka.

Dakle, spoj od 2 elementa je rukavac i zasebna montaža. Prilikom okupljanja spoje umetne u crijevo, nakon čega se stavi stezni čahur. Ova vrsta spoja se češće koristi u Rusiji i zemljama Europske unije. To se prvenstveno treba na činjenici da se za razne opreme, isti dizajn rukava može koristiti.

Spoj i produžetak crijeva

Shema priključka priključka s linijom goriva.

Članak na temu: Odaberite ogledalo u hodniku: Dekor Savjeti i povećanje prostora (50 fotografija)

Tip integralnog povezivanja sastoji se od jednog komada. U ovom dizajnu, steznu čahuru i spojnice su jedan cijeli broj. Kada koristite ovu opciju, veza je značajno povećana troškova skladišta, ali vjerojatnost dopuštanja pogreške pri odabiru steznog rukava je znatno smanjen.

A treći tip je kovrčava veza. Uključuje steznu čahuru i zasebnu opremu opremljenu rezbarima. Prilikom sastavljanja čahure udari u crijevo, nakon čega se pričvršćuje istodobno vijak u crijevo i čahuru. U isto vrijeme, priključni priključnici i čahuri mogu se koristiti više puta, ali u isto vrijeme ova vrsta veze nešto je skuplje od drugih.

Upute za povezivanje crijeva to čine sami

Za povezivanje proizvoda, trebat će vam određeni skup alata koji su spomenuti ranije. U većini slučajeva, možete učiniti bez Workbenka, međutim, to je mnogo prikladnije i brže s njom. Za plastične matice, ključ za plin i traka za fum će trebati. Za polipropilen zahtijeva posebne škare za rezanje cijevi.

Crijevo je spojeno na izvor vode. Može biti, na primjer, kolektor. Crijevo ¾ je pričvršćena na stezaljku na reznoj cijevi, zavarena do kolektora. Prekomjerni ventil ne može se staviti kako ne bi povećao težinu strukture. Drugi kraj crijeva može se provesti u okretu čelične cijevi od oko 20 m (može se mijenjati u propilen, ali uzimajući u obzir zaštitu cijevi od glodavaca, ispada vrlo značajan). Na kraju cijevi stavlja se na razdjelnik s 2 mini ventila. Povezan je s njom s jedne strane kroz priključak ¾ i adaptera. Drugi ventil je sigurnosna kopija.

Ako cijev na drugom kraju nema nit, možete nositi poseban adapter ispod ½ i kontekst s gumenom kraju. S ostatkom ispuštanja, prebacivanje crijeva provodi se prema sličnom principu.

Spoj i produžetak crijeva

Priključni dijagram perilice za pranje crijeva.

Sada možete povezati bilo koju crijevu s priključkom i obaviti ožičenje duž stranice kroz tees, ako postoji potreba za multi-strogosti sustavom zalijevanja. Ogromna prednost priključka ispred holitskih veza je u tome što se pojavi mogućnost nesmetanog povezivanja i isključivanja veza i zamijeniti savjete.

Intermedijarna crijeva su montirana između polivalnih savjeta (prskanje, pištolji itd.) I priključak. Kada kupujete gotove tvorničke postavke, potrebno je obratiti pozornost na poprečni presjek kojim crijevo izračunavaju priključni priključci.

Članak o temi: mokra žbuka - moderan način da završite zidove

Redoslijed povezivanja kućanskih crijeva

Često postoji potreba za povezivanjem ne samo vrtnim crijevima, već i drugima, kao što su crijeva za perilicu. Povremeno, mnogi vlasnici strojeva za pranje rublja moraju se nositi s problemom oštećenja odvodnog crijeva ili njegove nedovoljne duljine. U ovom slučaju, možete brzo povećati staro crijevo s istim (ili približno istim) novim crijevom.

Moguće je napraviti pouzdan i visokokvalitetan spoj fiksiranjem gumenih savjeta pomoću stezanja automobila vozila kroz krutu cijev (možete kupiti poseban priključak). Najoptimalnija veličina stezaljki nije više od 27 mm. Ako nemate poseban priključak, možete uzeti segment trajne plastične tankostične cijevi s vanjskim promjerom od oko 20 mm. U takvim slučajevima, možete preporučiti da koristite fiksiranje estriha za stezaljke.

U slučaju da je vrh kompletne perilice plastike, a ne gumu, onda ga prvo morate pokrenuti unutar svoje trim cijevi prikladne na vanjskom promjeru. Onda se stavi na vrh gumenog vrha. Rezultirajući dizajn je fiksan pomoću 1 automatskog letenja. Ako želite, možete pokušati potpuno zamijeniti staro ispusno crijevo perilice duže, ali u tome nema određenog smisla, jer Novo crijevo može se jednostavno ne pristupiti dizajnu, tako da je bolje ne riskirati.

Trgovine prodaju crijeva različitih duljina, ali 5 metara i duže su vrlo rijetke. Međutim, proširenje crijeva perilice i 5 m već se smatra neprihvatljivom, jer Ovaj dizajn će biti nesiguran.

Produžetak se provodi na različite načine i ovisi o traženoj dužini crijeva. Dakle, ako trebate produljiti crijevo na 1,5-2 m, onda se to može učiniti sa standardnom odvodnom crijevom za perilice rublja; Do 3-3,5 m - s metalnom plastičnom cijevi s promjerom od 20 mm (ako je potrebno, cijev se može osušiti u pod ili šivati ​​u zidu). Za opskrbu grijanjem i tlakom, takvo rješenje je neprihvatljivo. Ako je udaljenost više od 3,5 m, perilica rublja mora se prenijeti bliže sifon (ili premjestiti sifon na stroj).

Kada perenje perilice pranje, odvod i nejasne crijeva ne smiju biti u kontaktu s oštrim predmetima ili grubom površinom. Inače se crijeva mogu ogrebati zbog pokreta koji proizlaze iz kapi tlaka.

Čitaj više