Mehanizam za rimske zavjese: Što je tamo i koja je njihova značajka?

Anonim

Rimske zavjese modni kao da se ne dodiruju. Oni, kao i prije nekoliko stoljeća, nastavite ukrasiti unutrašnjost. I bez obzira, klasik je ili nešto modernije i inovativnije. Rimske zavjese zasluženo zauzimaju vodeće mjesto u prvih deset najpopularnijih elemenata dekoracije prozora. Već nekoliko stoljeća bili su pravi kućni ukras. Rimsko platno, kao i prije, su nepromijenjeni u svom izgledu i strukturi. Ni mehanizam za rimske zavjese ni same zavjese nisu se promijenili.

Jedina stvar koja ih čini savršenim su oni uzorci koji su bili popularni i tražeći tijekom rimskih patocija su moderni dodaci i poboljšani detalji.

Rimske zavjese su lako stvoriti kod kuće - čine ga sami mehanizam iz detalja koji su ležali u vašem "građevinskom prsima", ali to ne vrijedi to. Dovoljno je vjerovati profesionalcima i proizvodnim tvrtkama koje stvaraju proizvode ne samo visoke kvalitete, već i idealno kompatibilne s zavjesama. Svi znamo da je savršeno odabrani vijenac jamstvo trajne usluge i skladan izgled cijelog sustava.

Mehanizam za rimske zavjese: Što je tamo i koja je njihova značajka?

Vrste mehanizama i njihovo funkcionalno opterećenje

Možete kontrolirati rimsku tkaninu na različite načine, svaka od kontrolnih opcija je obdarena njegovom funkcionalnom komponentom i namijenjena je određenom opterećenju.

Koji su kriteriji za odabir? Provodimo malu informacijsku reviziju postojećih sustava upravljanja rimskih žila.

Cordski mehanizam

Mehanizam za kabel smatra se najviše "iskusnijim" za rok svoje usluge. Bio je takav sustav da su zavjese su opremljene, koje su prvi put koristili stari Rimljani prije nekoliko tisuća godina. Osnova strukture je međusobno povezani sustav kabela koji kontrolira zavjesu. Ako se želi, takav mehanizam se može izraditi neovisno. Njegov proizvodni kapacitet je 4 kg. Ako su vaše rimske platnene inherentnije i stopa mase prelazi 4 kg, to znači da se mehanizam kabela ne može koristiti. Jednostavno je, ali ne sprječava ga da bude izdržljiva i pouzdana.

Članak o toj temi: Kutinje Dječji krevet Učinite to sami: proizvodni proces

Značajke mehanizma:

  • lako upravljati;
  • pouzdan i izdržljiv za uporabu;
  • dizajniran za kontrolu malog tkiva weba;
  • Lako popraviti.

Mehanizam za rotiranje

Mehanizam za rotacijsko lančalo - najpopularnija verzija upravljanja rimskog platna danas. Canvas tkanine smanjuje i raste pomoću sustava upravljanja lancem. Traka koja je fiksirana na platnu proteže se kroz kretanje bloka koji djeluje s lancem. Prema lančanom sustavu djelovanja, ovaj mehanizam je vrlo sličan prethodnoj opciji. Njegova razlika je veličina i težina platna, koju može kontrolirati. Knjiz vam omogućuje da držite vene i lako ih voditi u mehanički pokret ako njihova težina dosegne vrijednost od 7 kg, ali ne i više.

Motorizirani mehanizam

Motorizirani način za kontrolu rimskih zavjesa je najmodernije među dostupnim opcijama na tržištu. Sve na rubu fikcije: Jedan pritiskom na tipku daljinskog upravljača - a platno se pomiče, a zatim dolje. Osim daljinskog upravljača moguće je kontrolirati zidni blok. Sve se događa automatski i jednostavno.

Glavna prednost ovog dizajna je nedostatak ograničenja u težini i veličini rimskih tkanina. Automatizirani dizajn - savršena mogućnost korištenja za slučajeve ako su zavjese fiksirane na visokim prozorima, ponekad čak i za pristup.

Mehanizam za rimske zavjese: Što je tamo i koja je njihova značajka?

Ovisnost mehanizma na vrsti prozora

Jeste li vlasnik malih prozora? Dakle, i rimske zavjese su također male. Kako se nositi s mehanizmom? U ovom slučaju, najlakša i jednostavna opcija će se uklopiti. Ravna traka Pričvrstite na okvir Windows pomoću posebnih pričvršćivača.

Standardna opcija za redoviti prozor je rimska zavjesa s dužinom od 180 centimetara, a širina 150 centimetara. Osnova takvog sustava u ovom slučaju može biti mehanizam bilo kojeg tipa.

Pa, kada su prozori savršene veličine i glatke, ali što učiniti u slučajevima ako se nalaze u nagnutom ravnini? Na primjer, prozori mansarda ispod krova uvijek su blago nagnut u svom vrhu. To je vrlo važno za takve prozore da ispravno odabere mehanizam. To bi trebao biti sustav koji vam omogućuje rotiranje dizajna u odnosu na strehe pod kutom od 45 stupnjeva. Dakle, sustav je glatko funkcioniran, upravljački kabel mora biti strogo okomito.

Kontrola pomoću kružnog lanca omogućuje vam podizanje i spuštanje zavjesa neograničen broj puta. Načelo upravljanja je kako slijedi: lanac se kreće u kružno. Pokret lanca osigurava reduktor. Dakle, rimska zavjesa može se popraviti apsolutno bilo kakvom visinom podizanja.

Članak o temi: Dekorativne zavjese za vrata - novi trendovi u unutrašnjosti

Mehanizam za rimske zavjese: Što je tamo i koja je njihova značajka?

Piggy banka praktičnih vijeća

Nakon proučavanja značajki strukture svih postojećih kontrolnih mehanizama, može se zaključiti da postoje značajne razlike između njih. Stoga, odabirom mehanizma za rimske zavjese, predlažemo da se pridržava nekoliko praktičnih savjeta. Glavni kriterij odabira je uvjeti primjene, vrsti zavjese.

Prvo vijeće

Jesu li vaš Windows standard? A zavjese na njima su male veličine? Moguće je upravljati pomoću jednog od dva mehanizma.

Kabel

Prednosti:

  • pouzdan;
  • trajan;
  • dostupno.

Rotacijski lanac

Prednosti:

  • Moderan dizajn;
  • optimalan rad;
  • ne zahtijeva fiksiranje kabela;
  • Prikladnije za druge opcije.

Drugi

Jesu li vaše zavjese napravljene od propusnih i polupropusnih tkanina? Koristite mehanizam za kabel za kontrolu. Ako je, naprotiv, tkivo je težak i gust, na primjer, velur ili krpelj, a zatim treba provesti vaganje. Nakon što je odredio masu weba, izvršite analizu: ako njezina masa premašuje vrijednost od 4 kg, kontrola lanca treba nedvosmisleno odabrati.

Treće vijeće

Mali prozor veličine? Zavjesa će biti instalirana na prozoru za sjećanje ili okvir? Savršena opcija je mehanizam za kabel. Potrebno je najmanje prostora, ali kao što je moguće funkcionalno, pružajući čak i kretanje zavjesa.

Četvrto vijeće

Vaše Windows "impresivne" veličine? Ponekad im nije lako doći? U ovom slučaju, samo automatizirana kontrola. Samo motorizirani mehanizam može izdržati zavjese ogromne težine. Aluminijske legure ispod dizajna, omogućuju joj da se podvrgne neograničenom broju manipulacija s masivnim platnama.

Rimske zavjese - samostalni element dekor. Bogati su tkaninama, vrstama vijenaca i mehanizama kontrole. Njihova raznolikost otvara nevjerojatne mogućnosti za najsofisticirane kupce i dizajnere interijera. Asortiman mehanizama upravljanja rimskim zavjesama vrlo je opsežan i višestruko. Danas svatko može izabrati nešto posebno za pojedinačne modele cvjetne tkanine. Mehanizmi kontrole mogu biti različiti: autentični i moderni. Takvi su nam došli iz antičkog Rima i postali više poboljšani, ili oni koji su bili oživljeni zahvaljujući idejama novih inženjera generacije.

Članak na temu: Vrata to učiniti sami: drveni, metal

Čitaj više