Presavijeni krevet Učinite to sami (fotografiju i video)

Anonim

Fotografija

Za urbani mali stan, spašavanje prostora je iznimno važan, stoga sklopivi namještaj (transformatori) postaje sve popularniji. To se obično odnosi na masivne komade namještaja - kreveta i sofa. Nije uvijek moguće istaknuti odvojenu spavaću sobu, stoga postoji potreba za kombiniranjem takvih prostora kao spavaća soba i dnevnog boravka, spavaće sobe i djece. Proizvođači nude različite mogućnosti za takvo okruženje. Možete odabrati krevete koji se razlikuju po veličini i oblicima. Ali nije uvijek moguće odabrati ono što želim. Izlaz iz situacije je prikupiti krevet vlastitim rukama.

Presavijeni krevet Učinite to sami (fotografiju i video)

Za one koji imaju stan područje ne dopuštaju vam da stavite velike krevete ili sofe, proizvođači namještaja došli su do presavijenog kreveta. U poslijepodnevnim satima može se presaviti i kauč će se ispasti, a navečer - udoban krevet.

Uputa za skupštinu je jednostavna. Danas možete pronaći različite dijagrame kreveta. Ovi modeli su prikladni jer nakon spavanja lako se povećava, potpuno bez zauzimanja korisnog prostora prostorije. U poslijepodnevnim satima, ovo je udoban kauč s policom, a navečer - udoban ležaj za opuštanje. Kao rezultat toga, ispostavilo se i prostor se koristi kao zgodan što je više moguće, a soba nije pretrpana bez ičega.

Vrste sklopivih kreveta

Presavijeni krevet, sa svojim vlastitim handu, ima brojne prednosti:

  1. Potrebno je malo prostora, što vam omogućuje da oslobodite prostor prostorije za druge potrebe.
  2. Prašina ne ide na presvlake, kao što je dizajn u montalnom stanju.
  3. U sklopljenom obliku, dizajn nije vidljiv, ne miješa se, soba se može koristiti kao dnevni boravak.

Ovi modeli mogu se podijeliti u 2 velike skupine:

Presavijeni krevet Učinite to sami (fotografiju i video)

Longnitudinalni krevet obično je maskiran ispod vrata ormara.

  1. Unakrsno preklapanje, koje su sjajno za djecu. Izgled, oni snažno nalikuju na policama u spavaćim sobama vlakova, tj. Porazite. Takvi kreveti mogu se lako maskirati pod police, koristiti kao ormarići za knjige. Dizajne takvih kreveta su jedan. Oni su udobni, zauzimaju minimum prostora čak iu odmorenom stanju.
  2. Uzdužni sklopivi ležaj može biti dvostruko. Obično je maskiran ispod vrata kabineta. Nakon uporabe raste do vrha uz pomoć posebnog mehanizma. Težina takve strukture je velika, tako da nije namijenjena djeci. Tijelo za krevet može se koristiti u zatvorenom prostoru gdje ima dovoljno mjesta za podizanje, inače morate misliti na drugu opciju.

Članak o temi: tepih u unutrašnjosti dnevnog boravka. Treba li on?

Materijali i alati za rad

Da biste sastavljali krevet vlastitim rukama, morate pripremiti sljedeće materijale i alate:

Presavijeni krevet Učinite to sami (fotografiju i video)

Alati za izradu drveta.

  1. MDF ploče s debljinom od 20 mm. Mogu se naručiti već narezane potrebne obrasce i veličine.
  2. List šperploča s debljinom od 10 mm, koja će se koristiti za dno. Može se zamijeniti drvenim daskama, ali šperpločani list je montiran mnogo brže, samo će morati izbušiti rupe za ventilaciju.
  3. Učvršćivači: nokti, nesebičnost, metalni uglovi, ploče.
  4. Posebni mehanizam za podizanje koji će osigurati kretanje kućišta kreveta.
  5. Jednostavna olovka, metalni dugačak ravnalo, razina izgradnje, gradnja kutak.
  6. Emery papir, bušilica, odvijač.
  7. Odvijači, stroj za brušenje, elektrolovka.

Sklopivi krevet ide jednostavno, danas možete pronaći razne sheme. Ali za to je potrebno koristiti crteže koje prikazuju redoslijed montaže.

Sklop ležaja: Glavne faze

Montaža će se izvršiti u sljedećem redoslijedu:

Presavijeni krevet Učinite to sami (fotografiju i video)

Dijagram sklopa sklopivog kreveta.

  1. Prvo morate napraviti projekt takav krevet. Možete iskoristiti mnoge gotove, koje nude razne opcije. Dovoljno je izvršiti izračune za budući dizajn, zamijeniti rezultirajuće vrijednosti u veličini u gotovom crtežu. Obično je dizajn jednostavan, okreće se na kutiji (montiran na bazu), na dnu budućeg kreveta (vanjski dio ormarića), okvir za madrac i samog madraca. Mehanizam za podizanje je priključen na okvir koji vam omogućuje podizanje i spuštanje dizajna.
  2. Sklop za krevet je sljedeći: 2 bočne duge okvirne ploče vezane su poprečno, u sredini je još jedna središnja ploča, koja će dati dizajnu potrebnu tvrdoću. Često, obrtnici koriste unutarnji prostor kako bi organizirali udobne platnene kutije, za jastuke koji moraju biti uklonjeni negdje nakon što je krevet presavijen.
  3. Svi privici provode se pomoću vijaka za samo-tapkanje, metalne kutove i ploča, dizajn bi se trebao pokazati kao snažan i pouzdan. Nakon toga morate instalirati mehanizam za podizanje. Može se kupiti u već gotovom obliku, montiran je na vanjski rub okvira. Mehanizam ne smije ometati uporabu kreveta, za koje je potrebno unaprijed odrediti kako i gdje je najbolje imati.
  4. Nakon što je okvir madraca montiran, što je izgradnja pravokutnog okvira i poprečne daske. Umjesto letvica, možete koristiti čvrstu površinu šperploče, sve ovisi o osobnim preferencijama. Ali u šperploču potrebno je obaviti okrugle rupe za ventilaciju unutarnjeg prostora.
  5. Sklopivi sloj je pričvršćen na dizajn ormara, provjerava se performanse preklapanja mehanizma. Prednji dio je ploča koja oponašaju površinu vrata kabineta, ali ga također možete organizirati u obliku atraktivnih dekorativnih ploča s rezbarijama. Takva je ploča posljednja fiksna, sigurno je pričvršćena na okvir kreveta.

Sklopivi krevet je udoban dizajn koji vam omogućuje da uštedite prostor u malim urbanim stanovima gdje nedostaje nedostatak slobodnog trga.

Takvi sklopivi okviri mogu biti potpuno različiti, u prisutnosti određenog iskustva, lako se mogu prikupiti vlastitim rukama. Potrebno je samo prvo odlučiti o modelu kreveta, nadoknaditi ili uzeti već spremni crtež, kupnju materijala potrebnih za rad.

Članak o temi: Kako ljepilo pozadinu na gipsanu ploču s vlastitim rukama?

Čitaj više