Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Anonim

Tradicionalni način za otvaranje prozora, lebdeći Tuli, nije izgubio relevantnost - to je Win-win-win način ukrasiti sobu i stvoriti udobnost u njemu. Dresovi bijeli platno može dati sobu luksuzan ili svečani pogled čak i bez korištenja drugih tehnika.

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Tyuli dizajn

Tulle - tankoj staničnoj tkanini - koristi se u kombinaciji s nosačima i odvojeno, kao prozirnoj mreži ili kao neovisna tkanina. Događa se:

  • transparentan;
  • Boja prozirna;
  • guste;
  • S uzorkom, vezom ili bez njih.

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Ovaj materijal ima mnoge druge prednosti:

  • On je jeftin;
  • lako obraditi;
  • proizveden u raznim vrstama, bojama i širinama valjka - na zadovoljstvo okusa za oporavak;
  • Prikladno je koristiti kako u dnevnom boravku bogate kuće i na malom tanskom prozoru;
  • Izgleda jednako dobro na plastičnom prozoru ili lučni put;
  • Ovo je odličan dodatak bilo kojoj drugoj vrsti zavjesa, uključujući rolete.

Tul se može proizvesti od sintetičkih, prirodnih vlakana ili njihove kombinacije. Razlikuje se nekoliko njegovih sorti:

  1. veo;
  2. rešetka;
  3. organza;
  4. pamuk;
  5. svila.

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Krubovi zavjese - Kako izračunati metraparat?

Odredite veličinu zavjese i til može slijediti određeni slijed:

  • Izmjeriti visinu strehe i poduzeti ovaj pokazatelj kao osnova za izračunavanje duljine zavjese i tila;
  • Odredite duljinu strehe - to je osnovna vrijednost za izračunavanje širine portera i tluel.

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Da biste ispravno izračunali veličinu duljine zavjesa, učinite sljedeće:

  1. Roulette mjere visinu iz donje šipke strehe do poda na tri boda - s desne ruba, u sredini i lijevo. To je potrebno isključiti pogreške u duljini zavjesa zbog neravnovotnosti poda i stropa. Odaberite najmanji parametar od tri.
  2. Određena od željene duljine zavjese: na pod, iznad njegove površine na 2 - 3 cm ili niže (tako da leži na podu) za 10-15 cm.
  3. Ako traka zavjese s petljama u seljak će biti ušiveno, zatim se dodaje širini (tkanina je tako zaslađena) i doda se 2,5 cm (udaljenost od vrha trake do petlje).
  4. Ako dno nema rubova, dovod na dnu NIZA je 5-10 cm.

Članak o toj temi: Kako staviti sklopivih vrata (harmonika, knjiga)

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Izračunajte širinu zavjese na prozor je moguće uzeti u obzir sljedeće parametre:

  • Širina Carnis za zavjese;
  • koeficijent montaže;
  • Tehnološke naknade za obradu rubova.

Izračun širine zavjese na prozoru počinje definicijom dužine ronika: morate mjeriti radnu udaljenost između zagrada, prema kojima su prstenovi ili štipaljke premještene u zavjesu. Ako je kupnja vijenca planirana samo, oni neće biti suvišno poznavanje načela po svom izboru. Izračunajte duljinu vijenca za zavjese se mogu mjeriti otvorom prozora i dodavanjem 0,5 m: nosač traka mora obavljati na 20-25 cm na svakoj strani prozora.

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Zavjese s lambrequinima

Pravilni izračuni ukupnog troška tkanine mogući su samo nakon instaliranja strehe i točnog mjerenja njegove duljine i visine s poda. Da biste olakšali zadatak nacrtajte skicu proizvoda na kojem sve komponente ukazuju na: zavjese, til, lambrequins, picke, lukove i druge detalje.

Drugi parametar potreban za ispravno izračunati širinu zavjesa na prozor - koeficijent sklopa tkanine. Ovo je veličina koja pokazuje koliko je puta potrebno povećati širinu platna kako bi se formirali ujednačene lijepe nabore. Koeficijenti montaže mogu biti od 1,2 do 4: gusto, manje. Prema tome, to je veće nego za krojač. Nabori mogu biti:

  • mali;
  • srednje dubine;
  • Velika.

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Broj sklopova ovisi o prisutnosti uzorka na tkanini i njezinoj gustoći - što je veći uzorak i gusti tvar, potrebne su manje gradi. Izračunajte organzu na prozoru, ako je bez slike, možete pomnožiti duljinu strehe do 4: dobro draped tkanina će izgledati luksuzno. Ako postoji slika ili uzorak na njemu, što je sami ukrasi, broj skupština se smanjuje, odnosno, širina zavjese je manja. Vrlo veliki tisak ili dekorativni vez zahtijeva minimalno nabore na površini materije.

Treći parametar potreban za izračun je tehnološke naknade. Dodaju se u posljednju fazu kada se određuje duljina i širina proizvoda. Za obradu šavova ostaje 5 cm, 2.5 na svakoj strani (ako je takva obrada potrebna). Rub se može razdvojiti šavom u kljunu ili kosim pekaru. Tekstura tila može biti takva da se vlakna ne pojavljuju, ponekad se rubovi jednostavno rastopili. Važno je ne zaboraviti povećati širinu zavjesa na količini baterije za obradu šavova i rubova prilikom kupnje prekida velikog tkiva velikog uzorka, iako u nekim slučajevima može se zanemariti ovaj indikator.

Članak o temi: Dweel za aerificirane betonske i druge spojnice u poroznim materijalima

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Izračunajte širinu portera može izlučiti duljinu strehe u pola - budući da su platno dva. Sklopivi koeficijent guste tkanine rijetko prelazi 1.8. Prekrasna skupih tkanina - baršun, parcela ne treba dodatna ukrasa, tako manje zavjese. Lakše zastor za zavjese, više sklopova zahtijeva.

Dakle, izračunajte mjernu zavjese mogu se prilagoditi samo svim komponentama:

  1. udaljenosti od vijenca do poda i duljinu nosača;
  2. Sastav tkanine - sjedni će ili ne nakon pranja;
  3. koeficijent montaže;
  4. Broj dijelova u zavjesama - za svaki element, tkanina se izračunava odvojeno, a zatim su se pokazatelji sažeti;
  5. je li potreban rub i potreba za rubovima i šavovima;
  6. Prisutnost uzorka, njezina veličina - broj kupljenih tvari povećava se duljinom motivnog uzorka, za kombiniranje crteža na dvije šipke zavjesa;
  7. Širine tkanine u roli - je li moguće postaviti duž duljine prozora ili se morati kombinirati, šivanje platna (u portirama koje je nepoželjno).

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Preporuke za izračun tila, uzimajući u obzir dijelove

Prilagođavanje zavjesa iz platna tila ne predstavlja poteškoće, ali kako bi se dobro pogledala zavjesa, potrebno je kompetentno izračunati količinu tila na prozoru. Platno se prodaje u rolama različitih širina, uključujući 2,8 i 3 m - to je dovoljno za visinu od streha do poda. U tom slučaju, dovoljno je kupiti količinu tkanine potrebnu širinom. Ako želite, zašijte kratku zavjesu na prozorske daske, odredite njegovu duljinu (mjereno ruletom), odaberite rolu od tila iste širine i kupite potreban broj metara (duljina streha pomnožena s koeficijentom preklapanja plus tretman šava ).

Širina zavjesa za prozor također je određena tipom tila i karaktera crteža na njemu. Tulles od prirodnih vlakana (svile, pamuk) daju veće skupljanje u procesu pranja, tako da kada kupujete tkaninu na izračunatu stanicu podzemne metroa dodaju 15 do 25 cm. Praktični sintetički til, koji uključuje poliester (80-100%): Platno ne gubi oblik, ne postaje žuto. Dodaci viskoza ne smiju prelaziti 20%.

Članak o temi: Wallpapers u kupaonici: Što bolje ljepilo

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Proizvođači koriste nekoliko načina za dekoriranje Tul:

  • crtanje vezenja;
  • tiskani uzorak;
  • glatka tkanina.

Kompetentno izračunati metar zavjese s naborima pomoći će promjenu koeficijenata montaže ovisno o vrsti tluel: s malom figurom ili odsustvom - 2-3, s velikim - 1,5-2. Zavjese od tila s velikim otisacima, obiluje prikupljenim u preklopu nemaju izgled. Minimalni fold pomaže bolje uzeti u obzir dekorativni uzorak na platnu ili originalnom vez.

Saznajte kako izračunati duljinu vijenca za zavjese

Da biste smanjili troškove, ekonomske hostese koriste dodatne tehnike. Na primjer, trobrodna streha zahtijeva 6 metara od tila (koeficijent 2). Ali uzimajući u obzir činjenicu da je širina zavjesa tkanina zauzima bočne dijelove strehe, a tulle zavjesa će se distribuirati u središtu, kupuju 5 metara tkanine: ne pati od izgleda proizvoda plus značajne uštede materijala i novca. Spasite znanje o otpornosti na bojila, koji se koristi u proizvodnji tila. Narančasta i crvena tul učvršćuje brže, a žute i zelene platnene će služiti više od 6 godina.

Pogledajte video dizajn

Ispravno izračunati zavjese na prozoru Vrlo je važno: pogreške mogu pokvariti izgled interijera i podrazumijevati dodatne troškove za punu ili djelomičnu promjenu proizvoda. Dobra vijest je da je to lako to učiniti - potrebno je uzeti u obzir samo nekoliko komponenti i lagano proizvoditi mjerenja.

Čitaj više