Kako napraviti ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem vlastitim rukama

Anonim

Bez zrcala u modernom stanu nemoguće je učiniti. U trgovinama možete pronaći stotine modela ove željene teme. Postoje čak i slučajevi s različitim vrstama pozadinskog osvjetljenja. Sama pozadinsko osvjetljenje najčešće je čisto dekorativni atribut, osobito u kupaonici. Ali ponekad radi i praktične funkcije. Ukrasno pozadinsko osvjetljenje ugrađuje se u zrcalo. Funkcionalna - osvjetljava osobu ispred njega. Tvornička ogledala su prilično skupa i ne odgovaraju uvijek estetskim ovisnosti potrošača. U tom slučaju, ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem može se napraviti vlastitim rukama.

Kako napraviti ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem vlastitim rukama

Crtanje ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem.

Mogućnosti pozadinskog osvjetljenja

Postoji nekoliko opcija osvjetljenja:
  1. Ugradnja vanjskih svjetiljki u obliku mjesta. Spot je točka točka koja se može rotirati s jedne strane na drugu na nosaču posebnog dizajna. Može biti pojedinačne namjenske svjetiljke, lagani lakši. Oni su u stanju osvijetliti osobu iz zrcala, neki dio kupaonice.
  2. Osvjetljenje osvjetljavanja osobe koja stoji ispred njega, njegovo lice. Ovdje se često izvodi funkcija rasvjetnih uređaja modernih LED-ova. Njihovo svjetlo se omekša pomoću mat stakla ugrađenog u zrcalo. Najčešće se ovaj pozadinsko osvjetljenje instalira u zrcalu u obliku malog ormarića.
  3. Stavljanje iluminatora iza stražnjeg zida zrcala. Oni izvode dekorativnu funkciju. LED diode osvjetljavaju zrcalno staklo, dajući joj potpuno običan izgled. U isto vrijeme, ogledalo s osvjetljenjem ovog tipa služi kao ukras unutrašnjosti kupaonice.

Izrada pozadinskog osvjetljenja vlastitim rukama

Napravite pozadinsko osvjetljenje za gotove zrcalo vlastitim rukama - zadatak je vrlo jednostavan. Raditi, trebat će vam:

Kako napraviti ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem vlastitim rukama

Alati za montažu ogledala s pozadinskim osvjetljenjem.

  • Električna jigsaw;
  • odvijač;
  • vijci;
  • crta;
  • odvijač;
  • Metalni uglovi;
  • ljepilo;
  • električne žice;
  • Žarulje;
  • patrone za žarulje;
  • Zrcalno staklo;
  • Masnoće šperploča ili tretirana ploča.

Članak o temi: Mletačke maske na zidu

Postupak obavljanja rada:

  1. Po veličini ogledala trebate od ploča širine od oko 90 mm i debljine 20-25 mm pomoću ljepila i vijaka za prikupljanje okvira za smještaj svih dijelova. Krajevi lubanja uz pomoć stuba su se utopili pod kutom od 45 °. Spojevi se dodatno ojačaju metalnim uglovima. Ogledalo mora biti slobodno ući u okvir, ostavljajući mjesto na rubovima da pronađete žarulje.
  2. U bočnim okvirima, rupe se suše u veličini patrone koje su zalijepljene ljepilom.
  3. Od tankih mrlje, okvir je lijepljen veličine od veličine glavnog okvira. Trebao bi pokriti žice na prednjoj strani proizvoda i pričvrstiti staklo ogledalo u glavnom okviru.
  4. Kutovi namještaja pričvršćeni su na glavni okvir s malim vijcima. Ogledalo će biti položeno na njih.
  5. Svi dijelovi se skupljaju u jednom dizajnu i boji u željenoj boji zajedno s patronama. Ogledalo u okviru dodatno je fiksno s tankim kvržicama.
  6. Patrone su međusobno povezani paralelnim s električnim žicama. Kabel za napajanje je spojen na žicu i prikazuje se kroz posebno izbušenu rupu.
  7. Ostaje za vijak žarulje i provjeriti rad proizvoda. Iza cijelog dizajna može se zatvoriti komadom šperploča, koji je pričvršćen s malim noktima ili vijcima. Ispada o takvoj stvari kao u broju slike 3. Ogledalo za ponovno punjenje je spremno.

Ostali načini pozadinskog osvjetljenja

Kako napraviti ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem vlastitim rukama

Slika 3. Stražnja prema zrcalu zatvoreno je šperploča s vijcima.

Ogledalo možete izvesti s pozadinskim osvjetljenjem mnogih drugih metoda. Mnogi vlasnici stanovanja jednostavno pričvršćuju nekoliko svjetiljki na zid, koji mogu imati drugačiji oblik i dizajn. Instalirani su iznad ogledala, u svojim rubovima. Lagana vrpca se često koristi kao elementi za rasvjetu. Izgleda vrlo impresivno, čini novost u unutrašnjosti zbog nekoliko rješenja u boji.

Članak o temi: Koji su zidovi prikladni za bijeli namještaj

Ovo osvjetljenje se izvodi jednostavno. Da biste to učinili, morate kupiti poseban profil iz aluminija, umetnite LED vrpcu u nju i stavite profil vrpcom na ogledalu s desne strane. Zatim se vrpca povezuje s električnom mrežom putem posebnog napajanja. Zrcalo se može zalijepiti na zid s tekućim noktima ili drugim ljepilom za ogledala.

Da biste postigli funkcionalni učinak, možete kupiti i instalirati mjesto. Uz njihovu pomoć postiže se usmjereno osvjetljenje željenih mjesta prostorije.

Slične metode mogu se ukrasiti kozmetičkim ogledalima koji stoje na toaletni stol. Oni će definitivno voljeti dame koje se brinu za sebe.

Izrada zrcalne čaše vlastitim rukama

Zrcalno staklo bilo koje veličine i oblika može se napraviti neovisno. Proces se sastoji od sljedećih koraka:

Krug osvjetljenja za zrcalo.

  1. Morate pokupiti glatkog stakla i dati mu potreban oblik. Tada se pažljivo ispere i odmastrira 15% otopina kalijevog kalija.
  2. Snimite spremno staklo u spremnik toplom destiliranom vodom.
  3. Pripremite otopinu koja se sastoji od 30 g destilirane vode i 1,6 g dušika srebra. Kap po kap doda se 25% otopina amonijaka. Nakon nestanka, sediment mora biti zaustavljen dodavanjem amonijaka i dodavanjem destilirane vode u otopinu u količini od 100 ml. Zatim morate uzeti 5 ml 40% formalina i pomiješati ga s prethodnom rješenjem.
  4. Staklo se uklanja iz destilirane vode i pomaknula se u čistu kivetu, koja se izlije prethodno dobivenom kemijskom otopinom. Reakcija će početi, koja će završiti za oko 2 minute. Nakon završetka, ogledalo se ispere čistom destiliranom vodom. Nakon pranja, ona se ugrađuje okomito i osuši. Temperatura sušenja je 100-150 ° C. Suho staklo ogledalo prekriveno je lakom. Sada možete nastaviti s proizvodnjom domaćeg ogledala s pozadinskim osvjetljenjem.

Ogledalo, pa čak i pozadina, može vizualno napraviti sobu šire i više, poboljšati njegovo ukupno rasvjetu, dati joj potpuno novi izgled. Takvo ogledalo je prikladno u svakoj sobi, ali se češće instalira u kupaonici. Ova vrlo važna i potrebna stavka može se dopuniti staklenim police i drugim materijalima. Smještaj na njima razne kozmetike stvara dodatnu praktičnost korištenja tih sredstava.

Znajući osnovna načela proizvodnje takvih struktura, možete uključiti svoju maštu i stvoriti potpuno jedinstvene stavke pomoću moderne rasvjete.

Osvijetljene dimenzije zrcala mogu varirati od najskromnije do onih koji zauzimaju cijeli zid. Ponekad su postavljeni čak i na strop. Neobični pogled je u stanju dati neona i voditi osvjetljenje, neobične okvire i druge dodatke. LED vrpci različitih boja sposobni su raditi dugo vremena i pouzdano sa značajnim uštedom električne energije.

Članak o toj temi: Dekoracija drvne dekoracije

Čitaj više