Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Anonim

Arbira od metala poput nekoga, nema nikoga. Ne volite uglavnom one koji vole drvo. Ali onaj koji je naišao na odlazak stabla, koji je tijekom cijele godine na ulici, zna koliko vremena, snage i sredstava oduzima održavanje normalnog izgleda. S ove točke gledišta, metal je bolji: pažljivo obrađeni i obojani, ne hrđa se godinama, ne smeta, ne umrijeti i ne umiru i ne nabubri, ne trune, ne utječe na gljivice i nije pokrivena kalup. Najgora stvar koja mu se može dogoditi - on je odgođen. Ali iz ove "bolesti" postoje dokazane lijekove: brusni papir, vjernik i boja. Stoga se sjenica od metala prikuplja vlastitim rukama. Oni su također dobri jer mogu izdržati značajno opterećenje i mogu se kombinirati s bilo kojim završnim materijalima za i zidove i krovove.

Vrste i metode montaže

Osim različitih oblika - pravokutnog, heksagonalnog, osam-marširani, okvir okruglih metala može se instalirati na dva različita načina:

  1. Vertikalne cijevi okvira su betonirane u tlo. Ovi regali se zatim pričvršćuju na sve ostale dizajne. Ovom metodom predviđena je prisutnost temelja na njemu. U načelu, čineći na nekoj udaljenosti od tla, donje letak, pod može biti token, ali najčešće s ovom metodom proizvodnje željeznog sjenice, platforma je betonirana ili popločana ploča za popločavanje.

    Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

    Pod metalnim regalima, bunari se suše, cijev je umetnuta, prazno mjesto zaspi s ruševinama. Cijev je izložen glatko, ruševine, zatim izliveni tekući beton

  2. Prvo napravite fino polepljeni stubov ili temelj vrpce, ponekad je izlio monolitnu ploču, položio platformu s pločicama itd. Okvir je konstruiran odvojeno i fiksiran nakon što je spreman barem donji trag i regala. Ako je temelj stupca ili traka, cijev se stavlja na njega i povezuje se na mjesto: samo dizalica može podići gotov dizajn.

    Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

    Ovo je sjenica iz cijevi profila na stupcima

Što je bolji način? Ovisno o tome koja strana izgleda. Ako je pričvršćivanje bolje - prvi: regali su zatvoreni. Također, ova opcija je ekonomičnija: ne postoji niže letak i ne troškove za proizvodnju temelja. Ali takav dizajn, ako je bez seksa, samo je ljetni sjenibo. Za zimu, zatvoreno, trebat će vam pod.

Gazebo na temelji je bolji sa stajališta da izvorno podrazumijeva prisutnost seksa. Osim toga, uzdiganje, čak i ako je mala, štiti od prskanja i prljavštine iz unutrašnjosti.

Metode montaže

Tradicionalno, metal se kombinira s zavarivanjem. To je brz i pouzdan. Ali u slučaju vikend ljetnog sjenice, možda je potrebno sklopivi dizajn. Doista, na nezaštićenoj zemlji, ostaviti zimu velika količina željeza je vrlo nesigurna. U smislu da može lako ukrasti. U tom slučaju, moduli su zavareni, koji su tada spojeni na vijke među sobom. U pravilu, takvi sklopivi arbori napravljeni od metala su okvir na koji se montira tenda, ili druga slična brzo montirana ili rastavljena ograda i isti lagani krov.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Za metalik sjenicu, okvirni okviri za svaku stranu, a zatim ih prikupite vijcima

Okvir u sklopljivim arborima je podijeljen. Ako je četverokutno, kuhati četiri odvojene konture sa svim potrebnim skakačima. U heksagonima - njihovom šest, itd.

Što metali rade

Najčešće se sjenica od metala izrađuje od profilne cijevi: lakše je raditi s njom. Debljina stijenke treba biti najmanje 2 mm. Dentring za ništa: oni ga prodaju uglavnom na kilogramima, tako da s istim vanjskim veličinama s debljim zidom su pristojno skuplji.

Ako koristite okrugle cijevi, debljina zida ostaje ista. To je složenije kuhati ih, ali ako je iskustvo već tamo, zašto ne: oni koštaju manje od profila. Možete koristiti metalni kutak. Ali njegova debljina mora već biti 2,5-3 mm: manje krutosti. Pod trimom, takav sjenica također je izgledao dobro.

Kako kuhati inverter za zavarivanje stroj ovdje.

Tjedno je otišao oko čelika. No, cijevi profila i kutovi su izrađeni od aluminija. Dizajn će biti mnogo lakši da u slučaju sklopivog sjenice može biti vrlo korisno. Ali postoji takva cijev nekoliko puta skuplje.

O tome kako priložiti verandu u kuću pročitati ovdje.

Kako napraviti sjenicu iz cijevi profila: korak po korak upute s fotografijama

Prije kuhanja trebate kupiti metal. Za police, cijev profila je prikladna:

  • 50 * 50 mm, ako je krovni materijal lagan - profesionalni list, metalna pločica, bitumenske pločice ili škriljevca;
  • 75 * 75 mm s krovom od škriljevca ili pločica.

Za skakače uzeti tanji profil. Maksimalno, 50 * 50 mm, na minimumu - 20 * 30 mm. Njegove dimenzije su vrlo ovisne o tome koliko je veliki dizajn. Pod moćnim gradilištima uzimaju više dijelova, pod manjim, razumljivim, manjim. Vrijedno je uzeti u obzir i težinu završnog materijala, koji će okvir sa strane biti usitnjen (ako je).

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Domaće sjenice iz profilne četverokutne cijevi, veličine 3 * 3 metra

Za proizvodnju kvadratnog sječala 3-3 metra (fotografija iznad), visina od 2,2 m stoji, korišteni su sljedeći materijali:

  • Cijev za spavanje50 * 50 x 2 mm - 12 metara;
  • Za cijev profila skakača:
    • 40 * 40 * 2 mm - 14 metara;
    • 20 * 20 * 2 mm - 6 metara;
    • 40 * 20 * 2 - 30 metara;
  • Metalna traka 20 * 4 mm duga.

Post-označavanje i instalacija

Ako je mjesto zasađeno, trava raste na njemu, plodni sloj mora biti uklonjen. Inače, ispod poda, ostaci biljaka će trunuti. Tijekom izgradnje nije učinjeno, a mirisi dvije godine zaredom bili su blago "ne baš".

Rezultirajuća jama, ako imate dobru vodu s mjesta, zaspite s pijeskom ili "izvornim" tlom, ali bez biljnog sloja i ne smrznute. Ako je tlo glineno, svakako zaspite istu glinu.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Ako već trebate crtež, ovdje je shema na kojoj je kvadratni sjenilo s krovom od četiri dijela. Veličine 2,4 * 2,4 m, visina do gornjeg trapa - 2 m (može se povećati ako je potrebno)

Ako ćete odmah instalirati cijevi u zemlju, oni su temeljito prim. Zatim, jame, dubina od oko 70-90 cm. Promjer ovisi o otoriru koju imate. Cijev je umetnuta u gotovu jamu, zaspao s velikim djelom ruševina ili konstrukcijskog smeća, izložen je upravo okomito, drobljeni kamen tramvaj. Izloženi stalak se izlije betonskim otopinom. Ako se koristi Portland Cement M 400, pijesak se može uzeti 3-4 dijela, beton mora biti tekući za duboko proliven.

Druga mogućnost je da netko drži rack glatko, ili ste pronašli način da ga popravite. Zatim ulijte jamu potrebna je betonom s agregatom iz ruševina srednje frakcije. Proporcije mogu biti takva: na 1 dio cementa, 2 komada pijeska, 1,5 - ruševina. O brands betona, pročitajte ovdje.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Kako izgleda takav rack

Druga točka: Vertikalnost ugradnje stalka ne provjerava razina konstrukcije, već i plumb. Razina je prevelika pogreška. I visak je praktički nesposoban. Magnetski vodoinstalateri su vrlo udobni za rad s metalom: imaju magnet u kućištu. Samo stavite kućište na pravom mjestu, a vodovod se drži.

Ako želite podići sjenicu, može se staviti, na primjer na blokovima temelja. Budući da je cijeli blok za sjenicu luksuz, zatim blokovi 200 * 200 * 400 mm mogu se rezati na pola (s dijamantnim diskom). Rezultirajuće kocke nalaze se na kvadratu: jedan u kutovima, prekida se još četiri, i usred šahovnice, još 4 komada. Shema se dobiva kao na slici ispod. Blokovi u sredini su potrebni tako da cijev ne bude ugrizana: tri metra s reb 50 mm bez potpore.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Shema položaja stupaca ispod sjenice 3 za 3 metra

Dakle, da je beton nije povukao vlagu, propustila je sa svih strana s bitumenom mastik, jer su crne na fotografiji. Možete stisnuti, netko ima smolu ili staviti na vrh vrećica u dva sloja. Ali Ruberoid će se okrenuti za nekoliko godina, njegova kvaliteta danas nije lošija.

Svi su blokovi postavljeni na jednu razinu. Da bi bilo lakše postaviti kutove, kucati klinove, rastegnuti nit, provjeriti dijagonale, blokovi se prikazuju u skladu s danom shemom. Svi njihovi vrhovi moraju biti u istoj ravnini. To možete učiniti na nekoliko načina:

  • protežu se zalogaje, provjerite i postavite ih, a već omotavaju blokove na njih;
  • Koristite dugi glatki stalak (ploču) na koju se stavlja razina izgradnje (testirana i s malom pogreškom), te tako pokazuje sve blokove;
  • Iskoristite lasersku razinu, ali u sunčanom vremenu neće raditi s njom - gotovo nije vidljivo (ili je potrebno posebno, s takvom funkcijom).

Kao što ste razumjeli, bodovi s blokovima blokiranja mogu se izbjeći ako fiksiranje cijevi u zemlju. Istina, traka pojasa također će morati učiniti glatko.

Niska niska i regala

Nakon što su blokovi izloženi, na njih se postavljaju segmenti kvadratnih cijevi. U proizvodnji donjeg trapa metalnog sjenice, profilna cijev se koristi 50 x 50 mm. Ako želite, možete uzeti snažnije, ali Gazebo je vrijedan 5 godina, iako više od 10 ljudi još nije išlo.

Cijevi se postavljaju, horizontalizacija se ponovno provjerava s razinom. Kuhana u kutovima. Zatim iz cijevi manjeg dijela - 40 * 20 mm čine dva skakača na koje će se podne ploče oslanjati (ili šperploča, ako ga želite koristiti).

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Završio donje letak

Sve cijevi su dvaput zgnječene uz prajz, posebna pozornost posvećena je zavarivanja mjesta. Stalci su izrađeni od 220 cm visoke: tako da je krov naslovljen. Stalci su ispalile teške (50 * 50 * 2 mm), a kako bi ih pričvrstili pouzdanije, bili su zavareni montažni pogoni iz metalne trake 20 x 4 mm (vidi fotografiju).

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Metoda za pričvršćivanje vertikalnih regala montažnim tijelima

Stup se točno stavlja, provjerava se njegov smjer (prikladnije za magnetsko), nakon čega su tijela stezaljke stezaljke. Stoga je lakše: otjecanje je gotovo mrtvo i pomoćnik je potreban samo za osiguranje. Prvo, zakupite cijev oko perimetra, a zatim naizmjenično uklanjanje stezaljki također brodova. Čak i imaju visinu od 2,2.

Stalci na vratima od profilne cijevi 50 * 50 mm u ovom sjenilu na kraju ograde. Da bi se povećala stabilnost dizajna, bolje su staviti istu visinu. No, u ovom slučaju, vlasnik je odlučio da je izgradnja bila stabilna (na račun Ukusina) i odlučio je uštedjeti malo.

O osnove zavarivanja inverter zavarivanje ovdje.

Ograda i gornja ljekovitost

Visina ograde u sjenici je 95 cm. Ali je moguće manje, a više nije u osnovi. Možete čak i bez ograde. Na primjer, pod krutom ostakljenjem s polikarbonatom. Ili zatvaranje jednog ili dva zida s neprozirnim završetkom (od susjeda i / ili s ulice).

Prosječno traka je ograda - izrađena od cijevi 40-20 mm, istog dijela i gornje letak. Kako bi se povećala krutost između prvog i drugog ventara, dva vertikalna regala su zavareni (visina 95 cm, presjek 40 * 20 cm). Cijeli dizajn na sljedećoj fotografiji.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Potpuno sastavljen okvir za rezanje cijevi za sjenicu

Krov

Zatim je došao niz proizvodnju krova. Ovaj željezni sjenica bit će bitumenske pločice, jer je dizajn raftera izrađen od drva. Za okvir se uzima bar 75 * 40 mm, obloge je korišten za sanduk ispod mekane pločice: tako da je izgled dna bio atraktivan (može se zamijeniti šperpločom otpornošću na vlagu).

Trdovi drva su začepljeni u otvorenim krajevima regala tako da ovaj pluta ulazi u cijev od najmanje 10 cm. Odozgo, postoje kriške od 5-7 cm. Slingri su pričvršćeni na ove prometne gužve. Mogu se obrezati gotovo ispod korijena, ostavljajući malo tako da ako je potrebno, bilo ih je moguće izrezati kut.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Kako oboriti rogove na vrhuncu

Cut RECERS - 4 kom 2,5 metara. Sva 4 komada povezano je na vrhu u jednom dizajnu. Visina s nulte razine do gornje točke je oko metra. Prvo spojite dva. Da bi ih pristranost hranila. Dugi nokti su srušeni. Na lijevoj strani i lijevo su dva preostala traka (završava također izrezati na malom kutu). Dakle, da se čvrsto drže, uglovi nehrđajućeg čelika su pričvršćeni.

Budući da je nezgodno postupati s rogovima na vrhu, oni su odmah, čak i na tlu, impregnirani s antiseptičkim i obojenim žagrama s zaštitnim svojstvima (oni su izabrali svjetlo u boji biti ugodnije unutra. Tretira se odjednom sve Odbori i obloge za trim: kiša i mogla je brzo sjediti.

Tada je pomoćna ploča složena u sredini, na njemu je ubijena pomoćna šipka od oko 85 cm. Ukratko je, tako da rafting noge idu malo iznad perimetra trapa. Tako će krov biti veći, teče s krova vode će letjeti manje.

Dizajn četiriju rogova prikupljenih na Zemlji zalijeva se na vrh sjenice. Njegov se vrh mora osloniti na bar. Sve je to centrirano. Provjeravamo vertikalnost šipke, ali dodatno mjerimo udaljenosti od središta sustava RAfter prije mjesta gdje se svaka rafter noga nastavlja u okviru. Ako je sve više ili manje normalno, pričvrstite krajeve raftirane na pogonske čepove. Zatim se uklanjaju sigurnosna kopija i ploča, možete montirati sanduk.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Kako je instaliran sustav RAFTS (prekriven kišom)

Prema sceni, više dodatnih pogona bili su pričvršćeni (iz iste trake 75 * 40 mm). Kako je to učinjeno - pogledajte fotografiju ispod.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Do ploče (ispod njega ispada da duljina više od 3 metra) nije beta, približno sredinom pečenih uvala (film - od kiše, čak i drva i obrađenog)

Slika ispod mekane pločice izrađen je od obloge. To je skuplje od rubovene ploče, ali njezin estetski izgled je bolji. Nakon postavljanja sanduka, bitumenska pločica je slagana. Jednostavno se širi i prikovan u otvor za montažu klinčićima. Montaža počinje dno, kreće se. Reže na licu mjesta škarama, lako je raditi. S obje strane, u zglobovima zgloba, prikovan je nakon 5-6 cm, posebni kutovi su složeni na vrhu.

Paul i ukrasite bočno

Na katu, rubna ploča 70 * 40 mm. Seksi ploča se ne preporučuje: potrebne su male utore, koje će moći nabubati visoku vlažnost. Podna ploča s šiljkom i groove ne postoji ništa.

Bogice su također odvojene od ploče za rezanje, samo 70 x 20 mm. Ostava nije korištena iz istog razloga: može se ispasti ako je mokro duže vrijeme (magla, kiša). Pokucao sam odbor na vrh završne obrade, zatvarajući krajeve trima, a možete staviti nešto na njega.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Stock foto arbori metala i stabla: gotovo gotov

Za ovu sjenicu od metala napravio je rafter sustav drva. Ispalo je prilično sjenica od metala i stabla. Možete točno za isti princip za zavarivanje Rafter sustava iz profila, odmah zavarivanje dodatnih pogona. Možete napraviti zavarenu sjenicu iz iste cijevi s lukom. Kako napraviti dvostruki luk, pogledajte u videozapis.

O tome kako napraviti drveni vidik ovdje.

Stock Foto Metal Arbors

Općenito, opcije za arbor od metalnih struktura su vrlo brojne: zavarivanje, kovanje, različiti materijali koji su odvojeni okvirima. Profil cijev, okrugli, čelik i aluminij, postoje čak i nehrđajuće čelične opcije. Sve je to dopunjeno bilo kojim oblikom: od kvadrata i pravokutnika, do bilo kojeg složenog oblika. Metal je tako plastika da su varijacije vrlo i vrlo mnogo. Neki od njih se prikupljaju u fotogaleriji.

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Neobičan oblik krova i tenda da su dekorativni elementi bili vidljivi, rastegnuti iznutra

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Metalni okvir, prekriven tendom umjesto krova: sjena je, Nezharko i jeftini

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Neobičan roštilj tankih cijevi, obojena bijela boja daje lakoću dizajna

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Vrlo lijep dekor. Ovo nije metal sjenica, već pjesma u metalu

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Još jedna mogućnost višestruke sjenice

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Umjetnost kovanje u dizajnu regala - elegantna i ekskluzivna

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Okrugli sjenica za davanje pod plavim polikarbonatom - romantično

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Jednostavno Dachi rješenje: kvadratna sjenica, pokriveni bež polikarbonat

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Rafter sustav može biti lijep

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Neobična struktura - vrlo zanimljivo rješenje

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Rijetko susrećemo metalni sjenicu iz okruglih cijevi. Zavarivač - majstor njegovog slučaja

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

OpenWork Arbor iz metala - ljetna opcija za davanje ili u dvorištu u blizini kuće

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

HighCard crtanje - pogled odozgo

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

HighCard crtež - prednji dio

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Šesterokut Otvoren Gazebo

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Skica metalnog sjenice s polikarbonatom na dnu kovrčave obloge iz cijevi koje su zatvorene tamnim prozirnim polikarbonatom

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Stock Foto Hex Gazebow iz metalne polifila s djelomičnim drvenim oblogom

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Gazebo iz metle s roštiljem

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Crtanje s osam označenih sjenica od metala s veličinama

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Skica osmerokutnog metala sjenice s dimenzijama

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Oktajski metalni sjenica

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Okrugli sjenilo s metalnim okvirom i polikarbonatne trim

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

Metalni okvir u kombinaciji s toniranim polikarbonatom

Gazebo iz metalne cijevi vlastitim rukama

To je vjerojatno najjednostavniji sjenica: dvije savijene cijevi koje su fiksirane na leđima vrtnih klupa. Polikarbonat je pričvršćen na cijevi. Ljetni vrt Gazebo spreman

Kako kuhati sjenicu za davanje izgleda u videozapisu.

Članak o temi: Glavne vrste dizalica i mješalica u kupaonici

Čitaj više