Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Anonim

Erkery prozori postaju sve popularniji. Erker je stari element strukture koji se našao u modernoj arhitekturi. To može biti višestruki, pravokutni ili polukružni oblik. Vani, Erker izgleda kao izbočeni dio fasade zgrade i unutar rasporeda sobe s originalom. U sobama s Erkers, veliki prozori obično planiraju, koji savršeno koriste sposobnost da istaknute sobu što je više moguće.

Takvi prozori moraju biti lijepo opisani. Prije odabira zavjesa preporučljivo je upoznati se s načinima njihovog privrženosti. Erkery Eaves su malo drugačiji u svom dizajnu i karakteristikama iz njihovih pravocrtnih sredstava.

Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Sorte erkeryja Karnizov

Dizajn dizajna razlikuje nekoliko vrsta streha za prozore:

  • profil;
  • niz;
  • Okrugli štap;
  • guma;
  • Fleksibilni profili za podizanje zavjesa.

Profil Eaves su izrađeni od fleksibilnog materijala i omogućuju vam stvaranje zaobljenih oblika za Erkera. Sve druge vrste su montirane kao polihedra: ravni segmenti su spojeni pomoću različitih kutnih uređaja.

Većina dizajna može se montirati na zid i strop. Razlika će se uglavnom sastojati u vrstama nosača. Sve sorte imaju svoje prednosti i nedostatke. Razmotrite više stropnih dizajna za prozore.

Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Profil aluminij

Fleksibilni vijenci - najpopularnije rješenje za Erkera. Oni vam omogućuju da stvorite glatke linije i najsnažnije pogledate polukružne izbočine ili ecractions of bizarre. Aluminijski profil ima duljinu do 6 metara i užine dovoljno dobro. Željeznica za kretanje trkača može biti na otvorenom ili skrivena, unutarnji. Komplet uključuje zatvarače za zavjese i čepove.

Fleksibilni vijenac za Erker ima mnoge prednosti.

  • Ovo je prilično trajan dizajn. Aluminijski profil podnosi teške zavjese težine do 50 kg.
  • Trkači se slobodno kreću duž cijele duljine profila.
  • Lako se uklapa u veličinu rezanjem oko mjesta uz pomoć hakiranja.
  • Sposobnost povezivanja električnog pogona.
  • Neki modeli unutarnjih profila dostupni su s posebnim čičak za pričvršćivanje lambrequina.
  • Moguće je promijeniti liniju savijanja izravno na mjestu prilikom instaliranja.

Članak na temu: Kako napraviti zidove i strop od gipsane ploče?

Sljedeće točke mogu se pripisati nedostacima.

  • Fleksibilni profil ne nosi dekorativno opterećenje. Obično se skriva u niši, u drugim slučajevima prekrivenim lambrekinom ili zavjesom.
  • Veliki broj savijanja zahtijevat će povećanje ustavskih točaka dizajna na strop, a to stvara dodatne poteškoće za sobe s spuštenim stropovima.
  • Profili su uvijek jedan red. To se radi kako bi se dobio proizvod veće fleksibilnosti. Da biste vidjeli porter i zavjese, morate koristiti dva jednokratna profila.

Ovaj stropni element je priključen na posebne zagrade. Korak za montažu kreće se od 50 do 80 cm - ovisno o težini zavjesa.

Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Fleksibilna plastika

Po dizaci, plastični vijenci za erker slični su aluminij, ali zahvaljujući značajnoj fleksibilnosti praktičniji.

Prednosti plastike ispred aluminija

  • Visok stupanj fleksibilnosti: uzima gotovo sve oblike i savija pod kutom od 95 stupnjeva. Uz to, lako je dobiti oko cijevi i ući u oštre izbočine zida.
  • Lako je provesti i skladištiti, u valjanom stanju zauzima malo prostora.

Plastične strukture su lakši, ali na sposobnost ležaja je inferiorna od aluminijskog profila.

Za zavjese koji se događaju, proizvode fleksibilne strehe s mehanizmom za podizanje. Ova vrsta zavjese uključuje austrijske, rimske, engleske, francuske zavjese. Zavjese za platno visi na ljepljivu traku. Podizanje i podešavanje visine platna se provodi pomoću kuka na dnu zavjesa i kabela spojenih na rotacijski mehanizam. Ako povučete lanac, takav se platno lako skuplja do željene širine. Mehanizam za podizanje može biti ručni i električni.

Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Gutati cornis

Dizajn ovog tipa sastoji se od niza i kompaktnih nosača sličnih nosaču. Sam niza podsjeća na gitaru. Njegova duljina može biti do pet metara, a za stvaranje višestruke sastava, potrebne su dvije ili tri strehe. Zavjese visi na kukama, zvoni, šampiovima ili isječcima. Očita prednost string vijenca je njegova niska cijena.

Članak na temu: Jednostavni strujni šok s vlastitim rukama

Korištenje dizajna ove vrste ograničena je sljedećim čimbenicima.

  • Nemojte objesiti teške zavjese.
  • Previše jednostavan dizajn, iako nije lišen elegancije. Niz je prikladan za stil high-tech ili interijera ukrašen na principima minimalizma.
  • Metalni niz može hrđati ili odoljeti. Tijekom vremena, morat će se povremeno zategnuti.
  • Zavjese platna se kreću samo na mjesto na mjesto rotacije.

Općenito, žičani vijenac je bolji koristiti jednostavne oblike s izgovorenim kutovima za Erkera.

Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Šipka

Takve strukture mogu biti jedan redak ili dvostruki red. Stropna streha ovog tipa sastoji se od kružnih cijevnih segmenata međusobno povezanih s posebnim šarkama. Zahvaljujući takvim vezama, možete podesiti kut rotacije šipke pomoću steznog vijka. Ugradnja zavjesa se provodi na zvoni, snimkama ili ukrasnim petljima.

Prednosti okruglog vijenaca:

  • dekorativne vrste;
  • Nema potrebe za skrivanjem u stropnu nišu;
  • Možete objesiti til i trgovce za jedan vijenac.

Nedostaci su zaključeni u sljedećim točkama.

  • Za slobodno kretanje zavjesa duž cijele duljine potrebni su posebni prstenovi s priključkom.
  • Stvoriti samo slomljena linija.

Takve se strehe mogu koristiti za prozore Erkera, gdje je dizajn zavjesa nije dužan biti u potpunosti blizu ruba otvora zida.

Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Strehe

Krenita za gume strop izrađena je od zanevjetnih materijala. Ali, za razliku od drugih struktura, može se stvoriti s glatkom rotacijom. To se provodi zbog okretanja vezivnih elemenata koji mogu imati različit kut i duljinu. Standardni dijelovi se proizvode s kutom od 45 i 90 stupnjeva. Priključenjem dva elementa dobije se kut od 135 stupnjeva. Mnogi moderni dizajni se proizvode s urezima duž unutarnjeg radijusa, koji vam omogućuje rezanje elementa za dodavanje kuta savijanja s korakom u dva i pol stupnjeva.

Prednosti ovog dizajna:

  • Na jednom traku možete objesiti jedan, dva ili tri reda zavjesa.
  • Uističi mogu biti ukrašene bagetom, pričvršćujući ga na vanjsku površinu gume.
  • Pouzdan i lagan dizajn pruža dobre klizne trkače.

Članak o toj temi: polici, stepladeri i stepenice kao element vrtnog dekora (41 fotografije)

Za gume za savijanje, potrebni su vezivni elementi zakretni, tako da dizajn nije prikladan za visoko zakrivljene linije. Najbolje od svih stropnog vijenca gume gleda na pravokutne ili kutne erkere.

Kamnice strop za erker: dizajnerske značajke

Pričvršćivanje stropnih zavjesa

Stropna nadstrešnica ima niz prednosti u usporedbi s zidom, tako da ga dizajneri često radije.

  • Montažna zavjesa na stropu doprinosi vizualnom povećanju visine sobe.
  • Stropni glavni vijenac se lako skriva u niši.
  • Odabir udaljenosti zavjesa za vješanje na prozor se ne ograničava na duljinu pričvršćivanja. Ovaj dizajn je lako sakriti cijevi i baterije.
  • Uz visoke prozore koji se odmara u stropu, često je to jedina opcija za montažu zavjese.
  • Stropna metoda pričvršćivanja omogućuje skrivanje malih nedostataka u završnoj stropu.

Bitan nedostatak stropnih streha su problemi s njihovim popravljanjem na sve vrste stropova, osim betona.

Instalacija na gipsanu ploču za poboljšanje pouzdanosti provodi se s vrtlom "leptir". Otvaranje tijekom particije, dowel takvog dizajna povećava prostor za pričvršćivanje. Preporučuju se samo gudački vijenci za stropove od gipsane ploče, ali sve je pojedinačno. Naravno, teške strukture su pričvršćene na drugom načelu - baš kao na stropovima.

Instalacija streha na stropu s rasteglu moguće je samo ako je popravak unaprijed pružio takvu priliku. Prije montaže stropa na mjestima pričvršćivanja, barovi se postavljaju, koji se postavljaju između metalnog profila i glavnog betona. Stropne strehe na njemu kasnije, pred-jačanje filma oko mjesta bušenja s polimernim prstenovima.

Za dizajn Windows Erker stropnice - najbolje rješenje. Omogućuje vam da maksimizirate veličinu prozora, proširuje prostor i ne ograničava zavjese na Windowsill. Dizajni su vrlo raznoliki i omogućuju vam da stvorite oba glatke savijanja i strogim slomljenim linijama. Ovisno o općem dizajnu dizajna, strehe se mogu skrivati ​​u niši, sakriti iza lambrena ili odabrati originalni dizajn s estetskom orijentacijom.

Čitaj više