Pokrivena patchwork vlastitim rukama: kako odabrati zaklape i šivati

Anonim

Ako imate želju da napravite vlastite patchwork pokriva, onda ćete biti sigurni da hrabro! Osim činjenice da je ovo remek-djelo vrlo lijepo i ljubazno nadopunjuje vaš interijer, pogotovo ako je to zemlja stil, romantična ili berba, takve pokriće i dalje će biti vrlo praktična stvar.

Pokrivena patchwork vlastitim rukama: kako odabrati zaklape i šivati

Nemojte žuriti da izbacite stare listove ili obrubljene tkanine. Od njih, možete šivati ​​prekrasno prekrivač u patchwork stilu.

Možete napraviti patchwork pokriva s vlastitim rukama i toplim, prikladnim za tupu zimsku hladnoću i svjetlo, ljeto. Ova tehnika je dobra jer ne morate imati neku vrstu nadnaravnih vještina ili sposobnosti - dovoljno je biti u mogućnosti šivati ​​glatku liniju na šivaći stroju i biti malo pacijenta.

Koji će instrumenti i materijali biti potrebni

  1. Ploče - tkanina je odabrana u boji i teksturi. Kako bi se šivao pokrivene, najlakši način odabira sastav od dvije boje i stavite poklopac u redoslijedu kontrole. Veličina prekrivača može se napraviti 1,5 metara za 2 metra. U tom slučaju, trebat će vam 60 kvadratnih zaklopka, čija strana će biti 23 cm.
  2. Za pogrešnu ploču ne guste platno ne rastegnute tkanine 1,5 za 2,3 metra se uzima.
  3. Za šivanje trebat će vam polaganje sintera od 1,3 na 2,1 m.
  4. Niti. Gornja nit u stroju je ispaljena prikladna u boji za zaklopke, a donji - do pustoga.
  5. Podržite dobre škare i igle za šivanje.

Kako odabrati poklopac

Pokrivena patchwork vlastitim rukama: kako odabrati zaklape i šivati

Shema za pokrivena stilom patchwork.

Ako šivate opciju s dvije boje, bolje je uzeti kontrastne boje. 30 svijetle zaklopke i 30 tamno.

Ako želite napraviti obojene prekrivene, s mnogo nijansi, a zatim se i dalje pridržavati takav koncept - mora postojati vodeća boja, a zaklopci ove boje bi trebale biti kvantitativno više od ostalih boja. Izrađujemo pokriće od 60 zaklopka. Prema tome, zaklopci za lijevanje trebaju biti najmanje 25 kom. I preporučljivo je koristiti ne više od 7 boja.

Članak o temi: Kako mogu zatvoriti prostor ispod kupaonice?

Dobivanje proizvodnje

Prije šivanja prekrivača, morate pripremiti tkaninu.

Pokrivena patchwork vlastitim rukama: kako odabrati zaklape i šivati

Dijagram spoja poklopca tkiva različitih boja s uvlačenjem od ruba od 1,5 cm.

Sve platne koje će se koristiti moraju biti omotani i zatim pomlađeni. To se zove deca. Dakle, tkanina će se održati, a proizvod se neće smanjiti i neće biti naboran nakon daljnjih ispiranja.

Kada je tkanina spremna, pokušajte na malu iglu stroja uzorka - jeste li to ispravili? Ima li kuka, nije li zamijenjena linijom? Ako je sve u redu - možete nastaviti na posao!

Uzmite 2 zaklopka različitih boja (analizirat ćemo opciju s dvije boje), preklopiti ih s prednjim stranama i gurati 1,5 cm od ruba. Nadalje, na ove dvije zaklopke oni će postaviti još jedan, promatranje alternativa boja. Morate spojiti 6 poklopca, kao što se shema pokazuje.

En 9 takve pruge. Šavovi moraju biti otvoreni u različitim smjerovima.

Zatim, dobiveni trakovi moraju postati. Dvije trake su presavijene od strane prednjih strana, mogu se očistiti s igle i potrošiti s jedne strane - s uvlačenjem od 1,5 cm.

Zato djelujte dalje - šivaće trake jedan za drugim dok sve ne može biti spremno. Novi šavovi također irip.

Sada je dobivena tkanina spustila prednju stranu i stavio sintensku ploču na njega na vrhu (to će biti malo više u veličini), pokušajte ga razgraditi tako da je simetrično odigrao preko rubova.

Zatim, korak jasno na liniji cijelu tkaninu za šivanje sintetičke brtve. Treba dobiti ravan kvadratni bod. Rezultirajući dizajn se stavlja na pojas za okosnicu - nevažeći prema unutra.

Mijenjamo izbočene rubove za 1,5 cm. Onda ponovno prijeti s 1,5 cm i ljestvica. Onda shvatimo sve zajedno. Vaša deka je spremna!

Čitaj više