Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Anonim

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Glavna faza dobivanja spektakularnog i dugoročnog rezultata iz završnog premaza bit će poravnanje drvenog poda pod linoleum, koji je, sa svim deklariranim snagom, prilično elastični materijal.

Reljef površine nespremne baze očito se manifestira u gornjem sloju, zavoji aviona će biti vidljivo kada se reflektira pad. Postoje različiti načini za donošenje baze na željeno stanje, od kojih je svaki određeni za određene uvjete.

Pravila pripreme

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Ako baza nije poravnana, nepravilnosti su utisnute na linoleum

Linoleum uzorak može reproducirati bilo kakve materijale i premaze (parket, plemenit i divlji kamen, pločica, prirodna situacija ili metalni pripravci).

Osnova za koju je ovaj valjani materijal nametnut ne bi trebao kršiti iluziju dizajnerskog rješenja za kršenje iluzije dizajnerskog rješenja.

Procjena

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Ponekad poravnati pod šperploča - najbolja opcija

Prije početka procesa slaganja potrebno je procijeniti stanje osnove za linoleum, saznati je li potrebna preliminarna priprema površine nosača.

Pokušaj uštede na kvalitetu materijala ili smanjenje potrebnih operacija može se naknadno pretvoriti u značajne standarde za preradu.

Načini procjene stanja drveni katu Dugoročno radno područje ovisit će o iskustvu stručnog provođenja inspekcije i dijagnostike:

  1. Ekspresna metoda je procijeniti stanje pročišćene ploče, šavova između drvenih elemenata. Nedostatak korozije od noktiju / samo-tapkanje kape, popravljajućih ploča na LAGS - dobar znak suhog, zdravog drva. Soba ima brz korak, tako da se manifestiraju slabo i škripanje dijelova. Ako komentari (sumnje za prisutnost defekata) ne uspostavljaju, onda je moguće nastaviti koristiti ove podove, idite u sljedeću fazu rada.

    Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

    Probijanje ploče, šeširi noktiju - sve to može biti utisnuti na meko premaz ili ga razbiti

  2. Puno ispitivanje cijele strukture omogućuje ne samo procjenu svog stanja, nego i za provedbu preventivnog popravka za povjerenje u pouzdanost potpornog dijela podova. Da biste to učinili, uklonite postolje oko perimetra i podignite nekoliko ploča. Stanje LAG-ova pregledano je za gustu potporu na estrihu, prisutnost lezija drvenog plijesni, trulež, gljivice. Procjenjuje se uvjet betonskih estriha (pukotina, nepotrebna, mrlja vlage. Imenovan je traženi iznos popravka.
  3. Kao preventivne mjere zaštite, drveni podzemlje se tretira s antibakterijskim impregnacijom, posebnim sredstvima protiv insekata, drvenih štetočina.

Sumnjive mrlje, utore, cijevi, višestruke pukotine su razloge za zamjenu drvenog elementa.

Priprema

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Prije poravnavanja drvenog poda pomoću ručnog ili električnog alata, morate posaditi nokte ili vijke na dubinu veće, debljine preliminarnosti sloja stabla.

Pojavljuje se potreba za uklanjanjem stare boje, ovisno o prianjivoj čvrstoći od drva i razine poravnanja gornje ravnine poda.

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Nakon uklanjanja sloja, obradite praznine kit

Pripremne operacije se provode pod jednim od odabranih načina rada:

  • ciklus;
  • SHP sukob;
  • Popunjavanje samonivelirajućih pripravaka;
  • Materijali za unos.

Prve 2 metode su često kombinirane zajedno - nakon uklanjanja svakog sloja stroj za squabble, utočići i čip su ispunjeni kitom.

Prema planu rada, odaberite potreban alat i materijale.

Mogućnosti poravnanja drvenih podova

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Proizvođači građevinskih materijala nude širok izbor svojih proizvoda i kako uskladiti drvene podove pod linoleum u određenom slučaju ovisit će o takvim dolaznim uvjetima:

  • Visina iz pripremljenog temelja do dna vrata Luttika (maksimalna moguća debljina proširenja);
  • Korisna sposobnost podne dizajna (debljina ploče i raspored zaostajanja);
  • Sposobnost poravnanja postojećih podova na željene parametre bez premaza drugih materijala (estrih, listova).

Ako se stari podovi naprave s dovoljnom marginom snage i praktično ne oštećenim trošenjem, ne postoji posebna potreba da značajno povećava opterećenje na potporne strukture kuće.

Uklonite čips

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Tanji od poda ili parketne ploče, manje slojevi se mogu ukloniti

Ciklus podova se provodi u 1 ili nekoliko propusta prije uklanjanja manjih kapi i nepravilnosti. Uz parketna kockica, debljina od 10 mm može se ukloniti samo 2 mm samo jednom.

Ako lokalno trošenje premašuje ovu veličinu, morate koristiti druge metode poravnanja. Debljive ploče se obrađuju dok se ne dobije željeni rezultat.

Nakon svakog ciklusa, pukotine se izliraju s posebnim pripravcima. Možete ponoviti prolaz nakon njihovog cjelovitog sušenja.

Glave udubljenih noktiju i produbljivanje guzica odbori se brišu za dobivanje glatke osnovne ravnine. O tome kako gnjaviti stari kat, pogledajte u ovom videozapisu:

To je jedini način (bez zamjene ploča) kako bi se smanjila razina poda prije polaganja podne obloge.

Rješenja za usklađivanje

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Na drvenim podovima, koji ima značajne nepravilnosti, ali izdržljive i fiksirane, mogu se koristiti samonivelirajuća smjese.

Oni posjeduju 2 prednosti:

  • Dopuštena debljina primjenskog sloja u većini robnih marki je od 0 do 30 mm, ali ako je potrebno, moguće je odabrati sastav s ovom radnom karakteristikom od 50 i 100 mm;
  • Otkrivene nepravilnosti lako se poliraju vlastitim rukama u 1 dan nakon smrznutog (prije skupa pune tvrđave).

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Popunite podove bolje zajedno

Tehnika za lijevanje je jednostavno - otopina se izlije u pripremljenu površinu i spučana s pravilom ili lopaticom.

Potrebno je organizirati rad na takav način da se punjenje kontinuirano napravi u prostoriji, tako da sloj nema vremena da se daju vlagu bazi i zgrabite. U tom slučaju, sektori za popunjavanje su slabo povezani jedni s drugima i formiraju se heterogena područja umjesto monolit.

Kako bi se izbjeglo brak, rad se obavlja najmanje 2 osobe: prvi radnik preplavljuje završeno rješenje uz prostoriju, drugi - sljedeća serija u spremniku. Pročitajte više o izravnavanju drvene baze, pogledajte ovaj videozapis:

U izolaciji, takav estrih nije potreban ako uzmete linoleum na bazi pjene.

Lista

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Sakrij bilo koji crtež priključnih ploča, uključujući popravljene prostore, omogućit će poravnanje poda od šperploča ili drugih sličnih materijala.

Odabir listova ovisit će ne samo o proračunu i dostupnosti stjecanja u najbližoj trgovini, već i od željene debljine proizvoda:

  1. DVP. Tanki, ali ne i vrlo tvrdi materijal, čija je debljina 2 cm. Na glatku katu svog glavnog zadatka - da bi sakrio utore između ne-moždanih ploča.
  2. Osb. Pritisnut materijal debljinom od 6 mm i više. Zbog činjenice da je u stanju lažirati ispod elemenata za fiksiranje, podnice će ponoviti temeljni ravninu. Treba se koristiti na glatkoj čvrstoj površini s malim oštećenjem.
  3. Šperploča. Snaga materijala omogućuje kvalitativno poravnajte podnu ravninu. Višeslojna struktura ne daje naprezanje i defniciju ako njezina debljina počinje s 10 mm.

Trošak šperploča ovisi o njegovoj raznolikosti:

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Na pripremljenoj površini ispod ploča od šperploča, manja hrapavost je prekrivena mješavinom žbuke i PVA ili ljepila.

Plahte su pričvršćeni na bazu s samosklađenim ili noktima. Spojevi su zatvoreni sa škotskim, prazninama - montažnom pjenom. U zaključku, površina je otvorila ulje.

Članak o temi: Koji su akumulatori 18650 najbolji

Čitaj više