Odrežite balkon s vlastitim rukama

Anonim

Napravite balkon ili loggiju ugodno mjesto nije tako teško. Najčešće se odlučuje za šivanje balkona. Radi dosta, ali je jednostavno i sa svim možete se nositi s vlastitim rukama.

Koja sluznica za korištenje

U osnovi, kada govore o Clap, oni znače drvne proizvode. Mnogo rjeđe PVC paneli, dodajući riječ "plastike". Vjerojatno je cijela stvar u vrlo sličnom principu povezivanja dasaka jedni s drugima i način na koji su instalirani, kao i da izgleda kao duge ploče s šiljkom na jednoj strani i utor na drugoj. Odabir kojim obloge za korištenje za balkon, obično se kreće od troškova, estetskih ili praktičnih razmatranja.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Balkon clapboard - metoda za stvaranje udobnosti, a istovremeno izolirajte sobu

U nekim regijama, drvena obloga je jeftini materijal, u nekim - skupim. Tako da morate usporediti cijenu plastike i stabla sami. Često drva daje prednost jer je prirodno. To je tako, ali očuvanju njegove privlačnosti, impregnirana je zaštitnim pripravcima, a to je kemija. Tada je obojen ili prekriven lakom. Pripravci, kao što shvaćate, također su daleko od prirodnog.

Ako nastavimo iz praktičnih razmatranja, obloge PVC klapne je nedvosmisleno: lako je čisto, ne zahtijeva dodatnu njegu ili obradu, već dugi niz godina zadržava nepromijenjeni pogled. Je li to na sunčanoj strani koju će promatrati, pa je bolje uzeti svijetle tonove: oni su gotovo neprimjetni gubitak na njima.

Drvena obloga Opširnije tijekom rada: Prije instaliranja, potrebno je pokriti zaštitnim impregnacijama. Ako idete samo da joj date neke nijanse, možete pokupiti takvu impregnaciju koja će vam odmah dati željenu boju. Zatim, na to, njegova će obrada završiti. Ako se odlučite za bojenje ili nedostaju završiti, onda morate učiniti nakon montaže (ali je još uvijek impregniran s antisepticima u instalaciju). Tijekom rada bit će moguće povremeno ukloniti stari premaz i ponovno pokriti sve: lakiranje ili boja može ispucati, balkona završava će izgubiti privlačnost. Ovdje je takav voće.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Koje obloge odaberete za balkon koji odlučite

Unatoč svemu tome, rješavanje koje je obloge bolje za balkon, preferira se drva. Okusi, naravno, su svi različiti, ali od strane općeg mišljenja, prostorije, zaklonjeno drvo, mnogo ugodnije. Kao rezultat toga, želja za ljepotom nadmašuje praktična razmatranja.

Kako pokriti sluznicu na balkonu, tako da zadržava atraktivnost za dugo vremena pročitati u članku "Kako pokriti sluznicu u zatvorenom prostoru"

Koje je bolje

Bit će o drvenim proizvodima. Prvo, razgovarajmo o pasminama. Najjeftinija obloga izrađena je od bora i jela. Unatoč relativno niskom cijeni, to je izdržljivo: u drvu crnogoričnih stijena sadrži veliki broj smola koji su antiseptici i konzervansi. U regijama s vrućim ljetom, to može dovesti do činjenice da će smola biti puštena na sunčanoj strani u intenzivnim mjestima za grijanje. Još jedan minus je meko drvo. Ako pokucate na to (pristojno, na primjer, čekić), ostat će zuba. Ako ga ne plaši - možete posijati balkon s borovom ili oblogom za pečenje: to su svi nedostaci ove vrste drva.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Odlučiti koja je oblogu bolja za balkon samo vi: okusi sve različito

Još uvijek postoje skupe vrste četinjača: Arich i Cedar. Imaju vrlo gušće drvo, trajno, dobro se odupiru atmosferskim fenomenima. Ali one njihove kvalitete za balkon za oblaganje unutra nisu apsolutno nisu potrebne. Više zabavnija argument može poslužiti kao lijepa boja i struktura drva, kao i manje smola. Obloga s oblogom takvog drva je lijepo i dugo vremena.

Uživao je za oko drvenog drva. Ovdje se odlučite za vaš ukus: Lipa ima blago ružičastu nijansu, Aspen postaje srebro-siva, joha ima prekrasan crtež, hrast na dekorativnosti i pouzdanosti - općenito izvan konkurencije, ali i po cijeni.

Profili i izgled

Sada o tehničkim karakteristikama. Počnimo s profilima. Jednostavno se nalazi na prodaju, ali eurogramera. Glavna razlika je u tome što na poleđini verzije "Euro" postoji jedna ili više uzdužnih brazda. Oni pružaju cirkulaciju zraka, koji se proteže izraz "života" od kraja. Također, u teoriji, rezano drvo s prefiksom "Euro" ima standardne dimenzije i proizvedene od visokokvalitetnog drva. U praksi, sve je drugačije: a veličina "plutanja" i kvaliteta je daleko od uvijek dobro.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Najpopularniji profili

Profili su brojili nekoliko desetaka. Različite comfer, "valovi" različitih veličina i drugih kovrčavih površina omogućuju vam da se razlikuje u izgledu zida. Na fotografiji na vrhu - najčešći, obično proizvode velike stranke.

Članak o temi: Kako gips aerira beton - Tehnologija primjene žbuke na aeriranim betonskim zidovima

Odrežite balkon s vlastitim rukama

To su neke vrste koje se mogu napraviti po narudžbi.

Postoji još nekoliko vrsta koje se mogu napraviti po narudžbi. Takva "prilagođena" stranka košta mnogo skuplja: morate ponovno konfigurirati opremu.

Sorte i vlažnost

Rezanje obloge ovisi o broju kuja, pukotina i promjena u boji pada na ski. Raznolikost A ili "Elite" ne bi trebala imati uopće, ili u vrlo manjim količinama. Razred "B" - ne više od 4 bumps smeđe i promjena boje malog područja, sorta "C" može imati mnogo kuja.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Koja je razlika između jednog razreda obloge iz druge

Prisutnost kuja ne znači da je drvo loše. Glavna stvar je da su bili smeđi, ne crni i nisu imali tragove uništenja. I općenito, kucano drvo izgleda ponekad sjajno. Sve je to pitanje okusa i preferencija.

Ovdje s vlagom to je mnogo ozbiljnije. Kupite za uređenje unutarnjeg uređenja od sirovog drva, možda mnogo jeftinije, ali mnogo više teško. Ako skratite završni remen s visokom vlagom, to će se postupno osušiti, smanjuje se u veličini. Između brodova će se pojaviti, neki će izaći ili trčati. Morat ćete ukloniti sve, proći i montirati iznova. Štoviše, možda dvaput: teško je predvidjeti kada se završe uništenje. Stoga, za unutarnju opremu, balkon je bolji da se drva sušenja komore. Vlažnost nije veća od 7-10%, neće "ne biti" i ne radi: ovi materijali su odbačeni nakon sušenja. Stoga su cijene veće.

O debljini i širini dasaka. Za unutarnju uređenje prostora možete uzeti tanku ploču: stanje atmosfere je stabilno. No, balkon nije u potpunosti unutrašnjost, temperaturne razlike i vlažnost su ozbiljnije. Čak i uz dobru balkonsku izolaciju. Stoga je debljina prikladna prosječna - 14-16 mm, ali je moguće koristiti 12 mm.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Širina i debljina tkanine se mijenjaju široko

Širina ploča može biti od 60 mm do 150 mm. Gurnite uski duže, široko djelo manje, ali u maloj sobi široki bendovi "jedu" volumen. Dakle, da pokrije balkon, optimalna širina obloge je prosječna, oko 90-120 mm.

Kako se to skloništima balkona

Prije svega, potrebno je odlučiti hoće li se zagrijati balkon ili ne ako jeste, koji dijelovi i koji materijal. Struktura sanduka i debljina rabljenih traka ovisi o tome. Redoslijed rada će se malo promijeniti - neće biti instalacije izolacije. Sve ostale faze i njihov slijed bit će slični.

Radni nalog - Upute za korak po korak

U početku, cijeli stari završetak je rastavljen, žbuka, boja, pločica, koja je dobro čuvana. Sve što se čvrsto ne može dirati. Za veću pouzdanost, prije nego što vidite balkon klapne, potrebno je predvidjeti zidove, pod i strop s anti-mahapple sastava. To je osobito istinito ako je prethodno bio otvoren. Nakon sušenja sastava počinje rad zapravo na instalaciji:

  • Zidovi i strop su zaglavljeni. Obično se proizvodi od drvenih šipki. Ako će balkon ili loggia biti izolirani, korak daska je u skladu s širinom izolacije.
  • Instalirana i fiksna izolacija.
  • Podni zaostaci su montirani.
  • Izolacija je složena između njih.
  • Od gore navedenog, šperploča otporna na vlagu s debljinom od najmanje 10-12 cm je fiksirana u LAGS-u.
  • Montirana obloga na zidovima.
  • Kućište stropa.
  • Instalirani su poda i stropni postolja, uglovi, padine.

Zatim, o nekim fazama i materijalima.

Što izolirati

Prije nego što imamo balkon klapne, morate poprijekati izolaciju. Bilo koji od termičkih izolacijskih materijala dostupnih na tržištu:

  • Najjeftiniji je pjena (PSB). Pušten u pločama. Ima dobru toplinsku vodljivost (vidi na grafikonu). Njegov glavni nedostatak: ne čini opterećenja - stvari, ali ispod vagona, ta nedostatak nije važno. Drugi trenutak koji mnogi ljudi ne vole nije neprirodno i može razlikovati štetne tvari. Nećemo se raspravljati s neuredno, a druga izjava je upravo u dijelu. Pod normalnim uvjetima, pjena je kemijski neutralna i bezopasna. Dodjeljuje štetne tvari samo pri spaljivanju. Više negativne kvalitete: ima nisku propusnost pare (ne prikazuje parove). Ali to je obrnuta strana izolacije. Uz abrazivnost vlažnosti danas se nose uz pomoć ventilacijskog sustava.

    Odrežite balkon s vlastitim rukama

    Izolirati balkon ispod klapne može biti pjena

  • Mineralne vune. Oni su napravljeni od rastaljenih stijena, šljake ili stakloplastike. Ova izolacija je prirodna. Ali u proizvodnji, fenol-formaldehidne smole se koriste kao vezivo, što nije sretno. Tu su bazaltne steganske matice, u proizvodnji koje se ne koriste veziva - mogu se koristiti čak iu dječjim institucijama. Pozitivne osobine mineralne vune nisu loša svojstva toplinske izolacije, lakoću kada rade (samo ne s fiberglavom). Nedostatak ovog materijala je higroskopnost, zbog čega bi trebao biti zatvoren od svih stranaka iz vlage. Raspon cijena - medij.

    Odrežite balkon s vlastitim rukama

    Mineralne vune imaju dobre karakteristike, ali se boje vlage

  • Ekstrudirana (ekstruzija) polistiren pjena (EPPS). Ima vrlo dobre karakteristike toplinske izolacije i visoku gustoću, dobro se opire mehaničkim opterećenjima. Istovremeno s toplinskom izolacijom dobro zvuči. Od relativno jeftine izolacije, on je najučinkovitiji. Prodaje se u pećima, ima sustav za zaključavanje, koji eliminira stvaranje slotova, između kojih hladni zrak prodire. To je taj materijal koji se najčešće savjetuje. Ako imate materijalnu priliku, stavite ga ispod vagona. Nedostataka - ne troši paru i skupa.

    Ekstrudirana polistirena pjena razlikuje se u visokoj gustoći i niskoj toplinskoj provodljivosti

  • Polietilenska pjena od folije. Ovo je učinkovit vocabarrier koji ne dopušta prodor vlage u izolaciju. Kada se koristi mineralna vuna, ona se mora valjati odozgo, pletivati ​​zagrade na sanduk, zglobovi trebaju biti zalijepljeni folijskim viskima. Možete koristiti jednostavno konstrukcijske folije, ali je kompliciraniji za rad s njom, a polietilenski sloj je dodatni toplinski izolator. Jedno je moguće samo u južnim regijama, na ostatku teritorije samo dodatak koji poboljšava toplinsku izolaciju.

    Odrežite balkon s vlastitim rukama

    Preko izolacije, polietilena folije gola se smanjuje gubitak topline i spriječi prodiranje pare u izolaciju

  • Za one koji žele imati ekološki prihvatljivo stanovanje, postoji prirodna izolacija s izvrsnim karakteristikama: pjenasto staklo (staklo pjene). Ne spaljuje se, ništa ne razlikuje, lagano, izdržljivo, otporno na mraz (radne temperature od -260 ° C do + 230 ° C). Toplinska vodljivost pjenastog stakla je 0,04-0,08 W / (M · K). Reže se s hakepom, montiran na pjenu. Nedostatak - Visoka cijena. Postoji pjenasta čaša kineskih proizvođača pri prihvatljivim centima, ali kvaliteta je ispod prosjeka, postoji bjeloruski - sekundarna i cijena te u smislu karakteristika, najbolje je europsko, ali je skupo.

    Odrežite balkon s vlastitim rukama

    Pjegavost - prirodni toplinski izolacijski materijal s vrlo dobrim karakteristikama

  • Često se blokovi pjene koriste za izolaciju balkona. Za normalnu učinkovitost, njihova debljina trebala bi biti oko 27 cm. Nitko neće odabrati takvo područje u veličini prostorije, tako da jedan od pjenastog betona još uvijek postavlja sloj nekih od gore opisanih toplinskih izolacijskih materijala.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Usporedba toplinske vodljivosti različitih toplinskih izolacijskih materijala. U centimetrima je određena potrebna debljina materijala kako bi se osiguralo jednak gubitak topline

Bilo koja od ovih izolacije može se koristiti na stropu, polu ili zidovima. Za katu se nalazi prirodna i jeftina opcija - clamzite, ali je daleko od toga da su učinkoviti kao materijali prikazani gore: prosječna toplinska vodljivost je 0,1 w / (m · k) (dvostruko više od Minvata).

Kako staviti balkon

Ostava balkona je tehnološki ne mnogo različita od završne obrade drugih prostorija: najprije je okvir idući, a zatim ploča za trim se zatim prikova. Potrebno je horizontalno i vertikalno poravnati sanduk, a zatim ispravno postaviti prvi na zid ili stropnu traku, budući da se iz njega provodi ugradnja svih ostalih. Tada je druga ploča prikovana na prvu ploču, a zatim treći i tako dalje, na kut. Na sljedećem zidu se ponovno ponavlja.

Napraviti sanduk

Oznaka za obloge počinje stvaranjem okvira. Najčešće se izrađuje od brosa. Presjek je odabran ovisno o debljini izolacije (ako postoji). Bar mora imati takav veličinu kako bi se površina izolacije ostala razmak od 1,5-2 cm. Ovaj razmak će omogućiti održavanje normalne vlažnosti izolacije i drva, što će spriječiti izgled gljivica i plijesni.

Ako je traka željene veličine preskupa, možete uštedjeti. Pod sandukom zauzima šipku iste debljine kao i izolacija (ili malo više). Montiran je između vodiča, a na vrhu, okomito, stvari protutužbe. Izrađena je od letvica s debljinom od 1,5-2 cm. Oni će dati potreban jaz. Samo u isto vrijeme potrebno je ne biti zbunjen s smjerom pričvršćivanja obloge.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Primjer balkonskog sanduka pod oblogom

Oznaka za obloge može biti okomita ili vodoravna. Daske sanduka ispod njega postavljeni su okomito. Ako je završna obrada pričvršćena okomito, doomlet treba postaviti vodoravno.

Ako postoji protutužba, pravila se mijenjaju: primarna propast je zaglavljena i (okomito), a protutužbi je vodoravno. S takvim sustavom, bar će biti montiran okomito.

Češće, obloge na balkonu čini okomito. Prema tome, ugradnja sanduka počinje od daske ispod bloka prozora. Izlagao je horizontalno, provjeravanje u smislu dva ravnina. Ako je zid neravnomjeran, na pravim mjestima instaliran je drvena ili šperploča u traženoj debljini. Pričvrstite sanduk od titaka.

Pljevi su nužno zaglavi duž perimetra zidova i stropa, povlačeći se iz kutova 30-40 mm. Također nužno pune preko perimetra prozora i vrata. Međuprodukti su fiksni: jedan remen s druge strane treba biti na udaljenosti od 40-50 cm. Ispada se na zidovima i stropnom okviru na koju se tada pričvršćuje sluznica.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Na stropu ide na sličan dizajn

Odbori obloge se sjećaju na malo kraće od potrebne duljine (0,5-1 cm). Potrebno je nadoknaditi promjenu veličine na visokoj temperaturi i / ili vlažnosti.

Ugradnja ugradnje

Pričvrstite ih samo-ladicama ili noktima na laminiranje sanduka. Ako koristite nokte, uzmite mali šešir s malim šeširom - završiti, vijci za samozadočavanje - na stablu (bolje - svijetlo, ne crno). Još uvijek postoji opcija učvršćivača - protezu građevinskog trapa. Ovo je najbrži način i prilično pouzdan. Staples samo uzimajte s dugo oštre noge, još uvijek prikladne t-oblike.

Prvi bar je instaliran u najsloženiji kutak za rad. Ona je postavljena u Spikeu na kut, provjerite ispravnu instalaciju razine konstrukcije. Oni su goli u zraku (na prednjoj površini), povlačeći se s ruba 1-2 cm. U šumu se ne podijeliti, rupa je prethodno izazvana tankom svrdlom. Zatim uvijaju vijak za samo-tapkanje ili začepljeni nokat.

S suprotne strane (nalazi se utor), obloge je fiksirana s noktima, samo-crtežom, nosačima. Oni su začepljeni pod kutom od 45 ° u šiljku. Ispada skriveno pričvršćivanje - zatvara se na sljedeći odbor.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Pričvršćivanje nokta za oblaganje (nesebičnosti, nosač) u utor

Postoji još jedna opcija - obloge klapne pomoću posebnih montažnih ploča - Kleimera. Dobro se drže ako je šiljak dovoljno dugo, a to se najčešće može promatrati iz euro. Kleimeri su instalirani u šiljku (kao da ih nose na njemu). S druge strane, imaju montažnu ploču s noktima. Ova ploča se postiže jedna ili dvije karanfile s malim šeširom.

Odrežite balkon s vlastitim rukama

Montaža s Kleimerima

Prva ploča je pričvršćena na svaku liniju sanduka, a sve naknadno - kroz jedan u redoslijedu za provjeru (alternation). Druga ploča je prva umetnuta u šiljak. Ako uđe u labavo, kuha s malim komadom drva pričvršćenog na dasku. i čekić. Držite se čekićem na priloženom stablu. Takve poteškoće nužno ne oštetiti ploču. Podesio šiljak u utoru, provjerite okomito, daska je postala okomito. Ako je potrebno, podesite, a zatim hrani. Dakle, cijeli pokrivač klapne ide. Posljednja traka ponekad je potrebna za obrezivanje širine. Pričvršćen je bliže kutu, kao i prvi, u rampi.

Proces postavljanja sanduka i drvene obloge prikazan je u videu.

Potpuno proces obrtanja balkona - od ugradnje vanjskog dekoracije i prije instalacije padina i PlatBorks, pogledajte video ispod. Radili su samo s PVC panelima, ali završni koraci su slični. Jedina razlika je drvena obloga nema početnih dasaka. Svi vrhovi i dna su zatvoreni plinths, a uglovi su kutovi.

Što se nositi s oblogom

Kada se nalazi balkon s klapnjom, potrebno je obraditi antiseptike ne samo završiti, nego i nužno sve letvice sanduka. U nastavku su najpopularnije zaštitne impregnacije i prajmeri. Neki od njih mogu odmah dati drvnu nijansu, ne slikanje, već naglašavajući teksturu.

  • Sezheng Aquadecor je antiseptički kalorijski. Ako pokrijete drvo s ovim sastavom, odmah štiti od plijesni, gljivica, insekata, dok daje jednu od 16 nijansi. Ne mora koristiti završni premaz.
  • Aquatex "tlo antiseptički" - visokokvalitetna zaštita obloge ispod kasnijih završnih premaza (na primjer, pod lakom).
  • Tikkurila Valtti-Pohjuste (Ticcurila Valtti-Lushyust) Primer Antiseptic za drvo, štiti od biološke lezije, ali ne štiti od ultraljubičastog. Stoga se preporučuje brzo bojenje.
  • Impregnacijski dvorac "U-409". Stvara tanki polimerni film na drvu, kroz koji parovi prodire, ali ovaj film sprječava prodiranje u drvo prljavštine, uz održavanje izgleda kraja. Pripravak uključuje aditive koji štite od gljivica, plijesni i insekata.

Na ambalaži svakog proizvoda nalazi se uputnik za uporabu i primjena. Opisuje pravila za primjenu i potrošnju kako bi se osigurala zaštita. Samo podložno ovim Pravilima, možete biti sigurni da će obloge i okvir ispod njega dugo služiti.

Ako govorimo o stihovima, većina modernih kompozicija istovremeno s promjenom boje drva ima i zaštitna svojstva. Na primjer, Morilka Aquatex (analog Sezhen aquadecor). Ima širok raspon boja, sadrži tvrde antiseptik, zaštitu drva od oštećenja na gljivicama ili insektima.

Rukovanje na balkonu može se izraditi drugačije. To je prikladno koristiti antiseptike za kaloriranje završiti balkon. Jednokratna obrada će odmah zaštititi, a boja će dati. Ali oni samo daju nijansu, ostavljajući pore otvorene. U tim porama, prljavština može biti punjena. I oprati ga je težak zadatak. Ako vam je potreban zaštitni film koji će spriječiti prodiranje prljavštine, možete pokriti oblogu (tonirani ili ne) laka ili impregnaciju osjetljivu na prljavštinu. Impregnacija stvara polimerni film koji zatvara pore na površini, ali ne dajući sjaj.

Često postoje problemi na sunčanoj strani: kako pokriti sluznicu na balkonu tako da ne blijedi. Najbolje je najprikladnije, što spaja malo drva. Svjetlosni zid je manji grijani i blijeđenje je gnijezdo. Izgleda takva klapna divna.

Ako želite imati sjajnu površinu, možete koristiti bilo koji lak za unutarnji rad. O vrstama i vrstama lakova gledaju videozapis. Bit će vam lakše razumjeti što lak pokriva oblogu na balkonu.

Slikarstvo na balkonu obične boje danas je već irelevantna. Zašto trošiti novac na drvu, a zatim obojiti njegovu teksturu?. Tada možete odmah staviti PVC. Zato odaberite: toniranje, lakiranje ili oboje.

Članak o temi: zidni paneli za kuhinjsko staklo: fotografije, s ispis fotografija, recenzije, video

Čitaj više