Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Anonim

Aluminijski proizvodi se koriste u različitim sferama vitalne aktivnosti. Obojeni metali mogu se obojiti, ali prije nego ove površine trebaju biti kvalitativno priprave. Zato je važno odabrati ispravno tlo za aluminij i znati glavna pravila za korištenje ovog materijala. Danas ću reći standarde prepoznavanja prajmera kako bih dodatno završio kvalitetu završetka.

Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Aluminijski prajmer

Glavna stvar je pripremiti površine

Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Tlo za aluminijski okvir za bicikle

Uvijek se pitamo što boju odabrati i kako ga pravilno primjenjivati ​​na zidove i razne površine. Ali, nažalost, ne plaćamo uvijek pozornost na pripremu temelja i materijala za ovaj proces. Odmah želim reći da je aluminijska adhezija s bojama i lakovima vrlo niska. To je zbog glatkoće aluminijskih proizvoda.

Važno! Uvijek odaberite samo specijalizirana tla od proizvođača s potvrdama o kvaliteti. Aluminijski proizvodi se prodaju u aerosolnim patronama.

Da biste primijenili aerosol, treba napraviti neke aktivnosti s oslikanom površinom. Podijelimo ih u 4 faze:

  1. Bazeni aluminijska kiselina i odmašćivanje površine
  2. S kromatskom obradom, stvaramo sloj konverzije. Takav događaj poboljšava adheziju tla i lkm
  3. Uz pomoć vode pratimo aluminij iz ostataka soli. Da biste to učinili, koristite samo dobro pročišćenu vodu.
  4. Vidjevši prostor za slikanje

Takva se tehnologija javlja u tvorničkim uvjetima slikarstva, a time i ako primijenite prajmere za aluminij vlastitim rukama, a zatim upotrijebite aceton ili drugo otapalo, s kojima možete ukloniti s površine lan i prljavštine. Prije nanošenja aerosola, aluminij je sastavljen s malim zrnatim scenarijom. Nakon toga, moguće je primijeniti tlo na aluminij, čiji se sušenje događa u prosjeku dnevno.

Tlo vl-02

Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Tlo vl-02

Razmotrimo tlo domaćeg proizvođača, što zadovoljava sve standarde za najveću gost. Ova smjesa je dvokomponentna i sastoji se od takvih dijelova:

  • Osnova je posljedica složenih komponenti u materijalu, primer stječe izvrsno adheziju za složenu površinu aluminija i postaje otporna na udarce
  • Acid razrjeđivač - zahvaljujući njemu nalazi se jetkanje aluminijske baze tijekom prajmera

Članak na temu: Domaći motocikl lift od utičnice

Ako govorimo o metodi i tehnologiji primjene, a zatim se pridržavajte ova pravila:

  • Potrebno je uzeti staklenu posudu i uliti bazu tamo. Ne zaboravite da je spremnik

Mora postojati otporna na kiselinu

  • Kiselinski razrjeđivač se pomiješa s bazom u omjeru 1: 4, gdje se uzima 1 dio razrjeđivača i 4 dijela temelja
  • Nakon toga čekamo 20-30 minuta i dobro promiješajte dobivenu otopinu homogenog stanja. Budite sigurni da izdržite barem ovaj put, inače polivinilbutiral neće imati vremena za otapanje. Kada je tlo spremno, treba ga koristiti osam sati
  • Aluminijski prajmer Nanesite tanki sloj. Možete koristiti prskalicu ili samo krenuti četkom. Sušenje tla vrlo brzo se događa - u prosjeku u jednom satu cijela površina će se osušiti

Politika cijene na materijalu je prilično atraktivna i omogućuje vam da koristite ovu smjesu za pripremu aluminija. U prosjeku, jedan kilogram tla VL-01 naučit ćete oko 100-120 rubalja.

Važno! Ako koristite poliuretansku boju, a zatim aluminij ne treba tlo. Vrlo je dobro smanjiti osnovu i zatim nanijeti poliuretansku smjesu, koja sama po sebi ima svojstva dobrog adhezije.

Zaštita od korozije

Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Nanesite prajmer na aluminijske diskove

Pacijent metala je njezina korozija, koja proizlazi iz nepovoljnog učinka vlage, zraka i elektrokemijske reakcije. Aluminij je svakako otporniji na pojavu korozivne letenja, međutim, kao što sam primijetio i treba biti zaštićen. Slika je i visokokvalitetna zaštita materijala, a tlo koje osigurava samo dobro prianjanje, već i jačanje strukture, kao i zaštitu od izloženosti kemijskom izloženosti je nezamjenjiv atribut prilikom slika.

Kod kuće, samo će aerosol pomoći u zaštiti i pripremiti aluminij ispod sljedećeg slikanja. Ova metoda je uobičajena pod nazivom "bez anodizacije", ali industrijski uvjeti dopuštaju anodizirane metode pomoću kemijske ili električne aluminijske obrade.

Važno! U mnogim automobilskim prodavaonicama možete kupiti jedno-sastavni sastav, nazvan HB tjelesno tlo. Ovo je aerosol koji se lako primjenjuje i što je izvrsna alternativa samo-razrjeđivanju tla.

Odaberite boju na temelju korištenog tla

Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Prajmer za aluminijske diskove

Članak na temu: Kako ukloniti bravu (dvorac larva) s snimljivim vratima

Boje i tlo su komponente koje trebaju biti izabrani, nagnut jedni na druge. Ali ako tvrdimo da se boja primjenjuje nakon prajmera, zatim odaberite LKM ovisno o korištenom tlu. Popis tla za aluminij je vrlo velik i ovdje su neke od njih:

  • VL-02 i VL-08
  • GF-031.
  • Cink bur
  • EP-51 - epoksidna boja ima bijelu boju

Odabir boje morate kretati cijenom proizvođača. Postoji masa jeftinih smjesa, ali mnogi ne riskiraju i koriste samo visokokvalitetne materijale. Za sebe, dodijelio sam nekoliko marki koje su se dugo uspostavile samo s dobrom strani. Ovo je Ticcurila, Hempel, Ducson. Uvijek pogledajte paletu i pročitajte recenzije o Lkm. Na vašem iskustvu sam već provjerio da bijele mješavine izgorjeti mnogo brže od promjene boje obojenih boja. I to je sve unatoč navedenim svojstvima zaštite od ultraljubičastih zraka.

Je li moguće obojiti na stari premaz?

Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Koristimo tlo za aluminij prije slikanja broda

Kada su riješena sva pitanja s izborom tla, ostaje razumjeti je li moguće primijeniti novu boju na staru? Stoga nije potrebno čistiti površinu samo pod poštivanjem dvaju uvjeta:

  1. Stara boja ne bi trebala biti stisnuta iz aluminijske površine
  2. Stari premaz ne bi se trebao razlikovati od vrste novog LX, koji se koristi za uporabu

Ako ne padnete pod ovim uvjetima, organski treninzi će doći pomoći, koji se koriste na ovaj način:

  • Kada se ispiranje nanosi na aluminij, pokrijte ga slojem polietilena. Ovaj sloj mora biti na površini oko pola sata.
  • Korištenje plastičnih ili drvenih strugača, s aluminijom trebate ukloniti natečene smjese. Koristeći ispiranje, proces će biti dovoljno lagan i brz

Članak o toj temi: Stroj za oštrenje noževa

Kako bi razumjeli kompatibilni LMI sa starim premazom ili ne provode neke eksperimente. Da biste to učinili, potrebno je neko vrijeme, međutim, sigurno ćete prepoznati ili ne primijeniti tlo i boje na takvu površinu. Koristeći 646 otapala, navlažite komad tkanine i pričvrstite ga na aluminij. Nakon toga, na vrhu krpe, stavite polietilen i prekrižite vrpcu na rubove kako bi se postigla brtvljenje. Sada ostavite ovu parcelu barem za jedan dan i ne izvodite nikakvu radnju s površinom. Ako se nakon toga boja ne zakune, površina je potpuno spremna za nanošenje tla i boje bilo koje vrste.

Važno! Ako planirate obojiti brod od aluminija, nikada nemojte koristiti suj ili titan boje. Ove smjese imaju negativan imovinu da uništi strukturu aluminija, a da ne spominjemo zakovice koje se koriste u proizvodnji brodova.

Rezultati

Odaberite tlo za aluminij za uporabu kod kuće

Prajmer za poklopac prtljažnika

Za bilo koju površinu vrlo je važna upotreba visokokvalitetnih i najprikladnijih materijala. Međutim, za aluminij je iznimno važan zbog svoje glatke strukture, koja ne može pružiti dobru adheziju. Zato koristite posebno tlo koje će poslužiti kao izvrsna osnova za LKM.

Preferiraju certificirane materijale i ne kupuju jeftine nije dokazano tlo. Radi praktičnosti, primijenite aerosole, koji, iako malo skuplji, ali još uvijek prikladniji za korištenje s vlastitim rukama. Samo će dobro tlo biti temelj za dugi vijek trajanja aluminijskih proizvoda.

Čitaj više