Ugradnja odvoda u kupaonici

Anonim

Sustav zaprave u kupaonici, nazvan letak, je kombinacija cijevi potrebnih za uklanjanje vode iz kadu i izbjegavanje prelijevanja. Vozi tekućine proizvedene na dnu kupke kroz cijev umetnutu u sifon. Ponekad je ova cijev nastavak sifona. Još jedna cijev koja štiti kupku od preljeva nalazi se u gornjem dijelu. Trenutno se proizvode mnoge vrste veska s različitim strukturama i izrađene od različitih materijala. Kako postaviti odvod-preljev u kupaonici sami?

Ugradnja odvoda u kupaonici

Dijagram vrste šljiva: 1-mesh, 2-vijak, 3-brtve, 4-tee, 5-sifon, 6-rally, 7-tap, 8-oslobađanje preljeva, 9-cijevi, 10-orah.

Instalacija ili zamjena odvoda u kupaonici

  1. Prvo morate instalirati kupku na mjesto namijenjeno. Da bi se ispravno instalirao letak u kupaonicu, potrebno je da se ispusna rupa nalazi najmanje 15 cm od poda. Čvrsto pričvrstite kupku kako se ne može pomaknuti s mjesta.
  2. Spojite rupu za ispuštanje na rešetku, pričvrstite ga vijkom. Ovaj spoj konstruira gumenu brtvu i brtvilo. Zatim pričvrstite sifon na donji dio tee. Osigurajte ga maticom i konusnom pečatom. Nakon toga, do kraja, pričvrstite cijev koja povezuje preljevu rupu.
  3. Zatim pričvrstite kut. Suprotno otvaranje ovog ugla hermetično se kombinira s kanalizacijskom cijevi. Zatvorite sve zglobove.

Provjerite je li nepropusnost svih veza.

Ugradnja odvoda u kupaonici

Dijagram veze Santechpribors.

Ulijte kantu vode u kadu i provjerite je li dizajn ne nastaviti. Ako niti jedan od zglobova ne odvija, onda ulijte punu kupku i ponovno pogledajte, postoji li negdje negdje.

Nakon što ste sigurni u dobrom radu legnuća, možete nastaviti s kupaonicom.

Ako u vašem domu ima plastične kanalizacijske cjevovode, tada se sifon mora pričvrstiti pomoću plastične cijevi promjera 40 mm. Ako je promjer cjevovoda 50 mm, zatim upotrijebite adapter. Ako su kanalizacijske cijevi od lijevanog željeza, prilikom pričvršćivanja dijelova koristite gumenu spojku.

Članak o temi: Tacogenerator u perilici rublja (opasnost, senzor dvorane)

Ponekad postoje slučajevi kada cijeli odvod radi ispravno, ali postaje potrebno zamijeniti samo prelijevanje šljiva. Zamjena se može obaviti s vlastitim rukama.

Instalacija ili zamjena sudopera

Ugradnja odvoda u kupaonici

Shema sifona za kupku.

  1. Prije svega, morate odabrati dizajn i materijal iz kojeg je napravljen. Odvod se oslobađa od mjedi, plastike, bakra. Najtrajniji je mjedeni odvod. Odvoda može biti s automatskim ventilom ili uobičajenim zatvaračem. Preporučljivo je kupiti proizvod talijanske proizvodnje, jer talijanski modeli imaju višu kvalitetu i služe jako dugo vremena.
  2. Instalacija ovog dijela trapa je jednostavna. Moramo ukloniti prethodnu šljivu, koja je počela propuštati. Zatim ga zamjenjujete novim. Vrlo je važno promatrati nepropusnost.
  3. Instalacija ili zamjena krum-preljeva završava ispitivanjem čvrstoće. Da bi sustav radi ispravno, potrebno je unaprijed provjeriti na protoku, ispunjavajući kupku.
  4. Ako je ugradnja dekorativnog zida osigurana ispred kupaonice, potrebno je napraviti prazninu promatrati ispravan rad odvodnog odvoda.

Instaliranje ili zamjena traka može se provesti neovisno. U tom slučaju potrebno je strogo slijediti upute za instaliranje detalja legnuća. Glavna stvar pri instaliranju je čvrsto instalirati sve pojedinosti, tako da su hermetički i nema protoka vode.

Čitaj više