Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

Anonim

Sve rastuća popularnost rimskih zavjesa objašnjava se njihovim raznolikim i, u isto vrijeme, sažeti dizajn, kompaktnost i svestranost. Zahvaljujući prikladnom i pouzdanom sustavu kontrole s prilagodbom, čak i dijete će se nositi, a izgled i asortiman korištenog tkiva omogućuje vam da odaberete zavjese za bilo koji interijer.

Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

Unutarnji dnevni boravak

Izgradnja rimskih zavjesa

Rimske zavjese pripadaju dizanje vrsta zavjesa s mogućnošću podešavanja osvjetljenja fiksiranjem platna na bilo kojoj razini. Strukturno, to je pravokutna tkanina tkanina, čiji je donji rub izvučen s daskom kako bi se osigurala glatka viseća, gornji rub savijen i pričvršćen je na strehe pomoću ploče za pričvršćivanje i duž cijele duljine na jednakoj udaljenosti Jedni od drugih su kruti umetci koji tvore nabore prilikom podizanja zavjesa.

Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

Uspon se provodi na različite načine - uz pomoć konstrukcija užeta (koristi se za svjetlo tkiva), mehanizam rotirajućeg lanca (sličan mehanizmu konvencionalnih roleta i može se koristiti s teškim tkivima), kao i korištenje električni motor i daljinski upravljač.

Zahvaljujući ovom dizajnu, ova vrsta zavjese ima brojne značajke:

  • Lakoničnost oblika omogućuje vam da koristite zavjesu kao jedini objekt za uređenje prozora ili ga kombinirajte s drugim vrstama porter i zavjesa.
  • Tkanina potrošnja je minimalna, koja ne samo da štedi prilikom stvaranja zavjese s vlastitim snagama, ali i olakšava pranje.

    Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

  • Većina vrsta tkanina koje se koriste za šivanje impregnirane s prljavštinskim kompozicijama.
  • Raspon korištenih tkiva omogućuje vam da odaberete obje prozirne zavjese i potpuno svjetlosne.
  • Pričvršćivanje strehe se izvodi na vrhu ili iznad otvora prozora, na strop ili prozor profil, što olakšava izbor optimalnog mjesta za montažu.

Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

Zavjese za pričvršćivanje

Osim izravne funkcije zaštite od sunčeve svjetlosti i znatiželjnih pogleda, takva zavjesa je dodatna prepreka prodrijeti u prašinu i dlaku, a također igra ulogu toplinske zavjese, smanjujući gubitak topline zimi i sprečavajući izgled nacrta.

Članak o toj temi: Kako možete ukloniti dekorativnu žbuku iz zidova

Vrste Karnizova

Prednosti rimske zavjese uključuju veliki izbor metoda pričvršćivanja. Odabir vijenca za rimske zavjese, vrijedi obratiti pozornost na sljedeće karakteristike:

  1. Veličina. Određuje se na temelju instalacije. Za ugradnju preko otvaranja prozora odabire se klasična streha, čija duljina premašuje širinu otvora prozora. Mini-vijenac je instaliran na profilu prozora i odabran je na temelju njegove veličine. Za potkrovlje i druge vrste nagnutih prozora pogrešnog oblika, su napravljene posebne strehe,

    Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

  2. Oblik. Proizvođači nude više od desetak opcija: m-oblika, P-oblika, polukruga i drugi. Izbor ovisi o metodi i mjestu instalacije, kao i vlastitim željama.
  3. Materijal. Kućište je izrađeno od plastike, aluminija ili čelika.
  4. Na koji način je pričvršćivanje rimskih zavjesa. Postoje takve vrste zavjesa za nadstrešnice: uz pomoć čičak čičak ili ljepljive trake, kao i uz pomoć građevinskog stapalice prilikom pričvršćivanja nosača na montažnoj ploči.
  5. Metoda kontrole. Uz pomoć kabela užeta (težina tkiva ne smije prelaziti 3,8 kg), mehanizam lanca (izdrži, uključujući kombinirane strukture težine do 7 kg) ili električni motor.

Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

Nije potrebno potrošiti puno vremena na odabir idealne verzije gotovih proizvoda. Okrećući se specijaliziranom studiju na zavjese za šivanje, ne možete naručiti samo rezanje platna iz vlastite ili predložene tkanine, već i odabrati odgovarajuću opciju za pričvršćivanje željene veličine ili naručite njegovu proizvodnju.

Montaža vijenca: Uputa korak po korak

Uključeno s gotovim proizvodima obično idu sve potrebne komponente za rimske zavjese, kao i detaljne upute za instalaciju. Ako je brda za rimske zavjese napravljen pod narudžbom ili je kupljen bez nastave, instalacijski rad se obavlja u takvom nizu:

Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

  1. Uz pomoć ruleta i olovke, označava se oznaka instalacije. Prilikom instaliranja na zid ili strop iznad otvora prozora, širina platna mora biti veća od širine prozora otvaranja najmanje 3 cm, inače će svjetlo prodrijeti u prostoriju čak i kada se zavjesa spusti.
  2. U zidu, strop ili prozor profil, rupe željenog promjera su izbušena električnom bušilicom.
  3. Dowels je začepljen u rupe, nakon čega možete montirati vijenac na nosače.
  4. U donjem rubu platna umetnuta je s važnim daskom, rimske zavjese su montirane s blagim pritiskom čičak.
  5. Rad mehanizma se provjerava, platno bi se trebalo slobodno i lako ustati, ne iza zidova i ne miješati se s otvaranjem prozora.

Članak o toj temi: Što ovisi o prijenosu topline uređaja za grijanje?

Pogledajte video dizajn

Možete napraviti brd i bez kupnje posebnog vijenca. U tom slučaju, rimske zavjese su vezane na nekoliko načina:

  • Pričvršćivanje na okviru prozora s građevinskim klamericom. Nedostatak ove metode je rizik od oštećenja tkiva s nosačima.
  • Slično u prethodnoj metodi, u ovom slučaju se brda izvodi na omotanoj traci za montažu tkanina.

    Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

  • Pričvršćivanje na čičak čičak. Velcro željene duljine može se kupiti u trgovini pribora za šivanje. Jedan komad je fiksiran na profilu prozora i odgovor - na platnu. Opcija je dobra za privremenu uporabu u zemlji, zavjese se lako uklanjaju i nadmašuju na pravom mjestu.
  • Uz pomoć bilateralnog viskija. Koristi se samo kao privremeni pričvršćivanje, jer je tijekom vremena kontaminirana površina i ne može izdržati težinu tkiva.
  • Pričvršćivanje na drugu vrstu vijenca. Da biste instalirali na traci, gornji rub tkanine se pretvara u željenu širinu i ispaljena je na šivaći stroj.
  • Pričvršćivanje na ogradi se izvodi pomoću košuljice s ne vrijednom strani tkivnih petlji.

Ugradnja streha za rimske zavjese: Upute korak po korak

Naravno, takve metode nisu baš estetski i pomalo teško upravljati zavjesama, ali se mogu koristiti kao privremena mjera.

Čitaj više