Kako možete ažurirati stolice s vlastitim rukama kod kuće

Anonim

Ako se stolica pogorša, na primjer, njezina presvlaka je oštećena, a zatim ne žurite da ga bacite u posudu za smeće. Možete samostalno ažurirati ovu stavku, a to će služiti još mnogo godina. Stolica se neće uklopiti za obnovu, čije se drvo već izlije. Stoga je prvo potrebno provjeriti sve svoje dijelove za snagu i nastaviti s ažuriranjem stolice vlastitim rukama. Prvo morate upoznati postojeće metode obnove takvog namještaja. Podijeljena je na sljedeće vrste:

  • obnova tresećih spojeva;
  • zamjena laka i boje;
  • Radite na stolici za crtanje.

Kako možete ažurirati stolice s vlastitim rukama kod kuće

Stara stolica može se vući s više materijala otpornih na habanje, kao što je koža.

Da bi se uklonila oštećenje prvog tipa, potrebno je povećati veličinu šiljaka, napraviti carg brtve i zamijeniti sve skakače energije. Cijela stolica u ovom slučaju treba biti potpuno pretjerana.

Kada se lakiraju i boje grije, pokrivenost znoj se najprije uklanja. Drvena površina stolice mora se liječiti kožom, prekrivenom prajmom i bojom. Zatim, nakon potpunog sušenja premaz, proizvod je lakiran.

Prije ovih operacija morate rastaviti stolicu i ukloniti presvlake.

Izvlačivač proizvoda podrazumijeva zamjenu stare, presvlake za novu.

Najbolje je ažurirati stolicu kako bi je učinio sveobuhvatnom obnovom. Za to prvo morate pripremiti ažurirani namještaj za obradu i zaliha potrebnih materijala. Također će biti alat.

Pripremna faza rada za ažuriranje stolice

Kako možete ažurirati stolice s vlastitim rukama kod kuće

Shema kuhinjske montaže.

Na građevinskom tržištu ili u trgovini kupujemo akrilnu boju, lakiranje s otapalom, pjenaste gume listova i guste tvari za novu presvlaku. Također će biti stezaljka od metala i vijaka. Početi raditi i potrošiti ga u tom redoslijedu:

  • Potrebno je očistiti proizvod od masti, prljavštine i drugih slojeva - to se postiže umivaonik stolice s gelom za jela s mekom četkom, voda bi trebala biti topla;
  • Nakon toga, potrebno je ukloniti stari premaz od vela i laka - ova operacija se izvodi kožom i čeličnom četkom; Možete koristiti posebnu tekućinu za ispiranje prevlaka boje od drvenih površina.

Članak o temi: Kako napraviti vrata dovratnik: Radne značajke

Nakon toga, potrebno je rastaviti stolicu za pojedine pojedinosti i pripremiti kupljene materijale i alate za daljnji rad.

Kako napraviti rastrebne stolice

Kako možete ažurirati stolice s vlastitim rukama kod kuće

Tkanina do sjedala stolice može se osigurati građevinskim spajanjem.

U početku, morate ukloniti stražnji dio proizvoda i sjedalo - ova operacija ne zahtijeva uporabu radnika. Pažljivo ispitati stolicu i procijenite stupanj otpuštanja. Sve otkrivene slabe priključke su ljuljaju i isključene. Nemoguće je omogućiti oštećenje bilo koje, čak i najmanjih, detalji. Ako postoji potreba, morate ih vrlo pažljivo pobijediti. Trajni spojevi ne moraju dodirivati ​​- njihovo slabljenje može smanjiti sve radove i zahtijevati dodatne troškove.

Moramo uzeti u obzir činjenicu da su vintage stolice na vijcima ili vijcima. Stoga im je potrebno odvijač za njihovo rastavljanje. Ako je rezbarenje zahrđalo, tada se strojno ulje može otpiti.

Kada je rastavljanje, svi dijelovi su numerirani - bit će lakše instalirati na mjesto nakon naknadne montaže proizvoda. Većina stolica SSSR razdoblja prikupljena je pomoću epoksidnog ljepila. Da se ne rastavljaju takva stolica, ramene i vruće vode koriste se. Na lokaciji pojedinosti instalirana je rugalna stalak. Ova se operacija mora ponoviti dok se adhezivni sloj ne omekšava. Uklonjena je nožem. A drveni dio mora biti ostavljen nekoliko sati za sušenje.

Ako se smola ne snima prilikom primjene takve metode, možete primijeniti više "moderniju" metodu. Kett je podešen na čir i, stavljajući na njegov izljev crijeva, na drugi kraj koji je vrh od metala s malom rupom, trajekt se tretira ljepilom. Nakon 2-3 minute pažljivo pokušati rastaviti predmete, ako to nije funkcioniralo, tada se obrada treba nastaviti. Nakon rastavljanja veze, stablo se suši nekoliko sati.

Članak o toj temi: Korištenje pozadine u unutrašnjosti

Ažuriranje dijelova stolice i uklanjanje nedostataka

Moramo ponovno pažljivo ispitati sve predmete subjekta. Ako se pukotine manifestiraju, uzorkuju i zategnuli su stezaljcima. Mali defekti se ulivaju ljepljivim šminkanjem i zategnite s viski. Potrebne su stezaljke za obradu dijelova okruglog profila (na primjer, noge). Pripremili mješavinu piljevine i ljepila. Koristi se za zatvaranje svih čipova i rupa koje više neće biti potrebne. Svi elementi stolice su sušeni 48 sati. Nakon toga, površina se tretira s okom. Ova se operacija primjenjuje na sve detalje.

Papir za mljevenje treba primijeniti na različitu zrnatost - potrebno je dobiti vrlo glatku strukturu svih elemenata.

Upućivanje stolice - Priključci za čišćenje i montažu

Kako možete ažurirati stolice s vlastitim rukama kod kuće

Krug uzorka uzorka za stolicu.

Gornji (uski) dijelovi nogu trebaju biti omotani zavoj. Svaki primijenjeni sloj je zaglavljen ljepilom. Ako stavka hoda na mjestu spoja, onda je zdrobljena. Na kraju, noge čine žlijeb i začepljenje klina iz drva - dok bi stavka trebala biti čvrsto na mjestu. Dublje zidove treba propustiti unaprijed s ljepilom. Takve operacije najbolje se provode ako noge imaju noge izravno ulaze u ravninu sjedenja.

Proizvodi starog tipa, postoji Kard na ovom mjestu i postoje križnice. Svaka stavka je zalijepljena i opremljena šiljkom. Ako trebate ojačati takvo mjesto, onda iz unutrašnjosti buši rupu s tankom vježbom i ljepilom za špricu. Ako je šiljak oštećen, tanki klinovi su začepljeni u utičnicu, nakon što ih spremaju u ljepilo.

Ako je stolica potpuno opuštena, onda je potrebno rastaviti i dokaz. Kako bi se poboljšali spojevi umetnuti šipke u obliku trapeza u kutovima okvira. Njihovi ciljevi trebaju biti točno povezani s kraljevima, budući da je jaz može dovesti do ražnjića strukture.

Članak o temi: Kako izvoditi dizajn grijanja

Stolica stolice prikuplja se postavljanjem svake pojedinosti. Nakon instalacije ispunjena proizvodom sa stezaljkama ili kabelima. Potrebno je strogo promatrati točne kutove stolice. Ako je ljepilo sa sklopom, očišćena vlažnom krpom. Sušenje sklopljenog objekta je napravljen unutar 48 sati.

Update stolice - padding

Kako možete ažurirati stolice s vlastitim rukama kod kuće

Krug okruglog ogrtača na stolicama.

Osušeni okvir je obojen i početi zamijeniti presvlake sjedenja. To se radi na sljedećoj tehnologiji:

  1. Uklonjena je stara tkanina i nadjev. Ako se otkrije bilo kakve nedostatke, oni moraju biti eliminirani.
  2. Stavite staro sjedalo na pjenu gumu i utrljajte olovku za filcu.
  3. Nož za rezultirajući krug rezani komad, a materijal presvlake je izrezan prema njemu. Ostavlja naknade za fleksiju.
  4. Gledajte sjedalo u pitanju, unaprijed postavite pjenu na njega.
  5. Rubovi se podižu i pucaju stavler s nosačima ili čavlima namještaja na drvo. Dobiveni dio mora biti pričvršćen na okvir stolice s vijcima na metalnim uglovima. Ako proizvod ima meke presvlake na poleđini, onda se mijenja u skladu s gore navedenim postupkom.

Za sve ove radove koriste se materijali, uređaji i alati:

  1. Trake. Boja.
  2. Porolon.
  3. Presvlake.
  4. Ljepilo.
  5. Metalne stezaljke.
  6. Šmirgl papir.
  7. Stezaljke.
  8. Stablo cius.
  9. Nož i škare.
  10. Stajalica i nosači.
  11. Vijci.
  12. Odvijač.
  13. Čekić.
  14. Četkica za bojanje.
  15. Rulet i marker.

Ažuriranje stolice moguće je s strogom posljedicom procesne tehnologije i ispuniti sve preporuke. Ako to ne učinite, uređaj se može okrenuti. S ispravnim montažom, stolica će služiti još mnogo godina.

Čitaj više