Balkon Blinds: Pravila odabira i instalacije

Anonim

Do danas, rolete na balkonu - to više nije luksuz, već vitalna nužnost. Klasične zavjese i zavjese su stalno prljave, zauzimaju mnogo prostora, često ih mogu pucati i objesiti. S sjenila ne postoje takav broj problema. Pravilno odabrani elementi na prozorima i vrata balkona će se dugo riješiti gnjavaže. Mogu se kupiti u dobroj trgovini mreže, na primjer, Lerua Merlin, ili to učiniti sami. Laminari se mogu očistiti bez uklanjanja toliko olakšava čišćenje procesa čišćenja.

Balkon Blinds: Pravila odabira i instalacije

Blinds na prozorima lože ili balkona mora učiniti što je moguće manje buke iu tom pogledu, proizvodi od plastike osvojili su

Značajke prostora balkona koji utječu na odabir roleta

Zaključavanje za balkon mora biti izabran i instaliran, uzimajući u obzir značajke koje su karakteristične za prostorije:
  1. Blokovi prozora i vrata koja vode do balkona su otvoreni vrlo često, tako da boje i materijali moraju biti nekomercijalni.
  2. Ako je izbor pao na materijal koji će se ukloniti radi čišćenja, privitke bi trebale biti izdržljive i funkcionalne.
  3. Metal i drvene rolete na balkonu objavit će mnogo buke, pa je bolje odabrati plastiku, tkaninu ili papir.
  4. Vertikalne rolete na balkonu je jedina opcija ako su instalirani klizni prozori i vrata.
  5. Čak i ako postoji želja za stvaranjem balkona na balkon s vlastitim rukama, ne biste trebali kupiti materijale na građevinskim tržištima. Takvi proizvodi imaju vrlo lošu kvalitetu na napuhanu cijenu. Postoje posebne trgovine (ista "lerua Merlen"), u kojoj ne možete samo odabrati sve što vam je potrebno, nego i da biste dobili savjet o značajkama različitih konfiguracija.
  6. Ne zaboravite na takav čimbenik kao temperaturne razlike. Materijali ne bi trebali širiti i uzimati na toplinu i mraz.

Članak o temi: Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Konfiguracija

Svi krediti su spremni i stvoreni vlastitim rukama, koji su prikladni za balkon, podijeljeni su u 4 skupine.

Balkon Blinds: Pravila odabira i instalacije

Vertikalne rolete na balkonu

    1. Okomita. Najekonomičnija opcija. Plastične lamele se lako čiste, ali mogu pobijediti oko okvira prozora i vrata, stvarajući glasne zvukove. Nemoguće ih je ukloniti i očistiti elemente u radnom položaju su vrlo teški. Ako je balkon plastični, samo profesionalac može pričvrstiti dizajn.

Balkon Blinds: Pravila odabira i instalacije

Horizontalne rolete na balkonu

    1. Horizontalna. Najpopularnija konfiguracija, koja je istaknuta praktičnost i praktičnost. Vrlo su čvrsto uz staklo, ne bore se za okvir čak i s nacrtima, lako čistim. Mogu se instalirati i sa svojim vlastitim rukama. Jedini izraženi nedostatak sustava - horizontalne rolete na balkonu ne mogu se instalirati na klizne i aluminijske okvire.

Balkon Blinds: Pravila odabira i instalacije

Zavjese pleli na balkonu

    1. Ptica. Lijepa i praktična opcija, koja ima nekoliko zanimljivih konfiguracija. Oni, kao i bez drugih dizajna ne dopuštaju količinu svjetla i topline za podešavanje. Instalacija ne zahtijeva prisutnost kasete. Plutsee sjenila mogu se instalirati na bilo koji Windows.

Balkon Blinds: Pravila odabira i instalacije

Valjane zavjese na balkonu

  1. Valjani. Najbolje je odabrati ovu vrstu za ugradnju na plastične prozore. Sustav materijala s preklapanjem na kojem je valjak uklonjen u poseban okvir, omogućuje vam da produžite život tkanine. Svjetlosna zavjesa se jasno kreće na vodičima, ne daje joj rock poput plastike i metala, materijal se čvrsto uklapa na staklo, ne prekida i ne istroši se. Za balkon ili loggia, konfiguracija se smatra optimalnim. Dizajn se lako instalira na okviru i vrata.

Kako bi se procijenile sve prednosti i nedostaci sustava, usporedite njihov dizajn, bolje je odmah kontaktirati veliku trgovinu koja se specijalizirala za subjekte dekoracije. U takvim trgovinama, kao što je Lerua Merlen, možete se upoznati s popularnim modelima i saznati o zanimljivim ažuriranjima, odabrati prikladne rolete.

Članak o temi: Lifting zavjese to učiniti sami: majstorska klasa od profesionalaca

Balkon Blinds: Pravila odabira i instalacije

Plerovi zavjese i neke druge vrste sjenila mogu se izraditi od papira impregniranog s posebnim pripravcima.

Materijali

Sve vrste materijala koji se koriste za ukrašavanje balkona imaju svoje prednosti i nedostatke:

  • Drvo. Od profesionalaca, moguće je razlikovati spektakularan pogled, kombinaciju sa svim vrstama unutarnjih poslova, praktičnost u radu. Kako bi se kupili drvene rolete, preporuča se kontaktirati velike utičnice prema tipu "Lerua Merlen", oni nude ekološki prihvatljive materijale za završnu obradu i uređenje balkona. Prilikom instaliranja potrebno je uzeti u obzir težinu struktura i primijeniti optimalni sustav prebacivanja koji neće uspjeti.
  • Tkanina. Takve letvice razlikuju praktičnost i trajnost: zahvaljujući posebnoj impregnaciji i preradi, praktički ne blijede u sunce. Možete odabrati opciju klizanja prozora ili konvencionalnih balkona. Širok izbor boja i jednostavnost dizajna omogućuju vam da uspješno provedete takve sustave u bilo kojem interijeru.
  • Plastika. Najčešći lameli za balkonske prostore su plastične. Mogu se prikupljati i instalirati neovisno, oni su nepretenciozni u skrbi. Prilikom odabira materijala treba obratiti pozornost na njegovu kvalitetu. Jeftini plastične rolete brzo će ispucati, dobiti vlagu i žutu.
  • Metal. Za balkon odaberite vrlo rijetko. Takvi sustavi loše prenose nepovoljne vremenske uvjete, bučno, često popunjavaju i trebaju redovito poliranje. Istina, ako je balkon rijetko koristi i ima više dekorativnog značenja, možete isprobati ovu opciju.
  • Papir. Zbog lokacije i funkcionalnosti preporučuju se papirnate rolete u obliku sustava valjaka ili nabraženog. Štoviše, obje opcije mogu biti izrađene vlastitim rukama, samo trebate zalihe visokokvalitetnih materijala.

Prilikom naručivanja proizvoda na internetu potrebno je uzeti u obzir činjenicu da se često materijali prikazani na fotografiji razlikuju u kvaliteti i boji od stvarne robe. Bolje je dodijeliti vrijeme, proći kroz trgovinu "lerua Merlen" ili sličan veliki trgovački centar, vidjeti i dodirnuti sve opcije i uzeti ponderiranu otopinu.

Članak na temu: jednosobni apartman: popravak vlastitim rukama

Čitaj više