Garderoba Coupe to učiniti sami: crteže, upute

Anonim

Da bi postavka sobe bilo prikladan i udoban, koristite mnogo namještaja se ne preporučuje. Ali gdje točno zadržati stvari, pogotovo ako je obitelj velika, postoje djeca različitih dobi? Izlaz može biti udoban i prostran garderoba, što nije tako teško prikupiti vlastitim rukama.

Garderoba Coupe to učiniti sami: crteži, upute

Odjeljak za ormariće je savršeno pogodan za male prostorije i za velike, može se ugraditi u razne niše, a možete staviti u sredinu sobe, razdvajajući ga u dva dijela.

Takav dizajn može imati različite oblike i veličine, njezina glavna razlika je korištenje posebnog kliznog sustava za otvaranje vrata, koja se prebacuju na stranke na vodičima. Ormar s vlastitim rukama, čiji se crteži mogu naći na internetu u širokom rasponu, uštedjet će prostor u apartmanu.

Prednosti i elementi dizajna

Garderoba Coupe to učiniti sami: crteže, upute

Mogućnosti kabineta.

Ormar se odlikuje brojnim prednostima u odnosu na konvencionalne ormare i slušalice. Može se instalirati u bilo kojoj niši, imat će mjesto čak iu malim sobama. Značajke dizajna pretpostavljaju da su sve police i uvlačive kutije dobivene kao dubok i praktičniji što je moguće, s eksterno, masivnost dizajna je gotovo neprimjetna.

Umjesto uobičajenog otvaranja vrata, koje same zauzimaju mnogo korisnog prostora, ormar ima kliznu mehanizam. Dizajn se može staviti čak iu bliskom hodniku, zadržavajući dovoljno slobodnog prostora za svoju punu uporabu.

Da biste napravili ormar vlastitim rukama, potrebno je točno izračunati koje elemente će biti potrebni tijekom sklopa tijela. Takvi se izračuni provode na temelju prethodno sastavljene sheme. Preporuča se da koristite posebne programe, možete kontaktirati stručnjake.

Za tijelo i police budućeg ormara trebate koristiti LDSP, s željenom bojom i izgledom , Takvu garderobu, nakon montaže, nije potrebno slikati ili lakirati, imat će atraktivan izgled i bez takvih djela. Potrebno je samo za lijepiti dekorativne rubove s željezom, potpuno skrivaju dijelove. Za pričvršćuje sve elemente, koristit će se samopouzdani vijci, kutovi, tiple.

Članak o temi: Unutarnja vrata Zebrano u unutrašnjosti: fotografija, kombinacije boja

Shema sklopa odjeljka uključuje takve elemente:

Garderoba Coupe to učiniti sami: crteži, upute

Alati za izradu garderoba.

  • Horizontalni dijelovi s dimenzijama 150x60 cm - 3 kom;
  • Vertikalne bočne zidove s dimenzijama u 200x60 cm - 2 kom;
  • Vertikalna particija s dimenzijama u 135x60 cm - 1 PC;
  • Vertikalna pregrada s posebnim odjeljcima ispod police 32.5x60 cm - 3 kom;
  • Horizontalni dio 150x30 cm, koji će se koristiti kao polica preko šipke za odjeću - 1 PC;
  • Police s dimenzijama u 30x40 cm - 3 kom.

Alati za rad

Da biste brzo i ispravno obavili posao, morate pripremiti sljedeće alate:
  • Vježba koja se koristi tijekom montaže kako bi se vrtile vijke, rupe izbušile u dizajnu budućeg ormara. Za vježbu potrebno je uzeti različite vježbe i mlaznice;
  • Perforator, ako će tijekom rada biti potrebno napraviti rupe u zidovima;
  • Obični čekić i guma, koja se može zahtijevati da donesu pojedine elemente;
  • Razina izgradnje, rulet, metalna linija;
  • PVA ljepilo;
  • čelik ili drveni kut;
  • Wood Hacksaw;
  • Vijci za samozaštimanje, tiple, klinčići za namještaj.

Skupština Kabineta: Uputa

Ormar Coupe se prikuplja u takvom nizu:

Garderoba Coupe to učiniti sami: crteže, upute

Krug ormara s veličinama.

  1. Trebate detalje o dizajnu s dimenzijama u 150x60 cm da položite na horizontalnu površinu, najbolje na podu. Bočne ploče su pričvršćene na njega. Moguće je da instalirati kabinet morate odrezati dio postolja u blizini zida. Svi pričvršćivači se provode pomoću tikla, metalnih izdržljivih kutova, vijaka. Za police i bočne dijelove, ne preporuča se koristiti plastične kostile, jer privici nisu tako pouzdan.
  2. Prema shemi, sve ostale police su postavljene: 2 s dimenzijama 150x60 cm, koji se nalazi izravno ispod šipke za odjeću, poprečni blokovi male veličine 32.5x60 cm i vertikalne ploče za odvajanje 135x60 cm.
  3. Sve police i vertikalne particije montiraju se pomoću vijaka i kutova na bočne površine. Najbolje je koristiti Evrovint, koji se danas koristi za izgradnju većine namještaja. Odlikuje se povećanom razinom pouzdanosti, traje dugo.
  4. Montirali su gornje police koje se nalaze na strani kućišta i ne zatvaraju vrata. Priloženi su već instaliranoj horizontalnoj ploči od 150x30 cm, na vertikalnu vanjsku particiju sa korakom od 50 cm. To je optimalna vrijednost, takve će police biti vrlo prikladne za uporabu.

Članak o temi: Formwork za zakladu: Kako napraviti i instalirati + načine za spremanje

Prikupljanje garderobe vlastitim rukama, potrebno je zapamtiti da masivni gornji poklopac zahtijeva maksimalni zatvarač. Najbolje je to montirati iznutra, moguće je koristiti jake metalne kutove i vijke za to. Osim toga, poklopac je ojačan odozgo kako bi se dobilo dizajn krutosti.

Kao rezultat toga, on ispada kabinet s vlastitim rukama iz dva ureda, gdje možete imati košulje, vanjsku odjeću, donje rublje, ručnike, posteljinu i još mnogo toga. S jedne strane, postoji velika i prostrana polica, ima 3 mala odjeljka koja su pogodna za posteljinu. Na vrhu dizajna nalazi se prostrani odjeljak u kojem možete ležati stvari koje se ne koriste često.

Instaliranje vrata

Da biste sastavljali ormar s vlastitim rukama, morate zapamtiti da su vrata jedan od glavnih dijelova. Oni se mogu napraviti vlastitim rukama ili jednostavno naručiti s već postojećim zrcalom ili staklenim premazom. Takva će nalog uštedjeti vrijeme na skupštini vrata, jer nema iskustva u radu s ogledalom ili staklenim površinama, a crtež se može obaviti daleko od svakog.

Ali čak i za naručivanje vrata, potrebno je pre-provoditi izračune. Širina jednog krila ne bi trebala biti veća od 1 m. Ako će širina cijelog vlade biti 154 cm, tada treba podijeliti s 2. Tada će širina jednog krila biti najmanje 79 cm: 77 cm neto širine i 2 cm za prikovan prilikom zatvaranja.

Tijekom izračuna visine vrata, koja će imati ormar, uzima se u obzir da se visina podija treba oduzeti (ako jest). Na primjer, visina stropa, gdje će biti instaliran vlade, je 250 cm. U odsutnosti podij, visina obloga koja se nalaze ispod se uzimaju odozgo. Njihova debljina je 1,6 cm. Potrebno je uzeti u obzir jaz za kotače, koji je 1,5 cm od gornjeg i donjeg dijela. Kao rezultat toga, visina vrata je: 250-1,6 h2-1,5 h2 = 243,8 cm. Tijekom izračuna, mora se pamtiti da dimenzije mogu biti različite. To ovisi o debljini ploča koje se koriste za brtve, od visine samog ormara, veličine chaoles i od mnogih drugih čimbenika.

Morate pokrenuti instalaciju iz vodiča koje se unaprijed odrežuju na segmentima.

Garderoba Coupe to učiniti sami: crteže, upute

Shema sklopa vrata za odjeljak ormar.

Članak o temi: Kako sami šivati ​​grafikon u dječju sobu - najbrži način

Takvi segmenti bi trebali biti slobodno smješteni na dnu i na vrhu ormarića, nemojte miješati u pomicanje vrata. Montažne vodilice trebaju biti paralelne jedna s drugom, za to možete koristiti vilu i metalnu liniju. Mount se izrađuje pomoću ispiranja prešanja i vijaka za samozadočavanje, najprije popravlja gornju tračnicu, a zatim uz pomoć plujaka - niže. Za donje vodilice potrebno je koristiti čepove.

Nakon instalacije tračnice, možete početi pričvrstiti vrata. Najbolje je obaviti takav rad zajedno. Prvi je najudaljeniji krila, dok su valjci prvi umetnuti u gornje vodilice dok ne klikne, a zatim samo u donjem. Moramo odmah provjeriti da se krila slobodno kreće, ništa se ne drži.

Nakon toga, druga krila je postavljena ako postoji trećina. Ako je potrebno, vrata se mogu podesiti, pritegnuti posebne vijke na valjcima, to će učiniti da ih instalira što je moguće pouzdanije, a krila se neće ispasti tijekom uporabe. Potonji kuka, šipka za odjeću.

Ormar je komad namještaja koji se može prikladno smjestiti u bilo kojoj sobi. Takvi dizajni su idealni za hodnike, dnevne sobe, spavaće sobe. Razlikuju se kompaktnost i privlačnost zahvaljujući prekrasnim vratima. Trošak gotovog vlade je prilično velik, ali se može prikupiti vlastitim rukama, uštedjeti oko polovice troškova, a još više.

Jedina gotova stavka koja će trebati tijekom rada je vrata s ogledalom ili staklom koje se mogu lako naručiti na potrebne dimenzije u radionicama specijaliziranim za proizvodnju namještaja za dom.

Čitaj više