Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

Anonim

Integralni element dizajna otvaranja prozora uz zavjese je vijenac. Vrsta pripravka u cjelini, lakoća rada i pouzdanost zavjesa ovisi o odgovarajućem izboru vijenca.

Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

Visokokvalitetni vijenac vijenac

Pravila za odabir i instaliranje vijenca za zavjese

Instaliranje Karnisa za zavjese s vlastitim rukama pod snagom do bilo kojeg domaćeg majstora. Postupak ugradnje ovisi o dizajnom materijalu, konfiguraciji vijesti, instalacije, instalacije (zid ili strop) i opciji površinske završne obrade na koje se proizvode zatvarači.

Prije instaliranja strehe, osim njegove sukladnosti s unutrašnjosti sobe i dizajn zavjesa, vrijedi razmotriti brojne čimbenike:

Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

  • Snagu. Dizajn mora izdržati težinu Gardin. Na temelju toga, materijal je odabran (metalni, drvo, plastika ili string), kvaliteta i šipka ili profil.
  • Metoda montaže na površinu. Uzmite u obzir ukupnu težinu vijenca i zavjesa, kao i vrstu premaza na kojem će se instalirati dizajn. Postoje tri glavna metoda pričvršćivanja: kroz rupe u samom vijencima na površinu, na konzole (nosači) ili nosačima.
  • Veličina. Duljina streha prelazi širinu prozora najmanje 40 cm.
  • Broj redaka. Ovisno o broju zavjesa, odabran je jedan, dva ili tri-reda sustav. Prema tome, njegova širina ovisi o ovom faktoru.

Okrenite zavjese za zavjesu tek nakon završetka svih popravaka. Isključenje je rastegnut stropovi. U tom slučaju, mjesto privrženosti određuje se unaprijed i ispod filma ili je tkanina instalirana u hipotekarnu drvenu traku za naknadnu instalaciju.

Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

Ugradnja zidnih zavjesa

Odabir prikladnog modela i određuje se s mjestom mjesta, možete pokrenuti instalaciju. Za pričvršćivanje vijenca na zid trebat će vam sljedeći popis alata:

  • Elektroda ili perforator.
  • Odvijač ili odvijač.
  • Mali hacksaw.
  • Razina izgradnje i plumb.
  • Prvi korak (možete koristiti tablicu).
  • Rulet, ravnalo i kvadrat.
  • Olovka.

Članak o toj temi: Što da se pozicionira između prozora?

Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

Pričvršćivanje vijenca za zavjese na zid pomoću zagrada se izvodi u takvom nizu:

  1. Uređivač se primjenjuje na zid i njegova optimalna visina se određuje u odnosu na gornji rub otvora prozora (u prosjeku 6-7 cm).
  2. Uz pomoć razine provodi se izravna horizontalna linija.
  3. Primjena ruleta, na provedenoj liniji označava mjesta vezanja.
  4. Uz pomoć bušilice ili perforatora, rupa ispod bušilice za dowel. Za standardni priključak, dowel je 6 × 30 mm ili 6 × 40 mm.
  5. Dowels se umetnu u rupe i pričvrstite jedan kutni nosač za strehe. Plumb provjerava mjesto obje točke pričvršćivanja na jednoj vertikalnoj osi.

    Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

  6. Drugi (drugi) nosač je pričvršćen i ponovno pomoću razine, njihova lokacija u horizontalnoj ravnini se provjerava.
  7. Nakon toga možete prikupiti i instalirati korner zavjese, vizualno provjeravati njegovu ispravnu lokaciju.

U procesu bušenja, bušilica može neprimjetno skliznuti od željene točke do nekoliko milimetara, što će na kraju dovesti do posljedice strukture. Da biste izbjegli cijepanje na mjestima bušenja, možete napraviti udubljenje 2-3 mm nokat.

Značajke montažne stropne strehe

Većina višestrukih stropnih struktura izrađena je od PVC ili aluminija, tako da morate uzeti u obzir težinu zavjese od samog početka.

Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

Ugradnja gornjeg vijenca

Da biste ugradili gornji vijenac za zavjese, isti skup alata kao za zidne pričvršćuje, ali instalacija streha za zavjese ima neke razlike. Instalacija stropa Karnis za zavjese na betonskoj bazi:

  1. Na površini stropa označena je.
  2. Mali granični plastični ili aluminijski profil je izrezan na željenu duljinu, utikači ili završni elementi su instalirani na mjestu kriška.
  3. U prednjem dijelu, rupe su probušene promjerom malo više šešira samo-preša, nakon toga pokupili su svrdlo manji promjer (ispod vrčaka) i izbušite stranu uz strop. Što je veća težina zavjese, manja udaljenost između rupa.

    Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

  4. Profil se nanosi na strop prema označavanju i pričvršćen je kroz središnju rupu jednim vijkom. Dakle, ostaje sposobnost podešavanja udaljenosti do zida, lagano okretanje profila.
  5. Mjesto se provjerava u odnosu na zid, u slučaju potrebe se podešava, a rupe ispod ostatka tiple su izbušene.
  6. Fiksiranje se vrši na svim mjestima pričvršćivanja.

Članak o temi: Vrt iz soba postrojenja u apartmanu: bliže prirodi kod kuće (37 fotografija)

Kada se instalirate na strop od gipsane ploče, instalacija se izvodi u istom nizu, međutim, odstojnici leptira (molly) koriste se kao pričvršćivači (Molly), također morate voditi brigu o ukupnoj težini konstrukcije.

Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

Instaliranje nadstrešnica za zavjese na stropu za rastezanje na hipoteka Bruse zahtijeva oprez i točnost, budući da će popravak ploče oštećen oštrim alatom koštati u svakom slučaju. Mjesta bušenja označena su oznakom, nakon čega se na njima zalijepe mali komadići trake za pakiranje (to će popraviti promjer rupe i zaštititi ga od povećanja kao rezultat napetosti platna). Sljedeće pričvršćivanje na strop vijenca za zavjese se izrađuje na standardni način. Važno je provjeriti površinu uz premaz za prisutnost suverenih ili oštrih izbočina, ako se otkriju, mora se izbrisati.

Ako je iz nekog razloga instalacija na stropu moguća, i nije moguće vratiti proizvod na proizvod, ne biste trebali očajati - možete pričvrstiti stropne strehe na zid s M-u obliku nosača.

Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

Pričvršćivanje zavjese

Pričvršćivanje za zavjese se izvode na različite načine, te su opcije najčešće:

Pogledajte video dizajn

  • Traka zavjese šiva duž gornjeg ruba zavjesa i opremljena je kabelom za podešavanje duljine platna. Može imati jedan ili dva reda petlji.
  • Removers - metalni ili plastični prstenovi ugrađeni na rupe u platnu.

    Kako objesiti nadstrešnice za zavjese i instalirati?

  • Kuke. Međutim, nema estetike gotovo uvijek skrivene iza dekorativne ploče lica.
  • Metalni ili plastični prstenovi, za razliku od izazova, su instalirani uz gornji rub tkiva.
  • Tkanine.

Sada možete jednostavno montirati vijenac za zavjese. Nadamo se da pitanje više neće imati kako instalirati vijenac za zavjese.

Čitaj više