Kako kvalitativno pokriti stolicu vlastitim rukama?

Anonim

Nezavisno izvlačenje tapeciranog namještaja - zadatak nije tako jednostavan, kao što se može činiti na prvi pogled. Dakle, da je ažurirana stolica izgledala moderno, elegantno i prikladno, potrebno je proučiti tehnologiju i strogo slijediti upute.

Kako kvalitativno pokriti stolicu vlastitim rukama?

Ako je presvlaka došla u zapuštenost na staroj stolici, ne žurite da ga bacite, dovoljno je samo povući novom tkaninom.

Da bi restauracija bila uspješna, potrebno je uzeti u obzir sve suptilnosti, samo s temeljitim pristupom slučaju, ažurirani namještaj će izgledati dobro. Takva shema rada može se koristiti za ažuriranje bilo kojeg tapeciranog namještaja. Ali ako je istrošena kauč ili izazov složenog oblika, bolje se okreće profesionalcima (sl. 1).

Pripremni rad

Za sušenje stolica, ne samo materijali i alati trebati, također je potrebno imati dovoljno vještina šivanja i po mogućnosti. Ne biste trebali ignorirati pripremnu fazu, inače se poteškoće mogu pojaviti u najnepopunite se.

Za uspješne polovice trebate:

  • odvijač;
  • kliješta;
  • antistepler;
  • tkanina namještaja;
  • pjena;
  • Sintepon;
  • trajne niti;
  • škare, igle, igle;
  • mašina za šivanje;
  • Stajalica s zagradama.

Kako kvalitativno pokriti stolicu vlastitim rukama?

Slika 1. Dijagram stolice.

Ako postoje pojedinosti o stablu na stolici, dodatno ćete trebati brusni papir, simulator ili lakiranje namještaja.

Prije svega, morate fotografirati namještaj iz različitih kutova. To će značajno pojednostaviti proces montaže i izbjeći incident. Nakon što je objekt prerade uhvaćen, možete se preseliti na sljedeći korak.

Stolica mora biti rastavljena. Uklonite sve ukrasne elemente i jastuke. Ako proizvode površinski crtež i ostavite drvene dijelove u istrošenom obliku, ukupni dojam bit će beznadno razmažen.

Zatim je potrebno izuzetno pažljivo ukloniti stare presvlake. Važno je ne oštetiti tkaninu, jer će djelovati kao uzorci. Možete koristiti anti-stripler, odvijač i bilo koje druge alate s ravnim rubom za ove radove. Nakon što će se web ukloniti, treba se mjeriti i izračunati koliko će biti potrebno tkanine za šivanje novih presvlaka. Važno je uzeti u obzir zalihe materijala na Podgibi i ekstrakt.

Članak o temi: septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

Potrebno je procijeniti stanje mekog dijela stolice. Ako su tragovi onečišćenja i habanja vidljivi na pjenastoj gumi, vrijedi zamijeniti. Bolje je to učiniti odmah da u nekoliko godina ažurirana stolica nije iznenadila promjenu u obliku.

Kako kvalitativno pokriti stolicu vlastitim rukama?

Slika 2. Za presvlake stolice, takve tkanine su prikladne kao tapiserija, Jacquard, Rogožer, Velor, Šenill.

Nakon toga možete otići u trgovinu za potrošnu djelatnost. Trebat će debljinu debljine 3-5 cm, standardne ili visoke krutosti. Takav pečat se koristi za proizvodnju namještaja, a možete ga kupiti u specijaliziranim trgovinama. Trebat će materijal za presvlake, bolje je odabrati tkaninu s označavanjem "namještaja". Za dekoraciju tapeciranog namještaja, tapiserija, Jacquard, teret, Velor, Shenill (Sl.2) prikladan. Kada kupujete, moramo uzeti materijal zaliha. Prisutnost crtanja na tkanini povećat će brzinu protoka od oko 1-2 koraka ponavljajućih elemenata slika. I, naravno, niti odgovarajuće nijanse trebaju uzeti izdržljive, dizajnirane za rad s namještajem. Ojačane teme 45-70 LL (Lovevan je analog poliestera).

Srednja faza obnove

Nakon što su pripremljeni svi alati i materijali, možete nastaviti s restauracijom.

Prije svega, morate nadograditi naslone za ruke, noge i sve drvene elemente. Oni moraju biti pažljivo obrađeni jednim papirom, kaputom s tugom ili lakom i ostaviti da se osuši.

Kako kvalitativno pokriti stolicu vlastitim rukama?

Slika 3. Pažljivo uklonite stare presvlake s stolice i odspojite sve dijelove za daljnje stvaranje novog uzorka.

Zatim se možete preseliti na proizvodnju novog presvlaka. Stari, ako to nije učinjeno ranije, morate se opustiti, pokušavajući se oštetiti. Svaki detalj treba numerirati i odgoditi. Nakon toga, potrebno je staviti i smanjiti novu presvlaku (sl. 3).

To je najpogodnije za to na podu. Oznake se primjenjuju pomoću posebnog markera, krede ili jednostavne olovke. Kružeći se ugodnijim s velikim oštrim škarama. Nakon što se sve detalje režu, morate obraditi odjeljke tako da tkanina ne cvjeta. Najlakši način da se koristi dvostrukim podij ili lagano ispadom na otvorenu vatru. Prilikom odabira druge metode, morate biti izuzetno oprezni, provjeravanje reakcije materijala na nepotrebno obrezivanje.

Članak o temi: porculanska pločica za pod: dimenzije, težina, debljina i polaganje; Koja je razlika između porculanskih pločica iz keramičkih pločica?

Nakon toga morate šivati ​​sve detalje nove presvlake na šivaćem stroju. Bolje je "pokušati" novi slučaj nekoliko puta nego ponoviti sve.

Nakon što je presvlaka spreman, možete se preseliti u glavni dio obnove stolice.

Padding i montaža

Bacanje stolice treba biti faze u rastavljenom obliku. Na primjer, prvo pokriti sjedalo, zatim leđa i male detalje.

Stavite okvir dijela ispred sebe, stavite pjenu gumu na njega. Rubovi omekšivanja sloja mogu izvesti malo izvan okvira: on će omekšati rebra i čini udoban rad obnovljenog namještaja. Ako se kupuje gusta i gusta pjenaška guma, kutovi se mogu odrezati, što prijelazi zaobljeni.

Kako kvalitativno pokriti stolicu vlastitim rukama?

Slika 4. Primjer prije stolica i poslije.

Sloj sintetičke cijevi će zaštititi pjenu na pomak i značajno će pojednostaviti proces instaliranja nove presvlake. Ovaj netkani materijal mora se staviti na vrh pjene gume i pričvrstiti na temelju klamerica.

Zatim se možete kretati izravno na presvlake. Stavka tkiva treba temeljiti na temelju, kako bi se pažljivo ispravio. Trebalo bi biti fiksno u skladu s shemom, izbjegavat će raseljavanje i iskrižje materijale. Prvo, koristeći 4 nosača, pričvrstite tkaninu na rebrima, u sredini. Zatim, u omjeru, povlačenjem tkanine, sigurno zagrade. Na primjer, 2 - s jedne strane, 2 - s suprotnim i tako dalje.

Važno je da se materijal ne odoljeti, ali se ne proteže. Stalna kontrola omogućit će da pokrije stolicu kvalitativno.

Nakon što je zadnji nosač fiksiran, možete nastaviti na sljedeći dio. Tako da ažurirana stolica izgleda prezentacija sa svih strana, straga se može zatvoriti s obložnom krpom, također ga konsolidirati s nosačem.

Nakon potonjeg, posljednji mekani detalji mogu se koristiti za skupštinu. U ovoj fazi je korisna detaljna fotografija namještaja. Sjeti se kako se stolica rastavila i ponovite sve radnje u obrnutom redoslijedu. Svi vijci i priključci moraju se zategnuti. Ako stolica na kotačima ima smisla zamijeniti ih modernim ležajevima.

Članak o temi: Povezivanje elektromagnetske brave

Ako su svi koraci ispravno provedeni, trebali biste se pojaviti prekrasna ažurirana stolica (sl. 4).

Sposobnost pokrivanja stolice vlastitim rukama je vrlo korisna vještina. Trebalo bi biti vrijeme da provedete vrijeme i trud za studij tehnologije, a sutra možete samostalno i bez značajne potrošnje ažurirati unutrašnjost kuće ili vikendice.

Čitaj više