PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Anonim

Tržište za uređenje prostora stalno se nadopunjuje s izvornim novitetima, ali sjenila pleje nisu niže od njihovih pozicija i uvijek ostaju na vrhuncu popularnosti. Unutarnje stavke savršeno se uklapaju u većinu dizajnerskih rješenja. Oni su izrađeni od papira, tkanine i meke plastike. Jednostavne varijante funkcionalnog dekora mogu se napraviti i sa svojim vlastitim rukama.

PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Zavjese Plissa kako ne može biti prikladno kao uredni i funkcionalni dekor otvora prozora ne-standardnog oblika

Prednosti

Plutsovi rolete su proizvodi od valovitog materijala različite gustoće i tekstura, s uzorkom ili jednim fotonovom bojom. Nabrani i posebni materijali pružaju brojne prednosti.
  1. Takve rolete (ako nisu papir), možete se oprati. To je vrlo cijenjeno prilikom instaliranja dekor na balkon ili kuhinjski prozori koji su vrlo brzo prljavi.
  2. Stili Plissa mogu se zatvoriti odozdo prema gore. Vrlo je pogodan za prostorije na prvom katu, balkon, kuhinju, bazen.
  3. Pliste je jedina opcija koja se može koristiti za ukrašavanje prozora ne-standardnog oblika (trokut, polukrug, trapezium).
  4. Samo nabrane zavjese mogu se instalirati na strop ili mansard Windows.
  5. Prilikom sastavljanja zemljišta za sjenila formiraju vrlo gustu fold, koja se lako skriva ispod tanke kuneze i uzima minimalno lumen staklo.
  6. Izvrsna kombinacija materijala i tekstura omogućuje vam da odaberete savršenu opciju za bilo koju sobu.
  7. Moguće je instalirati rolete na aluminijske, drvene i plastične prozore.
  8. Tkanina sjenila plera može se sastojati u isto vrijeme od dvije vrste tkiva različite gustoće i boja. To vam omogućuje da regulirate stupanj dimenzije prostorije, kontrolirajte zaštitu od sunca ili vida.
  9. Plipovi se mogu popraviti na različite načine, odaberite različite opcije za regulatore. To može biti lanci, užad, ručke, ili čak udaljena električna kontrola.
  10. Rad i kliješta tkiva mogu se instalirati vlastitim rukama. Oni se lako mijenjaju ovisno o promjenama u unutrašnjosti.

Članak na temu: Drvena ulazna vrata s kutijom: Veličine ulaznih vrata

Vrste nabrojanih zavjesa

Prikladne rolete pomoći će vam odabrati dizajnera. To možete učiniti i samostalno, trebate samo shvatiti vrste funkcionalnog dekorata i njegovih konfiguracija.

PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Klasična zavjesa pliz

    • Kliješta klasičnih blindova. Najlakši, ali vrlo tražen nakon dekor. Horizontalni ili okomito, papir, tkanina ili plastika. Oni su savršeno povezani s glavnim odredištima: zaštita prostorije od svjetlosti i izravne topline, uređenje interijera, razlikovanja između unutarnjeg i vanjskog prostora.

PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Zavjese za nagnute prozore

    • Nagnut nabrane. Ovo je savršena opcija s nagnutim ili stropnim prozorom. Pouzdani pričvrsni i specifični sustav montaže ne dopuštaju se uštede, čak i ako se ne koriste svjetlosne papirne materijale, ali prilično guste plastične opcije. S obzirom na specifičnosti lokacije, takve rolete obično su popraćene kontrolom iz konzole.

PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Struktura valovitog zavjesa plisa

    • Plerovi u valovima tipa. Horizontalne ili vertikalne rolete sastoje se od malih odjeljaka dvostrukih plinova. To odmah utječe na nekoliko čimbenika: nabori su dobiveni gusti i glatkiji, plastični i papirni nabori neutraliziraju značajan dio topline i svjetla.

PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Zavjese Plissa za lučni prozor

    • Zaslijepljeni roleti. Savršena opcija za ljubitelje nestandardnih oblika i neočekivanih dizajnerskih rješenja. Do danas je gotovo jedini mogući način zaštite od sunca s neobičnim prozorima ili prozorima veličine.

PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Zavjese pleste "dan-noć"

  • Plemci "dan-noć." Kombinacija svjetlosti (prozirna) i tamne tkanine, koja se može samostalno kretati jedan od drugog postavljanjem potrebne osvjetljenja prostorije.

PLIZA SREDS: Značajke, prednosti i vrste struktura

Slikarstvo pozadine mogu se koristiti kao materijal za proizvodnju domaćih zavjesa PLISSE

Kako napraviti zavjese plisse?

Papirske rolete mogu se stvoriti vlastitim rukama kod kuće. To zahtijeva minimalne troškove materijala i potrebno je dosta vremena. Da biste stvorili element dekor, morate kupiti:

  • nož za tiskanicu;
  • traka centimetra;
  • Probijač rupa;
  • Dvostrana traka;
  • Rez pozadine;
  • Vrpca i držač.

Članak o temi: Wall Mural "prozor": neobičan interijer

Proces proizvodnih plera vlastitim rukama sastoji se od nekoliko faza.

  1. Mjerimo Windows.
  2. Pokupimo materijal. Plastični listovi su bolje ne koristiti, s njima se mogu pojaviti mnogi problemi. Optimalna opcija je slika slika. Dovoljno su tanke, ne ometaju prolaz sunčeve svjetlosti.
  3. Rezati papirnate listove s nožem. Širina mora odgovarati širini prozora, duljina 30-40 cm treba prelaziti duljinu otvora prozora.
  4. Izrežite moždani udar, s pogrešne strane primjenjujemo naljepnice svakih 3-3,5 cm na obje strane, to će biti preklopna linija.
  5. Smanjiti u obliku harmonike preko linija. Gornji i donji nabori moraju se saviti unutra.
  6. Tri rupe čine rupu paket: pet centimetara iz rubova i u centru.
  7. Na vrhu dizajna, satenske vrpce su fiksirani (na primjer, dvostrani viski) i preskočite rupe.
  8. Na krajevima vrpci pričvršćuju plastične brave i podesite duljinu prema potrebi.

Varijanta u kojoj su sjenila pleje stvorene vlastitim rukama, omogućuju vam da prilagodite horizontalne uređaje za sunčanje po vlastitom nahođenju, odaberite bilo koju opcije za dekor elemente i promijenite ih ako želite.

Danas su rolete jedna od najpristupačnijih i ergonomskih mogućnosti dizajna. Oni su manje prljavi, zaštićeni od svjetla i topline, ne zauzimaju puno prostora i ne akumuliraju prašinu. Širok izbor instalacija zadovoljit će zahtjeve čak i najzahtjevnijih potrošača.

Čitaj više