Četke za električne motore perilice rublja

Anonim

Četke za električne motore perilice rublja

Obični vlasnik perilice obično ne razmišlja o unutarnjem uređaju i načelima rada ovog korisnog uređaja. Za nas, glavna stvar je da je perač redovito funkcionirala, na "izvrsno" ispunjavanje glavnih zadataka - pranje, isperite i uspon.

Tako se nastavlja sve do jednog dana ne primjećujemo problem vašeg pomoćnika. Zatim, barem osnovno znanje o uređaju kućanskih aparata vrlo je korisno. Upravo u ovom trenutku većina nas pažljivo pročitala korisnikov priručnik i nauči mnogo novih informacija, koje bi svaki vlasnik pehera trebao znati idealno.

Četke za električne motore perilice rublja

Danas ćemo vam reći o električnim četkama, koji su jedan od najvažnijih elemenata motora perilice rublja. Od ovog članka upoznat ćete o tome što zamišljaju što je potrebno i kako pravilno zamijeniti električnu energiju.

Svrha

Elektrokeri su detalji motora perilice koji su potrebni kako bi se osiguralo kontakt. Četka je mali metalni uređaj koji se sastoji od vrha cilindričnog ili kubičnog oblika, dugačkog proljeća i stvarnog kontaktnog elementa.

Načelo rada električnog čizma je da prenose električnu energiju iz vanjskog lanca na vjetar motora rotora, što je rezultiralo rotacijom.

Četke za električne motore perilice rublja

Četke za električne motore perilice rublja

Pogleda

U različitim modelima perilice, koriste se različiti tipovi električnih ploča; Glavna razlika između njih sastoji se u materijalu proizvodnje pritisnog elementa. Najčešće, motori za kućanstvo opremljeni su sljedećim sortama električnih panela:

  • bakar-grafit;
  • ugljen-grafit;
  • Elektrogenirana.

Također, bakra (kontaktni materijal) i čelik (materijal izvora) koriste se za proizvodnju električnih motora.

Članak o temi: zaobići u električnoj elektrici, što je to?

Četke za električne motore perilice rublja

Četke za električne motore perilice rublja

Četke za električne motore perilice rublja

Doživotno

Dakle, za proizvodnju elektrolata, koji su opremljeni strojevima za pranje, odaberite samo vrlo izdržljive materijale s dobrom otpornošću na habanje. No, u međuvremenu, električne četkice se smatraju "potrošni materijal" - pojedinosti koji su podložni prilično čestim zamjeni. Zašto se događa?

Prema popravku proizvođača kućanskih aparata, u prosjeku, električni pojačivači mogu zaustaviti 5 godina, a s rijetko korištenim opranim - twicear nego. Sasvim je istinito: četke redovito služe za nekoliko godina, a zatim izgorjeti i treba zamijeniti. Dakle, oni štite ostale dijelove električnog motora od trošenja, čiji će popravak biti više vremena i košta više.

Četke za električne motore perilice rublja

Četke za električne motore perilice rublja

Kada trebam promijeniti četke?

Činjenica da je servisni vijek električnog brusilice došao do kraja, a vi trebate zamijeniti podatke elemenata, signalizirati sljedeće znakove:

  • iznenadna stanica motora perilice, nije povezana s kapi napona i isključenje električne energije;
  • pojava vanjske buke u procesu pranja i pritisnut (pucanje ili tapkanje);
  • Smanjenje snage motora - to pokazuje, na primjer, smanjenje revolucija, što je rezultiralo donje rublje je slabo prešano;
  • izgled mirisa dima ili Garyja tijekom rada agregata;
  • Izgled koda pogreške na motoru povezan s problemima motora.

Četke za električne motore perilice rublja

Savjeti za odabir

  • Stručnjaci preporučuju zamjenu "izvornih" elektrolata samo na izvornom (to jest, iz istog proizvođača i namijenjen izravno za ovaj model perilice). Tu su i univerzalne mogućnosti na prodaju, ali mogu uzrokovati kvarove motora.
  • Čak i ako je samo jedna četka postala neupotrebljiva, potrebno je zamijeniti oboje, jer će inače opterećenje na rotoru biti distribuiran neravnomjerno, što će dovesti do novih grešaka.
  • Prije kupnje gomila za zamjenu odredite koje su razne četke instalirane u perilici rublja. Ovdje mogu postojati tri opcije: četke u čvrstom tijelu od plastike, sklopivim četkama koje se sastoje od tri elementa ili jednostavnih četki, koji su šipke od grafita s bakrenim kontaktima.

Članak o toj temi: Kako dati zimsku unutrašnjost s zavjesom s rubovima

Četke za električne motore perilice rublja

Četke za električne motore perilice rublja

Kako zamijeniti vlastite ruke?

Ako ste se tretirali za pomoć majstorskom radu u radu stroj za pranje rublja, najvjerojatnije će zamijeniti električne papire. Ako ste uspio sami otkriti kvar, onda možete jednostavno zamijeniti rezervni dio sami. O tome kako to učiniti, mi ćemo detaljno reći u nastavku.

Rastavljanje perilice rublja

Prva stvar koju trebate poduzeti je da rastavite perilicu da dođete do motora i uklonite dijelove koji se zamijeni. Prije toga isključujemo jedinicu iz mreže, odvojite crijeva biranja i ispuštanja vode.

Četke za električne motore perilice rublja

Zatim, djelujte u takvom nizu:

  • Odvijte zatvarače za pričvršćivanje stražnje ploče i pažljivo ga uklonite;
  • uklonite pogonski remen s remenice;
  • Odvijte vijke s kojima je rotor pričvršćen na bubanj, ukloni ga;
  • Slikujem se na lokaciji svih elemenata kojima trebamo;
  • Alternativno uklonite elektrolate iz gnijezda, odvojite kontakte;
  • Bakrene ploče, smještene na kolektoru, lagano očistite brusni papir;
  • Nastavljamo istim postupkom s novim electrolatima, bakrenim prašinom prikupljamo usisivač;
  • Ugradite četke u gnijezdo.

Četke za električne motore perilice rublja

Četke za električne motore perilice rublja

Skupština rublja

Skupština uređaja se provodi, stalno se odnosi na fotografiju snimljenu ranije, na kojoj je zabilježeno mjesto svih važnih elemenata motora. Prvo, stavite električni motor na mjesto. Prije stavljanja pogonskog remena na remenicu, provjerite rad novih četkica. Da biste to učinili, spojite stroj za pranje rublja na mrežu i pokrenite program Predsjednik. Ako gledate četke u prvim minutama rada, ne morate se bojati, apsolutno je normalno. Pazite na nove rezervne dijelove, isključite stroj iz napajanja, vratite pogonski remen i popravite stražnju ploču.

Proces zamjene četki za bosch stroj za pranje rublja Električni motori prikazani su u videu Vladimir Khatunseva.

Cijene četki i zamjene od strane stručnjaka

Ako niste sigurni u svoje, onda je zamjena četkica bolji povjeriti profesionalcima - oni će se brzo nositi s ovim zadatkom i za vrlo umjerenu naknadu. Kupnja novih četkica, također, najvjerojatnije, bit će angažirana u majstoru - on će moći odabrati željeni model kompatibilan sa svojim strojem. Cijena ove usluge ovisit će o regiji vašeg prebivališta, ali u prosjeku je oko 1000-1500 rubalja. Trošak četkica ovisi o proizvođaču i modelu modela. Perilica rublja Indesit, Bosch, Hotpoint Ariston, Ardo, Beko, Zanussi, slatkiši, Siemens, Samsung treba računati na iznos od 300 do 2000 rubalja.

Članak o toj temi: Luksuzni polikarbonatni polikarbonatni beddranci: fotografije i vrste terasa

Četke za električne motore perilice rublja

Čitaj više