Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Anonim

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Da bi teški bubanj napunjen vodom i posteljinom, bubanj nije podijelio cijeli automobil, inženjeri su osigurali amortizacijski sustav. Njegova je svrha ugasiti vibracije dok uređaj radi. Amortizeri su pričvršćeni na dno spremnika. Tijekom vremena mogu izgubiti svoju elastičnost i elastičnost. U Bosch, LG, Samsung, Indesit, Ardo, Hotpoint Ariston i Beko strojevi, to se manifestira pojačavanjem vibracija i izgledom violine i vanjskog udaraca uzrokovanih štrajkovima o stroju za stajanje stroja tijekom pranja i pritiska.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Uređaj

Izvana, amortizer izgleda kao cilindar. Cilindar ima šipku. Sastoji se od šipke (držača) i brtvila impregniranih s posebnim podmazivanjem povećanog trenja. Useljenje oscilacije nastaje zbog pokreta klipa. S oštrim kretanjem spremnika, klip je uronjen u cilindar, zbog čega se vibracija smanjuje. Tipično, tu je i proljeće u cilindru, koji vraća klip na svoj izvorni položaj (ona se također naziva "povratak").

Do nedavno su svi amortizeri bili isti. Danas su tehnologije napredovala naprijed: Springs sustav je došao zamijeniti proljeće, koji su pričvršćeni na vrh spremnika i pružiti ga "suspendiranom" stanjem. Amortizeri ovog tipa nazivaju se "prigušivačima", oni su pouzdaniji i fluktuacije su bolji.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Uzroci i znakovi kvara

Najčešće nose klipnu traku i dionice dionica su izloženi. To su ti elementi koji pružaju elastičnost amortizer. Ponekad se i cilindar troši. To se događa, prigušivač se razbija ili zavoji. Izvana, to se može manifestirati s metodičkim udarcima ili čestim problemima povezanim s flipper motora perilice rublja.

U svim gore opisanim okolnostima, amortizer zahtijeva popravak ili zamjenu.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Kada se ne preporučuje oštećena tehnika koja apsorbira udarce, ne preporučuje se tehnika, jer ovaj manji problem može uzrokovati mnogo ozbiljniju štetu.

Uklanjanje i provjera prikladnosti

Prvo, provjerite je li problem priložen u sustavu amortizacije.

Članak o toj temi: Prekrasni držači za zavjese rade sami

Uklonite i uklonite prigušice iz kućišta uređaja za pranje. U nekim modelima kako bi to učinili, dovoljno je staviti stranu stroja; Pristup amortizerima će se otvoriti ispod.

Oprema za pranje drugih modela Kako bi se osigurao pristup željenim detaljima, uklonjen je prednji zid kućišta. Ovaj postupak je vrlo problematičan.

  1. Prvo, trebate odvrnuti vijke za zaključavanje (oni su na stražnjem zidu) i uklonite gornji poklopac stroja. Zatim uklanja spremnik za prašak i ploču koja štiti filtar za ispuštanje.
  2. Zatim morate odvrnuti vijke i ukloniti upravljačku ploču koja se nalazi u gornjem dijelu aparata. Ne žuri se! Osim vijaka, ploča je povezana s strojem što više žica. Njihova duljina omogućuje vam da priključite stavku negdje u blizini, bez nepovezavanja u potpunosti.
  3. Sada s prednjeg zida automobila morate ukloniti manžetu i ispuniti ga unutar spremnika.
  4. Završna faza - u gornjem i dnu stroja, odvijemo vijke koji određuju svoj prednji zid. Ne zaboravite odvrnuti bravu vrata, inače žice koje istjeraju od toga neće vam omogućiti da potpuno uklonite ploču. (Alternativna opcija: Dvorac ne odvrnite i pokušati lagano povući kontakt iz njega).
  5. Nakon svih navedenih manipulacija otvorit će se pristup amortizerima.

Da biste provjerili prigušivač, uklonite ga iz kućišta odvijanjem vijka koji se nalazi u donjem dijelu. Pokušajte ga pritisnuti rukom kako biste stisnuli i odbacili mehanizam. Ako je jedva pogodno - amortizer je u radnom stanju. Ako se klip kreće bez mnogo truda s vaše strane, takav uređaj zahtijeva zamjenu.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Kako obnoviti

U teoriji, sa značajnim smanjenjem sposobnosti apsorpcije vibracija, bilo bi dovoljno zamijeniti unutar amortizera ili prigušivača istrošenih predmeta. Najčešće, brtva između klipa i cilindra ostavlja, s rezultatom koji su oboje značajno deformirani. Naravno, brtva se može zamijeniti proizvodnjom slične od gustog tkiva. Trebalo bi imati na umu da ako ste učinili nešto pogrešno, rezultati "popravka" mogu negativno utjecati na rad stroja u cjelini.

Članak o temi: Vrata s prolaskom tvorničke proizvodnje: Putovanje pod zaštitom

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Rezervni dijelovi za popravak takvih uređaja ne proizvode, budući da zamjena određene točke dijela ne jamči poboljšanja u radu uređaja. Prilikom rješavanja problema u radu sustava amortizacije, profesionalni popravak savjetuje da ne popravi svoje odvojene komponente, nego ih u potpunosti zamijeniti.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Kako zamijeniti

Proljeće

Springs vam omogućuju da zadržite spremnik na težini i s oštrim pokretima mehanizma vratite ga na prvobitni položaj. Na svakom kraju takve proljeće nalazi se mala kuka, koja vam omogućuje pričvršćivanje metalne spirale na Baku i slučaj. Mjesta koja se nalaze u blizini nosača stalno su izloženi snažnom opterećenju, zbog čega proljeće dolazi u zapuštenost ili žuri.

Prije zamjene, morate ukloniti oštećenu stavku. To možete učiniti na dva načina:

  • uklonite proljeće od pričvršćivanja vrha kućišta;
  • Iz spojnog čvora koji se nalazi na spremniku stroja.

U prvom slučaju, prvo morate ukloniti kućište. Zatim podignite spremnik što je više moguće i popravite ga u tom položaju postavljanjem predmeta ispod njega. Odvratite proljeće u smjeru spremnika i odvojite ga pomoću prolaza. Ostaje da povuče drugi kraj dijela iz strojnog tijela - a možete se preseliti na zamjenu.

Ako nema dovoljno prostora za te akcije, morat ćete ukloniti sve dijelove za umetanje iz tijela.

U drugom slučaju, također je potrebno ukloniti zid koji se nalazi na vrhu kućišta, što je više moguće i pričvrstiti lonac perilice. Držeći slomljenu proljeće rukom, tankim odvijačem ili drugim alatom. Patty i gurnite kuku koja je odgovorna za pričvršćivanje dijela s kućištem stroja. Zatim uzmite proljeće u stranu i uklonite ga odozdo.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Prigušivač

Za zamjenu prigušivača koji je došao u zapuštenost, prvo ga uklonite iz kućišta stroja, kao što je gore opisano. U nekim modelima, umjesto pričvršnog vijka na dnu prigušivača, postoje igle s zasunama od plastike. Da biste dobili takav PIN, morate dodirnuti zasun i pritisnuti ga unutra. Ako je pin teško liječiti malo s mazivom.

Članak na temu: Kako obojiti padine na prozorima u apartmanu s vlastitim rukama?

Na isti način, rastavljanje montaže koja povezuje amortizer s spremnikom perilice rublja. Nova stavka je instalirana u spremniku u obrnutom redoslijedu.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

Amortizer

Amortizeri mogu biti zabilježeni u stroju na dva načina: okomito ili na određenom kutu. Jedan kraj ovog detalja je fiksiran na strojnom tijelu, drugi je spojen s spremnikom. U slučaju da je amortizer priključen štapom, kako bi se zamijenilo, morat ćete rastaviti većinu perilice rublja i čak izvući spremnik iz njega.

Amortizeri i prigušivači za perilice rublja

O tome kako zamijeniti amortizere na Electrolux Perilica rublja, pogledajte u video oleg Belokurov.

Pažnja!

  • Svaki pojedini stroj, biti to Bosch, LG, Samsung, Indesit, Ardo, Hotpoint Ariston ili Beko, je vaš tip amortizera. Moguće je da su brojni modeli opremljeni istim prigušivačima, ali vjerojatnost da je to niska. Stoga, odlazeći za izmjenjive detalje, snimanje iz kuće "original" ili pogledajte prilikom odabira kvalificirane pomoći.
  • Ako je oštećena samo jedan prigušivač, još uvijek morate promijeniti oboje. U suprotnom, opterećenje će biti distribuirano neujednačeno i opet će uspjeti.

Bosch Fira amortizeri, u pravilu, je bolje nego, na primjer. LG. O tome kako staviti bosch amortizer na LG perilicu rublja, opisan je u sljedećem videozapisu.

Gdje se može kupiti

Da ne bi napravili pogrešku u odabiru, kupujete zamjenjive amortizere bolje u servisnim centrima. U pravilu, takve tvrtke ne samo se bave popravom opreme, već nude i visokokvalitetne (originalne) rezervne dijelove. Cijene za komponente postoje vrlo dostupne, a raspon je vrlo širok. Drugi plus takve kupnje je sposobnost konzultiranja s kvalificiranim stručnjakom koji će dati dobar savjet i pomoći odabrati točno stavku koju trebate.

Čitaj više