Perilica rublja ulaznog ventila

Anonim

Perilica rublja ulaznog ventila

Strojevi za pranje rublja, kao i bilo koji drugi kućanski aparati, prekid s vremena na vrijeme, unatoč cijeni cijene, uređaj se odnosi. I budite li to Bosch, Candy, LG stroj ili bilo koji drugi, kvarovi se mogu pojaviti u modelu bilo kojeg proizvođača. Imati ideju da sam slomio, i je li moguće popraviti uređaj sami, to bi trebao biti riješen u uređaju perilica rublja.

Perilica rublja ulaznog ventila

Jedan od važnih detalja u perilici rublja Indesit, Samsung, Ariston, Zanussi brand ili bilo koji drugi, je usisni ventil. Odgovorna je za popunjavanje pisaćeg stroja s vodom, tako da se naziva i ventil za punjenje.

Načelo rada

Ulazni ventil ima dva funkcionalna stanja - zatvorena (češće se događa) i otvorena. U ventilu se nalaze navojnica na kojoj se struja dovodi do formiranja elektromagnetskog polja, zbog čega se ventil otvara, ulazna voda unutar pisaćeg stroja. Takav princip uključivanja uzrokuje drugo ime - elektromagnetski ventil.

Nakon što voda ispunjava spremnik na željenu razinu, upravljački modul prenosi naredbu da zaustavi opskrbu električnom energijom na ventil. Rezultat će biti zatvaranje ventila i prestanak vodoopskrbe.

Ono što izgleda kao jedan elektromagnetski gorivo (usisni) ventil za perilice rublja, pogledajte sljedeći videozapis.

Pogleda

Strojevi za usisne ventile različitih modela i proizvođača razlikuju se u broju svitaka. U nekim modelima ventila postoji samo jedan svitak, u drugima postoje dvije zavojnice. Također rašireni ventili s tri zavojnice. Broj svitaka odgovara broju dijelova u ventilu, kroz koje se voda odvija u dozatoru.

Modeli s jednom zavojnicama nalaze se u starijim strojevima za pranje, u kojima je rad kontroliran od strane pripreme registra (mlaz vode se šalje u mehanički dozator). U modernim strojevima instalirani su ventili s dva i tri zavojnice.

Da biste usmjerili vodu u određeni odjeljak za deterdžent, željeni zavojnica se uključuje i voda teče u željenom smjeru. U ventilima s dvije zavojnice za smjer vode u treći dio raspršivača, dvije zavojnice trebaju biti angažirane odjednom.

Perilica rublja ulaznog ventila

Gdje je?

Najčešće, usisni ventil se nalazi na vrhu stroja bliže stražnjem zidu, tako da je potrebno odspojiti stražnji poklopac uređaja za provjeru i preuzimanje. Obično se poklopac drži dva samozadovoljstva, nakon odvijanja od kojih je gurnuta s prednje strane i lako ukloniti.

Članak o toj temi: Ultrazvučna kupka Učinite to sami: za ono što je potrebno

Perilica rublja ulaznog ventila

U modelima u kojima je donje rublje umetnut okomito, dummy ventil je također u stražnjem dijelu aparata, ali na dnu. Da biste pristupili ventilu, stroj isključuje dio bočnog zida.

Kako provjeriti prikladno?

Da biste provjerili zdravlje ventila za punjenje, dio mora biti uklonjen, a zatim spojite crijevo na ventil, kao i pošaljite napon na svaki odjeljak. Ako ventil radi, otvorit će se za unos vode. Nakon zaustavljanja opskrbe 220 V, ventil se mora zatvoriti i ne prolaziti. Potrebno je vrlo pažljivo obaviti takav ček, budući da će predmet biti pod trenutnom i kada je voda pogođena, može doći do kratkog spoja.

Provjera ulaznog ventila također će sadržavati takve korake:

  • Inspekcija mreže ventila kako bi se utvrdila blokada. Ako se rešetka pojavila kontaminirana, treba se postići i čistiti, a zatim se vratiti na mjesto.
  • Dodatna provjera pomoću ispitivača. Potrebno je ako se ventil nije otvorio na opskrbi električnom energijom. Multimetar će mjeriti otpornost i pokazati, da li se zavojnik nije prevladao. U radnom svitku, otpor će biti od 2 do 4 com.
  • Provjera prisutnosti plastičnih umetnutih u priključcima. Takve su stope osmišljene kako bi se spriječilo unos vode s nepotrebnim visokim tlakom. Ako su umetci ispali, ventil je zamijenjen.

Perilica rublja ulaznog ventila

Je li moguće popraviti?

Dummy ventili u njihovoj strukturi odnose se na dijelove koji nisu odvojeni, tako da je njihov popravak često nemoguće. Možete pokušati zamijeniti puhanu zavojnicu uklanjanjem radnog zavojnice iz istog ventila. Međutim, u većini slučajeva takve radnje ne donose rezultate. Najbolji način će kupiti novi ventil i njegovu punu zamjenu.

Perilica rublja ulaznog ventila

Popravak

Najčešće, ideja da ulazni ventil ne radi, pojavljuje se u situaciji kada voda u perilici nije regrutirana na sve. Da biste popravili takav detalj, možete nazvati čarobnjake ili pokušati sami zamijeniti ventil.

Članak o temi: Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Perilica rublja ulaznog ventila

Da biste pokupili solenoidni ventil prikladan za perilicu rublja, najbolje je ukloniti neispravnu stavku iz stroja i kupiti točno isti novi ventil u trgovini. U isto vrijeme, obratite pozornost na broj zavojnica tako da novi ventil približava vašoj tehnici.

Zamjena

  • Ostavljajući tehniku, razbijanje vodoopskrbe stroja i uklanjanjem željenog zida uređaja, od ventila morate odvojiti crijeva i priključke.
  • Budite sigurni da se sjetite kako su se našli, pa čak i bolji - fotografirajte.
  • Zatim morate promovirati vijke koji drže stavku ili uklonite zasune (u nekim modelima oni popravljaju ventil).
  • Rotiranje ventila, izaziva se, nakon čega je novi usisni ventil umetnut u njegovo mjesto.
  • Popravite novu stavku slijedi u obrnutom redoslijedu.
  • Kada je usisni ventil na svom mjestu, stroj mora biti uključen i provjeriti je li počeo dobivati ​​vodu.

Proces zamjene ulaznog ventila vodoopskrbe na LG perilicu rublja možete vidjeti u sljedećem videozapisu.

Čitaj više