Laptop stol u krevetu do-it-yourself: faze rada

Anonim

Tablica za laptop za napraviti krevet mora biti siguran da barem iz razloga što vaš laptop "pati" na mekom deku zbog nedostatka zraka. Kisik, naravno, apsolutno nije potrebno, ali ne zaboravite na hlađenje vašeg prijatelja. I samo da bi se lako u cirkulaciji i stabilan položaj prijenosnog računala ne bi ozlijedio. Mogućnosti dizajna za ovaj jednostavan uređaj.

Laptop stol u krevetu do-it-yourself: faze rada

Tablica za prijenosno računalo u krevet može biti izrađen od bilo kakvih materijala iu svakom dizajnu, ali je jedna stvar uvijek - takva tablica u našem trenutku potrebna je u svakom domu.

Materijali se također mogu koristiti različite, međutim, proizvod s drveta će imati ogromne prednosti: ne zagrijava se, ima izvrsne dielektrične kvalitete i dizajn takav proizvod je jednostavno lijepa. Dakle, za proizvodnju tablice za prijenosno računalo trebate takve alate i materijale:

  • komad ploče (prednost treba dati materijal od tvrdog drveća);
  • pila za metal;
  • bušilica;
  • odvijač ili odvijač;
  • šmirgl papir;
  • Morida;
  • polirolol ili lak na prirodnoj osnovi;
  • Vijci.

Countertop i skica papira vlastitim rukama

Laptop stol u krevetu do-it-yourself: faze rada

Primjer skica jednostavnog stola za prijenosno računalo.

Prvo, potrebno je rezati pravokutnik s ploče s ploče, koji će biti 10 cm širi i duži od veličine računala (veličina može biti znatno više ako se odlučite kombinirati rad na računalu s jutarnjom kavom ). Ovaj pravokutnik postat će neka vrsta tableta. Dalje, pobrinite se da vam je stalak za prijenosno računalo bilo prikladno. U tu svrhu mjerimo približnu visinu s površine kreveta i izrežite dva pravokutna trapeza iz papira za ove veličine. Prethodno vidjeti praktičnost i visinu neće biti suvišna: slažem se da se noge papira za stalak mijenjaju mnogo lakše ponoviti postojeće drvene praznine. Na papirnatom predlošku na drvenom mjehuriću činimo odgovarajući otisak i s hakepom ili slaganjem izrezati detalje.

Članak na temu: Transformator stola Učinite to sami: Uputa

Sve stavke će se pažljivo očistiti brusnim papirom. Strojevi za čišćenje proizvode kružne pokrete u dvije faze: prva veća (primarna obrada), a zatim manji papir za emery. Posebna pozornost posvećuje se rubovima pojedinosti. Loše brušenje ili preostala posuda na rubovima proizvoda zasigurno će se zatezati na posteljinu, tako da su svi rubovi bolji ovan.

Vijci ili ukosnica za povezivanje?

Složeni countertops i referentni dijelovi mogu se razlikovati. Najlakši način je korištenje vijaka. No, u ovom slučaju postoje dvije mogućnosti za daljnje akcije: ili će glava vijaka pokvariti izgled countertops, ili će morati maskirati pomoću dodatnih završetaka. Priključci na klinu će vam pomoći da ga izbjegnete. Za njihovu točnu instalaciju možete preporučiti korištenje drevnog načina za dobivanje visokokvalitetne oznake. Na poklopcu stalka provodimo liniju na udaljenosti od 5 cm od rezova. Na istoj udaljenosti od krajeva segmenata segmenata činimo dvije rupe na dubini od 2 cm. U tim rupama umetnite drvene klinove (mogu biti samoprodukt) i vanjski rez klinova se hrani u bilo koju boju pigment. Nakon priključenih lateralnih dijelova u procijenjeni položaj, dobit ćete oznake gdje vrijedi izraditi rupe. Tada će biti lako pritisnuti bočne dijelove na klinovama, a većina radova može se smatrati potpunim.

Važnost ventilacijskih rupa

Laptop stol u krevetu do-it-yourself: faze rada

Ventilacijske rupe u tablici potrebne su za neprekinuto djelovanje prijenosnog računala.

Rezultirajući stalak za prijenosno računalo ne može se upravljati, jer funkcionalno nije spreman. Naime, nedostaje mu glavni dio, koji se odlikuje stolom za laptop iz običnog stola za jutarnji doručak. Podsjećamo vas da prijenosno računalo mora imati pristup svježem zraku, tako da se rezultirajuća tablica mora modificirati - kako bi rupe u gornjem dijelu. Glupo je samo izbušiti rupe. To se može učiniti vrlo estetski. Krvnici uz pomoć električne jigsaw prorezane kroz radnu ploču tako zamršene kroz obrasce koje stalak za prijenosno računalo postaje umjetničko djelo. Vrijedi težiti za to samo kada imate veliku rezervat vremena, strpljenja i želje. U drugim slučajevima, činimo uobičajenu geometrijsku oznaku i izbušite potrebne rupe na određenim udaljenostima.

Članak o toj temi: Kako lijepiti pozadinu ispravno: instrukcija, savjeti (video)

Možete napraviti uzorak leptira ili cvjetnih točkica: to će se ispostaviti i funkcionalno i vrlo lijepo. Osim toga, s asimetričnim rasporedom točaka, označavanje neće biti zaplijenjeno. Za bušenje možete preporučiti bušilice promjera od 3 do 7 mm. Svaka rupa je poželjno da se još uvijek liječi vježba većim promjerom (chizfer će dati dodatnu sofisticiranost).

Faze završne površinske obrade

Laptop stol u krevetu do-it-yourself: faze rada

Tablica za završnu obradu je slučaj vaše mašte i okus.

Sada stalak može biti podvrgnut završnom radu. Drvo treba liječiti stihom. Boja je poželjno odabrati u skladu s glavnom gamu namještaja u spavaćoj sobi. Morid se brzo osuši, tako da gotovo odmah možete otići u upotrebu Polirola. Tablica prijenosnog računala nema smisla pokriti laptop - gumene nosače na prijenosnom računalu ostavit će na površini mat tragova, tako da će stalak često morati čistiti i nestati. Osim toga, pod utjecajem toplog zraka iz ventilatora laptopa, laka može ispucati ili potamniti. No, poliranje ili lakovi na temelju cedra (ili drugih) smola su otporniji na takve utjecaje. Lak se primjenjuje kao i obično, polyrolo bi trebao biti utrljan u drvo uz pomoć osjetljivih s kružnim pokretima. Štoviše, ovaj postupak treba ponoviti najmanje tri puta. Stalak za prijenosno računalo bit će spreman nakon sušenja poliarola.

Ugradite dodatni ventilator

Što još mogu ponuditi obrtnike tako da je stalak za laptop stvarno u duhu vremena? Naravno, ovo je dodatni ventilator ispod dna tablice. On će biti pokrenut ovim ventilatorom, u svim vjerojatnosti, iz USB priključka, tako da možete koristiti bilo koji hladnjak iz starog prijenosnog računala. Pričvrstite ga ispod vrha stola je jednostavno. Glavna stvar je uzeti u obzir da bi trebao stvoriti struju zraka iz prijenosnog računala, a ne na njega. Prilikom instaliranja takvog ventilatora, dodatna zaštitna pregrada je fiksirana između regala. IT i hladnjak će zaštititi od mehaničkih oštećenja i napraviti tablicu stabilnijom.

Članak o temi: Soft zidni ploča s vlastitim rukama: Ispitivanje, punilo, tehnologija

Stol za prijenosno računalo ne mora biti uokvireno punjenjem drva i poliranja. Inlay furnir će napraviti stol za laptop još ljepši, ali se na taj način može samo izdavati bočne ploče. Stolni vrh prekriven furnirom i ima rupe, izgleda prilično slaba.

I posljednji trenutak: tablica prijenosnog računala treba posebno rukovanje nogama.

Uostalom, oni će dotaknuti krevet, tako da je potrebno isključiti mogućnost oštećenja tkanine. Osjetio ili osjetio može biti zalijepljen na noge. Kao alternativa, možete ponuditi završiti sve kutove i kartne na ovalni oblik još jednom.

Čitaj više