Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Anonim

Odabirom vijenca za određeni skup zavjesa, vlasnici stana, u pravilu, žele pokazati ljepotu platnih samih, plaćajući malo pozornosti na nositeljima. Pogrešno je, jer sve treba biti u redu u unutrašnjosti. Za potpune užitke stvorene su baguete za zavjese - impresivne pravokutne daske koje skrivaju gornji rubovi rezača i postaju neovisni komad dekoracije. Vidjevši takve stropne strehe, mnogi od vlasnika osvjetljavaju ih. Ali za uređenje interijera s njima, potrebno je razumni izbor - raspravljat će se.

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Strehe

Što je strop baguette za zavjese

Ovaj razbor streha, zaglađivanje prostora između zida i stropa u jednom. Sada dobivaju na popularnosti više nego ikad, budući da nove građevinske tehnologije - protežu ili spušteni stropovi zahtijevaju poseban odnos. Stropna bageta za zavjese će izgladiti nepravilnosti ili nedostatke zidova, ne napuštajući slobodnu traku između unutarnjih objekata.

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Prednosti Barnis bugs

Upotreba takvog tipa Eaves opravdava veliki broj prednosti. Među njima:

  1. Vizualni porast prostora zbog beola na pod i glatki prijelaz na strop bez zidnog lumena. Dakle, vlasnici male veličine stana mogu lako promijeniti raspored sobe. To je važno za tipičnu "Hruščov", "poluok" i druge arhitektonske ideje u razdoblju komunizma.
  2. Upotreba Baugette za zavjese je opravdano ako je zidni vijenac samo nigdje. Na primjer, otvori prozora su visoki, odlazeći za strop. Teško ih je ukrasiti na uobičajeni način, kao što su gadnici riskira da lete s mjesta. Svi zato što je, u pravilu, platno ozbiljno na takvoj visini - kratki do visokog prozora ne primjenjuje se.

    Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

  3. Za široke otvore za prozore, baget za zavjese na strop bit će izvrstan izlaz, jer ne postoji nadstrešnica dovoljne duljine. Ako koristite žičanu - zavjese se mogu spremiti, šipke su neprikladne za neka tkiva. Pagnantne strehe od drva, metala ili polimera neće se bojati ispod težine portera.
  4. Ako imatelji spavaće sobe će imati želju za organizirati alkove iznad kreveta, zatim strop baguette za zavjese - izaći iz položaja bez složenog dizajna baldakhina. U tom slučaju, važno je uzeti u obzir korespondenciju ostalih otvora - korištenje drugih verzija strehe već je neprikladna.
  5. Korištenje panelnih japanskih zavjesa primjenjiva je samo s vrećicama bagent - otkriće je olakšano, a gornji rub platna ostaje nevidljivo oko ako postoje mane u privitku. Usput, takve zavjese koriste ne samo kao prozore zavjese, uz njihovu pomoć da stave particije u spavaće sobe.

Članak o toj temi: Je li moguće obojiti vinilnu pozadinu i kako to učiniti

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Panel japanske zavjese

Postoji još jedna važna prednost koja je praktična gol bageta i zavjese za zavjese zadržati toplo. To se događa na štetu zračnog prostora između prozora i tkanine. Kao što znate, najbolji toplinski vodič je zrak, a otvori prozora su njegovi veliki potrošači. Stoga se promatra ravnoteža.

Vrste bageta i materijalna proizvodnja

Odabrati desne baguete za zavjese, važno je razmotriti njihove poglede. Kvaliteta je različita, međutim, kao funkcije svakog streha. Tako:

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Tradicionalno, svaki bar za zavjese izrađen je od metala, drva ili plastike. Svaka sirovina ima prednosti i nedostatke. Na primjer:

  1. Metal. Nehrđajući čelik, aluminij - kao opcija proračuna. Prednosti puno - snagu, pouzdanost, a ne izloženost koroziji. Metal baget za zavjese kao opcija - ceste, ali sasvim opravdava svoje odredište.
  2. Drvo. Tople i plemenite sirovine. Osim toga, ekološki prihvatljivi. Ali prije vješanja bageta za zavjese u sobi, važno je uzeti u obzir vlažnost sobe. Parovi su sposobni utjecati na drvo - vijenac će početi nabreknuti, postaje težak. Zatim, kada je vlaga normalizirana, ona će postati umiranje, pucanje preko cijele duljine. Jasno je da takve opcije nisu za kupaonice i kuhinje.

    Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

  3. Plastika. Stropna guma za zavjese iz nje nije previše izdržljiva. Međutim, on ima drugačiju prednost - nadstrešnice se savijaju i čine izbočene dijelove stropa, gdje je potrebno dekor zavjese - lukovi, erkers, trapez. Plastične baguete su dizajnirane za lagane tkanine - til, svile, tafe.
  4. Postoje dekorativne baguete - gips, razne poliuretanske obloge. Oni samo nose dizajn karaktera i za praktične svrhe koje ne koriste - gypsum baguete od krhkih, sintetskih - oduzete su i žute.

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Primjena opcije gipsa

Izbor vijenca na materijalu proizvodnje vrši se na temelju određene sobe i tkanine na skladištu. Ali za stjecanje stropa baguette, rano - još uvijek ima mnogo uvjeta.

Metoda popravljanja zavjesa

Pod završnom pločom se nalaze učvršćivači tkiva. Oni su sljedeći tipovi:

  • Štap. U pravilu, proizvodi su dizajnirani za sva tkiva - lagana, teška. Univerzalni izbor za apartman - dnevni boravak, kuhinja, spavaće sobe.
  • Niz. Samo se til visi na njima, što će također dovesti tijekom vremena. Nedostatak pričvršćivanja - stalno uređivanje i povlačenje. Savršeno rješenje za primjenu ove opcije za kuhinju s kutom zavjesa.
  • Tračnice. Skrivene kuke u žljebovima. Nekoliko žljebova omogućuju nam da pružimo kompoziciju višeslojne zavjese - tradicionalne platnene, til, lambrene. Treba napomenuti unaprijed koliko tkiva i materijala će se temeljiti na.

Članak o toj temi: Kako napraviti prolaz iz lanac mreže za davanje vlastitim rukama

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Trebali biste odabrati opciju koristeći metodu privitka već pod gotovim zavjesama - oblik, boju. Važno je odmah procijeniti broj kuka, isječaka ili drugih zatvarača kako ne bi dobili oskudnu draperiju.

Broj zavjesa

Na temelju toga, vrste bageta podijeljene su u jednu-, dva i tri red. Svrha je razumljiva - slijedi iz prethodnog stavka - broj tkanina. Baza je teška zavjesa, unutarnje tkanine - til, dekorativni - lambrekvini, swagi, kravate.

Primijetimo za sebe potrebne kvalitete, stječu željenu verziju gornjeg vijenca. Važno je unaprijed odrediti stil buduće sobe - bakuete nisu prikladne za osim klasika, moderne, zemlje ili retro.

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Ugradnja stropa Karnis-baguette

Domaći obrtnici čine baguete za zavjese s vlastitim rukama. U pravilu, oni su iz drva. Što će biti potrebno za proces:

  1. Strana daska budućeg bageta. Napravite bagetu za zavjese nije teško - trebala bi biti glatka i polirana sa svih strana. Dužina i širina odabrana je pojedinačno.
  2. Nosači za pričvršćivanje bageta i držača za zavjese fiksirane na traku na poleđini. Odabir je gore opisan.
  3. Učvršćivači - vijci za samostažući, plastični umeće u rupe na betonskom zidu.
  4. Lak.

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Laka za rad

Proces nije težak i izvodi se ako cijena bageta za zavjese s stabla ne odgovara vlasnicima. U prosjeku, od 2500 rubalja za prirodne sirovine, od 1500 - na aluminij i od 500 na plastične opcije.

Priprema bagueta

Drvena ploča ne zahtijeva posebnu gnjavažu - mljevenje i impregnirano vodom-repelentnim pripravcima. Nakon sušenja, iznutra, držači za zavjese su simetrično instalirani, šipke na nosačima. Učinite utore za željezničke kuke teže, pa ćemo zaustaviti na opisani.

Posebni odnosi zahtijevaju bočni dijelovi vretenog vijenca - moraju zatvoriti dizajn, potpuno pored zida. Oni su sanjkali za ljepilo ili zatvarače. Posljednja opcija je pouzdanija, ali zahtijeva poseban neprimjetni pričvršćivač - vijci samo-tapka s skrivenim glavama, noktima bez šešira. Važno je ispravno odrediti veličinu bočnih dijelova. Pripremljena odbora je pokrivena lakom.

Članak na temu: Što odabrati vježbu na Kafelu?

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Montaža

Pravilno objesiti bagetu za zavjese, najprije je potrebno da stavite strop. Naravno, neće biti vijenca na njemu, ali linija će se morati navigirati kasnije kako ne bi napravio prostor na prozor već položen. Za pravi položaj, 10 cm + debljina ploče se povlače s ruba prozora. Veličina je odgođena koordiniranjem s bočnim dijelom bagete. Držanje i drampirane rupe, lijevo za skupljanje bagueta za zavjese. Prvo postavite bočne dijelove, zatim središnji.

Ispravan položaj provjerava se na razini. To se radi unaprijed, prije fiksiranja vijenca na provedenim linijama, a nakon što je baget leži na njegovo mjesto. Ako se svjedočenje razine podudara, izmjene ne trebaju biti. Da biste popravili neke od mana, to je moguće - za to u rupama u jednom ili drugom, rubovi se izli na stolariju i ponovno popravljaju nosač.

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Ugradnja ukrašanog vijenca

Ako prirodna vrsta ne odgovara vlasnicima stana, tada drvene baguete ukrašene poliuretanskim lijevavima pod štukatom. Za to se unaprijed odabire svoju odgovarajuću širinu. Ostaje samo za ljepljive baguete ispod zavjesa. Važno je ne koristiti za tu svrhu aceton ili ljepila koji sadrže alkohol, inače će poslati površinu sintetike.

Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

Dekorativna opcija

Boja i stil

Bagnent Eaves je luksuzni interijer pribor i koristi se u odgovarajućim stilovima - klasičnoj, modernoj, zemlji. Moguće ga je primijeniti u rustikalnom unutrašnjosti koristeći varijante od punog drva ili guziranje šipke s dosadnom krpom. Boje tkanina su kako slijedi:

  • Dark - plava, crna, tamno zelena za spavaće sobe zajedno s vijencem, prekriven krpom jedne od platna. Ako odaberete svjetlo til u tu svrhu, onda će interijer dobro igrati u kontrastima.
  • Žuta, krema, salata - za kuhinju. Eavester je tada tamniji je smeđa terakota, biljni. Nijanse crvena u kuhinji, kao u bilo kojoj drugoj sobi su nepoželjne, kao i ova boja agresije, raspoloženje i apetit pogoršava od njega. Mogu postojati samo inkluzije - mali ispis, rub.

    Niste odabrali stropne baguete za zavjese, onda idemo k vama

  • Dnevni boravak je dobar s tamnim, kavom cornisa baguette i blagim kremom ili pastelnim zavjesama. Usput, nije potrebno učiniti tradicionalnu dizajn - asimetrija u obliku rojeva ili kutnih zavjesa izgleda lijepo na bagetu.

Dakle, otseljavaju, osnovna pravila za odabir žućkanja, donose odluku u korist ove ili te opcije.

Pogledajte video dizajn

Ali pravilo - smrt sedam puta, jedna ostavka je relevantna ovdje: konstantna svečanost, gume.

Čitaj više