Visina perilice rublja

Anonim

Visina perilice rublja

Malo od nas ide za kupnju kućanskih aparata, bez odlučivanja barem približno što parametri moraju imati novi uređaj. Obično, prije odlaska u trgovinu, prikupljamo informacije o proizvodu koji vas zanima: Studiramo oglašavanje, gledamo na internetske imenike, tražeći poznato. Tako kupci unaprijed znaju ono što zahtjevi moraju biti odgovorni.

Odabir stroj za pranje rublja, morate uzeti u obzir mnoge važne kriterije: Vrsta preuzimanja, metode instalacije, klasu za pranje i, naravno, dimenzije uređaja. Uostalom, nakon svih nekoliko centimetara, stvorit ćemo dodatne poteškoće (na primjer, možda ćete morati rastaviti vrata skrotišta ili preraspodjelom namještaja).

Visina perilice rublja

Dimenzije perilice se procjenjuju na tri parametra: širinu, dubinu i visinu. U ovom članku ćemo vam reći o najnovijem pokazatelju: naučit ćete kako se visina perača smatra standardnim i kako ispravno odrediti željenu visinu uređaja.

Visina perilice rublja

Standard visine

Svaki stručnjak će vam reći da je standardna visina modernog stroja za pranje rublja 85 cm. Za razliku od dubine i širine koje ovise o mnogim čimbenicima, uključujući od volumena spremnika, ovaj parametar obično ostaje nepromijenjen. Istina, treba spomenuti o kompaktnim modelima s malim opterećenjem, koji se obično kupuju za vikendice; Visina takvih stira je oko 60 cm.

Rijetka je, ali i dalje postoje modeli strojeva za pranje rublja s nestandardnom visinom: ako izgledate dobro, možete kupiti 65, 70 ili 82 cm u visini.

Zbog podesivih potpornih nogu, standardni 85 cm može se povećati na 90 cm i više. Za strojeve s frontalnim i vertikalnim opterećenjem, visinski standard će biti isti, ali se mora pamtiti da vertikalni modeli s otvorenim poklopcem mogu doseći 130 cm.

Visina perilice rublja

Visina perilice rublja

Je li perilica ispod sudopera?

Nedavno, dizajneri unutarnjih poslova i proizvođači kućanskih aparata nude mnoga izvorna rješenja koja omogućuju ekonomski i funkcionalno korištenje prostora u apartmanu. Jedna od najzanimljivijih ideja je instalacija perilice rublja ispod sudopera u kupaonici.

Članak na temu: Balkon blok do-it-yourself: Instalirajte ispravno

Za mnoge, takva odluka postaje stvarno spasenje, jer u našim malim kupaonicama i kuhinjama tako malo prostora za najpotrebnije. Jedina stvar koja bi se trebala razmotriti: ne svaka ljuska je prikladna za utjelovljenje ove ideje, a ne svaka perilica rublja. O kojim su školjkama pogodne za ugradnju preko perilice rublja, možete pročitati u drugom članku.

Zahtjevi za perilicu rublja bit će sljedeći:

  • visina do 70 cm;
  • Dubina od 10-20 cm je manja od dubine ljuske;
  • Širina više nije (i bolje, nešto manje) od širine sudopera;
  • Vrsta frontalnog preuzimanja.

Imajte na umu da se strojevi za pranje s vertikalnim opterećenjem ne mogu instalirati pod umivaonikom, jer u ovom slučaju jednostavno ne možete otvoriti otvor za utovar. Iz istih razloga, vertikalni modeli nisu instalirani ispod stola.

Visina perilice rublja

Visina perilice rublja

Koje su druge dimenzije važne pri odabiru?

Visina nije jedina veličina koju treba uzeti u obzir pri odabiru perilice rublja. Ne manje (a ponekad i više) su važni parametri kao što je širina i dubina. U stiraktima s različitim vrstama utovara, te se osobine mogu značajno razlikovati.

Dakle, maksimalna dubina frontalnih modela je 60 cm, a minimum je 32 cm. Najveća širina stroja s prednjim opterećenjem je 60 cm, a najmanji - 47.

Za vertikalne modele brojevi će biti različiti: minimalna dubina je 40 cm, maksimalno je 65 cm; Najveća širina je 60 cm, najmanji - 33 cm.

Visina perilice rublja

Visina perilice rublja

Visina perilice rublja

Čitaj više