Kako napraviti okrugli stol s vlastitim rukama

Anonim

Ne samo u zemlji, već iu stanu, namještaj samostalno može poslužiti kao pravi ukras interijera. I učiniti, na primjer, okrugli stol s vlastitim rukama uopće nije teško. U tom slučaju možete uzeti u obzir dimenzije koje trebate. A onda će se cijela obitelj moći okupiti na verandi ili u dnevnoj sobi za svečanu večeru ili večernju čajanku. Potrebno je unaprijed odrediti unaprijed s predstojećim prednjem dijelom rada.

Kako napraviti okrugli stol s vlastitim rukama

Slika 1. Okrugli drveni krug tablice.

Preliminarne faze montaže

Mnogi početni majstori imaju pitanje o tome kako sami napraviti okrugli stol. Vjeruje se da je takav oblik tableta složen u proizvodnji. Ali ako znate neke nijanse i trikove nadolazećeg rada, čak i novak stolar će se nositi sa skupštinom. Prije svega, morate odlučiti o dizajnu budućeg namještaja. Crtež najjednostavnijeg za samoskupljanje tablice prikazana je na Sl. jedan.

U tom slučaju, namještaj se sastoji od sljedećih elemenata:

  • Čvrsti stol;
  • Referentni disk (snop ispod stolne);
  • poprečne trake (rebra) - 2 kom;
  • Noge - 4 kom.

U prikazanoj shemi, poprečne trake se jednostavno postavljaju jedni druge i fiksirane jedni s drugima. Ako napravite noge namještaja dovoljno dugo, onda sjedi ljudi neće ih dirati s koljenima. Ali pouzdaniji pričvršćivanje moći će pričvrstiti jedan bar u drugu, formirajući odgovarajuće utore u njima.

Kako napraviti okrugli stol s vlastitim rukama

Slika 2. Sklop kruga okruglog tablice.

Osim toga, jedan bar može se sastojati od dva dijela. Tada su prijelazi sami fiksirani uglovima i pričvršćeni su na pultu. U ovom slučaju, cjelokupni dizajn je održiv, ali ne previše lijep.

Za proizvodnju stolnih vrhova i potpora bit će potreban zasebni crtež. Njegov primjer je prikazan na Sl. 2.

Članak o temi: Moderiva opcije dizajna s tamnim vratima i laganim podovima

Možete pružiti vlastite veličine i napraviti potrebne prilagodbe tablici krug. Ali teško je smanjiti tu contertop. Mnogo je lakše kontaktirati radionicu. Iskusni majstor će napraviti stavke bilo kojeg oblika na vašim veličinama.

Ako se odlučite napraviti okrugli stol sami, onda prvo morate proširiti željeni detalj na drvu, a zatim vijak preko cijelog promjera otvora (na udaljenosti od 5-7 mm jedan od drugoga). I tek zatim odrezati element umetanjem slagalice u prvu rupu. U ovom slučaju lakše je koristiti električni alat.

Potrebni materijali i alati

Najlakši način da se tablica učini sami iz MDF lista ili prilično gustog šperploča. U tom slučaju, debljina materijala ne smije biti manja od 35 mm. Umjesto šperploča, možete koristiti gotov štitnik namještaja, ali u ovom slučaju troškovi cijelog proizvoda će se značajno povećati.

Kako napraviti okrugli stol s vlastitim rukama

Slika 3. Crtanje tablice okruglog stola.

Donji disk koji služi kao osnova za pričvršćivanje nogu i spojeva dizajna sa stolom, izrezan je iz šperploča s debljinom od 20-30 mm. To će biti dovoljno kako bi se sigurno popraviti sve elemente između njih i ne oštetiti tablicu poklopca. Iz istog lista izrežite poprečne trake.

Noge su izrađene od trake s poprečnim presjekom od 12x5 cm. Ako uzmete standardnu ​​traku, duljina od kojih je 3,5, zatim s jednog liketa, možete dobiti 4 noge od 76 cm. Ova se veličina smatra optimalnom.

Za obradu dijelova i ugradnje tablice bit će potrebni sljedeći alati:

  • Elektroda i skup vježbi dizajniranih za rad na drva;
  • elektrolik;
  • Stroj za mljevenje ili posebnu mlaznicu na vježbi;
  • set od šest veličine hexual ključeva;
  • odvijač;
  • set emery papira različitosti;
  • Četke za boje i pjenaste valjak.

Sva mjesta zatvarača i montažnih jedinica za dodatnu pouzdanost, stručnjaci se preporučuju propustiti stolariju i PVU. U tom slučaju, fiksni dijelovi moraju biti povučeni stezaljcima i ostavite dok ne u potpunosti suši naljepljivu pripravak. I zatim nastaviti instalaciju.

Članak o toj temi: Sorte brzih četvrtih krovnih sustava

Izgraditi okrugli stol.

Kako napraviti okrugli stol s vlastitim rukama

Alati za proizvodnju okruglog stola.

Prvo morate smanjiti sve praznine za sastavljanje tablice. Iskusni stolari savjetuju svaki od elemenata da budu unaprijed obrađeni na 4 recepciji. Prvo polirajte drvenu površinu, a zatim ga izvucite. I nakon sušenja ponovite rad.

Činjenica je da čak i nakon vrlo temeljitog primarnog mljevenja, drva vlakna mogu početi naprezati pod slojem laka. Može pokvariti izgled tablice, au budućnosti se formiraju burrs na površini. Ako nećete učiniti namještaj, ali da ga pokrijte žalokom, postupak se mora ponoviti 3 puta.

Nakon što se radni komad potpuno osuši, možete početi prikupljati tablicu. Shema opće skupštine prikazana je na Sl. 3.

Prvo, noge su pričvršćene na potporni disk. Obični vijci mogu se koristiti kao tajne.

Ali dizajn će biti pouzdaniji i stabilniji ako se potvrđuje (Eurobolta).

Tada će tablica moći izdržati veće opterećenje.

Ali to je mudriji uzeti standard, ali izduženu montažu (0,5x18 mm). Noge su pričvršćene s 4 vijka. Unaprijed pripremiti gnijezda za potvrdu. Prvo, avion je izbušen, a zatim kraj. U prvom slučaju, promjer utičnice mora biti 0,8 cm, au drugom - 0,5 cm.

Zatim se formiraju tabletop i poprečne premčenice. Promjer ovih dijelova ovisi o dimenzijama standardnog obratka. Duljina konvencionalnog šperploča je 1,5 m. Stoga će vanjski promjer referentnog elementa biti 128 cm, a unutarnji - 104 cm. Noge su instalirane s ravnim dijelom unutra. Prema tome, dimenzije bara će biti 12x106 cm.

Završiti tablicu trim

Ako želite koristiti daske za ugradnju, zatim u obratku morate unaprijed formirati odgovarajuće utore. Debljina skakača ne smije biti manja od 2-2,5 cm, inače bar na ovom mjestu može biti slomljen. Ali za vrtni stol, dovoljno je pričvrstiti skakače.

Članak na temu: Koji kontroler odabire za solarnu bateriju

Nakon što je stol potpuno sastavljen, a ljepilo u čvorovima pričvršćivača suhi, morate ukrasiti tablicu. Kao što je već spomenuto, može se odabrati, prekriveno tugom ili bojom. Ako napravite namještaj za dnevnu sobu, to je mudriji kombinirati prve 2 opcije. To jest, prvo impregnirati sve površine od vela, a zatim liječiti lak.

Ako koristite kaustični pigment alat, onda čak i najjednostavniji šperpločić može dobiti izgled plemenitih tvarskih sorti: hrast, grab, bukva, mahagonija. U tom slučaju, bezbojni prozirni lanac namještaja koristi se za završnu obradu. Nanosi se pomoću malog valjka za slikanje pjene. Tada će površina biti glatka i mjehurići se ne formiraju na njemu. Namještaj namijenjen vikendici može se ukrasiti akrilnom bojom na bazi vode. U isto vrijeme, oni obično uzimaju bijelu emajlu, dodajući posebne pigmente u nju.

Čitaj više