Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Anonim

Moderni vlasnici žele vidjeti svoj dom ne samo udoban i udoban. Važna uloga sada igra interijer. Mora biti isključiva i jedinstvena. Stoga mnogi majstori nastoje napraviti namještaj vlastitim rukama. To ne samo da uštedjeti novac, već i za okupljanje takvih unutarnjih stavki koje će zadovoljiti individualne potrebe kućanstava.

Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Namještaj u dnevnoj sobi mora biti udoban i elegantan. Osim toga, treba biti usklađen sa svim unutrašnjosti prostora.

Zahvaljujući obilju materijala i pribora, koji se mogu naći u trgovinama koji prodaju robu za proizvodnju i popravak namještaja, razvijaju i implementiraju vlastiti dizajn ormara, zubac i police su potpuno jednostavni. Sile su čak i početnik. Potrebno je samo odrediti predstojeći prednji dio posla unaprijed.

Izrada crteža namještaja

Skupština bilo kojeg namještaja treba započeti s pripremom detaljnog crtanja budućeg proizvoda. U dijagramu potrebno je odrediti ne samo opće dimenzije, već i dimenzije svakog pojedinog dijela. Samo takav crtež će vam omogućiti da prikupite garderobu ili kraj bez pogrešaka i neugodnih nedostataka. Pogotovo jer su nedostaci napravljeni tijekom pripremnog rada, ponekad je vrlo teško eliminirati kada je instaliran.

Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Slika 1. Zidni crtež za dnevni boravak.

Ako imate iskustva u proizvodnji unutarnjih predmeta, to je mudrije odmah razviti cijeli komplet namještaja, a ne zasebne module. Ovaj pristup će osigurati jedan dizajn interijera. Osim toga, možete odmah uzeti u obzir dimenzije namještaja i njegovog položaja u sobi.

Opći crtež će biti nesretan čak i ako ste početnik namještajnik. Možete prikupiti prvi samo 1 kraj televizora ili knjižara. I zatim se vratite na jednu shemu i montirajte stalak ili garderobu. U svakom slučaju, priprema preliminarnog crteža mora se pokrenuti s uklanjanjem mjere. U isto vrijeme, potrebno je razmotriti dimenzije same sobe.

Obično se u dnevnom boravku uzimaju sljedeće dimenzije:

  1. Visina modularnog dizajna (prije svega, dimenzije ukupnog namještaja uzimaju se u obzir).
  2. Duge slušalice (u pravilu, treba biti jednaka veličini jednostavnosti).
  3. Dubina mjesta za pohranu.

Članak o temi: trokrevetne zavjese u unutrašnjosti

Veličine drugih dijelova ovise o dubini ladica. Na primjer, veličina gornjih poklopca ormarića i countertopa. Tipično, donji sloj kompleta je dublji, a vrh je širi.

Kao analog možete uzeti ukupne dimenzije gotovog modula namještaja. Oni su navedeni u katalozima proizvođača. Naravno, možete uzeti u obzir vaše veličine. Ali potrebno je održavati određene razmjere. Kao rezultat toga, trebate imati jednu shemu, čiji je primjer prikazan na Sl. jedan.

Nadalje, možete razviti shemu za instalaciju svakog pojedinog unutarnjeg objekta, uzimajući u obzir njegove pojedinačne karakteristike.

Opći modul dizajna za dnevni boravak

Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Crtanje ugrađenog ormara u dnevnom boravku.

Uz neovisnu instalaciju, prikladno je prikupiti simetrične strukture. Štoviše, tzv zid savršeno se uklapa u bilo koju dnevnu sobu. U pravilu se takav namještaj sastoji od sljedećih elemenata:

  • kabinet;
  • stalak za knjige;
  • Tumbu pod TV s police za video i audio opremu;
  • zatvoreni dijelovi za skladištenje (s policama i kutijama);
  • Otvoreni dijelovi (ono što se ranije nazivalom).

Njihova lokacija ovisi samo o vašim okusima, preferencijama i karakteristikama prostorije. Mogu se postrojiti u 1 liniji ili se okupiti pod kutom. Dio elemenata može se nalaziti na podu, a dio je na zidu (šarkama). Ali zapamtite da je moderna dnevna soba trebala biti udobna, udobna i sigurna. Stoga nije potrebno imati namještaj tako da 1 elementi leže na druge. Na primjer, robotine od anteroza na ormarićima. Pokušajte osigurati svaku zasebnu stavku.

Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Slika 2. Zidni crtež sastavljen s nekoliko dijelova, za dnevni boravak.

Zid, sastavljen od pojedinih dijelova, također je prikladan jer maksimalna duljina ploča ili šperploča ne doseže 3 m. Stoga se osnovni moduli obično sastoje od 2 ili 3 dijela. U tom slučaju potrebno je izračunati cjelokupni dizajn tako da dokovi 2 modula ne krše simetriju cijelog modula. Od tog nedostatka, lako se možete riješiti ako pružite prisutnost jednog pročelja za susjedne tipke. Ili napraviti 1 element mnogo dulje od drugih. Primjer takve izglede prikazan je na Sl. 2.

U pravilu, dugom namještajem nalaze se u nastavku. Oni mogu poslužiti kao ne samo osnovnu podršku za cijeli dizajn, već i vizualno kombinirati modul namještaja u jedno stilsko rješenje.

Članak o toj temi: na parametrima jaza između vrata i kutije

Izgradnja elementa modula

Svaki pojedini komad namještaja, od kojih će se jednodijelni dizajn biti uvjetno rastavljen na sljedećim detaljima:

  • okvir;
  • dno (horizontalna ravnina);
  • poklopac ili countertop;
  • bočne stijenke;
  • fasada.

Okvir je obično gornji i donji okviri, izvučeni uzdužnim rebrima krutosti, za koje se pojavljuju uglovi namještaja. Ako je veličina kabineta ili kabineta mala, a za njihovu proizvodnju materijal se koristi s debljinom od 25 mm (iverobna ploča ili štita za namještaj), a zatim bez okvira koji možete učiniti. U tom slučaju, potrebna krutost strukture dobit će same zidove.

Dimenzije svakog pojedinog detalja namještaja u dnevnom boravku moraju se izračunati uzimajući u obzir noge ili donje nosače (kotači).

Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Slika 3. Shema najjednostavnijih tribina za TV.

Potrebno je uzeti u obzir izbočene detalje dekorativne završne obrade. Na primjer, pribor. Općenito crtanje, te se veličine ne uzimaju u obzir. Ali oni su važni kada razmišljate o potrebnoj dubini kutija.

Nakon što uzimate u obzir sve što vam je potrebno, možete nastaviti s pripremom detaljnog crteža zasebnog subjekta namještaja. Na sl. 3 prikazuje primjer najjednostavnijih štandova za TV.

Ako vam nedostaje iskustvo u proizvodnji namještaja vlastitim rukama, ne biste trebali uzeti za složene strukture s zakrivljenim fasadama i kovrčavim countertops. Stroge geometrijske linije mogu gledati gore. Glavna stvar je odabrati kvalitetan materijal.

Odabir materijala za proizvodnju namještaja

Mnogi detalji za montažu namještaja sada se mogu kupiti u gotovom obliku. To može biti, na primjer, police složenog oblika izrađene od stakla ili iverice. U profilnim trgovinama prodaju gotove fasade i countertops, ogledala i druge elemente struktura, omogućujući vam da montirajte ekskluzivne unutarnje stavke.

Osim toga, ponuda stolarske radionice odrezali su praznine veličine i obrasce. Stoga nije potrebno imati kompleksnu opremu za obradu drveta kako bi samostalno napravio namještaj. Takva usluga će omogućiti korištenje ne samo nestandardnih dijelova, već i osigurati pouzdano pričvršćivanje elemenata među sobom.

Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Crtanje stola za kavu za dnevni boravak.

Činjenica je da je izdržljiv način povezivanja dimenzionalnih dijelova čvor vrste vrsti žlijeba. Ali za svoju proizvodnju, potreban vam je stroj za glodanje ili priručnik za glodanje. I također značajno iskustvo korištenja. Ali svi potrebni čvorovi i detalji mogu izvršiti učitelja za dodatnu naknadu. Također ćete ostati prikupljanje namještaja.

Članak na temu: Dekor za kupaonicu radi sami: ideje i fotografije

Odlazak na radionicu, pripremite crtež svim potrebnim dimenzijama. U savršenoj verziji, morate imati shemu u svojim rukama svaki odvojeni dio s mjestima zatvarača i njihove dimenzije na njemu. Ako želite naručiti proizvodnju kovrčavih elemenata (poklopca ili countertops), onda morate unaprijed napraviti papirnate kalupe u punoj veličini.

Za samostalno sklapanje namještaja, sada se obično koriste sljedeći materijali:

  • Shemboard ili MDF - za bočne stijenke i okvire ukupnog namještaja;
  • LSSP - za fasade, poklopce i countertops;
  • Tanka šperploča ili ploča vlakna - za stražnje zidove i dno kutija.

Debljina materijala ovisi o dizajnu namještaja. Za proizvodnju slučajeva namještaja u dnevnom boravku obično se koriste MDF ili namještaj štit (masiv drva). Ali 2 opcija će biti mnogo skuplje. Shemboarda se smatra pouzdanijem i manje osjetljivim na promjenu temperature i utjecaja vlage. Stoga se takav materijal češće uzima u proizvodnji kuhinjskog namještaja.

Dodatni materijali za montažu

Kako prikupiti namještaj u dnevnom boravku učiniti sami

Shema šarke polica za dnevni boravak.

Za dizajn rubova stručnjaci preporučuju laminirane rubne trake (ABS). Može biti drugačija debljina i boje, tako da možete odabrati materijal pod individualnim dizajnom. Ali potrebno je uzeti u obzir i njegovu debljinu. Ako je ovaj parametar manji od 2 mm, onda se ne uzima u obzir pri izradi crteža.

Za samoskupljanje trebat će vam sljedeće zatvarače:

  • Potvrđuje (Eurobolta);
  • Drvena godišnja doba;
  • Držač mensenola (skrivena konzola s tišinjem);
  • montažne kutove (oni se koriste za pričvršćivanje baze);
  • Nositelji za police (razumno stječu metalik);
  • Minifiksi.

Ne smijemo zaboraviti na ručke za fasade i montirane petlje. Oni su mudrično stečeni skupom. I odmah broj koji trebate. Da biste pričvrščiji pažljivo izgledali, možete koristiti utikače odabrane u boji namještaja. Nakon što ste sve spremni za montažu, možete pokrenuti instalaciju.

Čitaj više