Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Anonim

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Kada je perilica rublja spojen na kanalizaciju, morate uzeti u obzir mnoge važne nijanse, koji će ovisiti ne samo učinkovitost sustava odvoda, već i kvalitetu pranja. Najjednostavnija i najpovoljnija mogućnost povezivanja je priključiti odvodno crijevo izravno na oslobađanje kanalizacije. No, za pravilno funkcioniranje odvoda potrebno je nekoliko uvjeta (na primjer, odvodno crijevo mora biti smješteno na visini od najmanje 50 cm od razine poda). Međutim, ovi zahtjevi nisu uvijek moguće, tako da majstori moraju tražiti druge mogućnosti veze.

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Povezivanje odvoda kroz čelnički ventil je izvrsno rješenje za problem. O onome što je određeni uređaj, za koji je potrebno i kako ga pravilno instalirati, čitati u nastavku.

Potreba za korištenjem

Ako je odvodno crijevo spojeno na oslobađanje kanalizacije s kršenjem sanitarnih standarda, tada će se velika vjerojatnost vratiti iz prljave vode iz kanalizacije natrag na bubanj perilice rublja. Kao rezultat toga, na kraju pranja dobit ćete gnijezdivo, loše miris donje rublje. Provjeri ventil je dizajniran kako bi se spriječio takav razvoj događaja (koji se, usput, zove "sifon efekt").

Provjerite ventil ili antisifonu treba instalirati kada nije moguće instalirati odvodno crijevo na željenu visinu. Drugi slučaj na kojem bez ovog uređaja ne može učiniti, to je kada se priključak udara krum provodi kroz sifon sudopera.

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Anti-Sifmon instalacija treba razmišljati o tome i ako primijetite znakove sifonskog učinka tijekom pranja. To uključuje: povećanje vremena pranja, slabo naglašene stvari, povećanje potrošnje perilice i električne energije.

Članak o toj temi: Kako kažnjavati pozadinu za pjenu: pripremu površine i plaće

Kako radi?

Provjerite ventil je prilično jednostavan uređaj izrađen od nehrđajućeg metala ili plastike. U svom izgledu podsjeća na blago zatvoreni ventil, a njegov princip je sličan. Anti-kiselina je potrebna kako bi se prilagodio protok vode u cijevi, dopuštajući joj da se kreće samo u jednom smjeru.

U početku je čelni ventil u zaključanom stanju, ali kada se aktivira način ispuštanja, otvara se pod tlakom vode. Kada je isključen program za ispuštanje, ventil se automatski zaključava, sprječava povratak vode.

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Pogleda

Na modernom tržištu sanitarne opreme prikazano je nekoliko vrsta provjere ventila. Razlikuju se u dizajnerskim značajkama, vrsti instalacije i primjene.

Glavne vrste anti-sifona:

  • sklopivi - metalni uređaj koji se sastoji od nekoliko dijelova; Ova vrsta je prikladna jer, ako je potrebno, može se rastavljati i izbrisati;
  • Inspekcija - monolitni dizajn od plastike; Smatra se najviše proračunski opcijom;
  • mortise - ventil, koji je instaliran izravno u cijev, na mjesto komada izrezbarenog iz njega;
  • pranje - provjeriti ventil namijenjen za uporabu u odvodnim sifonima školjki i umivaonika;
  • Zidni - lijep dizajn kromiranog metala, koji je montiran na zid; Najskuplja opcija iz svih gore navedenih.

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Značajke korištenja

  • Neki proizvođači kućanskih aparata dodaju čelnički ventil na osnovni paket perilice rublja, ali ne i svi se obavljaju. Stoga, najvjerojatnije, ovaj uređaj ćete morati kupiti se u specijaliziranoj trgovini.
  • Ako spojite isušivanje putem čelničkog ventila, ne možete se brinuti o usklađenosti s preporukama u pogledu visine mjesta odvodnog crijeva. Glavna stvar je uspostaviti sve elemente sustava na takav način da im je osiguran slobodan pristup ako je potrebno čišćenje ili popravak.
  • Kupnjom čelničkog ventila, pripremite se za činjenicu da će se u nekoliko godina ovaj uređaj morati mijenjati, jer će biti izložen rigidnoj vodi iz slavine. Što je bolji proizvod, što će duže trajati, ali još uvijek nije vrijedno preplaćeni - bez obzira na to koliko je uređaj, prije ili kasnije bio potrebno zamijeniti ga.

Članak o temi: Ugrađena mikrovalova

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Montaža

Instalacija provjerenog ventila - zadatak nije uopće težak, sasvim je moguće nositi se s njom, bez pribjegavanja pomoći vodovodni gospodar. Informacije o instalaciji možete dobiti iz uputa za uređaj koji trebate čitati, mi ćemo dati samo kratke preporuke.

Antisifoni su različiti, ali većina njih ima oblik cijevi s dvije rupe. Jedan kraj uređaja mora biti spojen na kanalizaciju (vijak u oslobađanje ili sramotu u cijev), a drugi - spojite se na odvodno crijevo perilice rublja. Kako bi se uklonili curenja, tretirajte sve spojeve sa silikonskim brtvilom za vodovod.

Živo, postupak instalacije ventila može se vidjeti u sljedećem videozapisu.

Savjeti za odabir

  • Stručnjaci sugeriraju da nisu svi modeli odvodnog ventila prikladni za perilicu rublja. Pokupite odgovarajući antisifer pomoći će vam u servisnom centru. Također možete potražiti savjet iskusnom majstoru specijaliziranom za popravak perilica rublja.
  • Najbolje preporuke imaju provjere ventila iz europskih proizvođača. Veliki broj pozitivnih povratnih informacija prikuplja opremu od talijanskih tvrtki Siroflex i Merloni, kao i iz češke tvrtke Alcaplast.

Trebam li zamijeniti nešto drugo?

Provjerite ventil za perilicu nije tako rijedak proizvod, ali ga pronađite u trgovinama, pogotovo ako živite u malom gradu, to nije uvijek moguće. Stoga su mnogi zainteresirani za pitanje: mogu li koristiti nešto drugo kako bi spriječili učinak sifona?

Nažalost, odgovor na ovo pitanje bit će negativan. Nema analoga na anti-kiselinu. Da biste to učinili, morat ćete organizirati odvod tako da se svi elementi sustava nalaze kao što bi trebao biti, a onda neće biti učinka sifona.

Provjerite ventil za pranje rublja na ispuštanje

Čitaj više