Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Anonim

Odabir zavjese za dvoranu je važna faza dizajna unutarnjih poslova dnevnog boravka, od kojih konačna vizualna atraktivnost sobe uvelike ovisi. U izboru je potrebno uzeti u obzir skup nijansi - od stila i boje zavjese, do tkiva koji se koristi za njegovo krojenje i metodu vješanja zavjesa na brandu.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Zavjese za dvoranu

Iz ovog članka ćete naučiti kako odabrati prave zavjese u hodniku. Pogledat ćemo najprikladnije stilove zavjese za različite stilove i pravila kombiniranja njihovih boja s postojećom paletom interijera. Materijal predstavlja izvorne ideje zavjesa za dvoranu, koja će vam dati inspiraciju i pomoći vam da odlučite o dizajnu vlastitog dnevnog boravka.

Kako odabrati zavjese za dvoranu

Dvorana je glavno mjesto u bilo kojoj kući, u njemu je u njemu trošimo većinu slobodnog vremena, prihvaćamo goste i odmorite se od napornog dana. Unutrašnjost hodnika trebala bi oduševiti oči, biti osmišljena i skladna, tako da za vrijeme vašeg boravka u dnevnoj sobi imate dojam mirne i udobnosti.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Da biste pokupili zavjese u unutrašnjost dvorane - težak zadatak, prilikom implementacije, morate zapamtiti da je dizajn prozora jedan od ključnih elemenata prostorije, od kojih ovisi hoće li dizajn sobe biti percipirani integritet.

Zavjese u hodniku odabrane su na temelju već postojeće unutarnje prostorije, njegove dimenzije, otvaranja prozora i osvjetljenja veličine.

Preporuke za izbor zavjesa ovisno o području sobe:

  1. Male dnevne sobe ne toleriraju glomazne zavjese koji nose i bez nedostaje slobodnog prostora. Postoji neprikladna obilna draperija zavjesa ili putovanje dodatne dodatne opreme - usredotočite se na lakoničnost dizajna prozora, dajući joj izražajnost kombiniranjem sjene zavjese i količine boje sobe. Optimalno rješenje je izravne zavjese, zavjese, rimski kafić ili valjane zavjese u hodniku. Paleta boja - lagani pastelni tonovi, vizualno povećanje veličine prostorije;

    Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

  2. Prostrane dnevne sobe - eksperimentalni prostor. S pravom kombinacijom s unutarnjim padom u njima, sva rješenja su prikladne - luksuzne imperijalne zavjese, francuske, talijanske ili japanske zavjese. Ili su boje zavjesa, sve do zasićenih tamnih tonova - Burgundy, smaragd, kava.

Članak o toj temi: ognjište balkon i loggia - materijali, tehnologije i savjeti

Kako odabrati zavjese u hodniku s naglaskom na veličinu otvora prozora:

  • Vizualno povećati visinu otvaranja prozora, možete koristiti izravne zavjese s duljinom "na pod" fiksiran na stropnom vijeću. Važno je koristiti tekstil svijetle, ali hladne nijanse - tirkizno, metvica, plava, koja stvaraju dojam "udaljenosti" prozora;

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Stropnini

  • Da biste vizualno proširili otvor, koristite zračne zavjese i objesite ih na dugim vijesti, izbočeni krug prozora za 20-30 cm. Na svakoj strani, tako da zavjesa počne od samog ruba strehe. Ispunite sastav s laganim, umjereno visokim lambrekinom - savršeno prikladne otvorene bande.

Da biste ispravno odabrali zavjese u hodniku, važno je uzeti u obzir osvjetljenje sobe. U dnevnim sobama smještenim na sunčanoj strani, koristite zavjese iz gustih tkiva, u potpunosti će blokirati protok svjetla u sobu i stvoriti privatnu situaciju u njemu. Želite li odabrati zavjese za salon za salon, uzeti u obzir da svjetlosni tekstil ne boji zrake sunca prolazeći kroz njega, dok prozirno svijetli tkiva daju svjetlu na odgovarajuću nijansu.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Da bi se dizajn prozora skladno u kombinaciji s postojećim dnevnim okruženjem, morate ispravno podići zavjese u unutrašnjost. Zavjese se kombiniraju s najvećim dekorativnim elementima u prostoriji - tapecirani namještaj ili pozadinu na zidovima.

Usredotočite se na pozadinu

Odaberite zavjese za pozadinu soba može se temeljiti na jednoj od četiri strategije kompatibilnosti u četiri nijanse:

  1. Identične boje. Iste nijanse različitih tonaliteta koriste se - ako su zidovi postavljeni u nježnu plavu pozadinu, prozor se sastoji od zasićenih plavih tkiva, i obrnuto - portirani su odabrani nekoliko tonova svjetlije boje zidova. To je mirna kombinacija, relevantna u bilo kojoj stilskoj orijentaciji interijera - od klasika do minimalizma;

    Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

  2. Neutralna kombinacija - mirna, neizravna nijansa dizajna prozora dodana je u svijetlu boju zidova. Optimalne opcije su bež, siva, svijetloplava, blijedo žuta. Ovaj pristup je prikladan u interijerima zasićenim s višestrukim dekorativnim elementima i priborom - modernim, neo-klasičnim, viktorijanskim stilom;
  3. Kontrastna kombinacija - zavjese za dvoranu svijetle, ekspresivne nijanse odabrane su na neutralnu boju zidova zidova. Takvo rješenje omogućuje vam da oživite i diverzificirate dosadne unutrašnjosti, najčešće kontrastne kombinacije koriste se u dizajnu dnevnih soba u modernom stilu - minimalizam, high-tech, fuzija. Igranje s kontrastom važno je nadopuniti zavjesu sličnu pribor za boju - svjetiljke, jastuke, tepihe, koji izbjegavaju učinak "mjesta u boji na zidu".

Članak o temi: Kako ljepilo pozadinu s granicom: preporuke

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Ako morate odabrati zavjese u hodnik s uzorkom tapeta, dati prednost jedno-fotonu tkaninu - kombinacija različitih uzoraka je prepuna interakcije interijera na kojoj će doslovno bogat očima.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Osim monofonske pozadine, naprotiv, pokupite zavjese s uzorkom - osvježavaju unutrašnjost i naglašavaju na otvaranju prozora, privlačeći pozornost na njega. Uvijek relevantno rješenje - zavjese s cvijetom ili mirnim geometrijskim ukrasom.

Usredotočite se na tapecirani namještaj

Kombinacija prozorskih zavjesa s bojom presvlake tapeciranog namještaja omogućuje vam da stvorite mirnu, ali izražajnu unutarnju pratnju. Ovaj pristup se provodi u najmodernijim interijerima, gdje su zidovi napravljeni u svijetlim pastelnim nijansama - plavom, ružičastom ili bež, a situacija je dopunjena namještajem i zavjese zasićena.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Zavjese s tonsele

Kada je kombinacija dizajna prozora i namještaja ista boja, pokazuje umjerenost, u unutrašnjosti sobe ne smije biti više od dvije osnovne nijanse, inače nećete dobiti skladan dizajn.

Zavjese s tonsels u unutrašnjosti su korisne, koriste se kao dodatak u tapeciranom namještaju sa sličnim ukrasom. Međutim, s ovim pristupom važno je uravnotežiti dizajn dnevnog boravka s opuštenim monofonskim tapetama.

Obratite pozornost na teksturu materijala - ako tapecirani namještaj ima glatku presvlake kože ili sjajni tekstil, kombinirajte ga s zavjesom reljefnih tkanina - Jacquard ili Flax. Takva razvojljivost je posebno važna ako je stolica ili kauč postavljen na pozadini prozora.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Odabir boja

Odaberite boju zavjesa za dvoranu može se temeljiti na paleti glavnih nijansi svojstvenim različitim unutarnjim stilovima:

  1. Klasični interijeri su sastavljeni u bijelim i mekim pastelnim bojama - bež, blijedo žuta i plava, također dopuštaju mirne nijanse zelene ili plave boje. Kontrast kombinacije u klasicima se ne koriste, tako da morate odabrati sličnu količinu boje u hodniku;
  2. Amspire je interijer svečanog stila, blizu je klasične orijentacije, ali se razlikuje od izražajnije palete boja. Smirene pastelne pozadine i zavjese zasićene burgunde, smaragdne ili tamno plave nijanse su prikladne. Kombinacija boja u tkanini zavjese može se kombinirati s namještajem, u Ampira, prikazuje se proizvodima od plemenitih pasmina u drvu prirodne hlade;

    Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

  3. High-Tech - osnovna paleta ovog stila je predstavljena kombinacijom bijele i sive gama. Preporučamo da stavite sobu s mirnim svjetlosnim tapetama, a zavjese biraju u zasićenoj grafitnoj sobi. U takvom okruženju, kromirani dodaci su pobjednici - svjetiljke, okviri slika;
  4. Fyuhn čini naglasak na kontrastne kombinacije svijetlih osnovnih nijansi zidova i svijetlih dekorativnih elemenata. Prikladan je svijetli dizajn prozora, napravljen u jednobojnoj narančastoj, tirkiznoj, plavoj ili crvenoj gama.

Ako odaberete kutne zavjese u hodniku, pokušajte spojiti dva portera različitih boja ili dodati sjajnu zavjesu s snježnim bijelim til, rezultat će biti izuzetno elegantan.

Pogledajte video dizajn

Članak o temi: Stolice iz šperploča: proizvodne tehnologije

Zavjese i stil

Stil dnevnog boravka je ključni čimbenik pri odabiru oluje. Svi interijeri klasične orijentacije - amspire, baroknog, modernog, viktorijanskog stila i Provance, opremljeni su u duhu bogatstva i luksuza, zavjese su prikladne s izražajnom draperijom, ukrašenim lambrekinima, pickupima i četkima.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Izdavanjem dvorane u duhu klasika, koristite masovne carske zavjese, francuske zavjese, "biskupa rukave" ili višeslojne zavjese, nadopunjene snježnim bijelim tilama.

Moderni interijeri su minimalizam, high-tech i potkrovlje, naprotiv, nastoje naglasiti lakoničnost i funkcionalnost situacije, ne postoji svečani dekor i mlaz pribora. S ovim pristupom, dajte prednost japanskim zavjesama, valjanim proizvodima ili konvencionalnim izravnim nosačima.

Kako odabrati pravu boju i stilu zavjese za hodnik

Ideje za zavjese za dvoranu nisu nužno zakupljene na uspostavljenim dizajnerskim standardima - čineći prozori u dnevnom boravku pokazuju fantaziju i ne bojte se hrabrim eksperimentima.

Čitaj više