Popravak oštećene pozadine: Vratite vlastite ruke

Anonim

Oštećenje na pozadini može se pojaviti iz raznih razloga: tijekom permutacije, namještaj je bio tajanstven i zakačen preko zida, domaće kućne ljubimce znoje kandže, nepoštivanje preporuka na pozadini za vrijeme popravka i još mnogo toga. Priroda štete također može biti različita, od malih ogrebotina prije pojave mjehurića u sredini platna pozadine.

Popravak oštećene pozadine: Vratite vlastite ruke

FOTO: Sve se može učiniti s vlastitim rukama

Postoji mnogo razloga, ali morate nekako ispraviti otkrivene nedostatke, koji se mogu obaviti s vlastitim rukama. Da biste ispravili svaku takvu štetu, trebate svoj pristup.

Mali nedostaci na pozadini

Na primjer, ogrebotine na oštećenoj pozadini mogu se ispraviti na sljedeći način:

  • Pripremite alat i materijal: trebate PVA ljepilo, krpu, ne ostavljajući hrpu, tanku četku i sušilo za kosu za sušenje kose;
  • Spustite malu ogrebotinu s ljepilom s četkama i pritisnite ovaj odjeljak krpom, uklanjanjem viška ljepila;
  • Ako je ogrebotina još uvijek vidljiva, uključite sušilo za kosu i zagrijemo ovo mjesto, nakon čega pritisnete ovaj dio oštećene pozadine dok se obraditi mjesto hladi;
  • Ako je ogrebotina velika, pažljivo uklonite rub, omotajte pozadinu ljepilom i ponovite korake koji su gore spomenuti. Umjesto tassela, možete primijeniti pamučni štapić kako biste došli do vrlo daleko. Pokušajte podmazati ljepilo cijelu površinu oštećenja.

Popravak oštećene pozadine: Vratite vlastite ruke

FOTO: Tekuće pozadine također se lako popravljaju

U istoj metodi možete koristiti ako je rub pozadine obješen, ali se ne prekida.

  • Pričvrstite ga na mjesto kako biste vidjeli kako će se brinuti nakon lijepljenja. Ako je rezultat zadovoljni, onda probudite ljepilo s ovim dijelom i, pušite vlažnom krpom, uklonite višak ljepila, također možete zagrijati ovo mjesto s sušilom za kosu. Uz pravilno izvršenje ne bi trebalo biti traga od oštećenja.
  • Uz ozbiljnije štete, kada ostane samo nepotpun pozadina fragment, morate napraviti zakrpu. Pronađite ravnotežu pozadina iste boje i crtanje, pričvrstite komad cut pozadine na zid kako biste kombinirali crtež i odaberite komad na centimetru više od oštećenog područja. Izrežite ga, i ako je tanka papirnati pozadinu, pažljivo odvojite željeni dio pozadine, kao tanki rezani rubovi bolji su se držati na pozadinu i biti manje vidljivi na laganoj tapetu s malim uzorkom. Polijenite ljepilo i zalijepite pozadinu, zaglađujući ih krpom. Morate pritisnuti nije mnogo tako da se zakrpa ne pomakne. Treba imati na umu da je potrebno primijeniti specijalizirano ljepilo koje odgovara vrsti pozadine. Na primjer, popravak fleislinskih pozadina se vrši s jednim ljepilom, a papir je drugi. U suprotnom, zakrpa se ne može držati ili pasti nakon kratkog vremena.

Članak na temu: Japanska kreveta Učinite to sami: crtanje i obrada praznina

Popravak oštećene pozadine: Vratite vlastite ruke

Ako želite, djevojke će se nositi s oporavkom

Korekcija ozbiljnih nedostataka na pozadini

Ako je razmaženo značajniji komad pozadine, zatim izrežite ovaj odjeljak i uklonite iz zida. Ako je oštećena pozadina slabo iza zida, možete ih navlažiti vodom.
  1. Potrebno je pronaći točno iste pozadine i podesiti crtež, ako je potrebno. Izrežite pozadinu tako da je novi komad za pet centimetara više od starog mjesta.
  2. Zatim se treba propustiti s zidom ljepilom i zakrpom, zalijepiti, pritisnuti i izgladiti tako da nema lijevo zraka. Dobiveni su rubovi flastera, dakle, oštri nož slika je odsijecanje dodatnih dijelova, tako da je dekolline pao na zglob zalijepljene pozadine. Dakle, zamijenjena stranica neće biti vidljiva.

Pozadina iza zida

Uz zaostajanje od pozadina iz zidova zida s stropom ili pod, morate pažljivo pretući i popraviti u tom položaju. Budite oprezni da još više ne razbijte pozadinu.

  • Sada morate saznati zašto se pozadina ne drži na zid. Možda je zid bio slabo pripremljen i stari štukator nije uklonjen, koji je pao. Trebalo bi ukloniti sve mrvice i ispustiti prašinu i smeće, a zatim odmahnu zid i čekati da se sloj žbuke osuši.
  • Ako je potrebno, morate brtviti zid.
  • Sada se pomaknite zid i pozadinu, pritisnite zid na zid i vrištili ih kako biste izbjegli praznine ispod pozadine, uklonite sve dodatno ljepilo. Za snagu možete zagrijati sušilo za kosu zglobova zglobova i pritisnuti tkaninu dok se šavovi ohladi.

Popravak oštećene pozadine: Vratite vlastite ruke

Naoružani znanjem, možete se nositi s tako teškim zadatkom

Praznine na spojevima između pozadine

Sada ćemo analizirati slučaj kada su se pojavili razmaci između zidova pozadine. Ako ste tijekom popravka usvojili pozadinu u zglobu, onda postoji preskakanje na zglobovima, pa se može pojaviti slot. Ako je zid vrlo različit u boji od pozadine, to će izgledati loše. Možete spriječiti takav nedostatak unaprijed i, nakon što je lizao zid, saznajte gdje će se prikazati rubovi pozadine. U tim mjestima obojite zid boje se podudaraju s bojom pozadine, uskom trakom. Prerušava moguće praznine između pozadine.

Članak o toj temi: Bez prekriženih djevojaka Sheme besplatno: Crossbox Little Vez, postavljen za vez s gusavim, krštenjem

Ako ga niste dali, možete prikriti nedostatak, primjenjujući jednobojnu boju kit, boja koja se podudara s bojom pozadine. Potrebno je obilježiti praznine oblikovane prstom, protrljaju krpu preko šavova, dok se ne osuši s kitom, a čista suha tkanina obriše na pozadinu platna.

Popravak oštećene pozadine: Vratite vlastite ruke

Neravni zglobovi usklađeni s posebnim valjkom

Priprema zidova prije lijepljenja

Kako bi se izbjegli takve incidente, potrebno je pažljivo pristupiti takvom odgovornoj slučaju, kao što je tapeta za lijepljenje. Uostalom, pozadini su zalijepljeni dugo vremena, barem dok ne izgube izgled, neće postati izblijedjele, od učinaka sunca ili vlage u sobi.

  • Ako se odlučite vratiti pozadinu, zapamtite: prva stvar koju uvijek morate pucati u stari sloj. Voditi ih vodom i lakše će odstupiti od zidova velikih komada. Nakon uklanjanja starih pozadina, pripremite zid za lijepljenje.
  • Potrebno je ukloniti svu boju na koju pozadina ne želi lijepiti, čistiti i ukloniti kit, koji mrvice i pada.
  • Neće biti suvišno za provjeru pričvršćivača utičnica i prekidača koji se nalaze u zidu, sigurni i izoštravaju tako da kasnije na tim mjestima nisu ispali u utičnicu zajedno s pozadinom.
  • Provjerite kutove sobe, ako su previše neujednačeni, ispunite ih s kitom.
  • Koristite temeljni premaz namijenjeni materijalu iz kojeg su napravljeni zidovi. Da biste dobro držali pozadinu na zidu, treba apsorbirati vlagu, inače će se tada dugo osušiti i ne smije se držati na zid.
  • Nakon lijepljenja ne dopustite nacrte. U zatvorenom prostoru ne bi trebalo biti previše vruće. Lječnik mora odgovarati vrsti pozadine. Za Flielslinic, jedan ljepilo se koristi za tekstil - drugi i tako dalje. Nemojte koristiti previše vruće ljepilo, njegova temperatura ne smije prelaziti trideset stupnjeva. Kada se popravlja, stalno prati kvalitetu vašeg rada, jer je moguće ispraviti je mnogo lakše nego nakon sušenja pozadine.

Članak o toj temi: džepovi na krevetima rade sami: rezanje i krojenje

Preporučujemo da gledamo videozapis za učenje (kako obnoviti pozadine):

Ostaje nadati se da ćete biti zadovoljni popravak s vlastitim rukama, a razni nedostaci će se pojaviti na zidu, što može zasjeniti radost popravka.

Čitaj više