Kako napraviti mekanu stolicu s vlastitim rukama

Anonim

Napravite mekanu stolicu s vlastitim snagama dovoljno, nije potrebno biti čarobnjak za poslovanje namještaja.

Kako napraviti mekanu stolicu s vlastitim rukama

Pear Fotelj izgleda lijepo, lako se tolerira i jednostavno proizvodi.

Sve što trebate je šivaći stroj, poseban punilac, prekrasna tkanina i, naravno, želja da napravite neobičnu stolicu vlastitim rukama. Osim toga, vi ćete značajno uštedjeti, jer kupnja tapeciranog namještaja u trgovini - užitak nije jeftin.

Meka kruška foša od granulirane polistirenske pjene

Trebat će:

Kako napraviti mekanu stolicu s vlastitim rukama

Za pakiranje kruške foam će biti potrebna granularna polistirena pjena.

  • Granulirani ekspandirani polistiren - 0,25 kocka;
  • gusto tkivo (za unutarnji slučaj) - 3,5 m;
  • tkanina (za izmjenjivi poklopac) - 3,6 m;
  • mašina za šivanje;
  • 2 zatvarači od 40 cm;
  • papir na kockice;
  • kreda ili komad sapuna;
  • Plastične boce i viski.

Proizvodnja meke fotemije počinje s skicom: potrebno je napraviti crtež na skali od 1 do 10 na papiru u stanici, nakon čega je prenijeti uzorak na Watman (gust film) ili milimetar. Ako vam je teško izmisliti model mekane stolice, onda možete koristiti gotov uzorak.

Potrebno je napraviti uzorak na unutarnjem slučaju, koji će biti punjenje mrvice polistirenske pjene. Za uzorak izmjenjivog poklopca potrebno je dodati 0,5-0,7 cm za slobodan folk. Uzorak je napravljen bez pića na šavovima. Za unutarnji slučaj koristi se usko tkanina, opasnost je najprikladnija, ali možete uzeti platno platno, umjetničko platno, ceradu ili burlap. Prijenosna pokriva šiva od presvlake, traper, velur tkanina, izvođači. Glavna stvar je da materijal nije transparentan, inače će se unutarnji slučaj promatrati. Primjeri konzumacije tkiva je 3,5-3,6 m sa širinom od 150 cm (sve ovisi o veličini budućih stolica).

Kako napraviti mekanu stolicu s vlastitim rukama

Uzorak dijelova za kruške.

Za šesterokutna kruška fotelja, potrebno je izrezati 6 lateralnih dijelova, 1 donji, 1 gornji dio. Pričvrstite uzorak na tkivo, zaokružite ga jedrom ili komadom sapuna, dodajte 1-1,5 cm na svakoj strani (reznice na šavovima), izrežite stavke. Okružite pomoć bočnih dijelova igle, gurnite sve šavove na šivaći stroj, osim za potonje. Širiti i otkriti šavove, omogućite završnu liniju na prednjoj strani. Posljednji šav se mora pretraživati ​​samo na vrhu i dnu (50 cm), patentni zatvarač u središnjem nepučutnom dijelu. Zatim se pričvrstite s glavnim dijelom dnom pin s dnom i gornjim elementom, zatim se držite pisaći stroj, proizvod je uključen na prednju stranu. Slično tome, šiva drugi slučaj.

Članak o temi: Rekreacijsko područje u zemlji

Umetnite unutarnji slučaj u sredini izmjenjivog na takav način da postoji pristup zatvarač. Uzmi plastičnu bocu, spustite joj dno i vrh, morate imati cijev. Zatim izrežite kut na vrećicu s punilom, uzmite ga uz pomoć vrpce do rezane plastične cijevi, umetnite ga u unutarnji slučaj. Napunite torbu bez takvog uređaja - zadatak nije iz pluća, budući da su granule polistirene elektrificirane i prianjaju se na sve okolne objekte, što ga čini vrlo teškim. Napunite slučaj granulama, ali ne do kraja, 1/3 vrećice treba ostati slobodan - onda se stolica može dati bilo koji oblik. Polaganje zatvarača. Stolica je spremna za vaše ruke.

Meka strašna stolica

Trebat će:

  • Namještaj porolon s debljinom od 20 cm;
  • tkanina presvlake;
  • Zipper - 8 kom.
  • mašina za šivanje.

Kako napraviti mekanu stolicu s vlastitim rukama

Slika 1. Crtanje stolica iz pjene gume.

Možete napraviti stolicu vlastitim rukama iz namještaja četverokut. Prvo, potrebno je smanjiti detalje: 2 kvadratna jastuka - 80x80 cm, 2 pravokutnika - 60x80 cm. Izrezati 2 trake s duljinom 80 cm, 20 cm širine, kao i 2 dijela 80x30 cm. Ako niste uspjeli kupiti Debela pjena namještaja, zatim ne noćenje, zamijenite je suptilnijim. Izrežite nekoliko detalja i zalijepite ih u jedan uz pomoć PVA ljepila. Za ista mjerenja, izrežite poklopce. Crtež na slici 1 (bočni pogled) pomoći će vam razumjeti dizajn stolice i povezati sve stavke u ispravnom redoslijedu.

Kada šivanje pokriva, ne zaboravite umetnuti na stranu svake spojne trake (1 kaseta spaja 2 poklopca), koja će izgraditi cijeli dizajn.

Priključna traka trebala bi biti širina od najmanje 1 cm, važno je da su dijelovi stolica slobodno presavijeni i odvijaju. Previše uska veza neće dati jastuke kako bi blisko ležali, okreću se.

Munja šiva jedni prema drugima na takav način da se priveznice sastaju u središtu. Prvo, šivaju pokrivene za sve jastuke, tek nakon toga umetnuta je pjenasta guma.

Članak o temi: Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Vođeni ovim primjerom, dizajn možete promijeniti na vlastiti zahtjev. Na primjer, dodajte naslone za ruke, napravite nekoliko dijelova i kombinirajte ih u jednostavan ili kutni kauč. Fantaziranje, stvoriti, utjeloviti podebljane ideje - onda možete ukrasiti kuću originalnim stvarima napravljenim vlastitim rukama.

Čitaj više